מפה לשם, רגע לפני שאשתי מפרסמת את האוהל ביד 2. יש למישהו טיעונים מנצחים איך לעשות ש"לנו זה לא יקרה"?
הכלליים הבסיסיים של אחסון המזון והזבל ידועים ומוכרים...
Printable View
מפה לשם, רגע לפני שאשתי מפרסמת את האוהל ביד 2. יש למישהו טיעונים מנצחים איך לעשות ש"לנו זה לא יקרה"?
הכלליים הבסיסיים של אחסון המזון והזבל ידועים ומוכרים...
אוהל גג ?
נראה לי הפתרון המושלם לבעיה הזאת.
אוהל גג אחלה פיתרון אבל לא הייתי משאיר תינוק/ ילד רך בשנים לבד באוהל גג.
כבר הועלה כאן, כלבים מגזעי שומרי העדרים הם הפתרון הכי יעיל וטוב לטעמי לבעיית תנים/ זאבים ואפילו הולכי על שתיים עויינים - אלו גזעים שפותחו במיוחד עם יצר שמירה מאד גבוה כולל יצר קרב ויכולת פיזית להתמודד עם זאבים ותנים כדי לעמוד במשימה של שמירה על עדרי צאן.
משהו לא מסתדר לי טוב בסיפור.
המשפחה אומרת שהאב הלך להשתין והשאיר את האוהל פתוח חלקית.
תן זו לא חיה גדולה.
ילד בן שנה וחצי שוקל 10+קג.
הרבה מעל לטרף אופייני של תנים.
האמירה שהתן נכנס לאוהל, תפס ילד, משך אותו בשקט מצד אימו הישנה, בעדינות מבעד לפתח (כולם מכירים את הקטע המעצבן שמישהו פוגע עם הרגל בפתח של האוהל ומנער את האוהל), גרר אותו עשרות מטרים מהאוהל ככ מהר לפני שהגיע בא חזר מהפיפי, לא מסתדר.
אסף העלה את האפשרות הזו, שהילד פשוט יצא החוצה (אחרי אבא?), ופגש את התן/זאב בחוץ, ומכאן העסק התדרדר.
https://www.ynet.co.il/environment-s...=hp#autoplay=1
מקרה נוסף מהיום
תקיפה שלישית מתחילת אפריל
שמישהו יביא לילדים האלו גלידה
החלמה מהירה לילד
שיחליטו כבר אם זה תן או זאב.
האמת, כמו שהוזכר כאן מספר פעמים. יש לנו מילנואה.
היא איתנו באוהל והיא לא ישנה כשאנחנו בטיול.
אנחנו משאירים לי פתח קטן בריץ׳ רץ׳ ומדי פעם היא יוצאת בטיסה ומבריחה חיות שמתקרבות למתחם.
בלי שום נביחה.
שומעים אותה רק דוהרת אחריהם וחוזרת אחרי כמה דקות.
גם כשמתקרבים אנשים אין נדרכת למצב כזה שמעיר אותנו.
אנחנו מעיזים בזכות הביטחון הזה לישון במקומות מאוד מבודדים שבלעדיה או בלעדי קבוצה כנראה שלא היינו מעיזים וכבר היו מקרים מותחים עם בדואים שרק התפללתי שהם לא יראו אותנו…
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אם כך, ועם המקרה הנוסף, נראה ששתי ההמלצות הן לא לישון באתרי האוהלים הממוסדים שהפכו לשדה ביות עבור חיות הבר, ולסגור את הרשת של האוהל.
אסף.
אני מכיר חיה אחרת, מגעילה במיוחד, ומסוכנת הרבה יותר מכל התנים האלה, וזה מגובה סטטיסטית.
היא נמצאת בכבישים, בסחנה, ובכל מקום כמעט.
יש כל מיני סוגים שלה, חלק חיים פה וחלק בארצות אחרות.
זהירות.
בשביל אלו שתארת פיטבולית זה כלב אולטימטיבי. והוא לא צריך לעשות הרבה. רק שיראו שהוא במחנה
וזה מניסיון
קובץ מצורף 146942
לא שמתם לב למשפט בתקיפה האחרונה?
