אם בהשקעה של 1500 שקל אפשר ממש להשמיש גרוטאה ששפכה מנוע, זה ג'יים צ'יינג'ר. עד כמה המספר הזה מבוסס?
Printable View
כל הרכב קומפלט עם מנוע עובד שווה 2000-3000 ש״ח.
אבל זה פתרון תפרנים.
אתה משלם בזוקר עם צריכת דלק 1:10-11 משולב.
ואיכות חיים סבירה.
לסטודנט תפרן/רכב שני לטווחים קרובים זה סביר.
היום, במצבך, אתה שוקל אפשרות כזו?
משכתי רכב כזה עד לנקודת ההחייאה.
די.
כל רכב חשמלי, הכי ישן הוא בן כמה? 4-5? (לא סופר את אגסי).
אם להקביל מנבלות אגסי שאני רואה במושב, זה מתחרה ראוי לטווחים קרובים.
(אם יש לך איפה להטעין.. וסביר שכשרכבים חשמליים יתחילו לצאת בכמות לשוק יש 2, תהיה כבר תשתית שהיה יותר זמינה גם למי שלא גר בבית פרטי.
ותקבל איכות חיים ובטיחות הרבה יותר טובה.
דורון לא הבנתי, אתה כתבת 1500 שקל להשתלת מנוע ברכב ישן. זה ריאלי או לא?
אתה אומר שאם יש לי רכב ישן שהלך לו המנוע, אני אקנה עוד אחד שעוד לא שפך מנוע ב2000 שקל ואייצר משניהם משהו תקין?
כן, נשמע מאד מפתה.
תודה שפתחת את עיני.
אני מזכיר לכם את מצב הקופה הציבורית.
אני אופתע אם בשנת 2025 עלות הנסועה ברכב חשמלי לא תהיה קרובה למחיר של רכב בעירה.
במחירי הסוללות, תיקון רכב שסוללותיו התבלו הוא כל כך יקר עד כדי כדאיות גריטה. הסוללות הן ה״מנוע״ או לב האוטו.
ברכב בעירה החלפת מנוע הרבה יותר ראלית כנראה.
בקיצור, בקרוב תיגמר החגיגה ותתעוררו מהחלות שיש משהו חונם מלבד הגבינה שבמלכודת.
תהנו כל זמן שעוד אפשר. העתיד הוא רכב בעירה.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מכיוון שאתה מספיק זמן פה, וגם לא ממש בור בענייני מאגרי אנרגיה, ברור לי שאתה יודע מה האמת. סתם בא לך להיות לעומתי. כמו שאני אומר כל הזמן, גם הדעה הזו לא באמת באה מטיעונים טכניים או מהותיים, אלא מגיעה כחיזוק עצמי לאחר שהחלטת (וכנראה בצדק) שלצרכים הספציפיים שלך לא משתלם לך לרכוש חשמלי.
כן, הסוללות יקרות. גם המרכב בגראנד שלך. כן, הן נשחקות, כמו המרכב בגראנד שלך. טוב, אולי גראנד זו דוגמא לא טובה :( אז כמו מרכב של לנד קרוזר. קצב השחיקה של זה וגם זה לא רלוונטי למשך חיים ממוצע של רכב. בהתנהלות סבירה, בסבירות מספיק גבוהה הוא יהיה שווה את מחירו בברזל הרבה לפני שהסוללה או המרכב שלו יגמרו.
עד כאן לגבי הנסיון המצטבר. עובדות. לגבי ספקולציות, ימשיך כבודו. לא התחום שלי.
בינתיים, מי שנוסע הרבה חוסך וחסך המון כסף.
וכל נבואות הזעם לגבי הסוללות לא התממשו, הרכבים עדיין נוסעים.
כל אחד והצרכים שלו.
נכון, המיסוי ומלתעות המדינה לא ירפו, אבל בסה"כ הזיזו קצת את נקודת האיזון, ועדיין יש אנשים שנוסעים 30 ויותר בשנה וזה ממש משתלם להם.
