תגובה: בסוף זה קרה: ג׳יפ גלדיאטור לטיולים משפחתיים
נמרוד אתה מיוחד...
אני עם דרור ודורון ושלמה.. מגיני סף הם כלי בשטח כמו low.
להגנה... להרמה.. ולעיתים אין ברירה ועולים תוך כדי תנופה ומפגש עם המיגון.. או יורדים בבטחון מלא שהוא מה שמתגרד.
ותתחדש אור!
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
תתחדש.
כמו שכבר נכתב, מומלץ מאוד 35״.
אם מעניין אותך יכול לחבר לחבר שעשה את אחד הדיגומים הכי מרשימים שראיתי בגלדיאטור…
Sent from my iPhone using Tapatalk
אתה מכוון לגלדיאטור של צחי?
אור, שאלת איזו הגבהה מומלצת.
אתחיל בכך שקשה עד בלתי אפשרי לענות על שאלה זו כי הגבהה צריכה להיות מותאמת לצרכי בעל הרכב, לטעמו מבחינת רמת השיכוך ולמשקל הרכב העתידי לאחר הדיגום שלו.
הגבהה המותרת כיום בארצנו היא 50 מ"מ בלבד (2 אינצ') זו לא הגבהה שמספיקה לגלדיאטור אבל היתרון הוא שבהגבהה כזו אין צורך ביותר מדיי שינויים במערכת המתלים ובאביזרים נוספים כמו צינורות ברקס ארוכים יותר. לדעתי הגבהה של 2.5 - 3 אינצ' היא המינימום ויש מצב שהגבהה כזו תעבור טסט בשלום (על הגלדיאטור היא לא ממש מורגשת בפרופורציות של הרכב)
עדיף לקנות קיט הגבהה שלם שכולל את כל החלקים של המתלה שצריך לשנות / לכוון בכזו הגבהה - מוטות פנהרד מתכווננים, זרועות רדיוס מתכווננות, לינקים מתכווננים למוטות המייצבים, צנרצ ברקסים ארוכה יותר וכו'
לי אשית יש הגבהה עם חלקים שונים מיצרנים שונים. בכל אופן החלק העיקרי של ההגבהה אצלי (רנגלר JK עמוס מדוגם וכבד) זה שילוב של קפיצי טרה פלקס עם בולמי פלקון.
מידת צמיגים זה נושא כאוב ובעייתי שנטחן עד דק כאן בפורום. אכן צמיגי 35 עם הגבהה לא מוגזמת זה שילוב אידאלי - אבל כידוע יש בעיה לשנות בארץ מידת צמיגים באופן חוקי וכשר.
האבסורד הוא שלמיטב ידיעתי בכל דגמי הרנגלר JL ניתן ככל הנראה לשנות חוקית ובצורה כשרה את מידת הצמיג ל- 35 חוץ מאשר הגלדיאטור דווקה - לשאר הדגמים, לנוכח העובדה שיש דגמי רנגלר רוביקון JL עם חבילת אקסטרים ריקון שמגיעים במקור מהיצרן עם צמיגי 35 אז אפשר לשנות גם להם לצמיגי 35. משום מה לגלדיאטור המידה המקסימלית המותרת היא 33 ובשונה משאר דגמי הJL דווקה אצלו לא ניתן חוקית ורשמית לשנות המידה. שוב זה למטב ידיעתי וצריך לבדוק נקודה זו מול היבואן או מול יבואן מקביל כמו יריב קלר מסופר ג'יפ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אתה מכוון לגלדיאטור של צחי?
גם שלו מרשים, התכוונתי לעודד,
תכנן ודיגם את תא המטען באופן יוצא דופן (מטבח מושלם) וגם שיפר דרסטית את מערכת המתלים לרמה של רפטור.
תודה לכולם על התגובות והברכות [emoji120][emoji120][emoji120][emoji120] כצפוי לא התאפקתי וכבר יצאנו ליומיים במדבר יהודה רק בשביל לנסות אותו. דיגום פרוביזורי של חשמל בארגז בשביל מקרר ומשאבת מים וכל השאר מאולתר עם ראצטים וכו.
מסקנות:
1. לטייל בג’יפ לא דומה לשום דבר אחר.
2. המנוע החזק בשילוב הילוך כח משוגע מאפשר זחילה ממש איטית מעל מכשולים מה שמצמצם משמעותית נזק לרכב.
3. ארגז פתוח משלושה כיוונים ממש כיף. כשאסגור את הארגז קריטריון עיקרי לבחירה יהיה גודל הדלתות.
4. חייב לפתור את נושא אפל קארפליי אלחוטי. חיבור טלפון עם כבל לא עובד בנהיגת שטח.
