תגובה: פורד פוקוס 2016-2018 - דיעות/המלצות?
דגם ה2007 נבנה בהשראת מזדה 3,המון מכלולים מהמזדה 3 , גיר, מנוע שלדה....
באותה תקופה חברת מזדה הייתה שייכת לפורד , האמינות של ה2007 פנומנלית והרכבים החזיקו הרבה שנים וקילומטרז.
ב2012 פורד הוציאה פוקוס חדשה שאינה קשורה למכלולים של מזדה 3, רכב מזעזע, תקלות בגיר, תקלות במחשב שמנהל את המזגן והדשבורד, גומיות דלתות משתחררות ונופלות, ועוד כמה תקלות מעצבנות, אני לא החזקתי עם הרכב ליסינג 3 שנים(דגם 2013), כמות התקלות לא הגיוניות ובאופן שבועי הייתי נתקע עם הרכב או מאבד מזגן בקיץ. אחרי שהקצין רכב התפוצץ על חברת הליסינג הוחלף הרכב במזל, זה היה סיוט מתמשך של שנתיים.
במשך השנים הגיר הוחלף, דברים השתנו אבל הפורד פוקס לא המריאה במכירות בארץ, אולי האמינות השתפרה אבל לא הייתי מתעסק עם הרכב הזה.
אם היית מרוצה מהפוקוס 2007 אז חפש לך מאזדה 3, האמינות של המאזדה תמיד הייתה פנומנלית, גם הטיוטה קורולה והיונדאי אילנטרה מתחרים במאזדה בנושא האמינות ולא נופלים ממנה.
פורד פוקוס 2016-2018 - דיעות/המלצות?
עוד רכב שנסחר במחיר נמוך הוא האימפרזה של השנים האלה.
הוא תמיד היה ״בצל״ של ה XV ולא תפס טוב כחדש, בין השאר כי היה קרוב אליו מדי במחיר.
המנוע הוא 1.6 עצל עם נטיה לצריכת שמן.
אם תמצא כזה מיד פרטית, יש סיכוי טוב שהוא יהיה מאנשים מבוגרים ש״נאמנים למותג של פעם״ בלי לדעת שמסביב היו כלי רכב מוצלחים יותר כחדשים.
הגיר רציף אבל לרוב בסדר גמור.
במחיר שלהם הם שווים מבט.
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש אימפרזה כזו 2 ליטר 4על4 (להבדיל מ1.6 שאינה מוצלחת), יש לחבר שמאוד מרוצה, אמנם 5 דלתות אבל לא תספק את מי שחשב על סטיישן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ובכלל לפוקוס שילוב מסורתי ללא תחרות של התנהגות כביש חדה ומהנה והיגוי של מכונית ספורט, ביחד עם נוחות נסיעה מצויינת.
. זה ממש לא מתכון לאורך חיים ועמידות... ובהתאם, רובם ככולם של מנועי הטורבו הקטנים הם זבל צרוף ולא מיועדים להחזיק
לעומת דור 2-2.5 שהיה אוטו מעולה שבנוי מסיבי כמו טנק מחומרים איכותיים.
כל עוד הוא תקין, באמת אין לו מתחרים.
אין מה לצפות לאמינות המוחלטת ולעמידות של דור 1 - 1.5 - 2 - 2.5
הפוקוס דור 3 הנכונה היא אך ורק עם מנוע אטמוספרי וגיר ידני. שם אין בעיות אמינות ואפשר להינות מהדינמיות שלה. שווה להתאמץ ולחפש כזו.
.....
דרור
מחקתי חלק מהתגובה שלך, והשארתי כמה משפטים.
תגיד,
אתה לא קצת מגזים ? 🤣
באמת, לא בשביל להקניט או משהו, אני באמת רוצה לדעת אם ככה אתה חושב -
אין לו מתחרים
אמינות מוחלטת
דינמיות
על איזה רכב בדיוק אנחנו מדברים?
לגבי האנטי טורבו+גיר רובוטי כבר התרגלתי מזמן, פה יש גם וודאות קיצונית חיובית.
פוקוס בשנים מסוימות, בתצורה מסויימת, רכב מושלם.
יפה, לא הכרתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
דרור
תגיד,
אתה לא קצת מגזים ? 🤣
אין לו מתחרים
אמינות מוחלטת
דינמיות
יפה, לא הכרתי.
כנראה פיספסת את התגובה של חנן :rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמוץ נ.
עוד רכב שנסחר במחיר נמוך הוא האימפרזה של השנים האלה.
