תגובה: המלך מת (ev) יחי המלך (ice)
אף מלך לא מת ואין בכלל מלכות.
מכל מדינה שיטות המיסוי יקבעו את התמהיל בין רכב חשמלי לרכב עם מנוע בעירה פנימית.
מדינות שימכרו דלק בזול (ארה"ב, והמפרציות למשל), ימשיכו להנות מהטווחים ומנוחות המילוי המהיר באנרגיה, של רכב ICE.
מדינות שרוצות אחוז רכב חשמלי גבוה, יגרמו לתושביהן לשלם מיסוי על הדלקים. באירופה ובסין השוק יצר עדיפות לרכב חשמלי במיסוי.
אנחנו בישראל בינתיים נמצאים החשמליות. גם לחשמליות יש יתרונות משמעותיים, אבל זה לדיון אחר.
דוגמה פרטית:
אני באופן אישי חוסך מידי חודש בין 2000 ל- 3000 ש"ח על דלק (אחרי שאני משלם 400-500 ש"ח נוספים על חשמל ל BYD שלי).
החלטתי לשים את הכסף הנחסך בצד. 24K כל שנה. אם מיסוי -0 ימשיך כך, בעוד 4 שנים ארכוש חשמלית חדשה רק בכסף שחסכתי.
בשנה האחרונה, נאלצתי להתחבר לעמדת טעינה ציבורית, 3 פעמים בלבד. כל שלוש הפעמים עלו לי כ 150 ש"ח. פחות מחצי מיכל ברכב קומפקטי. לו נזקקתי יותר לשירות המילוי בעמדות ציבוריות, הייתי חושב פעמיים אם רכב חשמלי מתאים לצרכי.
לעת עתה, במדיניות המיסוי של ישראל, אינני מוצא סיבה, מדוע שאדם שיכול להעמיד לעצמו עמדת טעינה פרטית תחת ביתו, ירכוש רכב ICE.
לסיכום: ה- ICE לא יעלמו, גם החשמליות ישארו פה. בכל מדינה התמהיל יהיה שונה. מי שיקבע את התמהיל בכל מדינה הם הממשלות שיקבעו מדיניות מיסוי. האזרחים תמיד עושים את החישוב שלהם ורוכשים את מה שנכון להם ולהם בלבד.
https://www.themarker.com/dynamo/car...f-feb7095a0000
נראה שדה-מרקר ממש אנטי אוטו חשמלי ..
Sent from my CPH2493 using Tapatalk
היה צפוי והנה זה מגיע .
למה באוצר דוחפים תשלום מס על כל קילומטר ברכב חשמלי
בתקציב המעודכן ל־2024 צפויה לעבור גם החלטת הממשלה על החלת מס נסועה על כלי רכב חשמליים - 15 אגורות לכל ק"מ • הצעד אומנם עורר חילוקי דעות באשר להשפעה הסביבתית מול המאבק בגודש, אך באוצר דווקא תומכים
https://www.globes.co.il/news/articl...did=1001468254
לא רק מס נסועה: תוכנית המיסוי על רכב חשמלי
https://www.calcalist.co.il/local_ne...icle/hyh2ctoup
בעלי הרכב החשמלי יידרשו לסייע במימון המלחמה. בתכנית: מס נסועה, הכפלת מס הקנייה, וביטול ההנחה הגדולה באגרת הרישוי השנתית, שעומדת כיום על 530 שקל בלבד
https://cars.walla.co.il/item/3634567
המלך מת (ev) יחי המלך (ice)
אולי אני דפוק אבל המיסים הדרקוניים שהמדינה מטילה עלי לא יכולים בעיניי להיחשב כמשהו שמגיע למדינה בלי ערעור.
במיוחד כשאני חש עד עמקי נשמתי שהמדינה לא שומרת על המיסים שלי ומבזבזת אותם בקלות רבה מדי על דברים שהם לא לגיטימיים בעיני עד כדי אפילו מושחתים.
אז זה שלא ממסים את הרכב החשמלי זה לא מטוב לב אלא בשביל להכניס אותנו בקלות וביעילות למלכודת שיותר נוחה למדינה.
הרשעים באוצר מחלקים הטבות רק למקורבים ואנחנו לא.