5. זוית בטן ומיגון גחון: כן זוית הבטן שלו בעייתית אבל הרבה פחות ממה שחשבתי. עלינו את מעבר ערוגות מון לדרום ויש שם מדרגה שבאופן מפתיע לא שפשפה כלום והרכב עלה אותה בזלזול (אחרי שלבר עם רנגלר ספורט מוגבה נלחם שם קצת). נראה לי שלאורך יש גם יתרונות.
6. לקרוא לבולמי רוביקון ״פוקס״ זה קצת כמו לקרוא לפיאט 500 עם סמל אחר ״jeep״. הבולמים סבבה אבל הקדמיים סוגרים מהלך לא מעט.
7. מיגון מיידי חובה: מוטות רדיוס. כל השאר ממוגן סבבה.
7. רכב שטח לא יכול להיות שלם בלי מדף טיילגייט לארגז. זה מגלם הכי טוב את החופש שטמון ברכב שטח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
גם שלו מרשים, התכוונתי לעודד,
תכנן ודיגם את תא המטען באופן יוצא דופן (מטבח מושלם) וגם שיפר דרסטית את מערכת המתלים לרמה של רפטור.
תודה ניר. ממש אשמח לקישור. מעניין לראות רכבים אחרים לפני שאני מתחיל לאבזר אותו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אור, שאלת איזו הגבהה מומלצת.
אתחיל בכך שקשה עד בלתי אפשרי לענות על שאלה זו כי הגבהה צריכה להיות מותאמת לצרכי בעל הרכב, לטעמו מבחינת רמת השיכוך ולמשקל הרכב העתידי לאחר הדיגום שלו.
הגבהה המותרת כיום בארצנו היא 50 מ"מ בלבד (2 אינצ') זו לא הגבהה שמספיקה לגלדיאטור אבל היתרון הוא שבהגבהה כזו אין צורך ביותר מדיי שינויים במערכת המתלים ובאביזרים נוספים כמו צינורות ברקס ארוכים יותר. לדעתי הגבהה של 2.5 - 3 אינצ' היא המינימום ויש מצב שהגבהה כזו תעבור טסט בשלום (על הגלדיאטור היא לא ממש מורגשת בפרופורציות של הרכב)
עדיף לקנות קיט הגבהה שלם שכולל את כל החלקים של המתלה שצריך לשנות / לכוון בכזו הגבהה - מוטות פנהרד מתכווננים, זרועות רדיוס מתכווננות, לינקים מתכווננים למוטות המייצבים, צנרצ ברקסים ארוכה יותר וכו'
לי אשית יש הגבהה עם חלקים שונים מיצרנים שונים. בכל אופן החלק העיקרי של ההגבהה אצלי (רנגלר JK עמוס מדוגם וכבד) זה שילוב של קפיצי טרה פלקס עם בולמי פלקון.
מידת צמיגים זה נושא כאוב ובעייתי שנטחן עד דק כאן בפורום. אכן צמיגי 35 עם הגבהה לא מוגזמת זה שילוב אידאלי - אבל כידוע יש בעיה לשנות בארץ מידת צמיגים באופן חוקי וכשר.
האבסורד הוא שלמיטב ידיעתי בכל דגמי הרנגלר JL ניתן ככל הנראה לשנות חוקית ובצורה כשרה את מידת הצמיג ל- 35 חוץ מאשר הגלדיאטור דווקה - לשאר הדגמים, לנוכח העובדה שיש דגמי רנגלר רוביקון JL עם חבילת אקסטרים ריקון שמגיעים במקור מהיצרן עם צמיגי 35 אז אפשר לשנות גם להם לצמיגי 35. משום מה לגלדיאטור המידה המקסימלית המותרת היא 33 ובשונה משאר דגמי הJL דווקה אצלו לא ניתן חוקית ורשמית לשנות המידה. שוב זה למטב ידיעתי וצריך לבדוק נקודה זו מול היבואן או מול יבואן מקביל כמו יריב קלר מסופר ג'יפ.
שמע אני חדש בכל נושא ההגבהות הגבוליות אז מעניין איך אפשר לדעת אם הגבהה עוברת טסט או לא *לפני* שקונים ומתקינים אותה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מברוק
הרנגלר הנכון למטיילים
הבעיה בגלדיאטור היא בסיס גלגלים ארוך מאוד = זוית בטן מאתגרת. הוא מוכרח הגבהה וצמיגים.
וגם מיגוני סף.
במקור הצמיגים 32.
33 גם הולכים לאיבוד מתחתיו.
בגלדיאטור שבונים ברצינות המינימום זה 35. אפילו בישראל חלק כבר על 37.