הוא תמיד היה ״בצל״ של ה XV ולא תפס טוב כחדש, בין השאר כי היה קרוב אליו מדי במחיר.
המנוע הוא 1.6 עצל עם נטיה לצריכת שמן.
אני בהחלט חובב של המותג.
העניין הוא פער ניכר בתצרוכת דלק ביחס לאלטרנטיבות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אני בהחלט חובב של המותג.
העניין הוא פער ניכר בתצרוכת דלק ביחס לאלטרנטיבות.
היה נסבל לתחזק בוקסר מיושן (עלויות), אבל הגיר הרציף כבר זורק המותג מטה.
הרכב היחידי שלהם שעדיין שווה לרכוש זה ה BRZ , הגם שהוא פרי פיתוח משותף עם טויוטה והגיר הפלטנרי מגיע מטויוטה.
קצת מחוץ לנושא אבל יש לי ניסיון טוב עם סקודה פאביה ספייס דיזל ידני .
חסכוני מאד בדלק ובקושי מתקלקל .
יש לי אחת עם 660 אקמ שהעמדתי בצד כי התחילה לאכול שמן וקניתי עוד אחת צעירה עם 360 אקמ.
אם ידני בא בחשבון הייתי בודק אם יש בלוחות.
Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
היה נסבל לתחזק בוקסר מיושן (עלויות), אבל הגיר הרציף כבר זורק המותג מטה..
אימפרזה 2014-2016 עם גיר רציף?
פורד פוקוס 2016-2018 - דיעות/המלצות?
לא יודע אם רציף (כנראה…, כמו xv) אבל בשנתונים האלו ה4 דלתות הן 1600 לא מוצלח
דגם סטיישן שלא ראיתי שהוזכר פה: מאזדה 6.
אם לא חייב סטיישן, תוכל למצוא פיאט טיפו או פיג'ו 301 (עם מנוע 1600 וגיר אייסין פלנטרי 6 הילוכים).
בתקציב שלך תוכל למצוא רכבים עם נתונים יפים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
דגם ה2007 נבנה בהשראת מזדה 3,המון מכלולים מהמזדה 3 , גיר, מנוע שלדה....
באותה תקופה חברת מזדה הייתה שייכת לפורד , האמינות של ה2007 פנומנלית והרכבים החזיקו הרבה שנים וקילומטרז.
ב2012 פורד הוציאה פוקוס חדשה שאינה קשורה למכלולים של מזדה 3, רכב מזעזע, תקלות בגיר, תקלות במחשב שמנהל את המזגן והדשבורד, גומיות דלתות משתחררות ונופלות, ועוד כמה תקלות מעצבנות, אני לא החזקתי עם הרכב ליסינג 3 שנים(דגם 2013), כמות התקלות לא הגיוניות ובאופן שבועי הייתי נתקע עם הרכב או מאבד מזגן בקיץ. אחרי שהקצין רכב התפוצץ על חברת הליסינג הוחלף הרכב במזל, זה היה סיוט מתמשך של שנתיים.
במשך השנים הגיר הוחלף, דברים השתנו אבל הפורד פוקס לא המריאה במכירות בארץ, אולי האמינות השתפרה אבל לא הייתי מתעסק עם הרכב הזה.
אם היית מרוצה מהפוקוס 2007 אז חפש לך מאזדה 3, האמינות של המאזדה תמיד הייתה פנומנלית, גם הטיוטה קורולה והיונדאי אילנטרה מתחרים במאזדה בנושא האמינות ולא נופלים ממנה.
הפוך גוטה, הפוך.
מאזדה 3 יושבת על פלטפורמת הפוקוס מ-2005 שהיא שדרוג של הפוקוס המקורית מ-1998. להזכיר - פורד היו שם קודם, בזמן שמאזדה עוד שיחקה בלאנטיס שהיה אוטו יפני קלאסי - אמין, אבל נמוך, צפוף ורועש עם מתלי קרש וחוסר התלהבות כללי לנסוע לא בקו ישר.
בדגם ה-2 ליטר של פוקוס דור II המנוע מגיע ממאזדה ומשותף גם לוולבו S40 מאותן שנים שבתכל'ס היא פוקוס מחופשת עם קצת יותר עיצוב וגימור באיכות שאמורה להיות גבוהה יותר (היא לא).
ב-1.6 זה מנוע של פורד (זטק SE) שמעט פחות חזק ממנוע המאזדה 3 אבל נחשב לאמין לא פחות ואולי יותר.