ובכלל, כל העניין החשמלי נולד בבסיסו בכדי להקטין תלות במדינות מפיקות נפט.
בפועל זה לא קרה.
בפועל הזיהום אוויר לא רק שלא קטן אלא הוא הוסט לפגיעה באזורים מוחלשים לפי מה שקרוי בידי עשירים, לא בחצר האחורית שלי.
שהזיהום יהיה בחדרה, באשקלון או באפריקה.
אבל אנחנו עאלק ירוקים.
אצל רובכם כנראה לא היה חדמלי אפילו אם זה היה עולה עשרה אחוז יותר בנסועה.
אגב מיכה, באופנוע אתה עם דלק מעורב או שגם שם עברת לחשמל?
הכול פוזיציה
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אני אתן לך זוית אחרת על זה. מס על רכב חשמלי הוא מס על העשירים.
אין מכונית חשמלית זולה בשוק. גם כמשומשות הן יקרות יחסית לאופציות הבנזין.
אז אומרים באוצר - וואלה מי שיש לו כסף לקנות מכונית יקרה גם דופק אותנו במס בלו? זיבי. שישלמו.
אסף.
אם נשים בצד את עלויות נסיעה,זיהום האוויר, מחיר הקניה, זמינות אספקת החשמל והמיסים הקרבים, בקיצור הטוב והרע.
איכות הנסיעה ברכב חשמלי טוב שווה פי כמה וכמה מרכב דלקי , מהירות התגובה חלקות הנסיעה והשקט, הכוח הזמין , לא ניתן לחזור לאחור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
edish
אם נשים בצד את עלויות נסיעה,זיהום האוויר, מחיר הקניה, זמינות אספקת החשמל והמיסים הקרבים, בקיצור הטוב והרע.
איכות הנסיעה ברכב חשמלי טוב שווה פי כמה וכמה מרכב דלקי , מהירות התגובה חלקות הנסיעה והשקט, הכוח הזמין , לא ניתן לחזור לאחור.
כשאתה מסמן את המכונית שלך כ'כיף' .. כ'תחביב' ... אולי .. כשהאוטו שלך משמש במקרה הכי טוב בשביל להגיע לרכבת וחזרה ק'מ בודדים ביום .. לא כל יום ..
אז זה פחות מלא רלוונטי ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני אתן לך זוית אחרת על זה. מס על רכב חשמלי הוא מס על העשירים.
אין מכונית חשמלית זולה בשוק. גם כמשומשות הן יקרות יחסית לאופציות הבנזין.
אז אומרים באוצר - וואלה מי שיש לו כסף לקנות מכונית יקרה גם דופק אותנו במס בלו? זיבי. שישלמו.
אסף.
רוב רוכשי החשמליות נחשבים ״מעמד הביניים״
אכן, זיבי, שישלמו.
כרגיל, הפרה החולבת של האוצר.
לא מזמן עשו תרגיל, הוציאו מהמגירה תוכנית ישנה, מיסוי קרנות ההשתלמות.
היה ברור להם שזה לא ייצא לפועל (הסתדרות ועוד) אבל כהסחה לתוכניות מיסוי אחרות זה פעל אחלה.
גם אז הייתה טענה, שבעלי קרנות ההשתלמות הם ״החזקים״ במשק, ולא אוכלוסיות מוחלשות.
טענה לא נכונה כמובן, אבל בכל מקרה לא באמת הייתה לזה היתכנות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אגב מיכה, באופנוע אתה עם דלק מעורב או שגם שם עברת לחשמל?
באופנוע אני על 4 פעימות, נוסע על בנזין 98 טהור. אין עדיין אופנוע חשמלי שנותן פייט לאופנועי האנדורו הנוכחיים (אולי הווארג, אבל הטווח גבולי), כשיהיה אעבור בשמחה.
אבל על השלושה ארבעה ליטר כולה שהאופנוע שלי שורף מדי שבוע חבל להכביר מילים בהקשר הסביבתי.
בוא נדבר על המאה ליטר סולר ששרפתי עם הדיסקו בטיול 3 ימים להרי אילת, זו כבר כמות יפה.
