מעניין מה נוח בתיבה היה אומר ...
Printable View
להמשיך לטייל
חברותא
בריחה
רוגע
כיף
נורמליות.
יבואו ימים טובים יותר.
או שלא.
אלו בדיוק הזמנים להתכונן
חצי האי ערב והמפרץ הערבי מעבר לפינה..
קובץ מצורף 147277
מחזק...
אמא שלי שעלתה ארצה לפני קום המדינה אומרת לי 2 דברים בתקופה הקשה הזאת:
1. קח כל יהודון ב2500 השנים האחרונות ותן לו את מדינת היהודים בבוקר ה7 באוק' עת האסון הנורא פקד אותנו והוא ינשק את ידייך וייקח בשתי ידיו!!! יהודים עם צבא(לא בשיאו יש לומר)
במקום הפרעות שהעם הזה חוה ללא מגן.... מאות שנים בארצות הנכר.
2.כגודל המשבר/האסון/המחדל של ה7 באוקטובר (אמא שלי שראתה איזה דבר או שניים בחיים והשכול מוכר לה מקרבה ראשונה)
כך גודל הההזדמנות שעם/מדינת ישראל קיבלו....
לדעתה אנחנו בזמנים גדולים יותר מה' באייר תשח!!
הזדמנות להגדרה עצמית, לאומית, חיבור לאדמה הזאת, לייעוד, לייחוד שלנו כחברה כמדינה כקולקטיב.
ואני חושב.... גם לניצחון.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
פתחתי את השרשור אומנם בשאלה, ומעניין היה לראות כיצד חברים פירשו אותו ולאן הוא הלך.
אז אני רוצה לחדד, כי לדעתי רק חבר אחד הבין את מהות פתיחת השרשור.
קורין אלאל שרה "יש לנו ארץ קטנה, חצי סיכה על מפת העולם".
גם ביום טוב,שאין מלחמות ולא כולאים אותנו בשום מקום, עדיין - מגוון מסלולי הטיול בארץ מאוד מצומצם ואין לאן להתרחב.
לירדן ניתן אומנם להיכנס עם רכב שטח וזה מעלה את האופציות. אבל למצרים לא. וללבנון וסוריה.. כבר כתבתי שרק שזאב יגור עם כבש אולי ניתן יהיה לטייל שם.
גילוי נאות - אני כבר כמה שנים נטול רכב שטח וכמה שאני מרגיש כמו נכה ( ויש רבים שיזדהו עם האבחנה הזאת ), אני עדיין מרגיש שביום שיתאפשר לי להחזיק שוב רכב שטח אין ספק שאעשה כך, כי גיפאות זה מהות, זה צורך, זה אסקפיזם וזה סם. ולא משנה אם שוב אעשה את הנקרות והנחלים הגדולים והרי אילת והמכתשים ורמת הנגב והצפון וכל אותם מסלולים יפים שמספקים לנו את מנת הסם החודשית, עדיין הדשא של השכן ירוק יותר. אני רואה איך כל העולם פתוח לגיפאים לא מישראל - ועליהם רק לצאת מהבית ולטייל יום,יומיים, שבוע או חודש מבלי לדאוג שרכבם יגנב, מהבלי לשנע את הרכב בים בעלות גבוהה מבלי לחשוש מנפל של מיירט. הבנתם את הפואנטה..
ולנו יש פלאפל. אומנם פלאפל טעים אבל פלאפל.
יש שאומרים שדווקא היכולת שלנו פשוט לצאת מהבית ולחצות שבילים (שדות) מכאן לשם הם יתרון ייחודי לישראל.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
מחזק את דבריו של מוטי.
באירופה רוב השטחים סגורים כי הם פרטים או שמורה.
יוצאת דופן היא רומניה, אבל של יש בעיות אחרות (והיא לא בדיוק אירופה)
גם בארצות הברית הרבה שטחים סגורים, ויש אזורים מענינים שאתה צריך לשלם כסף כדי לעבור בהם.
אנחנו עדין יכולים לנוע כמעת כאוות נפשנו.
נכון יש בעיות בטחוניות ואימונים של צבא ומלחמות.
ועדין צריך להנות ממה שיש, ויש לא מעט.
תתרכז בחיובי ולא בשלילי (כפולני אני לא מאמין שכתבתי את זה (: )
הרבה מהאירופאים שאני עוקב אחריהם ביוטיוב, נוסעים ימים שלמים בכבישים כדי להגיע ל״שטח״.
לא מעט מהם חוצים במעבורת לאפריקה.
בזמנו, ראיתי במרוקו בחנייה ארוכת טווח בשדה תעופה ערימות רכבי טיולים במצב אחסנה, במה שהתברר כרכבים של מטיילים שמשאירים אותם שם, וחוזרים בטיסה הביתה עד לטיול הבא.
וזה עולה המון.
קיבלתי בזמנו קצת פרופורציה כשקרובי משפחה מקנדה, שגרים בבבריטיש קולומביה, כאלו ש״יוצאים מהבית ישר לטבע״.
היו מוקסמים לגמרי מיומיים בדרך הבשמים מהערבה, נקרות, המכתש, עבדת, רוחייבה ועד חלוצה (אילתרתי.. אי אפשר היה לסיים בנמל עזה..)
״לא היינו מוכנים לחוויית הריקנות של המדבר״.
(בנגב הקטן שלנו.. כן?)
ואלו אנשים שיוצאים לשבועיים-שלושה בשטח בקנדה.
מסכים עם מוטי ודורון, רק הייתי שמח אם היינו יכולים להתרחב ולגוון עוד קצת
מה שאמרו מעלי.
במובן של לצאת לשטח בקטנה פעם בשבוע פלוס טיול של יומיים שלושה פעם בחודשיים שלושה, ישראל מקום מדהים ומגוון להפליא.
ועל זה אפשר ורצוי להוסיף טיולי חו"ל לנשמה.
אני בשטח פעמיים שלוש בשבוע, על גלגלים שונים, עם פחות משעה מנהלתית לתחילת מסלול - אין הרבה מקומות בעולם (מערביים דמוקרטיים עם מיים טובים בברז) שמאפשרים את זה.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
ממש אוטוטו נוכל לנסוע עד דובאי…
או שלא
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
דובאי פחות אטרקטיבית, אבל עומאן לעומת זאת שווה סיבוב
בימי האמפריה הטורקית זה היה לגמרי אפשרי.
רק צריך ל"שכנע" את ארדואן לספח אותנו לאמפריה העתידית שלו.
אני בטוח שהוא ישמח..
כמה מהר עברנו מדכאון של חנוקים בארץ שלנו,
לתקופת שלום עולמי בו נוכל לעקוב אחרי הרכבת החיגזית
אנחנו אומה מניה דפרסיבית (-: