תגובה: מתלבט בין רנגלר JK ל-JL
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
שולץ.. אין לי JL וגם לא מנוע 3.6 או 2 טורבו, אבל במשך השנים הכרתי כמה וכמה בעלי JK ו JL עם מנועי 3.6, הקביעה שלך על כשל תכנוני או מנועים שמתאבדים עם קמ אפסי נשמעת לי תמוהה וגם מקוממת אם הייתי בעליו של גיפ עם מנוע כזה. ידוע על בעיות בליפטרים של השסתומים בשנתנים הראשונים, ידועה בעיה של זליגת שמן לחלל הצלינדרים ושריפתו במצבים של מנוע עובד בזווית המראה מאוד חדה.. (אגב היה על זה בסרטון יוטיוב האחרון של הבלונדה והגמד, שם טענו שהפיתרון הוא התקנת מיכל לכידת שמן, יתכן שלזה אתה מתכוון?) אך עדיין זה אינו כשל מהותי ומנועים שמתאבדים סדרתית... פשוט אין איזכורים כאלה בשום מקום.
.
מנוע 3.6
את הבעיה בליפטרים הכרתי.
את הבעיה של זליגת השמן גם אני לא הכרתי.
זה קורה בעיקר לחובבי הסלעים, כמריר עדשה וכו׳.
להבנתי הפתרון הוא באמת לוכד שמן אפטרמרקט.
אבל זה לא פותר את היצרן, שמכיר את הבעיה, זה עולה לו בכיס מידי פעם.
תשאל בחברה שעושים עדשה וכאלה כל סופש.
לגבי אזכורים ברשת, דווקא יש.
תכתוב בגוגל -
Wrangler 3.6 pcv issues
הם עשו כנראה איזה שדרוג גרוע מתישהו, ב JL.
אותו מנוע ברכבים אחרים של היצרן, לא תשמע על הבעיה. הם לא עושים כמריר.
אני בסהכ משתף מידע.
תבדוק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
אבל ההבדלים שאני הרגשתי בין JK (לא שחוט) ל JL כמעט חדש בכביש הם לא כאלה גדולים. ברור שה JL הוא שיפור, כמו שכל דגם חדש הוא שיפור של הקודם, לא רק בג'יפ, ככה אמור להיות בכל רכב. אבל השיפור לא תהומי ולמי שכסף כן משחק תפקיד בקבלת ההחלטות - לא תמיד שווה את ההפרש.
נראה שאתה מנסה לשכנע את עצמך כי יש לך JK , ההבדלים ביניהם תהומיים לא פחות מזה . אין חלק אחד דומה בין הJK ל JL , ה2019 זכה לSUV השנה בארה"ב בעקבות השינוי המדהים הזה בכביש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
בתור אחד שיש לו JK 3.6 אני מסכים עם GRAND, לא מוכרת לי התופעה של מנועים מתאבדים.
דווקא שמעתי על כמה JL שני ליטר שהתאבדו וחנו אצל סמלת, אבל גם זאת לא תופעה.
אין אחד כזה בסמלת בדוק, אל תפיץ שמועות סתם.
למחוק בבקשה איחדתי תשובות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
אין אחד כזה בסמלת בדוק, אל תפיץ שמועות סתם.
כרגע אין כזה בסמלת, היו בעבר כמה כאלה וזה גם בדוק.
שוב, אני לא מפיץ שמועות וגם אומר שזאת לא תופעה אבל קרה מספר פעמים שאני יודע מהן. (אעביר לך שם של חבר בפרטי אם זה מאוד מעניין אותך).
ובקשר להבדלים בכביש, על מנת לדייק ושלא תגיד ששוב אני מסלף את העובדות אגדיר את זה כך: אני לא מרגיש הבדל תהומי בין JK שמור ל JL כמעט חדש בכביש. ונהגתי על 2 ליטר, 3.6, 4XE וגם 392. ו-אני לא מרגיש כלל הבדל בשטח בין הדגמים מבחינת יכולות שטח. ברור שה 392 חזק בצורה בלתי רגילה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
כרגע אין כזה בסמלת, היו בעבר כמה כאלה וזה גם בדוק.
