תגובה: המלצה ל-3 מזגני 1 כוח סוס
לי יש בבית שלושה מזגני אלקטרה פשוטים.
אחד גדול 4 כ"ס (לא זוכר במדויק) בסלון/מטבח מקרר טוב אך מרעיש.
שניים קטנים בחדרים 1 (או 1.25) כ"ס מסדרת פלטינום.
שקטים, ומצוינים. הותקנו לפני 8 שנים.
הגדול הצהיב בחלק מהפלסטיקה ובחלק לא. הקטנים אולי שינו גוון בקטנה אבל לא הצהיבו.ף, ובהחלט נראים טוב.
סה"כ רכישה שהייתי חוזר עליה. אין לי מושג אם אלו אותם פלטינום שמוכרים היום, או שעשו שינויים לטובת חדש ומתקלקל כמקובל בשוק. אבל חיצונית הם נראים כמו מה שמפורסם בחנויות.
בגדול כל החברות אותו החרא, ומחליפות ביניהם מפעלי ייצור כל הזמן.
ולכן ההמלצה שלי היא ללכת לראות אצל חבר כלשהו דגם שהוא מבסוט ממנו, ולקנות בדיוק (אבל בדיוק) כזה.
בנוגע להתקנת מזגן.
אם אין לך מקדח כוס (וכנראה שאין).
אחרי כמה וכמה התקנות כאלו, הגעתי למסקנה שזה לא שווה את ההתעסקות אם יש לך מתקין סביר ומעלה במחיר טוב.
תחשב את כל הנסיעות והתלך - תביא, עבודה, הרמות לגג, חוסר באחריות.
תוריד מחיר גשטל, קיט צנרת.
לא כזה חיסכון גדול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
duplo
האחריות היא ל-5 שנים כמו דגם חדש של אלקטרה
השאלה היא בעיקר על האם הפלסטיקה מתיישנת ועל זה שלא מדובר בinverter (שלהבנתי אמור להיות יותר שקט) ?
יש רעיון דומה של תדיראן שקוראים לדגמים הישנים amcor ונותנים להם אחריות 3 שנים -האם יש בזאת חיסרון ?
מזגנים שאינם אינוורטר יש בהם שני חסרונות מרכזיים-
1. אף פעם הטמפרטורה לא נעימה ואף גרוע מכך, כשהוא במצב אוף אחרי זמן מסויים שהוא מותקן אצלך, הוא מתחיל להיות מחניק ומפיץ ריח או תחושת מחנק.
2. צריכת החשמל חסכונית בהרבה.
הנסיון עם האינוורטר מלמד שענייני האלקטרוניקה לא פקטור בכלל. ניסו להפחיד עם כרטיסים שנשרפים אבל זה שטויות
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אולי הם השתפרו. אצלי נשרף כרטיס לפני כמה שנים ולא היה כלכלי לתקן...
עבד שנתיים או פחות...
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
המלצה ל-3 מזגני 1 כוח סוס
כשאתה קונה מזגן עם אחריות ל 5-7 שנים ב 1000 שקל פלוס מינוס, אחרי התקופה אם היה מתקלקל הייתי מזמין טכנאי שיתקין מזגן חדש או שהייתי מתקין בעצמי.
מה הטעם למשוך אותו עוד?
נדמה לי שאצלך זה היה מותג נחשב עם אחריות קצרה ולא איזה פושטי עם אחריות ארוכה.
אני קונה כאלו מוצרים לפי מחיר חלקי אחריות ומוציא מהחשבון מוצרים שפסלתי מסיבות שונות כמו סלידה מהיצרן או רעש וכו.
מה שמעל האחריות הוא רווח שלי.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מנסיון, עברתי למזגני אינוונטר ואני ממש מרוצה, יש לי 7 מזגנים בבית, 1 כ"ס בכל חדר ו2 בסלון מטבח.
5 חדרים עם אלקטרה פלטיניום אינוורטר ש4 מתוכם אני מדליק קבוע 24/7, מיוני וועד באוקטובר, הם כולם בקומה השנייה ובעצם מקררים את כל הבית כולל בריזה נעימה לקומה הראשונה, בקומה הראשונה השקעתי במזגנים יותר רציניים והתקנתי אינוורטרים של daikin , 2.5+1.25 מוסתרים.
