בדקתי שנית בספרות היצרן לרכבים שלנו לפני שרשמתי.
Printable View
בדקתי שנית בספרות היצרן לרכבים שלנו לפני שרשמתי.
יש נוזלי קירור לונג לייף המיועדים ל 10 שנים.
ל MOPAR יש אחד כזה שמשמשים בו לרנגלר JL.
לא הייתי ממתין ל 10 ועדיין.
לפותח השרשור הייתי ממליץ ליסוע לרחובות, ל״רדיאטור רחובות״, כן כן, הם עוד קיימים, בטח דור אחר כבר מנהל את העסק.
שייבצעו בדיקה כללית למערכת הקירור, זאת המומחיות שלהם.
אין שום קשר לג'ימני 2015.
אסף.
דיברתי על לבדוק את נוזל הקירור של הרכב הספציפי הזה ולהחליף במידת הצורך.
אסף.
חברים לפי ספר הרכב המאוד ספציפי לשלדה type 9 כל 150k או 8 שנים מחליפים נוזל קירור. יצא במקרה שהתכוונתי להחליף עוד חודש אבל הבעיה היא לא בנוזל. הוא נראה טוב עד הצוואר ומיכל עודפים באמצע בין full ל low. יש בעיה ספציפית וצריך לפתור אותה. ציינו ברחובות. עוד המלצות?
Sent from my SM-G998U1 using Tapatalk
"נתקעתם" על נוזל קירור כסיבה עיקרית להתחממות...
אז לא נוזל פג תוקף יגרום להתחממות ואפילו שתן (אם יש מספיק) יעשה את עבודת הקירור
בטווח הקצר (כמובן שבטווח הארוך יהיה נזק לאלומניום הדקיק במנוע והראש).
בקיצור,
לחפש בכיוון הפאן קלאץ , רדיאטור סתום או מוליכים שרופים, משאבת מים עם אימפלר "אכול".
בהצלחה
רענן
טל, במידה ולא הזכירו - גם התרמוסטט יכול להיות חשוד.
תעשה לו בדיקת תפקוד ואם יש ספק, תחליף אותו.
זה חלק ״חצי מתכלה״ ולא נורא יקר להחליף.
Sent from my iPhone using Tapatalk
טוב אז חפרתי את הנושא גם בפייסבוק לראות סטטיסטית מה היה הפתרון לאנשים, הנה החשודים העיקריים לפי סדר הסבירות בניתוח האישי שלי:
1. heater core רדיאטור חימום (אבצע מעקף כדי לבדוק)
2. רדיאטור ( אם 1 לא יעבוד, אנקה את הרדיאטור עם חוטר במקום שעושה את זה, או אקנה אם פחות או יותר אותה עלות)
3. תרמוסטט
4. פאן קלאץ (ממש בספק) - זה כנראה ייפסל במוסך.
5. פקק רדיאטור (ממש בספק).
זהו,
איכשהו נתקעתם על המי קירור. כנראה לא הייתי צריך לדבר על הנושא בהודעה הראשונה כי זה הסיט את תשומת לבכם. אבל שוב השנה השמינית זה הזמן להחליף את נוזל הקירור המקורי כמנע מבחינת קורוזיה, יכולת הקירור של המים לנצח עובדת. ואין שום חוסר.
עכשיו שוב אנסה להסביר מתי זה מתחמם.
בכביש מושלם.
רק בשטח.
ורק לאחר עלייה (לאו דווקא קשה) 4H 4L, לא משנה.
למה החלטת על הרדיאטור חימום?
הוא דולף? (שלולית ליד רגלי הנוסע בד''כ)
בד''כ רדיאטור חימום אמור לעזור לפנות חום אם מדליקים את החימום בעוצמה גבוהה (כן, גם בקיץ....)
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
הפוך.. אמרו לך מההתחלה ללכת לעשות אבחון מסודר.
הנוזל קירור היה דיון צדדי על התיישנות עד שתוסיף מידע חדש.
מעבירים ת׳זמן עד שתעדכן..
טעות.. בהנחה ששיש לך נוזל קירור ולא מים צבועים, אלו לא ״מים״ והכימיקלים לא מחזיקים לנצח את תכונות המקור, בגלל זה יש להם תאריך תפוגה/החלפה.
לי זה נשמע שהצטבר לכלוך בין הרדיאטורים - בין המנוע למזגן .
קודם כל תנסה להרחיק בינהם ולשטוף עם צינור מים ( לא מכשיר שטיפה בלחץ !!! ) .
יכול להיות שיש לך מצנן גיר חיצוני ?
אילן
מבלי לקרוא מה רשמו לך אנשים, התקלה הנפוצה ברדיאטור חימום היא נזילה. לכן התחממות אמורה להיות מלווה באבדן מים. כמו שגיאו רשם לך, בד"כ עם עדויות באזור רגלי הנוסע. מכיוון שאצלך לא היה איבוד מים, הייתי מתחיל מכיוון אחר.
וכמו שדורון רשם לך, יש סדר לבדיקות במערכת קירור. תפעל מסודר, או שתחליף חצי אוטו.
לדעתי,
אם החימום בקבינה עובד אז הוא לא סתום כלומר מעביר מים דרכו הלאה למערכות המנוע, לפחות לא סתם לגמרי, ולכן מעקף לא נראה לי כמשהו הכרחי לביצוע.
ואם הוא עובד תקין: אז תנסה להפעילו בעלייה, כן לחמם את הקבינה ותראה אם זה עוזר בקירור המנוע (זו עוד מערכת עם יכולת פינוי חום החוצה ממערכת קירור המנוע)
אם זה עוזר, הבעיה כנראה ביכולת פינוי החום של הרדיאטור הקדמי "הראשי"
כתבת משהו על הבדלי עלות של בדיקה זו מול זו, לדעתי זה לא המקום לחסוך בו, מנוע יעלה לך הרבה יותר, הרבה הרבה יותר.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
המלצה למוסך שמתמחה בג׳ימני ובגירים אוטומטייים: ארז ממוסך טופ גיר, נמצא בטירה.
054-4434580