סוזוקי קרוסאובר - הגיר הרציף המחורבן שלו משותף גם לניסאן ג'וק ונחשב לאחד האיומים מסוגו, אבל למה לקלקל אגדות אמינות יפניות?..... יש פרות קדושות שאסור לגעת בהן - ביפניות מחורבנות אנשים מוכרחים להתנסות בעצמם ממש, כדי להשתכנע.
להערות אדיוטיות בקטע אישי אני מעדיף לא להתייחס.
לגבי השדרוג של פוקוס דור 2 מהפוקוס דור 1 - השדרוג הוא במרווח פנים, באיכות החומרים וההרכבה, אבל לא בדינמיות.
המכונית השמינה בכ-200-250 קילו ומכוילת ליותר נוחות על חשבון חדות. זה לא שהיא הפכה לפח-אשפה בסגנון קורולה חלילה..... היא עדיין כמה רמות מעל הממוצע היפני של תקופתה, אבל זה כבר ממש לא החיוכים שמרח לנו דור 1 שהיה אוטו "שמח".... הפוקוס מה שנקרא "התבגרה".
ומה שקרה לדור 3 זו בבואה של מה שקורה לתעשיה כולה - הסגידה לטכנולוגיה מיותרת, לסיבוך מרצון של כל דבר, לירידה מתוכננת באיכות כדי לסחוט עד כמה גרושים של רווח, ייצרו מוצר בעייתי באיכות נחותה עם הרבה מאוד צרות ותקלות שגרם לדגם בפרט ולמותג בכלל, נזק כבד להרבה שנים קדימה.
אישית, אני בעד פוקוס דור 3 רק בתנאי שהיא ידנית ואטמוספרית. ולא בכל מחיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
דרור
תגיד,
אתה לא קצת מגזים ? 🤣
אין לו מתחרים
אמינות מוחלטת
דינמיות
יפה, לא הכרתי.
כשכל זה מגיע בסכומים של 4 ספרות אז כנראה שזו העסקה הכי טובה בשוק.
אני לא ירשתי את האוטו הזה כמו שחנן מלכלך. קניתי אותו באוגוסט 20' בסכום מצחיק ששווה בערך לרבע ממה שעלה הטרקטורון-צעצוע החשמלי שלו (לפני השדרוגים). זה היה מהלך מתוכנן היטב כי ידעתי טוב מאוד מה אני קונה ושזה רכב הרבה יותר טוב מהדעה המקובלת עליו - בדיוק כמו שצפיתי, אני נוסע בלי הפסקה מאוגוסט 20' - אתה רוצה שנשווה רשימות של הוצאות של שלוש וחצי שנים ו-80,000 ק"מ - אתה ברכב החדיש שלך ואני במכונית שהיום בת 14?......
אצלי זה הסתכם בנורה שרופה, מצבר וסט צמיגים. הכל ביחד (צמיגים אירופאיים ספורטיבים, לא זבל סיני) עולה פחות מה"בוקר טוב" בכניסה למוסך לטיפול אחד בלבד במציאות ההיפר-טכנולוגיות שלכם. ומכיוון שהיו ויש גם מכוניות יפניות בבית, אז שלא יספרו לי על "אמינות" ומי אמין יותר ומי פחות, ומי עולה על גרר וכמה. כי יש אגדות ויש מציאות. ואצלי הכל מתועד.
האוטו הזה הוא עסקת המילניום, כי אתה מקבל המון ומשלם מעט. הוא החזיר את עצמו כבר אחרי פחות מארבעה חודשים ומאותו רגע הוא חוסך לי כסף. הרבה יותר זול לי להחזיק אותו לצד הג'יפ מאשר להחזיק רק ג'יפ. וזה מגובה בחישובים שוטפים.
אז כן, שם המשחק הוא כסף. גם היום, פוקוסים דור 2 טובים ויפים ושמורים אתה מוצא ב-8000 שקל בערך אם שילמת הרבה. בד"כ תמצא גם בפחות.
אז יש מי שיקרא לזה "גרוטאה" כי מבחינתו כל רכב עם יותר מ-150,000 ק"מ הוא כבר נבלה והוא מעדיף להפסיד עשרות אלפי שקלים בירידת ערך בכל שנה רק כדי להרגיש שהוא בקדמת הטכנולוגיה - אם הוא יכול לשלם את זה - שיהיה לבריאות. אני לא יכול וגם לא רוצה. מעדיף להרויח עוד קצת זמן עם רכב פחות טכנולוגי והרבה יותר אמין וזול לאחזקה ואת הכסף שלי לשים על דברים אחרים, יותר חשובים ממכוניות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
היה נסבל לתחזק בוקסר מיושן (עלויות), אבל הגיר הרציף כבר זורק המותג מטה.