שוב, אני לא מפיץ שמועות וגם אומר שזאת לא תופעה אבל קרה מספר פעמים שאני יודע מהן. (אעביר לך שם של חבר בפרטי אם זה מאוד מעניין אותך).
ובקשר להבדלים בכביש, על מנת לדייק ושלא תגיד ששוב אני מסלף את העובדות אגדיר את זה כך: אני לא מרגיש הבדל תהומי בין JK שמור ל JL כמעט חדש בכביש. ונהגתי על 2 ליטר, 3.6, 4XE וגם 392. ו-אני לא מרגיש כלל הבדל בשטח בין הדגמים מבחינת יכולות שטח. ברור שה 392 חזק בצורה בלתי רגילה.
שוב אני רושם , אתה בוחר לא להרגיש .
עכשיו לגבי התקלה ב3.6 הידועה , אני שולח קישור , קפוץ לדקה ה21 ותראה עד הדקה ה23 , יש לך את התקלה בלייב והם גם מסבירים מה קרה שם ,אין ספק שהזווית מאד רצינית וזה לא סטנדרטי , בהצלחה .
FORD BRONCOS vs JEEP WRANGLERS vs JEEP GLADIATORS Off Road! (youtube.com)
לגבי מחירי הביטוח הם קפצו חזק להרבה רכבי שטח (ולא רק שטח) לאחרונה, כנראה בגלל עבודתו המצויינת של השר לבט"ל.
בג'יפולוג יודעים לפרט את כל ההבדלים הקטנים כגדולים בין הJL לJK, ואכן גם קל יותר לשכפל מפתח של הJL דרך התחברות למחשב, אך מבחינת חברות הביטוח כל הרנגלרים הם מקשה אחת (והם בכלל קוראים להם קרייזלר כי זה שם היצרן ברשיון).
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
שולץ, עופר,
קצת נסחפתם על המקלדת.
נהגתי אלפי קילומטרים על JL מדגמים שונים ועוד יותר על JK.
אומנם, איכות הנסיעה של ה JL הסטנדרטי בכביש, טובה מה JK הסטנדרטי, אך בוודאי שלא באופן משמעותי כפי שכתבתם.
בשטח ההבדלים כמעט ולא מורגשים.
ואם כבר מדברים על נוחות נסיעה, אז אחד הדברים שפוגעים מאוד באיכות הנסיעה ברנגלרים (JL או JK) הם שיפורים והגבהות לא מקצועיים ו״חסכון״ בחלקים שונים שחיוניים לנסיעה איכותית.
כבר יצא לי לנהוג ב JL רוביקון שלא מתקרב לאיכות הנסיעה של ה JK שלי (בדיוק מהסיבה שציינתי). לכן תשווה תפוחים לתפוחים והכי חשוב לדאוג לשיפורים איכותיים ומקיפים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אם משהו הורס את הרכב שלו זה כבר לא בר השוואה , ההשוואה הפשוטה זה סטוק VS סטוק , וההבדלים ענקיים, ובנוסף בבדיקות שעשיתי יש 2 הגבהות 2" לJL מופאר וטרפלקס , ב2 ההגבהות הנוחות מאד קרובה לסטוק, בטרפלקס לא הרגשתי הבדל.
הניסיון שלי עם רכבי סטוק היה דווקא בLA ,
לקחתי מההשכרה JK ספורט לימיטד בהתלהבות ויצאתי למלון , הרכב היה סיוט באוטוסטרדה רעשים , קשוח , ההיגוי כמו סירה במים , יום למחרת חזרתי להשכרה וביקשתי להחליף , אי אפשר לעשות 3000 מייל עם רכב כזה .
