אז הייתי מתחיל עם הדברים האחרים
ולא עם המשאבה
לפי דעתי אם הייתה בעיה רצינית עם המשאבה זה היה בא לידיי ביטוי בעוד דרכים שאופייניים לדיזל הזרקה ישירה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
הסבר פרט ונמק... ואם כן, איך אני בודק אם החיישן תקין או לא?
חוצמזה, היום, סתם בגלל שזה הכי קל, שלפתי לרגע את התקע של חיישן ה MAF שנמצא על צינור האוויר מהפילטר כשהמנוע עובד על סרק ולא קרה כלום - לא קפיצה בסל"ד, לא דימום - כלום.
זו התנהגות תקינה של החיישן הזה? לא היה אמור להיות שינוי בסל"ד ברגע שניטרלתי את החיישן?
אני חוזר שוב לשאלה על החיישן של מצב ההילוכים, לטפל בו במיקום שלו - סיוט, יש דרך לנטרל אותו במיקום אחר (חיווט אפשר למשל להגיע אליו ממקום אחר? )
לא מכיר את הטארנו, אבל לרוב החיישן יושב מתחת לחיפוי של ידית ההילוכים (גישה מתוך הרכב, דורש פירוק של הפלסטיקה מסביב לידית ההילוכים)
האם ניסית להגיע משם?
אם מופיעה נורת תקלה - למה לא לנסות לקרוא אותה? בטח OBD סטנדרטי לא יצליח אבל חייבת להיות שיטה אחרת.
Sent from my iPhone using Tapatalk
החיישן נמצא בתחתית הגיר. ולרוב הוא בסדר. מה שלא בסדר זאת הצמה שלו. נתק. פעם נוגע פעמיים לא.
היה לי את זה .. כשהיה לי הטראנו.
Sent from my CPH2493 using Tapatalk
ראיתי את החיישן, נמצא בחלק הימני עליון של הגיר (צד נוסע), לא ניתן לדעתי להגיע אליו דרך הידית (פירקתי חלקית ועצרתי).
לחיישן הזה יכולות להיות שתי תקלות - או שהשיניים שלו שחוקות (הוא יושב על הציד למיטב הבנתי) ואז הוא מחליק, או שכמו שנכתב - ברדק איפשהו בצמה.
השאלה אם יש אפשרות לנטרל אותו בלי לגעת בו (איפה אני מנתק חוט..)
אני לא מצליח להעלות את הספרות, שלחתי לך ה"פ
Sent from my 22081212UG using Tapatalk
טוב, עוד לא הספקתי לנסות ניקוי חיישנים ושטיפה של המשאבה מקווה שיקרה בימים הקרובים.
היום היה טסט, נכשל על בלמים אחוריים, הוחלפו כלל המכלולים - בוכנות, נעליים ותופים שנחרטו.
בדרך התוודעתי לתופעה נוספת שמורגשת בעמידה כשמחזיקים את הבלם, הרכב מנסה כל הזמן לזנק קדימה - בגלים, כאילו מחזיקים את הבלם ונותנים קצת גז בתדירות קבועה.
אתה עם גיר אוטומטי?
אם כן .. ייתכן שמשהו שם מחליק.
אם זה ידני. אז המצמד שלך .. מיסב לחץ .. משהו בהם לא מאוזן.
Sent from my CPH2493 using Tapatalk
אתמול בוצע הניקוי למשאבה (עם diesel purge של liqui moly) כששני הצינורות נמצאים במיכל - שאיבה ועודפים. יצא קצת לכלוך דמוי חול שחור שהצטבר בתחתית המיכל.
נוקה גם חיישן ה MAF עם ספריי יעודי.
נורת תקלת מנוע נכבתה, לא יודע אם קשור או לא, או שפשוט בא לה.
חייב לציין שבשלושת הימים האחרונים האוטו דומם פעם אחת - לאחר הכנסה לרברס וסיבוב מהיר של ההגה - לתחושתי זה יותר עניין של בקרה - איזשהו חיישן עייף. אני מתכוון להמשיך לבדוק את העניין ברוגע, מכיוון שהתופעה לא מטרידה כמעט בכלל בינתיים.
בהזדמנות הראשונה אבצע בדיקה של קודי תקלה באמצעות הבהובים - נראה אם יציף משהו.
יותר מטריד עכשיו לפתור את עניין הסאנרוף החלוד והדולף.. אם יש למישהו המלצות שלא בטירה, אשמח..
לא שמתי פילטר, אבל דירגתי את הצינורות - עודפים לתחתית ושאיבה למעלה. ברבע האחרון עצרתי - לא נתתי לו לשאוב עד הסוף.
התקלה חזרה היום. נמשיך לחפש.
חיפשתי מחשב לקרוא תקלות - לא מצאתי מחשב עם פלאג מתאים.
בדקתי תקלות באמצעות הבהוב - עולה תקלה 18 - Fuel quantity adjuster / position sensor malfunction
Fuel quantity adjuster - להבנתי יושב על המשאבה (?) צריך לבדוק לו את החיווט והחיבורים.
position sensor - חיישן קראנק?
טוב, על מנת לסגור את הנושא:
בעקבות בדיקת קוד התקלה ובדיקת רתמות החשמל של המשאבה, לא נותר אלא להסיק כי חיישן כמות הסולר במשאבה תקול. ז"א לשפץ משאבה ולהחליף את החיישן. במקום זאת בוצעה החלפת משאבת הזרקה מטראנו חלפים שנמצא ברשותי והתקלה עברה מן העולם.
הפקת לקחים מהאירוע:
בדיקת קודי התקלה שעשיתי היתה מאוחרת, בינתיים בזבזתי זמן ומשאבים על כל מיני ספקולציות. ברגע שבוצעה בדיקת קודים בהבהוב, התמקד הטיפול בתקלה לשתי אפשרויות.
מה שבוצע לאחר מכן היה בדיקת רתמות חשמל של המשאבה ומשזו העלתה חרס בוצעה החלפה של המשאבה (במקרה היתה לי).
מעריך שאם לא היתה לי משאבה, הייתי הולך על שיפוץ.
עוד המלצה לבדיקה שהייתי עושה בכל מקרה היא לבדוק את צנרת הגומי המוליכה סולר בתא המנוע ליובש או קרעים (אצלי התגלתה צינורית מחוררת שהכניסה גם אוויר למערכת בנוסף לכל).