תגובה: קניית ג'יפ/טנדר טיולים בלבד! אודה לעצות.
יניב מעיד ממקור ראשון אבל שאני חיפשתי רכב (ובסוף קניתי האנטר) הנבארה הייתה בהחלט על הפרק, במיוחד בדגם הידני עם ה-6 הילוכים ועדיין, אחרי בירורים לא קיבלתי בטחון לקנות אחת.
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
כמו שנאמר כאן - סיקס/סופה (רצוי פתוח ) יתנו את המענה הנכון .
אלו רכבים מאוד אמינים ( למרות גילם ) ושורדים יפה .
פשוט מכיוון שאלו רכבי שטח נטו הדרך לשטח וחזרה מרגישה ארוכה יותר אולם בשטח אין להם מתחרה כלל .
מכיוון שהשטח זה הבית הטבעי שלהם אתה מוצא עצמך נכנס למקומות שאף רכב אחר לא יכנס ומכאן ישנן "מלחמות" בשטח , ובמלחמה לפעמים ישנם "פצועים" - כלומר תקלות ושבירות שהן חלק מהחוויה , אבל תמיד תתגבר עליה בשטח באמצעים שזמינים לך ותחזור הביתה בנסיעה .
אני עם הרכבים הללו כבר ארבעים שנה !! ובאמצע חשבתי "להישתדרג" - רכשתי דיסקו 2 ידני מוגבה ומדוגם - לקח לי שנה וחצי "לחזור למוטב" .
כיום עם הסיקס הנוכחי כבר 18 שנה ופשוט מחכה לכל הזדמנות להניע ולרדת לשטח .
הסיקס שלי מדוגם לגמרי (מטבח , מיכל מים 60 ליטר מובנה , שני מקררים , מזגן , חלון קדמי מתקפל , נעילות נשלטות בשני הסרנים ועוד ) ואם מחר בבוקר אקבל ג'יננה ואחליט על מסע סובב עולם - במיידי וללא היסוס מניע ויוצא לדרך .
הרכב חסון פשוט מכנית ואמין מאוד , גם החלפים זמינים וממש לא יקרים .
אילן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirmoshe
ניסן נבארה אמינה???
יש סיפורי זוועות ותביעות על שברים בשלדה.
מנועים הלכו בגלל t של צנרת מים שברירי.
מה שכן היא נוחה יותר וחזקה יותר ביחס להיילקס.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
כן , אמינה מאוד
החזקתי אחד כזה 12 שנה מהחנות ללא תקלות מיוחדות,
טייל ועבר בכל מקום שטנדר עובר.
אם מטפלים בזמן וזה נכון לכל רכב
אז אמין בצורה שהפתיעה גם אותי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני במצבך כן הייתי מחפש סופה טובה ומסודרת. זה קיים, זה אפשרי גם בתקציב הזה, וזה ג'יפ כמו שאלוהים התכוון.
אז נכון, אתה תהיה גם מכונאי. זו הכוונה, לא? החוכמה היא לטייל מספיק כדי ששעות המכונאות יהפכו למחיר שראוי לשלם.
אסף.
סופה טובה ומסודרת (וארוכה..) ב-40?
אני קונה עכשיו, סתם שתעמוד עוד אחת בחניה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
דיסקברי 2 לא צריך הגבהה בשביל צמיגי כמעט 32. 235/85/16 (של דיפנדר) נכנסים יופי יופי. וזאת מידה מעולה שכאילו תפורה על האוטו.
זה היה נכון כשהרכב היה חדש.
שדרוג הקפיצים לא רק לעבירות וצמיגים, גם לחדש את הקפיצים העייפים המקוריים.
זה כבר נאמר פה ושם בצורה כזו או אחרת - תקציב של 40,000 ש"ח לא מספיק לקניית רכב לטיולים בלבד שגם ייסע וישלים הטיולים.
מציע שתעלה את התקציב ל- 60,000- 70,000 ש"ח וייפתחו בפנייך ים אפשרויות טובות מאד ולא גרוטאות שחוטות.
למשל אופציה שלא צויינה עד כה - צירוקי - יש כאלו משופרים מאד ומדוגמים לכל טיול כולל עבירות קשה מאד.
אני משוחד ומכיר את הרכב היטב - חבר שמטייל איתי קבוע מוכר את הצ'רוקי שלו- מתוחזק בשוטף ברמה גבוהה ובאדיקות, משופר מאאאאד כולל כל מה שרק תרצה, הגבהות, נעילות, טרנפסר אטלס לזחילה, ועוד ועוד כולל אפילו כל אביזרי הנוחות - מיכל מים + משאבה, מגירות בתא המטען, אוהל גג וכו' - כל זה ב- 75,000 ש"ח בלבד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
זה כבר נאמר פה ושם בצורה כזו או אחרת - תקציב של 40,000 ש"ח לא מספיק לקניית רכב לטיולים בלבד שגם ייסע וישלים הטיולים.
זה לא נכון.
חבר שקנה דיסקברי 2 2004 עם 250 אלף קמ...כבר שנה ומשהו איתו ומרוצה מאוד.
