תגובה: הגשמתי התוכנית והתחדשתי ברנגלר JL רוביקון 2022 מנוע 3.6
הדסופה, עוד לא השתלטתי על כל רזי וכפתורי האלקטרוניקה של הצעצוע החדש (הדגם שרכשתי הוא ברמת הגימור הגבוהה ויש לו כל תוספת אלקטרונית שהחברה מציעה כולל בקרת שיוט אדפטיבית התראת שטח מת וכו')
בכל אופן בקרת זחילה אליה התייחס שי היא כפתור שמכונה "אופרואד +" ובתכלס זו מעין בקרת שיוט לשטח כשאתה קובע מה מהירות הזחילה שאתה רוצה ושאר מערכות הרכב דואגות לשמר מהירות זו בכל מצב גם בירידה תלולה תוך שימוש מעת לעת גם בבלמים כמו בבקרת הירידה המוכרת לך.
בכל אופן - הוגדרה מידת הצמיגים אל מחשב הרכב באמצעות מכשיר שנקרא "טייזר מיני JL" שיש לו מיליון פונקציות לתיכנות מחשב הרכב המקורי כשהחשובה שבהן הגדרת מידת צמיגי הרכב שהשתנתה - כך הגיר מחליף ההילוכים בצורה נכונה, הספידומטר מכוייל נכון וקורא נכון המהירות והמרחק.
בנוסף, ב- JL יש גיר 8 הילוכים שעובד היטב כך שגם עם היחס המקורי בסרנים הרכב לא מש הפך לעצלן ושתיין יותר ממה שהיה לפני.
ברכב הספציפי שלי, ככל הנראה הותקנה איזו שהיא תוכנת ניהול מנוע אפטר מרקט לשיפור ביצועים (מחשב האבחון של החברה אבחן שיש תוכנה זרה) ולמרותשאין לי ניסיון עם JL מנוע 3.6 אחר הרכב שלי מרגיש חד יותר בתגובות הדוושה ובהאצה כאילו הוא כל הזמן על מצב "ספורט" - אז חסכוני בדלק הוא לא (יחסית) אבל מוי כיף בכביש (בשטח בשבילים מהירים גם מוי כיף) אבל זחילת סלעים על טורים..נו שוין יותר קשה.
ייקח לי זמן להשתלט ולתכנת את כל האלקטרוניקה וליישר קו עם האלקטרוניקה שכל הפונקצויות יעבדו כראוי. העדפתי בשלב ראשון ליישר קו מיכאני ועם מה שחשוב וזו מידת הצמיגים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
לדעתי 4.10 עדיף על 4.56 אם הרכב הוא גם דיילי DAILY.
עם הכפתור של הבקרת זחילה אני לא רואה צורך ביחס נמוך יותר...
מה הקשר?
למכשיר התכנות - הטייזר יש המון המון אפשרויות תכנות לרכב- חלק מהפונקציות מיותרות אבל חלקן חשובות ומועילות בעיקר למורעלי שטח - למשל האפשרות לשנות תפקוד הנעילות כך שגם בהילוך גבוה יהיה ניתן לנעול הנעילות, למשל ביטול הסטרט סטופ המטופש, למשל תכנות האפשרות לנתק מוט מייצב גם במהירות העולה על 30 קמ"ש, למשל הפעלת "מוד כננת" הרכב נועל ברסים ומעלה הסל"ד ל-אלפיים קבוע ועוד ועוד.
כמו שאמרתי ייקח זמן להשתלט על כל התיכנות הזה...רכב חכם מדיי זה מייגע משהו אבל כיף של התעסקות בתחביב
מוד כננת זה מגניב!
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
בכל אופן בקרת זחילה אליה התייחס שי היא כפתור שמכונה "אופרואד +" ובתכלס זו מעין בקרת שיוט לשטח כשאתה קובע מה מהירות הזחילה שאתה רוצה ושאר מערכות הרכב דואגות לשמר מהירות זו בכל מצב גם בירידה תלולה תוך שימוש מעת לעת גם בבלמים כמו בבקרת הירידה המוכרת לך.
אופרואד+ זה לא בקרת שיוט לשטח , זה בעצם שינוי של כיול הרכב לשטח , מאווררים מוגברים , שינוי התנהגות מצערת הגז בLOW ובHIGH ,שבHIGH יותר מומנט ובLOW פחות קופצני בלחיצת גז , בנוסף מפעיל לך את אפליקציית OFFROAD במערכת הסטראו עם כל המידע הנחוץ על הרכב בשטח.
בקרת שיוט לשטח זה כפתור אחר והוא עובד רק בLOW.
תתחדש ובהצלחה.
ב JL יש כפתור של בקרת זחילה שקובעים באיזנ מהירות הג'יפ יסע. עובד בעליה / בירידה / בזחילת סלעים.
ב JK יש כפתור בקרת ירידה במדרון (זה שנראה כמו ברווז)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
אופרואד+ זה לא בקרת שיוט לשטח , זה בעצם שינוי של כיול הרכב לשטח , מאווררים מוגברים , שינוי התנהגות מצערת הגז בLOW ובHIGH ,שבHIGH יותר מומנט ובLOW פחות קופצני בלחיצת גז , בנוסף מפעיל לך את אפליקציית OFFROAD במערכת הסטראו עם כל המידע הנחוץ על הרכב בשטח.
בקרת שיוט לשטח זה כפתור אחר והוא עובד רק בLOW.
תתחדש ובהצלחה.
צודק. סלחו על בורותי אבל כמו שכתבתי זה צעצוע חדש אצלי וטרם השתלטתי על כל הגמדים האלקטרוניים שלו...
תתחדש!
הנזק העיקרי שיש ברכב כזה הוא רשימת התוספות והשדרוגים שלא נגמרת, צריך להיזהר לא להתמכר..
זה הרנגלר השלישי שלי והשידרוגיטיס היא אכן מחלה קשה וממכרת שבאה בילטאין עם הרכבים האלו. מוכר לי מהקודמים והאמת נהנה גם מזה.