במזגן 2.5 כ"ס אני כמעט ולא משתמש, הוא בכוננות ספיגה :-) , מדליק אותו פעם בכמה ימים רק להפעלה קצרה שלא ילך או שיש לי כמות גדולה של אורחים וחם מאד , והמזגן 1.25 מקרר לי את המטבח סלון וחדר אוכל כ70 מטר בשעות היום, הבית שלי על עמודים , מלא חלונות ו3 קירות חיצוניים , זה פשוט לא הגיוני איך שהמזגן הזה עובד.
בקיצור בית של 160+ מטר נטו 6 חדרים הכל קירות חיצוניים כולל הגג והרצפה, מקררים אותו 5 מזגנים של 1-1.25 כ"ס אינוורטר וכולם מכוונים על 25 מעלות , והחשבונות פחות מחצי בהשוואה למזגנים הקודמים שלא היו אינוונטר, אני כבר 5 שנים מאז ההתקנה, לשמחתי אין תקלות.
אל תקשיבו למתקינים , החישובים שלהם ממש לא רציניים , בכל ההצעות שקיבלתי דחפו מזגן 5 כ"ס בסלון ו1.75-2 כ"ס בכל חדר , החלטתי לא להקשיב ולעשות מה שאני חשוב לנכון, יצא לי זול בעשרות אלפי שקלים והצלחה מסחררת , הטמפרטורה בבית נוחה , לא משתנה , וקרירה במידה הנכונה בדיוק כמו שאני אוהב , גם בחמסינים הטמפרטורה לא משתנה אפילו במעלה 1 .
תלמדו את הנושא לפרטים ואל תתפשרו , מזגנים טובים זה איכות חיים
עופר, מה גובה התקרה שלך?
אפשר לראות תמונה שח החלל סלון-ממטבח (70מ שהזכרת) מסקרנות מנסה ללמוד את זה לקראת השיפוץ הגדול.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
עופר כדאי לדייק פה משהו.
אם אתה מדליק מזגן 24/7 מיוני עד אוקטובר אתה לקוח מאוד מאוד לא רגיל ולכן אולי קיבלת גם חישובים לא רגילים
כי רוב המתקינים לא יודעים איך לאכול סנריו כזה.
תחשוב על התרחיש ההפוך, לקוח ממוצע נניח....
יכול לבוא הביתה חצי שעה לפני שהוא מארח 15 איש לראות יורו, כאשר כל היום הבית היה ריק וחם,
ועכשיו צריך לתת פצצה של עבודה כדי שהחלל יתקרר מהר, משם לפעמים נגזרים הגדלים של היחידות, לפי הפיק, ולא לפי קירור רציף.
כנ"ל לגבי המסקנות שלך על ביצועי המזגנים של דייקין, בסוף BTU זה BTU, וכל עוד היצרן לא שיקר אין אפשרות לקסמים בנושא (מניסיון עם מיצובישי).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
עופר, מה גובה התקרה שלך?
אפשר לראות תמונה שח החלל סלון-ממטבח (70מ שהזכרת) מסקרנות מנסה ללמוד את זה לקראת השיפוץ הגדול.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
כן , גובה תקרה 2.70 , תמונות אשלח מחר לפרטי :-).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
עופר כדאי לדייק פה משהו.
אם אתה מדליק מזגן 24/7 מיוני עד אוקטובר אתה לקוח מאוד מאוד לא רגיל ולכן אולי קיבלת גם חישובים לא רגילים
כי רוב המתקינים לא יודעים איך לאכול סנריו כזה.
תחשוב על התרחיש ההפוך, לקוח ממוצע נניח....
יכול לבוא הביתה חצי שעה לפני שהוא מארח 15 איש לראות יורו, כאשר כל היום הבית היה ריק וחם,
ועכשיו צריך לתת פצצה של עבודה כדי שהחלל יתקרר מהר, משם לפעמים נגזרים הגדלים של היחידות, לפי הפיק, ולא לפי קירור רציף.
כנ"ל לגבי המסקנות שלך על ביצועי המזגנים של דייקין, בסוף BTU זה BTU, וכל עוד היצרן לא שיקר אין אפשרות לקסמים בנושא (מניסיון עם מיצובישי).
קודם כל אתה צודק , המשתמש הרגיל מכבה ומדליק מזגנים לפי הצורך.
