תגובה: רכב חשמלי "גומר" צמיגים פי 2 מהר יותר מרכב בעל נוע בעירה
טל"ח: כמובן שהתכוונתי להגיד שהאוקטביה מדגמנת תת היגוי בכיכרות. והצמיגים המקוריים שלה תמיד היו מעולים.
בגדול אנחנו מסכימים על הכל, והאוקטביה בהחלט מהנה מאוד לנהיגה דינמית.
אבל כמה כבר יוצא לבנאדם נורמטיבי להשחיז פניות?
99.9% מהזמן האיוניק עדיפה: שקטה, מאיצה כמו חלום, נטועה על הכביש (עד כדי מהמורות וגלים, שם המשקל והמתלים הרכים שלה בעוכריה), מרווחת להפליא, בטוחה, חסכונית - אני ממש מצפה לנהיגה בה כל פעם מחדש, גם אחרי שנתיים.
מה זה " נורמטיבי"?
מה הנורמה?.............
הנורמה שלך אינה הנורמה שלי.
הנורמה שלי, אם אני חוזר הביתה מהמרכז דרך ואדי מילק (וזה קורה לפעמים) זה תמיד, אבל תמיד, לפנות ימינה במחלף אליקים ולרדת לכביש 66 דרך כביש 6953 (כביש עין השופט) ולהשחיז כמה שעומס התנועה ויכולות הפוקוס מאפשרים לי (בירידה, לא חוכמה.... אבל גם בעליה היא נותנת בראש). היא יכולה ומתנהגת טוב וההגה שלה נפלא והשילדה שלה מעבירה תחושות וזה הכיף שלי.
אם זו היתה פוקוס ST או RS, או אפילו אם סתם היו לה 3 דוושות שיאפשרו להעביר את כל 100 הסוסים המצומקים לגלגלים ולא לאבד 20-30% מהם בתוך הטורק-קונברטור, כנראה הייתי נהנה הרבה יותר. אבל זה מה יש ומזה אני מנסה להוציא את המקסימום.
באוקטביה 1.5T כבר יש מספיק כוח כדי שזה יהיה כיף למרות 2 דוושות... עם איוניק 5 כנראה שאני אהנה מההנעה האחורית והכוח, אבל אהנה הרבה פחות מהמשקל ומהאופי המנותק של רכב חשמלי. כי כן, רכב "ספורטיבי" זה גם ובעיקר תחושות. ולמכוניות חשמליות שאינן ספורטיביות במוצהר אין כלום ושום-דבר מזה. הן מהירות, אבל גם אילמות ומנותקות.
בוא נחזור לאוקטביה. אז כן, הרבה כוח מתפרץ על הנעה קדמית = תת היגוי. בדרך כלל.
לא חסרות דוגמאות של מכוניות הנעה אחורית שגם מתאפיינות בתת היגוי חריף בגלל חלוקת משקל אחורית מאוד - חיפושית, פורשה 911 הישנה, פיאטים קטנים ישנים. הן בתת היגוי בסיסי בגלל שאין משקל על הגלגלים הקדמיים עד שתעשה את השגיאה ותעזוב גז או גם תבלום חזק אחרי שסובבת את ההגה.... המשקל עובר קדימה בברוטליות, הזנב מתרומם ואז בא היגוי היתר - והוא בא באלימות. הנהג הממוצע כבר לא יספיק להשתלט על זה.
תת-היגוי מסוים כתכונת יסוד זה לא בהכרח חסרון כי בתת-היגוי בד"כ קל לשלוט. עד גבול מסוים. אתה מרפה מהגז ונותן קצת יותר הגה, המשקל עובר קדימה ומצמיד את הגלגלים הקדמיים לכביש והכל בסדר. בד"כ. כי אם ממש הגזמת במהירות, אז אבוד לך. הפיזיקה עובדת נגדך והאוטו ישאף להמשיך קדימה ולהרחיב קו ורק פגיעה במשהו מוצק תעצור אותו....
לשלוט בהיגוי יתר לעומת זאת... מלכתחילה צריך להיות מיומן. לדעת שהנה זה בא ולהיות מוכן. אם אתה לא מיומן ולא מוכן, יבוא הספין. וטוב שאתה מתאמן קצת על זה (בלוקיישן סטרילי, כך אני מקווה), כדי לחדד את המיומנות.
וברור שהיום עם כל הבקרות האלקטרוניות שמתערבות, כל זה כבר כמעט רק תיאוריה. המשקל של המיומנות הולך ופוחת וברוב הזמן לא צריך להיות נהג גדול כי האוטו תופס את עצמו. שוב, עד גבול מסוים כמובן.... זה כמובן מבאס קצת, אבל מוודא שנישאר בחיים ועם רכב שלם ותקין.
מערכת בקרת יציבות היא ההמצאה הכי גדולה והכי מועילה בתחום הבטיחות - חשוב רק לזכור ולשנן שהיא לא חסינת טימטום ושאסור למתוח לה את הגבולות כי גם היא מסוגלת לבגוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
וברור שהיום עם כל הבקרות האלקטרוניות שמתערבות, כל זה כבר כמעט רק תיאוריה. המשקל של המיומנות הולך ופוחת וברוב הזמן לא צריך להיות נהג גדול כי האוטו תופס את עצמו. שוב, עד גבול מסוים כמובן.... זה כמובן מבאס קצת, אבל מוודא שנישאר בחיים ועם רכב שלם ותקין.
בשביל זה צריך להתאמן ולהתחרות בקארטינג 2 פעימות
תגובה: רכב חשמלי "גומר" צמיגים פי 2 מהר יותר מרכב בעל מנוע בעירה
איפה יש השכרות של קארטינג 2 פעימות בארץ?..................
מסלולי הקארטינג המעטים ששרדו מפעילים רק קארטים עם מנועי 4 פעימות מסורסים ומסרבים לפתוח להם את ההגבלה - אם אתה שוקל כמוני 100 ק"ג, הקארט פשוט לא זז - זה מבאס ולא כיף וממש לא שווה את הכסף.