בידוד , בידוד , בידוד...
תן גדש חזק על נושא זה, השנים הקרובות לא ייטיבו איתנו.
Printable View
בידוד , בידוד , בידוד...
תן גדש חזק על נושא זה, השנים הקרובות לא ייטיבו איתנו.
בנייה פרטית זה תחום הזוי שרוב העובדים בו הזויים.
כולל בדרגי ההנדסה.
ולכן כל תהליך בו הוא מראש טירלול.
אז מלבד הטיפים הטובים שתקבל פה, פשוט תעשה הרבה סמים כל התקופה, אני לא רואה דרך אחרת להפחית כאב.
אם לא סמים, אז הספר הזה עשוי לעזור... https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a0fe749f81.jpg
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
בידוד איטום ואינטלציה..תקפיד...
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא חייב שום כאב, אני מתחיל בקרוב בית מספר 3.. (בטור ולא במקביל)
הראשון היה בית עץ, השני בית בלוקים והשלישי - עוד לא הוחלט :)
אם אתה מתכוון לבצע ללא פיקוח או בעצמך יכול להיות שתסתבך, אם תיקח קבלן טוב עם המלצות הסיכוי לכאב ראש יורד.
בסביבה שלי (צפון) יש כמה קבלנים טובים שהלקוחות שלהם מרוצים עד הגג..
ואם יתחבר השילוב של מיקום צפוני ובית מעץ אז קרוב משפחה שלי בונה בתי עץ - איכות גבוהה, מכל הלב ובלי קיצורי דרך.
אם המצב היה סביר לא היית רואה פריחה כזאת גדולה של עסקי הבדק שלאחר בנייה.
האקדמיה כבר אמרה את זה ברור, % הבתים שנמסר עם ליקויי בניה בישראל שואף ל100%.
כי בסוף אנחנו עם תחמן, לא ממושמע, שמצפצף על הוראות יצרן בכל הזדמנות , וללא חינוך מקצועי כבר שנים.
והשילוב הבסיסי הזה יחד עם הטיפוסים הממוצעים שמתעסקים בבנייה/קבלנות/יזמות, שכולנו יודעים מי הם....
יוצר כאב ראש בכל שלב בתהליך.
ולכן....סמים.
ולקחת רק קבלנים שראית בעיניים שלך את העבודה שלהם.
צר לי להגיד לכם, אבל ההפרשים הם לא 5-10 אחוז.
יותר כמו 80-90 אחוזים.
ואני בכלל לא מדבר על השנה האחרונה, בה פועלי העבודות הרטובות הרימו מחירים פי 3-4, והקבלנים בעקבותיהם.
ורק בכדי שיהיה ברור עד כמה אני יודע על מה אני מדבר - אני באמצע בנייה, שהתחילה בספטמבר 2023.....
:(
אני בניתי לפני 8 שנים, לפני הבניה עשינו סיבוב אצל לקוחות של הקבלן, כולם אמרו לנו די אותו דבר: הוא חמוד, החוויה נעימה, אבל צריך להציק לו כדי שבאמת יסיים את הבית עד לכל הפרטים הקטנים, וגם אצלנו זה היה ככה, והוא המשיך להגיע גם שנתיים ושלוש אחרי הכניסה לבית לסיים נקודות שלא טופלו בזמן.
השכנים שלנו לא הצליחו בכלל להשיג בטלפון את הקבלן שלהם 5 דקות אחרי שהוא מסר להם מפתח.
אז אני לא מתלונן
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
שכנה ממול החליטה להרחיב את הבית ב 2022 ועשתה שת״פ עם השכן (תכניות, קבלן וכו׳). כשהגישה את התכניות התברר כי הוא הגיש התנגדות להרחבת הבית שלה וזה נגמר בשנה בבתי משפט ובהכפלה של עלות הבניה! וזה עוד כשהיו פועלים פלסטינים. העלויות היום מטורפות כמו שכתב שמיל.
היי
אני ממליץ לך למצוא אדריכל.ית טובה.
לא לוותר על מפקח תותח.
ללכת לראות כמה בתי עץ.
להתייעץ עם זו שבחרת בשורה הראשונה.
גילוי נאות: זוגתי אדריכלית (מעולה!) ואני בלי צחוק חווה הרבה התחלות בנייה ותהליכי בחירה ובנייה בשנים האחרונות. מהצד עם כל הפרטים.
ליווי אדריכלי מתאים חוסך המון כסף!! אותו הדבר לגבי מפקח.
תקופה של עלויות בנייה גבוהות ומעט פועלים.
בהצלחה..
עפר
בנוסף לכל מה שרשמו לפני...
צריך להבין מראש שבנית בית זה לדעת להתפשר, מתחיל מגודל/ מיקום המגרש אילוצים תכנונים מול חלומות ובסוף בעלי מקצוע.
עובדי בניין חוץ מזה שרובם לא רוצים להשקיע גם מי שכן בסוף זה עבודת ידים ולא מכונה אפשר וצריך להשתדל שיצא מושלם זה לא תמיד מצליח.
בניתי את הבית שלי לפני 3 שנים ואני מפקח בניה, ישבתי יום יום עם הקבלנים שהבאתי הסברתי בדיוק מה אני מצפה מכל בעל מקצוע אבל בסוף צריך לדעת מתי לשחרר ומתי ללחוץ.
שים לב ש90% מהבעיות בבתים חדשים זה סביב נושא האינסטלציה והאיטום- לא להתפשר בנושאים האלה.
אם יש שאלות ספציפיות מוזמן לשאול...
חייב לשים תמונה מהשבוע:
קובץ מצורף 147214
מי שלא מבין מה הוא רואה, אתרגם: הברזל מסביב זה הברזל של הגג לפני היציקה. הריבוע מהעץ יהיה הפתח של העליה לגג.
בתוך הריבוע יש פטיש ונרתיק אדום. הם לא חשובים.
מה שחשוב זה הדיוק של הטפסנים, שלא פגעו בצנרת החשמל, והתכוונו להשאיר אותה לעבור במרכז הפתח.
ואני ציני, אם זה לא ברור.
מי שאין לו עצבים מברזל, ואשרות לבדוק אותם בכל שלב ושלב - שלא יחשוב על בנייה ללא מפקח.
אה.... אתה מצפה שהצנרת לא תהיה שם?
מי מנחש על מה הצמח מטפס? האמת שזה לא הפריע והפך לפריט עיצוביhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a594c10b2d.jpg
הסיפור הארוך מאחורי הצינור הזה הוא שזה צינור לספרינקלר כיבוי אש, כששמו את הצינור היה רק שלד עץ קורות 5על10, והפתח הזה בקיר תוכנן כדי לאפשר שדה ראיה מהקומה העליונה על מי שנכנס בדלת הבית, יום אחד התחילו לסגור קירות גבס ואני עולה למעלה וקולט שאין שדה ראיה לדלת, האיש גבס פשוט כיסה הכל, ואז הבנתי שהצינור עובר בפתח החלון, אבל החלטנו להפוך את הלימון ללימונדה, בהתחלה היו עליו מן מדפונים קטנים, אח"כ השתלט עליו הצמח