אם הדלק יוזל משמעותית, מה שלא קורה, אולי הייתי מסכים איתך. וזה בלי להכנס לנושא הטיפולים השוטפים.
בחזרה לשאלת הדיון.. מתי מוכרים?
דיון הכדאיות נטחן מזמן.. עם עובדות מסודרות של חנן.
אין פתרון ביהס
אין כזה
יש כל מיני משתנים אישיים.
כלכלית בלבד יש תשובה -
להחזיק כמה שיותר זמן.
מהנסיון למכור את האיוניק שלי צריך להודות פה בכנות: כתבי רכב עם אג'נדה פרטית שאין להם מושג מהחיים שלהם בתחום הזה והבורים שמהדהדים אותם עשו עבודה טובה: האחריות על הסוללה היא חזות הכול. הרוכשים הפוטנציאליים רק שואלים על מועד סיום האחריות של הסוללה. מבחינתם בשנייה שנגמרת האחריות נגמרת הסוללה והרכב הולך לגריטה :D
כל נסיון לדבר על יעד טעינה ונתון SOH מוביל לדממה דקה בצד השני של הקו...
אין לי נסיון בנסיונות מכירה של רכב ICE בן כמה שנים עם כ200000ק"מ ומעלה. זכור לי במעורפל שאבי היה צריך להוריד חצי מהמחירון על רכבים כנ"ל כדי למכור, אז אולי זה לא מאוד שונה.
אני ממש לא לעומתי וכתבתי בכנות את מה שאני מכיר.
ואני חושב שזה לב העניין מפני שהתשובה לשאלת הפתיחה נובעת משאלת אורך חיי הסוללות.
בוא ונבנה נוסחה ( זה בר חישוב לחלוטין) לעניין הזה.
במנוע בעירה שאלת המנוע והגיר לוטה בערפל. אין לזה פג תוקף ממשי כמו בסוללות והאחריות לרכב קצרה בהרבה מהזמן שבו צפוי שהמנוע יתקלקל. גיר לעיתים דווקא נכנס שם.
השוק כבר מחונך ומכיר את האפשרויות תיקון שהן לרוב מפירוק והרבה יותר זולות
בסוף החיסכון נמדד גם באובדן הערך על הרכב. עלות הבעלות הכוללת לחלק בקמ.
רוצה להיכנס למספרים?
כן, בהחלט. אני משתדל להביא כל נתון שידוע לי. מה חסר לך?
המסה הגדולה של הרכבים החשמליים בישראל היא טסלה מודל 3 סינית וBYD אטו 3. שתיהן עם כימיית LIFEPO4 מאריכת החיים, כך שאם אנחנו רואים שברכבים עם כימיית NMC הסוללה מאריכת חיים כפול מתוחלת חיי הרכב (נאמר שממוצע הקילומטראז' בזמן גריעת רכבים בישראל מהסד"כ הרשום הוא 300000ק"מ? ) אז ברוב הרכבים החשמליים בישראל אנחנו כבר מדברים על סוללות עם תוחלת חיים של מעל למיליון ק"מ, אולי שני מיליון ק"מ, כך נראה.
אם זה המצב אז הסוללה איתה הרכב יוצא מהמפעל תמות אחרי המכונית?
הגרף של טסלה הוא פנטסטי. עד 250 אק״מ.
בהנחה שהוא אמיתי.
הגרף עצמו, אם הוא נכון מאוד משכנע.
אם זה המצב, הסוללה לא ממש פקטור בחשבון הבעלות הכוללת.
לכאורה רובץ העול של השווי כמשומש שהוא אולי מעוות כתלות בחוסר הניסיון הציבורי.
הרושם שלי היה שזה יתכלה הרבה לפני אבל מקבל את טענותיך.
מעוות כתוצאה מהחוויה של בעלי היברידיות
אסף.