המתקין שלי , חבר טוב לתחביב דחף אותי לכיוון הזה של הדלקה 24/7 , בעצם מה שהוא אמר זה שהייעוד של האינוונטר הוא לשימוש 24/7 , אינוונטר הוא מזגן בעל תפוקה משתנה, ברגע שהטמפרטורה יורדת לרצוי האינוורטר יורד בתפוקה עד ל0.4-0.6 כ"ס (תלוי במזגן) ולצריכת חשמל נמוכה , הוא לא נדלק ונכבה כמו המזגנים הרגילים.
לגבי הדייקן , כנראה שכמות האוויר שהוא מוציא היא גדולה יותר ממזגן סטנדרטי , למזגנים יש מספר פרמטרים מעבר לכ"ס, עדיין הוא מפתיע, רוב המתקינים צחקו עלי שתכננתי 2 מזגנים בכוונה כדי להשתמש בקטן קבוע ובגדול כגיבוי.
אתה גם מוזמן לקפה בבוקר להרגיש את התוצאה , ולהבין איך הכל מנגן ביחד כל כך טוב(גם סולי מוזמן להגיע ולהתרשם לפני השיפוץ).
אני ממש לא מבין ולא מתחבר לגישה \ שיטה של לקרר 24X7 (לדעתי עדיף לאוורר חדרי שינה במשך היום), אבל גם אם אני זורם אז:
1- מזגן אינוורטר הוא לא מזגן עם 2 מהירויות (מלאה ו 60-40%), זה מזגן עם "אין ספור" מהירויות, הוא יודע להתאים את המהירות עבודה להספק הנדרש. ככזה הוא מסוגל גם לרדת להספקים נמוכים של 10-20% אבל גם לעבוד על 70-80%.
2- בהנתן שאינוורטר יודע לעבוד בהספק משתנה, למה להתקין 2 מזגנים ( אחד של 1.25 ואחד 2.5) ולא להתקין מזגן אחד של 4 כ"ס ?
אם אתה מדבר על חסכון בהתקנה, התקנה של מזגן אחד ולא של 2 - פחות עבודת גבס, פחות חצי קווי חשמל, חצי צנרת נחושת (אולי קצת יותר עבה). שלט אחד, צריך לנקות פילטר אחד...
ורק עוד הערה קטנה -
לדבר על הספקי מזגנים מבלי לציין, איפה הבית (באילת או במגדל שאמס?) איך הבית בנוי (בלוק שחור 5 חורים או בניה ירוקה? איזה? איטונג? GSB?), איזה חלונות (זיגוג כפול, טריפלקס, יחיד), איזה גג (שטוח, רעפים)?????
זה בערך כמו להמליץ למישהו על צמיג מסויים (דגם וגודל) מבלי לשאול איזה רכב ולמה הוא משמש :-(
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני ממש לא מבין ולא מתחבר לגישה \ שיטה של לקרר 24X7 (לדעתי עדיף לאוורר חדרי שינה במשך היום), אבל גם אם אני זורם אז:
1- מזגן אינוורטר הוא לא מזגן עם 2 מהירויות (מלאה ו 60-40%), זה מזגן עם "אין ספור" מהירויות, הוא יודע להתאים את המהירות עבודה להספק הנדרש. ככזה הוא מסוגל גם לרדת להספקים נמוכים של 10-20% אבל גם לעבוד על 70-80%.
2- בהנתן שאינוורטר יודע לעבוד בהספק משתנה, למה להתקין 2 מזגנים ( אחד של 1.25 ואחד 2.5) ולא להתקין מזגן אחד של 4 כ"ס ?
אם אתה מדבר על חסכון בהתקנה, התקנה של מזגן אחד ולא של 2 - פחות עבודת גבס, פחות חצי קווי חשמל, חצי צנרת נחושת (אולי קצת יותר עבה). שלט אחד, צריך לנקות פילטר אחד...
ורק עוד הערה קטנה -
לדבר על הספקי מזגנים מבלי לציין, איפה הבית (באילת או במגדל שאמס?) איך הבית בנוי (בלוק שחור 5 חורים או בניה ירוקה? איזה? איטונג? GSB?), איזה חלונות (זיגוג כפול, טריפלקס, יחיד), איזה גג (שטוח, רעפים)?????