התשובה היא שאני לא איזה דון קישוט: המעבר לחשמלי יקרה רק אם הוא יאפשר את התחביבים המוטוריים שלי, לא אם יפגע בהם.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
כשאתה מסמן את המכונית שלך כ'כיף' .. כ'תחביב' ... אולי .. כשהאוטו שלך משמש במקרה הכי טוב בשביל להגיע לרכבת וחזרה ק'מ בודדים ביום .. לא כל יום ..
ההוא עם הרכבת באמת פחות רלוונטי.
מדהים אותי שיש כאן מלא שרשורים שעוסקים באספקטים השונים של התחשמלות הרכבים, כמעט ואף אחד לא נוגע באספקט ההנאה מהנהיגה, צאו מהדיזלים שלכם ולכו לעשות נהיגת מבחן על חשמלי ראוי, חשמלי לא היברידי ,נדבר אח"כ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מבחינתי הפוך.
מבחינתי קלאבקאר לרכבת ולעבודה.
לא מחפש הנעה בנהיגה מהמנהלתית הקצרה הזו.
גם לא בפקקים של גוש דן.
אהה.. שכחתי.. אין תחבצ יעיל.
עם רכב, מערי הלווין של ת״א, עם פקקים, ״דלת לדלת״, אני מגיע מהר יותר מאשר תחבצ.
מהר זה לא הכל.
אני צריך להגיע ללקוח באחד ממשרדי הממשלה בירושלים .. דלת לדלת .. 3 שעות בתחבורה ציבורית. לא ניסיתי לנהוג לשם.
אני מעדיף לנמנם או לראות סדרה מפגרת מאשר להתמודד על חיי עם טייסי הכביש או אלו שעסוקים בלסמס במרץ במהירות בין 10-110 ...
ממילא משלמים על זה .. למה שאתאמץ ?
נהגתי פעם למשרד במרכז .. כל השער שלי הפך לבן.
אני לא כלכלן דגול .. אבל לפי הכתבות הללו .. שלא הכי ברור לי למה יש לכותב אג'נדה מסויימת .. אם בכלל .. נראה שבאמת יש פה סוף עידן.
https://www.bizportal.co.il/car/news/article/825104
כתבים בעיקר ממחזרים את מה שהם רואים בכתבות אחרות. לא הייתי בונה אפילו על אחוז אחד של אמינות ומחשבה עצמאית.
בתכל'ס, כמו שנכתב כאן מהשנייה הראשונה, מי שיחליט מה יקרה אלו השלטונות, בעזרת המיסוי, וזה יקרה עקב לחצים פנימיים ובינלאומיים מכל מיני כיוונים. כל השאר סתם מלל. ברצונם זה יעלה וברצונם ירד.
הנהג יקנה את מה שישתלם לו, וזה תלוי לפני הכול במיסוי, של הרכב ושל עלות הנסועה.
גם כל המלהגים כאן אותו דבר. אין באמת אידאולוגיה מאחורי הדברים, למעט שני מחבקי עצים.
מי שמשתלם לו רכב חשמלי קונה, ומי שלא משתלם לו טוען שזה דרעק וממציא טיעוני נגד הזויים.
משהורדת את עניין האידיאולוגיה מסדר היום אין לי אלא להצטרף לדעתך במחיאות כפים סוערות.
חד ומדוייק.
יש דברים נוספים ..
מהנסיון שלי, רכב חשמלי שקט הרבה יותר. נינוח .. ( רק פעם אחת בנורבגיה לכמה ימים )
יש עוד ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
יש דברים נוספים ..
מהנסיון שלי, רכב חשמלי שקט הרבה יותר. נינוח .. ( רק פעם אחת בנורבגיה לכמה ימים )
יש עוד ..
בדיוק, יש עוד הרבה עודים
ישנם עוד שיקולים מלבד משתלם לא משלם
מסכים.
"משתלם" לא מגדיר רק את עניין המחיר, אלא עוד מאפיינים, כמו אלו שגיא ציין ורבים נוספים. זו חבילה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
יש דברים נוספים ..
יש עוד ..
לגבי שקט, זה כמובן תלוי בדגם ואיכותו
(BYD ATTO3 בוודאות יותר רועשת מ B.M.W עם 6 צילנדרים טורי ...)
נינוחות, מסכים איתך . חלק מזה אני חושב שייך לזה שאין צורך
להיות בסל"ד המתאים לרצועת הכוח, תמיד יש כוח זמין לכל עליה ועקיפה.
רענן