לפני שנה גם בLA הזמנתי SUV והמטרה הייתה לקחת גרנד צרוקי 4X4 , רק שהגעתי לחניה לקחת רכב נגמרו הגרנדים , חזרתי למשרד והמליצו לי על הJL ספורט לימיטד , אחרי הניסיון עם הJK לפני כמה שנים לא כל כך התלהבתי, אבל הייתי עייף ורציתי להגיע למלון והעדיפות שלי היתה לצאת עם רכב 4X4 לשבילים פשוטים ,כבר ביום הראשון התלהבתי והבנתי שאני מחליף את הפאגרו בJL , אחרי שבועיים עם הJL ו3000 מייל חזרתי לארץ והזמנתי אחד , אין מה להשוות , נהניתי לנהוג ברכב הזה כל יום 200 מייל ויותר , אני לא מבין איך אתם משווים בין הJK ל JL בכביש, אתם פשוט חיים בפנטזיה שהJK מרגיש קרוב לJL בכביש .
לגבי שטח ,ברור שהJK והJL הרבה מעבר לצרכים שלי , אני גם לא בטוח שיש הבדל ביניהם, רק שבאופן אישי ,אני אוהב את התוספות בJL של מערכת לניהול ירידות ועליות והמערכת אנדרואיד עם הOFFROAD PLUS .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
לקחתי מההשכרה JK ספורט לימיטד בהתלהבות ויצאתי למלון , הרכב היה סיוט באוטוסטרדה רעשים , קשוח , ההיגוי כמו סירה במים , יום למחרת חזרתי להשכרה וביקשתי להחליף , אי אפשר לעשות 3000 מייל עם רכב כזה .
לפני שנה גם בLA הזמנתי SUV והמטרה הייתה לקחת גרנד צרוקי 4X4 , רק שהגעתי לחניה לקחת רכב נגמרו הגרנדים , חזרתי למשרד והמליצו לי על הJL ספורט לימיטד , אחרי הניסיון עם הJK לפני כמה שנים לא כל כך התלהבתי, אבל הייתי עייף ורציתי להגיע למלון והעדיפות שלי היתה לצאת עם רכב 4X4 לשבילים פשוטים ,כבר ביום הראשון התלהבתי והבנתי שאני מחליף את הפאגרו בJL , אחרי שבועיים עם הJL ו3000 מייל חזרתי לארץ והזמנתי אחד , אין מה להשוות , נהניתי לנהוג ברכב הזה כל יום 200 מייל ויותר , אני לא מבין איך אתם משווים בין הJK ל JL בכביש, אתם פשוט חיים בפנטזיה שהJK מרגיש קרוב לJL בכביש .
.
אין לי מושג על איזה נבלה סרוחה נפלת (כן כן, גם בחברות ההשכרה זה קורה), אבל אחרי נסיעה על הרבה (מאוד) JK ו JL סטנדרטיים (וגם לא) ההבדל בכביש קיים, אבל רחוק מלהיות דרמטי, כפי שאתה מתאר.
גילוי נאות: מעביר הדרכות נהיגת שטח ללקוחות רנגלר של סמלת
כמו שניר אמר, לא "תהומי" ולא "דרמטי", קיים כמו בכל דגם חדש ומשופר של כמעט כל רכב.
לדעתי ההבדל בכביש בין YJ ל TJ יותר "תהומי" ואפילו בין TJ ל JK.
דרמטי ועוד איך.
שקט יותר במהירויות גבוהות.
שילוב מנוע/גיר חזק ומגיב מהר. במיוחד מנוע 2.0
פינוקים יומיומיים ולא הסגפנות של ה JK בתא הנהג.
אלו חיות אחרות לגמרי.
אבל אומרים שנוחות והנאה זה עניין אינבידואלי, חלקנו רגישים יותר וחלקינו פחות.
חלקינו יכולים ליסוע בסופה אלפי קמ בשנה, וחלקינו היו מתאבדים ממזמן.
המלצתי לפותח השרשור לבדוק בעצמו בנסיעת כביש.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
כולם ראו את הסרטון?
אני לא רואה התייחסויות, כמעט והאשמתם אותי במפיץ פייק 🤣🤣🤣 כמקובל היום…
שולץ, כמה זמן החזקת JK 3.6 אם בכלל? כמה ק"מ עשית עליו?
לא החזקתי מעולם.
זה רלוונטי לדעתך?
כלומר כדי להתרשם מרכב מסויים, ולדעת עליו נתונים טכניים, אתה צריך להחזיק אותו?
