חוזר: טיול על פי"אל מערב הנגב" של אסף ה 25-27/6/06
מה בארות עודד הם בתכנון,
הליכה ברגל.
אם המצב שלי היה מאפשר לי הייתי עושה את זה בלי לחשוב פעמיים, לגבי חברי הצפונבונים (חשוב להכיר בעובדות) אני לא בטוח כמה הם יתלהבו אבל אני אעלה את זה, מקסימום אני אשאר ברכב.
אם יום שישי קצר, מה אתה אומר על להפוך את כיוון הנסיעה, ואז ביום שבת יהיה לנו יטום קצר בשטח לקראת הנסיעה הארוכה הבייתה?
הטיול סוגר עלי.
למישהו יש מה להזהיר להמליץ לגבי המסלול שתיארתי, חוץ מזה שהוא קצר מידי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי PAUL
הטיול סוגר עלי.
למישהו יש מה להזהיר להמליץ לגבי המסלול שתיארתי, חוץ מזה שהוא קצר מידי?
ישנים בחמישי בחניון לילה שבקצה (המערבי) של מסלול נחל נקרות. נדמה לי שאתה מתכוון לקצה המזרחי, לא? החניון שליד כביש 40. אל תתפתה לישון ליד הכביש, תתקדמו עם השביל הכחול כמה מאות מטרים, ותגלו את החניון משמאל לשביל מאחורי כפל קרקע. זה חניון סביר, מספיק רחוק מהכביש בשביל שקט.
קמים, נוסעים את נחל נקרות לתוך נחל ערוד וישנים למרגלות הר עידו. עירא היה עדין כשהוא כתב שזה מסלול קצר. זה כלום, זה שעה, אולי קצת יותר.
בשבת נוסעים צפונה לכיוון מעלה רמון, נראה ת'מעלה. גם זה לא יותר מחצי יום.
שמע, זה מה שתעשה... ביום חמישי במילא לילה, אין לכם מה להפסיד. סעו עוד חצי שעה דרומה על כביש 40, עד המפגש עם נחל פארן. שם שנו בחניון הלילה שליד מתקן מקורות. שימו לב שאתם נוסעים על שביל שחור משמאל למתקן, עוד כמה מאות מטרים, אחרי כפל קרקע חניון מסומן בשלט ואבנים, שם.
ביום שישי אתם חוצים את הכביש, ועולים את נחל ערוד. אתם תהנו, מסלול קלאסי. בצהריים אתם איפשהו באמצע, אולי לקראת בארות עודד כבר - איפה שלא תהיו בשתים עשרה -אחת, תעצרו, אם אין עץ אז תרימו רשת צל, ותהנו מארוחה טובה ושעתיים שינה לפחות. אם אתם בבארות עודד כבר, אז סעו למעלה רמון עוד באותו יום. יש אור עד שמונה בערב, אבל אם אתם לא רואים שאתם מספיקים, אל תסתבכו עם מעלה רמון בערב, אלא סעו במקום לנחל לוץ, או שפשוט תתמקמו לחניון בהר עידו, ולמחרת בבוקר תטפסו את מעלה רמון.
אם הספקתם את מעלה רמון ביום שישי, יופי, סעו על הכביש מערבה לחניון בורות לוץ. אם לא, אז תטפסו אותו בבוקר ואז סעו לבורות לוץ. את יום שבת תקדישו לנחל אלות, מסלול כחול, שמסתיים במעלה אלות הנחמד מאד לכביש הגבול. זה מסלול של 3-4 שעות, לא יותר, יפיפה תמיד.
אני אריץ את ההמלצה שלך מול כוחות הביטחון.
אבל בעמוד הקודם כתבתי שתיכננתי את המסלול לפי המסלול של אסף, רק מה, אחרי יצירת קשר עם פיקוד דרום התברר לי שכל החלק המזרחי של נחל ערוד אסור לתנועה גם בשבתות בגלל שזה שטח אש שיורים מצררים ועל כן מסוכן מאוד.
מה שמונע את החלק הראשון של המסלול שהמלצת עליו.
אני אחפש איך לטרטר את החבר'ה יותר.
אבל בעיקרון הקטע הזה של השחט מצרר מאוד מגביל את האזור.
אתה בטוח שאמרו לך שאי אפשר לטייל על המסלול המסומן, הרשמי, של נחל ערוד, גם בשבת? נשמע לי כמו איזו שהיא אי הבנה.
חוזר: טיול על פי"אל מערב הנגב" של אסף במאי 06
בהודעה של אסף, תגובה מספר 9, הדרך בין נקודה 1 ל 2 אסורה לנסיעה, כולל שילוט בשטח.
בדיוק כשהגעתי לשם עם הקבוצה שלי פגש אותנו פקח, ואישש את האיסור.
המפה בתגובה 9 מתייחסת למסלול מדרום לנחל ערוד.
נימרוד, גם אני הייתי מופתע.