הרכב היחידי שלהם שעדיין שווה לרכוש זה ה BRZ , הגם שהוא פרי פיתוח משותף עם טויוטה והגיר הפלטנרי מגיע מטויוטה.
אם אתה בעניין של מכוניות ספורט דו-מושביות בכלל ו-BRZ בפרט, אז כנראה שתעדיף אותה עם גיר ידני. BRZ אוטומטית, ממש כמו מיאטה אוטומטית, זה פשוט טעות ופיספוס. זה לקשור את הידיים והרגליים - כי הייעוד כאן אחר לחלוטין, אלא אם אתה מוגבל ברשיון (כמו רוב לומד י הנהיגה כיום) או שסתם רוצה רק את הלוק והשופוני.
הגיר הרציף של סובארו בסה"כ לא רע בכלל. הבעיה שלי עם גיר רציף היא שהוא פשוט לא מתאים למאמצים של רכב שמיועד לעבוד בשטח - אבל במקרה של סובארו AWD פשוט אין ברירה - כי הגיר הידני ב-XV ובפורסטר ארוך מדי והרבה פחות מתאים לנסיעת שטח אפילו מהרציף...... אבל מי שנוסע רק על כביש לא ייתקל בבעיות כנראה.
אצלנו הוחלף מוח גיר באחריות ב-XV שנת 2013 שנמכרה עם 160,000 ק"מ אם אני זוכר טוב (מתוכם כ- 130,000 אצלנו). ל-XV 2019 הנוכחית כבר יש תיכף 120,000 ק"מ (30,000 אצלנו בשנה האחרונה) ועד כה אפס תקלות - אבל למעט כמה וכמה טיולי ירדן שכבר ירדו מהפרק להרבה זמן אם לא לתמיד, אצלנו הסובארו לא ראתה ולא תראה שטח. ושוב - אני לא משווה אותה לפוקוס אטמוספרית-פלנטרית מדור ישן שהיא מכונית פשוטה בהרבה. אם נשווה לסובארו 2013, וגם לקורולה 2010 שהיתה לפניה (הגיעה חדשה מהחנות, יד 00, נמכרה עם 180,000 בערך), אז הפוקוס 2010 (היום עם 350,000) חד משמעית אמינה יותר ובפער.
אבל אלה רק הנתונים שיש לי ומה אני מבין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אימפרזה 2014-2016 עם גיר רציף?
היום אין לסובארו גיר אחר. רק ב-BRZ אוטומטית יש גיר פלנטרי.
בנוסף, חוץ מה-BRZ והאימפרזה STI, כבר אין יותר סובארו חדשות ידניות.
למעט מאזדה, בכל היפניות העממיות החדשות היום, כבר אין גירים פלנטריים.
ה-FB16 אכן מנוע פחות מוצלח, אם כי באימפרזה הוא עובד פחות קשה מאשר ב-XV הכבדה יותר. ברוב העולם גם לא היתה XV עם מנוע 1600. זו חיה ייחודית לשווקים מוכי מיסוי כבד.
דרור, יכולת לחסוך למקלדת שלך ימבה בלאי, אם היית קורא בשקט, ורואה שאין פה חילוקי דעות. אתה מנסה להזמין אותי לקרב הוכחות לא רלוונטי. שאני אוכיח לך שההחלטה שלי לפרמטרים שלי רלוונטית אליך? לא יקרה. אתה מנסה להוכיח שההחלטה שלך שנסמכת על הפרמטרים שלך היא נכונה? אין כל צורך. מאמין לך.
רשמתי שכל אחד צריך לעשות את החשבון לעצמו, עם הפרמטרים האישיים שלו, לרכב ספציפי, ולהסיק את המסקנות שנכונות עבורו. גם לאותו אדם עצמו הפרמטרים יהיו שונים לרכב ראשון, ולשני או שלישי או הרביעי. אפילו הדגמתי שגם אני עשיתי את החשבון הזה, ולרוב הרכבים יצא לי שעדיף לי להישאר עם רכבי ICE, חלקם אפילו ותיקים מדי לטעמי- (גם האיוניק5) .
אתה יודע לעשות חשבון. גם אני. ברור שבערכי פרמטרים אישיים שונים, אתה היית מחליט שעדיף לך פיננסית איוניק5 ולי היה עדיף שהאיוניק יוחלף בגרוטאה.
....
אפשר לחזור לנושא השרשור.
התגובות שלך חסרות סבלנות ועל רקע אישי ואני לא אגרר לויכוחים איתך.
עלויות בלאי של מקלדת הן זניחות לעומת בלאי של מכוניות.
