תגובה: שולחן פלזמה CNC לתפרנים וטכנופובים
מדהים, תמשיך תשתף פשוט תענוג!
Sent from my iPhone using Tapatalk
כל מחמאה שאשפוך פה תגמד את ההערכה אליך על מה שאתה עושה פה ומשתף ועל מה שלא... עשה עלה ותפציץ....
לאחר תקופה שהשולחן עובד יומיום, החלטתי שאני רוצה להוסיף עוד כמה דברים.
בראש הרשימה - שרשראות כבל.
השולחן הגדול דוחק לקצה את המנגנון הזנה של החוטים שבאים מלמעלה ודברים עלולים להיתפס, בנוסף זה עוד מכשול לעגורן שנע בבית מלאכה.
ביחד עם השינוי הזה בניתי ציר Z משודרג, שהוא חלק מהותי בשרשראות כבל, הציר הוא ״טיפש״ זז למעלה ולמטה כמות מוגדרת של מ״מ לפי התכנון של המחשב (עולה בתנועות בין חיתוכים, ויורד בחיתוכים עצמם).
ועכשיו! לסוגיה הבאה, מעט יותר מורכבת ממה שהיה עד עכשיו, בקרת גובה משתנה - במהלך החיתוך הפח משנה את הגובה שלו בגלל עיוות מהחום, וכתוצאה מכך כשמשתמשים בציר Z “טיפש״ צריך לקחת את הספייר הזה מראש, ולחתוך מגבוה יותר. זה מוביל למרחק חיתוך לא אחיד מהחומר (השאיפה היא ל1.5 מ״מ) ולחיתוך פחות איכותי.
מצאתי פתרון מכאני/אלקטרוני לבעיה של תוכנה.. או כמעט מכאני/אלקטרוני..
השולחן עובד בצורה נפלאה, ולא רציתי לסבך אותו עם בקרות נוספות וכו.. אני גם לא בטוח כמה הארדואינו UNO ידע לסחוב.
העתקתי מישהו מהרשת ובניתי מערכת עצמאית ונפרדת שכל תפקידה הוא לשמור מרחק מהחומר באמצעות קריאה של המתח מהפלזמה (ככל שהמרחק גדול יותר, המתח גדול יותר - הראש עם מתח גבוה, הוא מוריד גובה. הראש עם מתח נמוך, הוא מעלה גובה).
למערכת יש ארדואינו משל עצמה (MEGA), מסך מגע TFT שהוא סוג של מחשב קטן כדי להוריד עומס מהארדואינו, ובקר מנוע כדי להזיז את המנוע של הציר Z.
איך זה יעבוד?
השולחן יעבוד עם ציר Z ה״טיפש״ בנורמה שלו, ויעלה וירד בין חיתוכים.
כשהפלזמה נדלקת הציר Z יעבור לפיקוד של המערכת בקרת גובה (THC בשפה המקצועית) בעזרת 4 ריליים שמקפיצים את החוטים של המנוע ציר Z מהבקר מנוע של הציר ה״טיפש״ לבקר של המערכת החדשה. הריילים מופעלים באמצעות הריליי שמפעיל את הפלזמה.
כשהחיתוך נגמר, הריליים קופצים חזרה לבקר הרגיל, והכל ממשיך כרגיל.
המערכת החדשה עדיין בהכנה, אמשיך לעדכן (:
זה מאוד מרשים.
עד כדי כך שכדאי לשנות את הכותרת.
אין לי מושג לגבי התפרנים,
אבל זה כבר מזמן לא לטכנופובים.