הוא כבד יותר מרנגלר רגיל וגם מעמיסים אותו יותר, מה שמוביל למשקלים מכובדים - אז קח בחשבון שעם צמיגים גדולים הוא יצטרך חיזוק להאוזינגים של הסרנים כדי שלא יחייכו.
גלגלי 35 בתכנון. להבנתי כל דבר מעל זה דורש שינוי יחסי העברה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...22ea54fddb.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
or_t
6. הבולמים סבבה אבל הקדמיים סוגרים מהלך לא מעט.
ניתקת sway bar?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
or_t
4. חייב לפתור את נושא אפל קארפליי אלחוטי. חיבור טלפון עם כבל לא עובד בנהיגת שטח.
לא הבנתי את הבעיה עם הטלפון ונהיגת שטח
נכתב מהנייד
אולי פספסתי איזו ציניות אצלך (ארז) אבל כל החיבורים החוטיים הם רעה חולה ורגישים מאוד למגעים גבוליים.
אפילו על באמפרים ובורות בכביש יש ניתוקים. מניח שזה מפריע למי ששומע מוזיקה או מנווט דרך קארפליי או אנדרויד אוטו.
(ולא, אין לי חיבור כזה ברכב שטח, פאק איט, אפילו מוזיקת בלוטות' או aux אין לי ברדיו. זה או גלי צה"ל, או דיסק שקופץ על כל קפיצה ..)
ממש לא ציניות.
מעמד טוב לטלפון ואני מטייל עימו בשטח כבר לא מעט שנים ולא מבין את הבעיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
ממש לא ציניות.
+1 (עם אנדרואיד אוטו)
גם בלי מעמד,
מה שחשוב זה כבל טוב
לא אלו של השקל תשעים
בסוף זה קרה: ג׳יפ גלדיאטור לטיולים משפחתיים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
ממש לא ציניות.
אנחנו משתמשים הטייס וספוטיפיי דרך אפל קארפליי. במערכת הנוכחית אפשר להתחבר רק עם כבל. יש עם זה מספר בעיות:
1. זה מתנתק כמעט כל פעם שמישהו מזיז את הטלפון.
2. הטענה ממושכת הורסת את הסוללה של הטלפון.
3. זה ממש ממש כיף שאתה נכנס לאוטו והכל מתחבר בלי כבלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
ניתקת sway bar?
כן וזה באמת תורם לנוחות ולעבירות. הבעיה שלדעתי הוא מתחבר חזרה אוטומטית במהירות מסוימת אז מצאתי את עצמי מתעסקת עם זה לא מעט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
ממש לא ציניות.
כנ״ל.
רדיו ענתיקה עם חיבור USB לטלפון.
פשוט כי עובד, ואין (עדיין) הצדקה לפרק קונסולה להחליף..
יש מתאמים לקארפליי אלחוטי.
הנה השוואה לדוגמא של מתאמים כאלו
https://www.youtube.com/watch?v=2or308hMd7Y
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
or_t
אנחנו משתמשים הטייס וספוטיפיי דרך אפל קארפליי. במערכת הנוכחית אפשר להתחבר רק עם כבל. יש עם זה מספר בעיות:
1. זה מתנתק כמעט כל פעם שמישהו מזיז את הטלפון.
2. הטענה ממושכת הורסת את הסוללה של הטלפון.
3. זה ממש ממש כיף שאתה נכנס לאוטו והכל מתחבר בלי כבלים.
כן וזה באמת תורם לנוחות ולעבירות. הבעיה שלדעתי הוא מתחבר חזרה אוטומטית במהירות מסוימת אז מצאתי את עצמי מתעסקת עם זה לא מעט.
עם אנדרואיד-אוטו, קשה לא להיות מחובר לטעינה קבועה (האפליקציה "שותה" את הסוללה בנייד).
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
or_t
אנחנו משתמש2. הטענה ממושכת הורסת את הסוללה של הטלפון.
טלפונים איכותיים מווסתים את הטעינה לשמירת חיי סוללה.
באייפון יש פונקציה בהפעלה יזומה להחמיר עוד קצת.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
כנ"ל
אני עם JL ומחובר עם הכבל. זה לא מפריע לי. טלפון מודרני לא אמור להנזק מזה שהוא מחובר וממילא תוכנת הניווט שותה את הסוללה.
צריך כבל usb איכותי. זה יכול להשפיע רבות על הניתוקים.
לגבי החיבור/ניתוק של הsway bar - אכן במהירות מעל 30 קמ"ש המערכת תחבר אוטומטית וכשיורדים אל מתחת ל20 קמ"ש היא תנתק חזרה.
אני לא אוהב את החיבורים ניתוקים התכופים הללו, לכן כשאני מגיע לשביל מהיר וזה מתחבר, אני לוחץ על הכפתור כדי שישאר מחובר עד שמגיע לחלק טכני שדורש ניתוק.