זה בערך כמו להמליץ למישהו על צמיג מסויים (דגם וגודל) מבלי לשאול איזה רכב ולמה הוא משמש :-(
אז כך , הסיבה להתקנה 2 מזגנים נסתרים הייתה בעקבות נסיון לא טוב עם המזגן 3.5 כ"ס הקודם, קודם כל שעבד הוא הקפיא אותנו ושכיבינו היה חם מאד ומחניק, בנוסף כל פעם שהייתה תקלה במזגן לא יכולנו לשבת בקומה התחתונה בעקבות החום והמחנק, היינו יושבים בסלון עם שמיכה קלה כי חלון פתוח לא בא בחשבון עם הלחות בקיץ, אז ההחלטה הייתה פשוטה להתקדם לאינוורטרים שלא יקפיאו אותנו ויעבדו קבוע בתפוקה חלשה יותר , ולפצל את המזגן ל2 כדי לא להישאר במקרה של תקלה ללא מזגן בכלל, לגבי הכנת תשתיות , מכיוון ששיפצתי את הבית שיפוץ מסיבי , אז לא היתה בעיה להכין תשתיות והגבס עולה גרושים שיש לך פועלים בבית על בסיס יומי(הגבס הוכן בכל מקרה בשביל התאורה לבקשת המעצבת).
דרך אגב לגבי חיסכון ,2 המזגנים (1.25+2.5) + הכנת התשתית + הגבס + ההתקנה, עלו לי יותר זול ממזגן 4 כ"ס אינוורטר של מיצובישי או דייקן, משום מה הקפיצה מ2.5 ל 4 במזגנים של החברות האלו הוא גדול מאד.
אני גר במודיעין , חם פה מאד בהשוואה לירושלים שאני רגיל מילדות, אז מזגנים מבחינתי זה חובה גם ליבוש האוויר מלחות וגם להורדת הטמפרטורה.
ברור שסוג הבניה קובע המון בבחירת עוצמת המזגנים והתכנון בכלל, לא ניסיתי לקבוע פה כללי ברזל לעוצמות ועדיין אין שום דבר מיוחד בבית שלי בבידוד או בחלונות והוא בטח לא ירוק :-) , הבית שלי סטנדרטי , בניה עם ציפוי אבן , ללא איטונג רק קלקר מודבקים על הקירות בטון בסמוך להתקנת אבן הציפוי , ממש לא משהו מיוחד, חלונות בידוד כפול ללא ציפוי מיוחד, יש לי 3 כיווני אוויר אין שום דירה מעלי והבית בחלקו על עמודים באוויר שזה בעצם 5 כיווני אוויר. לפי ההגדרה הזאת הייתי צריך מזגנים הרבה יותר חזקים לפי אנשי המקצוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
לגבי הדייקן , כנראה שכמות האוויר שהוא מוציא היא גדולה יותר ממזגן סטנדרטי , למזגנים יש מספר פרמטרים מעבר לכ"ס, עדיין הוא מפתיע, רוב המתקינים צחקו עלי שתכננתי 2 מזגנים בכוונה כדי להשתמש בקטן קבוע ובגדול כגיבוי.
.
בגלל זה אני לא מדבר בכ"ס.
מדברים בהספק קירור בBTU, שזה תפוקה נטו בלי שום דברים נוספים בדרך.
ולכן מזגנים זהים בBTU אמורים לתת עבודה זהה, ועם זאת....איכשהו יש דגמים יותר ופחות מוצלחים, שמקררים יותר טוב או פחות טוב.
בין אם זה בגלל שהיצרן הסיני קצת חירטט ו"עיגל לטובה", או לתחושתי כמו שציינת - יכולות איורור יותר טובות של המאייד שמביאות את ההספק הנקוב לאיפה שהמשתמש צריך אותו.
למשל מאייד שיודע לעשות הטייה גם למעלה ולמטה וגם ימין שמאל, יפזר את ההספק בחלל יותר אחיד וטוב ובתחושה יהיה אולי "יותר חזק".
אבל כמו שאמרתי קודם, אם תשווה דגם מוצלח של אחת מחברות הישראליות לתותחי העל, באותו BTU, תראה שאין קסמים, הספק זה הספק בגדול.
זאת תופעה שנתקלתי בה גם בחדרי קירור אגב.