שאלתי אותה (מהפיקוד) אלף פעם, היא ישבה מול מפת סימון שבילים ועקבנו יחד אחרי תוואי הדרך מכביש 171 עד שהיא אמרה לי שאסור ליסוע.
אתה יכול ליסוע ממערב עד בערך סלע הפלמח של טוביה (או משהו כזה) אבל קצת מזרחית יותר אסור להיכנס.
אני מתקשר היום לשאול שוב בתקווה שהבחורה הראשונה הייתה סתומה.
התוכנית החדשה שלי היא לעשות את מה שתיכננתי ליום השני אבל בכיוון ההפוך להתברבר באזור של בארות עודד והר עידו. וכנראה את נחל לוץ
(לכל מי שדואג מאורך המסלול שיקח בחשבון שבגלל שאנחנו הרבה חבר'ה מעט ג'יפים אנחנו מתכננים הרבה עצירות נישנוש ונרגילה כי אחרת הנוסעים ישתגעו)
ביום שבת לעשות את המסלול של נחל אלות.
המסלול של נחל ערוד באמת שקורא לי מהמפות,(ומהסיפור דרך המדליק של אסף) אבל ככה זה עם הירוק הגדול
יש! היא סתומה!
דיברתי עם בחורה אחרת שם, ואכן השטח הוא שטח מציצרר וחשוב מאוד לא לרדת מילימטר מהדרך, אבל אפשר ליסוע דרכו, האישור מתפקסס ממש ברגעים אלה.
עכשיו בעיה, מפה 17 שלי ממש ישנה.
מישהו יכול להעמיד פה את הפינה הדרום מערבית של מפה 17. הקישור של נחל ערוד לכביש 40 לא מופיע אצלי.
עוד משהו, מותר להיכנס לשטח רק ב12 בצהריים, כמה זה מקלקל?
מרגע שעברת ב"מיצר ערוד" אתה לא יכול לפספס. פשוט סע בתוך הנחל. גם לפני זה, בין סלע טוביה למיצר- קשה לטעות, כי יש שביל מאוד ברור ומסומן, אבל צריך לשים לב כי יש שבילבילים שעולים החוצה מהנחל. מפה לא תעזור. כל מה שאתה צריך לדעת- זה להישאר בתוך הנחל.
היציאה מהערוד לכביש- אוטוסטרדת כורכר. גם כאן לא צריך מפה- אין סיכוי שתפספס.
אסף.
מה גם שזה שהערוד מסומן בשטח, בכחול נדמה לי.
טוב שהסתדרת עם הצבא. הירוק הגדול זה משהו שלומדים להכיר ולחיות איתו :wink:
הרעיון הוא לעשות את המסלול הפוך מסיפור הדרך שלך.
אז אני לא יודע איפה לרדת מהכביש...
יש סימון כחול מכביש 40 לדרך כורכר ההיא?
כן, יש! ואם אתה רוצה להיות בטוח בניווט שלך, קפוץ לחנות ספרים קרובה ותציץ במפה החדשה שאני מקווה שהערוד כבר מסומן בה.
נמרוד אסף וכולם תודה!!!
המון תודה.
מצטער שהייתי מגה קרציה פשוט שהיה חשוב לי שהעניין ילך כמה שיותר חלק.
אני אספר לכם איך היה, ואולי ננסה לתפוס איזה תמונה של קיה סורנטו מצליב.
בכל מקרה, צ'אנס אחרון למי שרוצה להצטרף, יוצאים ב7-8 בערב היום,
הלילה יש המון בשר ואלכוהול, וגם למחר.
המון אהבה לכולכם!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
מה גם שזה שהערוד מסומן בשטח, בכחול נדמה לי.
טוב שהסתדרת עם הצבא. הירוק הגדול זה משהו שלומדים להכיר ולחיות איתו :wink:
למיטב זכרוני שחור
אם מישהו דאג.
נסענו וחזרנו
יצאנו 7 אנשים וחזרנו 7
עם כל 28 הגפיים ושאר חלקים
הספקנו להתברבר ולטעות ולאכול אבק.
בלי תקלות (טוב תקלה אחת, להביא קאיה סורנטו עם קרציה על ההגה)
אם מישהו ירצה לראות סורנטו מצליב איפה שג'ימני ופראדו לא מאיטים
אני אעלה כמה תמונות.
בכל מקרה.
יותר חשוב מהכל.
תודה לכל מי שעזר לי להרגיע אותי לגבי המסלול.
אין לכם מושג כמה ביטחון הוספתם לי.
מה עם קצת תמונות?
עירא
וסתם אחת מפעם הר עריף במלוא הדרו:
http://grm.m.walla.co.il/briefcase/0...a_(Custom).jpg
תמונות בקרוב.
פשוט שאני לא צילמתי בעצמי כלום
אבל בין החבר'ה שי יותר מ700 תמנות, וצריך לבחור את היפות.