אפשר לעקוף את זה ע"י טייזר.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
מה ששותה את הסוללה זה המסך - ובעיקר החיפוש חסר הסיכוי אחרי בדל-קליטה.
אם הטלפון משמש אתכם בשטח רק לניווט - תעברו למצב טיסה. רק ה-GPS ותוכנות הניווט יעבדו כרגיל אבל הטלפון לא יחפש קליטה סלולרית - זה מאריך משמעותית את זמן הסוללה שלו.
עריסה/מנשא יציבים לטלפון ימנעו את התזוזות והניתוקים של הכבל ויאריכו את חיי שקע הטעינה בטלפון. אגב שקע טעינה - בטלפונים רבים שקע הטעינה הוא גם האנטנה. שקע לא תקין ב-100% = בעיות קליטה.
------------------------------------------------------------------------
לגבי צמיגים ויחסי העברה.
הרכב מגיע על צמיג 32 ויחס 4.10.
עם צמיג 33 לא הייתי משנה כלום - ההבדל בקוטר ובמשקל באמת זניח. מצד שני גם התרומה של חצי אינץ' למרווח גחון/עבירות מול הצמיג המקורי, זניחה מכדי שיהיה שווה/כדאי להתעסק עם זה. אם כבר משקיעים בסט צמיגים חדש ויקר, אז תגדילו לקוטר שגם מביא תועלת בשטח - כלומר, 35 לפחות.
עם צמיג 35 היחס הנכון כדי לשמור על טווחי מהירות/סל"ד המקוריים פחות או יותר, יהיה 4.56
עם צמיג 37 כבר תצטרך 4.88.
הבעיה עם צמיגים במידות האלה היא המשקל העצום שלהם שעם הזמן גורם להתעקמות הסרנים ("חיוך").
אם אתה בכיוון של הגדלת צמיגים משמעותית כזאת, תתחיל לחשוב על חיזוק ההאוזינגים של הסרנים.
חפש את השרשור על השוואות חוזק בין סרני רנגלר לסופה. הכל מפורט שם.
איך הטווח נסיעה בגלדיאטור עמוס על גלגלי 35?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
איך הטווח נסיעה בגלדיאטור עמוס על גלגלי 35?
ככה וככה.
מישהו באמת בודק את זה בכלי רכב שאינם חשמליים?....
המרחקים בישראל לא מספיק גדולים על מנת לייצר בעייה אמיתית של טווח נסיעה ברכבי שטח שותי מיץ-דינוזאורים שאינם נ"נ ישן שלוגם ליטר בנזין על כל 1.5-2 ק"מ.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה ששותה את הסוללה זה המסך - ובעיקר החיפוש חסר הסיכוי אחרי בדל-קליטה.
אם הטלפון משמש אתכם בשטח רק לניווט - תעברו למצב טיסה. רק ה-GPS ותוכנות הניווט יעבדו כרגיל אבל הטלפון לא יחפש קליטה סלולרית - זה מאריך משמעותית את זמן הסוללה שלו.
עריסה/מנשא יציבים לטלפון ימנעו את התזוזות והניתוקים של הכבל ויאריכו את חיי שקע הטעינה בטלפון. אגב שקע טעינה - בטלפונים רבים שקע הטעינה הוא גם האנטנה. שקע לא תקין ב-100% = בעיות קליטה.
------------------------------------------------------------------------
לגבי צמיגים ויחסי העברה.
הרכב מגיע על צמיג 32 ויחס 4.10.
עם צמיג 33 לא הייתי משנה כלום - ההבדל בקוטר ובמשקל באמת זניח. מצד שני גם התרומה של חצי אינץ' למרווח גחון/עבירות מול הצמיג המקורי, זניחה מכדי שיהיה שווה/כדאי להתעסק עם זה. אם כבר משקיעים בסט צמיגים חדש ויקר, אז תגדילו לקוטר שגם מביא תועלת בשטח - כלומר, 35 לפחות.
עם צמיג 35 היחס הנכון כדי לשמור על טווחי מהירות/סל"ד המקוריים פחות או יותר, יהיה 4.56
עם צמיג 37 כבר תצטרך 4.88.
הבעיה עם צמיגים במידות האלה היא המשקל העצום שלהם שעם הזמן גורם להתעקמות הסרנים ("חיוך").
אם אתה בכיוון של הגדלת צמיגים משמעותית כזאת, תתחיל לחשוב על חיזוק ההאוזינגים של הסרנים.
חפש את השרשור על השוואות חוזק בין סרני רנגלר לסופה. הכל מפורט שם.
מה סדר גודל העלויות של החלפת יחסי העברה וחיזוק ההאוזינגים? סתם כדי להבין על מה אנחנו מדברים כאן.