אז נכון לא עושה עבירות קשה ולא עדשה...אבל מטייל הרבה מאוד מסלולים בכיף ועם יכולת.
קשה למצוא - אבל יש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונימוג אדום
כמו שנאמר כאן - סיקס/סופה (רצוי פתוח ) יתנו את המענה הנכון .
אלו רכבים מאוד אמינים ( למרות גילם ) ושורדים יפה .
פשוט מכיוון שאלו רכבי שטח נטו הדרך לשטח וחזרה מרגישה ארוכה יותר אולם בשטח אין להם מתחרה כלל .
מכיוון שהשטח זה הבית הטבעי שלהם אתה מוצא עצמך נכנס למקומות שאף רכב אחר לא יכנס ומכאן ישנן "מלחמות" בשטח , ובמלחמה לפעמים ישנם "פצועים" - כלומר תקלות ושבירות שהן חלק מהחוויה , אבל תמיד תתגבר עליה בשטח באמצעים שזמינים לך ותחזור הביתה בנסיעה .
אני עם הרכבים הללו כבר ארבעים שנה !! ובאמצע חשבתי "להישתדרג" - רכשתי דיסקו 2 ידני מוגבה ומדוגם - לקח לי שנה וחצי "לחזור למוטב" .
כיום עם הסיקס הנוכחי כבר 18 שנה ופשוט מחכה לכל הזדמנות להניע ולרדת לשטח .
הסיקס שלי מדוגם לגמרי (מטבח , מיכל מים 60 ליטר מובנה , שני מקררים , מזגן , חלון קדמי מתקפל , נעילות נשלטות בשני הסרנים ועוד ) ואם מחר בבוקר אקבל ג'יננה ואחליט על מסע סובב עולם - במיידי וללא היסוס מניע ויוצא לדרך .
הרכב חסון פשוט מכנית ואמין מאוד , גם החלפים זמינים וממש לא יקרים .
אילן
תודה אילן, סיקס/סופה לדעתי כפי שציינת יתנו מענה נכון, אבל קשה למצוא ארוכות ומה גם שמבקשים עליהם בהתאם....
אולי היילקס סרנים?
נכנסים לאספנות, יש אותם בשלל הרמות שיפורים והם נחשבים די אמינים מבחינת האחזקה.
הכל פשוט וקל לטיפול עצמי גם כן
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
אני אניח כאן: מצאתי מודעה ביד2 שחשבתי שתעניין אותך:
תעשיות רכב|סופה|1992
https://www.yad2.co.il/s/c/0d2xb5zp
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idan10
שלום רב,
סקירה קטנה, עד לפני חצי שנה היינו עם ל.ק 2015, שירת אותנו 3 שנים, שימש כרכב עיקרי, היה מוגבהה, ממוגן, צמיגים וכ"ו....הטיולים היו לייט, שבילים, קצת אתגרי, מעלה בפעם ב...אף פעם, הכל מחשש להשבית רכב של כמעט רבע מיליון....
הל.ק נמכר ועתה גיליתי שהפרדת רשויות זה הפתרון האידאלי.
אז אני מחפש כעת, רכב לטיולים בלבד, אני אדם טכני ומקצועי מאוד, מחזיק כמעט בארסנל כלים מושלם, לכן אוכל להרשות לעצמי לטפל ולהחליף ולהוסיף דברים ברכב לבד/עם עזרה, ללא צורך במוסכים עד כמה שניתן.
1. תקציב - כ40K ש"ח כולל יישור קו.
2. גודל / קיבולת הרכב - יתרון ל7 מקומות, זה הכיוון, אך 5 מקומות ספציפי לא יידחה, הכיוון שישרת גם ללינת שטח, אולי אוהל על הגג בהמשך וכ"ו...
3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? רכב שלישי לטיולים בלבד, פעמיים בחודש לערך.
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)?
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)
ד. מקום המגורים באיזור מרכזי
4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? הכל מהכל-כמובן יש לקחת בחשבון שניתן להביא את הרכב מבחינת שיפורים חוקיים לרמה שניתן לעשות הכל מהכל, יש לקחת זאת בחשבון בהצעתכם!
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? טיילנו בעבר, מחפשים להצטרף בהמשך לקבוצה
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).
5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
א. גיר אוטומטי/ידני - עדיפות לאוטומט, אלא אם ידני ימנע מחלות בגיר אוטומט בדגם ספציפי!
ב. מנוע דיזל/בנזין - תגידו אתם, לא משנה....
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) - עדיפות ל7 מקומות, טנדר גם נלקח בחשבון ולכן גם 5 מקומות.
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? - משומש, ישן במצב סביר, לצעוד איתו לאספנות בהמשך.
6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
ל.ק פראדו 99-02.
פאג'ארו קינג שנתונים ראשונים.
יונדאי טראקן.
טרופר???
דגמי גרנד שירוקי למינהם...
טנדרים, לא בדקתי ספציפית אילו נכנסים בתקציב....