" האוהל היה סגור והתן/זאב נכנס ונשך את הילד"
משהו מוזר במקרה הזה, תן זאב לא יכולים לפתוח את האוהל וגם אם ינסו לקרוע את הניילון התנועות והרעש יעיר את כל הישנים באוהל...
המקרה השני באמת נשמע כמו ילד שיצא אחרי האבא והתעסק גם חיית בר.
שוב אני לא יכול לשפוט אבל לא הייתי שם.
בכל מקרה אנחנו אשמים, אנחנו אשמים שמשאירים זבל מחוץ לאוהל כדי שחיות בר יחגגו על זה.
אנחנו אשמים שעשינו לחיות הבר ביות וכבר אין בהן פחד וחשש של התקרבות.
וזו עוד סיבה שאני משתדל להתרחק מחניונים נגישים לרכבים פרטיים שעמוסים בדרך קבע, למרות שחבל.. יש בהם אחלה סהרונים..
אה.. וכל כלב יעשה את העבודה. עצם הריח של כלב ( זאב מבחינת הריח) באוהל תרחיק מעט את חיית הבר או תגרום לכלב לנבוח באוהל כדי שהבעלים יתעורר.
רק שלא יהיה איזה פומרניין או שיטשו אבל כלב מעל 20 קג
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
עוד מקרה חדש מאתמול
שוב: זאב נשך ילד בן 4, שישן באוהל במכתש רמון
הזאב נכנס לאוהל שבו ישנו בני משפחה, ונשך את הילד בירכו ובמקומות נוספים בגוף. הילד פונה על ידי צוות מד"א לסורוקה ומצבו מוגדר קל. האם: "הבן הקטן שלי התעורר בצרחות. בחצי עין ראינו את הזאב"
https://www.ynet.co.il/environment-s...icle/ry8vs8jvc
לא מבין מה ההתרגשות והריצה למסקנות, חוץ מזה שזה טיפה חריג אז זה בכותרות של התקשורת.
יש עקרבים, נחשים, כוויות ממדורות, סלעים וענפים שנופלים מגבוה, ועוד מגוון הרבה יותר גדול של סיכונים (סבירים) בשטח. זה עוד סיכון קל, ואחד מהזניחים סטטיסטית.
שזו תהיה הצרה שלנו. חותם על זה. הולכי על שניים מטרידים אותי הרבה יותר.
בול !!!
חולק עלייך, הריח של הכלב לא יבריח אותם אלא הם (הזאבים בעיקר) עלולים לראות בו טרף ויתקפו אותו גם אם זה כלב גדול. לא חסרים סרטונים ביוטיוב של מצלמות אבטחה המתעדות כלבי בית כולל גדולים כמו רועה גרמני (כלב זאב בפי העם) הנטרפים בידי זאבים ואפילו על ידי זאב בודד.
צריך להפנים שיצר הציד והלחימה של חיית בר כמו הזאב עולים בכמה וכמה מונים על אלו של כלב הבית הממוצע.
כן כלב הבית הממוצע ייתכן ויתריע מבעוד מועד אבל לא תמיד יהיה יעיל בלהדוף זאבים/ תנים.
לגבי חיות שהולכות על שתיים הכלב יהיה הרבה יותר יעיל ומרתיע גם אם זה כלב קטן או כלב בית מנומס...הנביחה תרתיע אותם
כן אבל בחניונים המדוברים אין גלמפינג. זה סהרונים ואוהלים רגילים..
בכל מקרה לעניינו, פשוט צריך לשים לב. יש סכנות הרבה יותר שכיחות מזה ומהכותרות שעשו התקשורת..
לעינייני הכלבים, זה תלוי חיית בר. יצא לי לראות פינצר מבריח זאב ומצד שני יש צילומים של תנים תורפים כלבים דומים מהחצר. בסוף אנחנו לא מבינים את התקשורת בין בעלי החיים.
Sent from my SM-G988B using Tapatalk