תגובה: גיר קפץ מ 4L ל 4H תוך כדי נסיעה בג'ימני 2021
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
זה נכון
אז כנראה לא הבנתי משהו כי ההסבר של דרור התייחס להעברה בעמידה ל-low, כשההגה מיושר.
אם ההעברה מתבצעת בעמידה, למה ההגה צריך להיות מיושר?
כי כשמסובבים את ההגה, הציריות זזות מעט. ממש מעט, זה בשברי מעלה. אבל אז גם הדריישפט מסתובב ממש מעט, בחלקי מעלה. ומסובב את ציר היציאה הקדמי בתיבת ההעברה. ממש מעט, חלקי מעלה, כן?..... אבל מספיק כדי ששיניים יזוזו קצת והשילוב יהיה קשה או לא ישתלב בכלל. בכל מערכות השילוב הארורות שאינן ידית מכנית פשוטה אלא כל מיני פטנטים חשמליים/ואקומים מיותרים (ושאר חרא שמהונדס מסובך בכוונה-תחילה, כי הוא מיועד להתקלקל), אתה ממתין לעתים עד בוש עד שהעסק יפסיק להבהב וישתלב סוף-סוף..... עם הגה ישר זה קורה הרבה פחות, אם בכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כי כשמסובבים את ההגה, הציריות זזות מעט. ממש מעט, זה בשברי מעלה. אבל אז גם הדריישפט מסתובב ממש מעט, בחלקי מעלה. ומסובב את ציר היציאה הקדמי בתיבת ההעברה. ממש מעט, חלקי מעלה, כן?..... אבל מספיק כדי ששיניים יזוזו קצת והשילוב יהיה קשה או לא ישתלב בכלל. בכל מערכות השילוב הארורות שאינן ידית מכנית פשוטה אלא כל מיני פטנטים חשמליים/ואקומים מיותרים (ושאר חרא שמהונדס מסובך בכוונה-תחילה, כי הוא מיועד להתקלקל), אתה ממתין לעתים עד בוש עד שהעסק יפסיק להבהב וישתלב סוף-סוף..... עם הגה ישר זה קורה הרבה פחות, אם בכלל.
דרור,
אני לא מתווכח עם הניסיון ועם העובדות ואני מניח שבמבחן התוצאה אתה צודק, אבל ההסבר לא עושה שכל.
קודם כל לא ברור האם הבעיה שאתה מתאר היא בעיה בשילוב ה 4x4 או בעיה בשילוב ה Low (שה4x4 הוא תנאי מוקדם שלו).
שאתה מנסה לשלב 4x4, אתה אחרי שנסעת לא משולב לאורך מרחק מסוים. הנסיעה לא היתה רק על בטון בקו ישר, הרכב פנה, הגלגלים החליקו, הבלמים בלמו.
במקביל, גם תיבת ההעברה עצמה, נעצרה במקום מיקרי לחלוטין .
כל ניסיון של לצפות \ לכוון אותם לאיזה תאום, נראה לי בעיתי.
אותו הדבר עם המעבר מ High ל Low .
הגלגלי שינים של הLow נשארו באיזה מצב אקראי מהניתוק הקודם, והשינים של היציאה על מצב אקראי (של העצירה).
מצטער, אני לא מתווכח עם העובדה ( שאולי ישור הגלגלים עוזר לשילוב) אני רק אומר שההסבר לא עושה שכל.
בכל המנגנונים החשמליים \ פנואומטים מקובל שלאחר הלחיצה על הכפתור, צריך לנסוע קצת עד שמתבצע השילוב (זה בדיוק התהליך של להביא את השינים "למקום").
איפה שזה מכני (ידית מכנית), זו בדיוק הסיבה שאנחנו נדרשים להיות ב N (ולא נגיד ב P), אנחנו רוצים שצד אחד יהיה חופשי עמ שהציר יוכל להסתובב והשינים יוכלו להשתלב..
לפחות זו הבנתי את המצב.
אבל אני גם חושב שלהבדלי לחץ אוויר יש הבדל זניח על ההתקדמות של הגלגל, והרבה אנשים לא הסכימו איתי (ודאגו להרוג את הדיון ההוא).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה נכון לכל רכבי ה-4X4. כולל AWD למיניהם.
ברגע שאתה מנסה לעבור מ-HIGH ל-LOW ולהיפך וההגה לא ישר-פלס, יש מצב שחלקים במערכת העברת הכוח נעים מעט ואז גלגלי-שיניים לא יסתדרו במצג הנכון של שן מול רווח ולעתים השילוב/ניתוק יהיו קשים.
יותר נוח לאתר נקודה מסונכרנת כשההגה ישר.
לא פחות חשוב ומקל על השילוב/ניתוק זה למצוא נקודה שמערכת ההנעה לא תחת עומס, לא בעלייה/ירידה/הצלבה אפילו קלה.
שיטה נוספת לשחרר דיפ מרכזי/להוציא מהנעה קדמית עם תיבה סרבנית היא תו״כ נסיעה איטית, לתזמן הרמה של דוושת התאוצה יחד עם הזזת הידית לשחרור.
אתם מתחילים לדרוש יותר מדי מנהג/ת ישראלי ממוצע.
הסברים פסאודו-מדעיים. בשלב הזה כבר יוצא להם עשן מהראש כמו לפארוק.
תבינו, אלה אנשים שתפעול של דוושה שלישית עושה להם כאוס במוח.
הגה ישר! זה הכל. זה עוזר וזה עובד. ואת זה קל להם לקלוט.