זה ה case שלך?
JK 3.8 כמעט סטוק, אצל חבר במשך 3 שנים
טיילנו המון ביחד, התחלפנו בשטח, ויש לי איתו גם נסיון ארוך בכביש, נסיון רע.
בנוסף לרעש, לאי נוחות, ולכל הדברים שרשמתי על ה JK (לדעתי, אני חוזר, לדעתי), המנוע פשוט עגלה.
אני רושם על התרשמות שלי, שים לב, בדברים מדידים טכניים אין ויכוח, פה יש, כל אחד וההתרשמות שלו.
הוא שדרג ל JK 3.6, פה המנוע כבר נתן קפיצה, מרגישים סוסים בריאים יותר, אבל סביבת הנהג, עדיין מתחת לכל ביקורת.
כדי לטייל בדרום, צריך קודם ליסוע לדרום, אותי זה שבר, והרחיק אותי מהמותג, וידעתי שזה הדבר האמיתי בדכ.
עד היום יסבירו לך ״יודעי דבר״ וענתיקות, שה 3.8 אמין יותר.
נו אז? הוא כבד שתיין וישן יותר, לי זה לא רלוונטי.
רוב הדברים המבאסים בכביש, ועוד כמה דברים בשטח, שופרו ב JL ברמה של רכב שכיף ליסוע בו ביומיום.
כשהוא הגיע לארץ, ידעתי שיהיה לי אחד כזה. וקניתי אחד בן 3 כדי בכל זאת לא להשתגע יותר מידי (יחסי)
תגיד,
יחסי העברה low ברוביקון Jk ו JL , שווים?
תהנו בשטח
תשמרו על הכלים שלכם, הם יהיו נדירים.
ובהצלחה לפותח השרשור, אני די מציתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
אין לי מושג על איזה נבלה סרוחה נפלת (כן כן, גם בחברות ההשכרה זה קורה), אבל אחרי נסיעה על הרבה (מאוד) JK ו JL סטנדרטיים (וגם לא) ההבדל בכביש קיים, אבל רחוק מלהיות דרמטי, כפי שאתה מתאר.
גילוי נאות: מעביר הדרכות נהיגת שטח ללקוחות רנגלר של סמלת
על מה אתה מדבר , 25 שנה אני משכיר רכבים בארה"ב , רובם מאותה חברה , תמיד אני מקבל מכוניות חדשות או כמעט חדשות , רכבים מתוחזקים 100% , לא נבלה סרוחה ולא קרוב לזה.
אני ממליץ לפותח השרשור לחפש גם JK וגם JL , לעשות סיבוב על כל סוגי הרכבים לפני הקניה ולעדכן אותנו מה הוא חושב, אני אשמח אם הוא יעדכן מההתרשמות שלו לגבי ההבדלים בין הJK ל JL. .
לגבי מערכת לניהול ירידות בJK , האם גם עובד בעליות כמו בJL או רק ניהול חכם בירידות ? וכמה מהירויות במערכת של הJK או שזה רק מהלך אחד ?
עדכון מפותח השירשור.
קניתי JK.
רוביקון קצר, שנת 2017
השימוש בו יהיה כרכב שטח ולכן העדפתי רוביקון וותיק יותר מ JL ספורט צעיר יותר.
לשימוש יומיומי ישאר עם הרכבים האחרים בבית.
חווית הנסיעה הפתיעה לטובה. ציפיתי לחוויה פחות נוחה ויותר רועשת.
ההיגוי בסרן קדמי חי, איך נגיד, מאתגר…
לצערי לא בחנתי JL כך שאיני יכול להשוות.
תודה על הדיון והתובנות שעזרו לי להתכוונן.
שבת שלום ושנפגש בדרכים משובשות [emoji1783]
תתחדש ואל תשכח שבלי תמונה ופרטים הג'יפ החדש שלך הוא רק שמועה.
אסף.
תתחדש, איזה כיף.
לגבי ההיגוי, אם לא בדקת את הרכב אצל מומחה, ממליץ לעשות זאת, ייתכן וניתן לשפר את המצב.