כנ"ל.
Printable View
כאמור - מה שמןבנה במכשיר אבוד לי. אני יודע ונוהג בהתאם.
ונכון. זה לא הנושא.
אסף.
אז חזרה לאופרוד
האפליקציה עולה ומבקשת לשנות הרשאות.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...eb1facf85b.jpg
אני לוחץ אישור אבל לא משנה כלום.
כמו שנכתב בהתחלה החץ מופיע במקום שבו פתחתי את האפליקציה אבל לא מתקדם איתי.
הסיבה בגינה התקנתי את אופרוד מהתחלה היתה חוסר היציבות של עמוד ענן ולמרות ששתיהן מותקנות אופרוד הפכה לברירת המחדל שלי.
עכשיו עמוד ענן יציב מתמיד כך שיחד עם השינוי במדיניות הפרטיות של אופרוד אני לא רואה סיבה לא לחזור לעמוד ענן כברירת מחדל לתוכנת עזר להתמצאות.
אסף.
תפריד בין הגדרות האפליקציות עם הרשאות הרשת וספק הרשת.
איכון מהרשת זה אירוע עם מגבלות חוקיות מוגדרות.
אפליקציה לא יכולה לחלץ (באופן חוקי) נתוני מיקום אם לא אפשרת לה באופן יזום, או שכחת לסגור את ברירת המחדל (אנדרואיד..) של ההרשאות.
אם התחבאת לוויפאיי מזוהה, אז ידעו שהיית שם נקודתית. אבל התחברת יזום..
אם אפליקציית ניווט כלשהיא מאפשרת לך הקלטת מסלול מקומית אצלך במכשיר, אבל לא משקפת לך שהיא גם שומרת עותק אצלה.. אפעס לא בא לי טוב.
אז עכשיו באופרואד זה מוצהר, ועדיין לא בא לי טוב.
לא שאני שולל אופציה של שימוש לרעה ע''י אפליקציות, מכיר טוב את הנושא כי זה המקצוע שלי ולא חסר כאלו.
אבל השימוש פה הוא למטרה אחרת כנראה, בשביל אפשרות להקליט מסלול בצורה טובה ורציפה, גם אם תוך כדי הטיול עברת לרגע לאפליקציה אחרת, נגיד לקרוא הודעות או כל דבר אחר. זה לא כדי להקליט מיקום כשהאפליקציה כבויה, בשביל זה צריך הרשאה אחרת, לפחות באוף רואד זה לא קורה, וגם קל מאוד לראות איזה אפליקציות רצות בכל רגע, אוף רואד לא ממשיכה לרוץ אחרי שסוגרים אותה.
אני גם לא רואה קשר ישיר בין ההרשאה הזאת לחוסר המעקב אחרי המיקום במרכז המפה, לא אמור להיות שום קשר כזה, לא שאני שולל שזה לפעמים עוזר,זה רק לא אמור להיות כך
ארנון
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
יש קשר נסיבצי.
עם ההרשאה החץ זז. בלי ההרשאה לא זז.
אסף.
אצלי בלי הרשאה אין בכלל חץ, והוא מופיע רק לאחר הרשאה.
אכן האפליקציה מבקשת לשנות את ההרשאה מייד כשפותחים אותה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מה שאתם אומרים זה בוודאות באג באפליקציה, אין שום קשר בין הצגת מיקום באפליקציה בפרונט לבין ההרשאה הזאת.
אני מניח שיש בדיקה באפליקציה אם יש את ההרשאה, וכשהיא לא מוצאת אותה, היא לא מראה את החץ או לא מעדכנת מיקום, כאמור זה באג.
כתבתי יותר מאפליקציה אחת שמראה ועוקבת מיקום ולא דורשות את ההרשאה הזאת.
השוני בהתנהגות בין מכשירים שונים, לםעמים עובד, לפעמים חלקית, לפעמים בכלל לא, זה בד''כ נובע מהבדלי גרסאות תוכנה, והבדלי גרסאות אנדרואיד. גוגל (ובעקבותיה יצרניות אנדרואיד) משנה המון דברים כל הזמן, זה כאב ראש לעקוב אחרי השינויי הרשאות וכו'.
ארנון
זה לא באג כשזה מותנה בשימוש, ומגובה בהצהרת שמירת ההקלטה שלך.
זה פשוט תנאי לשימוש.
שוב, זו הרשאה נדרשת כדי להקליט מסלול גם כשהאפליקציה לא בפרונט, היא חשובה, בלעדיה ברגע שאתה עובר לקרוא הודעה וכד' ההקלטה תפסיק, בסה''כ שימוש הגיוני ולא אמור להזיק .
הבאג הוא שאיפשהו בקוד נבדקת ההרשאה וכשהיא לא מאופשרת מפסיק מעקב המיקום גם כשהאפליקציה בפרונט, ולכן המיקום לא מתעדכן ו/או המפה לא ממורכזת.
דווקא במקרה הזה: זה לא פיצ'ר, זה באג.
הרחבה לטכנולוגים בלבד: בעבר לא היה צריך את ההרשאה הזאת, אם אישרת שימוש בגי.פי.אס. היה עובד גם כשהאפליקציה לא בפרונט (היא פעילה אבל לא בפרונט, תוכנה אחרת על המסך), גוגל כל הזמן מחמירה את הסקיוריטי וההרשאות, ולכן היא נדרשת היום והמתכנתים הוסיפו את הדרישה הזאת(עם באג).
ולמה ההתנהגות לא קונסיסטנטית? חלק עובד בלי ההרשאה, חלק לא בכלל, וחלק רק לא ממרכז: יש המון גירסאות אנדרואיד של גוגל בשוק, ועל כל אחת מהן עוד הרבה של יצרני טלפונים, ועל זה גרסאות שונות של אוף-רואד, בקיצור הרבה צירופים להתנהגויות שונות.
(ג'וב סקיוריטי בשבילי)
ארנון
ארנון,
אתה מפספס את התניית השימוש בתוכנה בשיתוף הנתונים של המשתמש.
ולפי החידוד שלך, זה קורה גם כשאתה לא בוחר בהקלטה.
אז אם אני מבין נכון מה שהשתנה זה בגוגל שלא מאפשר להמשיך בהקלטה כשהאפליקציה לא מוצגת על המסך.
ולא המודל העסקי של אופרוד.
אז תיאורטית זה אמור להיות גם באפליקציות הניווט האחרות. איך הן מתגברות על הבעיה?
אסף.
אני רק אניח את זה כאן:
https://www.web.off-road.io/%D7%9E%D...97%D7%9E%D7%94
אוי ואבוי. אני חושב שהקלטתי כמה מקומות שאני לא רוצה שאף אחד יגיע אליהם. זה שהניווט מוקלט בתור 'פרטי' לא אמור למנוע את השיתוף שלו?
אסף.
מי אמר שהמידע הוא רק הקלטות יזומות שלך, ולא כל מקום שהיית בו כשהאפליקציה דלוקה (או לא ?)
מה עם ה'פרטי'? חסר משמעות או שמכבדים את זה?
אסף.
הם הצהירו שהם שותפים לכל מה שאתה עובר תו״כ שימוש.
אז אולי היום הפרטי, פרטי, אבל מה עם העותק בשרתים?
והאותיות הקטנות לגבי קניין מה הן אומרות?
של מי המידע?
בשבילי זה יותר מידי פלואידי.