שאלו אם רכישה של מכונית מדגם מסוים כדאית או לא - הסברתי מה המוקשים שממתינים.
אפשר להסכים איתי או שלא. וגם זה בסדר. אפשר גם בכלל לא לענות לשאלות בפורום וזה יחסוך הרבה בלאי של מקלדת ואולי גם עצבים וחיכוכים מיותרים. וזו הערה שלי לעצמי, לא לך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כשכל זה מגיע בסכומים של 4 ספרות אז כנראה שזו העסקה הכי טובה בשוק.
אני לא ירשתי את האוטו הזה כמו שחנן מלכלך. קניתי אותו באוגוסט 20' בסכום מצחיק ששווה בערך לרבע ממה שעלה הטרקטורון-צעצוע החשמלי שלו (לפני השדרוגים). זה היה מהלך מתוכנן היטב כי ידעתי טוב מאוד מה אני קונה ושזה רכב הרבה יותר טוב מהדעה המקובלת עליו - בדיוק כמו שצפיתי, אני נוסע בלי הפסקה מאוגוסט 20' - אתה רוצה שנשווה רשימות של הוצאות של שלוש וחצי שנים ו-80,000 ק"מ - אתה ברכב החדיש שלך ואני במכונית שהיום בת 14?......
אצלי זה הסתכם בנורה שרופה, מצבר וסט צמיגים. הכל ביחד (צמיגים אירופאיים ספורטיבים, לא זבל סיני) עולה פחות מה"בוקר טוב" בכניסה למוסך לטיפול אחד בלבד במציאות ההיפר-טכנולוגיות שלכם. ומכיוון שהיו ויש גם מכוניות יפניות בבית, אז שלא יספרו לי על "אמינות" ומי אמין יותר ומי פחות, ומי עולה על גרר וכמה. כי יש אגדות ויש מציאות. ואצלי הכל מתועד.
האוטו הזה הוא עסקת המילניום, כי אתה מקבל המון ומשלם מעט. הוא החזיר את עצמו כבר אחרי פחות מארבעה חודשים ומאותו רגע הוא חוסך לי כסף. הרבה יותר זול לי להחזיק אותו לצד הג'יפ מאשר להחזיק רק ג'יפ. וזה מגובה בחישובים שוטפים.
אז כן, שם המשחק הוא כסף. גם היום, פוקוסים דור 2 טובים ויפים ושמורים אתה מוצא ב-8000 שקל בערך אם שילמת הרבה. בד"כ תמצא גם בפחות.
אז יש מי שיקרא לזה "גרוטאה" כי מבחינתו כל רכב עם יותר מ-150,000 ק"מ הוא כבר נבלה והוא מעדיף להפסיד עשרות אלפי שקלים בירידת ערך בכל שנה רק כדי להרגיש שהוא בקדמת הטכנולוגיה - אם הוא יכול לשלם את זה - שיהיה לבריאות. אני לא יכול וגם לא רוצה. מעדיף להרויח עוד קצת זמן עם רכב פחות טכנולוגי והרבה יותר אמין וזול לאחזקה ואת הכסף שלי לשים על דברים אחרים, יותר חשובים ממכוניות.
לא כתבתי מילה אחת על כסף, שווי, או חסכון.
שאלתי אם אתה לא חושב שאתה מגזים.
למשל, על איזה דינמיות אתה מדבר?
ביחייאת דרור, על איזה דינמיות אתה מדבר בפוקוס הזאת?
זה מה ששאלתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אם אתה בעניין של מכוניות ספורט דו-מושביות בכלל ו-BRZ בפרט, אז כנראה שתעדיף אותה עם גיר ידני. BRZ אוטומטית, ממש כמו מיאטה אוטומטית, זה פשוט טעות ופיספוס. זה לקשור את הידיים והרגליים - כי הייעוד כאן אחר לחלוטין, אלא אם אתה מוגבל ברשיון (כמו רוב לומד י הנהיגה כיום) או שסתם רוצה רק את הלוק והשופוני.
מהתשובה שלך אני מניח שרכב ספורט או מירוץ חייב להיות עם 3 דוושות וידית שבוחשים בה אחרת אין הנאה מנהיגה ספורטיבית.
אז מעניין לאט לאט נעלמים הגירים הידניים ותופסים את מקומם פלנטריים או רובטיים במכוניות על ומירוץ.
בעצם למה להגיע למכוניות קצה,
אם התחרית בקארטינג 2 פעימות, בטוח לא הרגשת "פספוס" או חוסר הנאה ללא הדוושה השלישית.
רענן