אין בעיה גם לפזול לסופות או הסי - ג'יים למינהם אך הם לא נכנסים בתקציב לפי מה שראיתי וגם אם כן לא מתאימים ל 5 נפשות....
פתוח לרעיונות....
חשוב שהרכב יהיה מכני מאוד וקל לטיפולים עצמאיים, שניתן יהיה לשפר אותו חוקית להגיע לרוב חלקי הארץ, אין בעיה לחפש רכב סטוק/סטנדרטי ולבצע טיפין טיפין את התוספות והשיפורים.
תודה מראש על העזרה וההכוונה...
בשורות טובות.
קראתי בתשומת לב את הדרישות שלך, ולעניות דעתי איסוזו טרופר זה הכיוון המוביל. 7 מקומות, מרווח, משפחתי, ושורד. מפתיע כמה טרופרים עדיין נוסעים ומטיילים, יותר מניסאן טראנו שהיה יותר נפוץ באותם שנים אבל כנראה שורד פחות. אמנם הטרופר האחרון שנמכר בארץ בן 20 אבל זה מה יש בתקציב הלא גבוה שהחלטת עליו. יש מבחר מספיק גדול בלוחות:
https://www.yad2.co.il/vehicles/cars...year=2001-2004
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
תודה רבה, כנראה CJ חדש בלוח, מכירים את האקזמפלר במקרה?
שאלה לגבי CJ וסופות, ברישיון רשום נהג פלוס 6 וכנראה בארוכות נהג פלוס 7, כיצד מתנהג בפועל? איך מטיילים עם משפחה בת 5 נפשות? הישיבה היא על ספסלים אורכיים? בשטח אין בעיה, הכי כיף! אבל בכביש? יש דרך להיחגר בישיבה כזו?
דורון, תודה גם לך בקשר לטרופרלקחתי לתשומת ליבי, אקרא קצת חומר ואחפש שרשורים דומים, האם קיים פה מדריך בהקשר לטרופר?
סופ"ש רגוע, שקט ומהנה לכם.
ממליץ לבדוק רקסטון 2005-2006:
מנוע 2.9 אם מוכן לוותר על מנוע וגיר מודרניים ונסיעת כביש הרבה יותר טובה- אבל להרוויח אופציה לנעול כפול בזול, מנוע וגיר טיפשים וכו.
מנוע 2.7, ניתן לנעול אחורה (להגביה ולמגן זהה ל2.9) ולהרוויח רכב חזק וזריז באופן יחסי
בשניהם - מחיר קניה זול מאוד, מידת צמיגים מקורית סבירה מינוס, קהילה חזקה שאוהבת לעזור.
ג"נ - מחזיק כזה כרכב טיולים בלבד בשלוש שנים האחרונות. לא מושלם אבל אין VFM כזה בעיני.
[QUOTE=idan10;1057598]תודה רבה, כנראה CJ חדש בלוח, מכירים את האקזמפלר במקרה?
שאלה לגבי CJ וסופות, ברישיון רשום נהג פלוס 6 וכנראה בארוכות נהג פלוס 7, כיצד מתנהג בפועל? איך מטיילים עם משפחה בת 5 נפשות? הישיבה היא על ספסלים אורכיים? בשטח אין בעיה, הכי כיף! אבל בכביש? יש דרך להיחגר בישיבה כזו?
מרבית הסופות/CJ שאני מכיר (גם אצלי זה הסידור) יש כיסא נהג ואמא (זה סופה....רכב שובניסטי לחולטין ;)) מקדימה, ומאחורה כיסאות רוחביים, יש כל מיני תורמים פוטנציאלים, שמאפשרים לנצל את המקום מתחת לספסל האחורי לאחסון, המוצלח ביהנם זה כנראה ספסל של סוקדה רומסטר, זה הסבה די פשוטה במידה ואתה יודע לעבוד באופן בסיסי עם ברזל
רציתי לרשום לך את זה בהקשר הכללי של השאלה שלך אבל זה נכון גם לדוגמא הספציפית שעניתי כאן, לדעתי כשקונים רכב ישן עם רצון וצורך לתחזוקה עצמית חשוב מאוד שתיהיה קהילה חזקה סביבו, כשקניתי את הסופה לא הבנתי את זה, למזלי זה המצב עם הסופות והCJ, אני מניח שזה גם הסיפור עם היילקסים ישנים.
אני לא הייתי קופץ על כל מיני הצעות לרכבים אזוטריים שתמצא את עצמך מנסה לפענח בעיות לבד או על בסיס איזה פורום בקצה העולם. בין בעלי הסופות סיקים יש עזרה הדדית כל הזמן, תתפלא לדעת כמה זמן ומאמץ אנשים יסכימו להשקיע בלעזור לך, ויש מקרים שאין תחליף ללנסוע למישהו להבין מה הפתרון להבעיה שאתה נתקל ובה וליישם בעצמך, בעיני זה צריך להיות שיקול מרכזי אם אתה הולך על רכב ישן ושואף לתחזוקה עצמית מקסימלית
השנקל שלי
באיזה רכב שטח ישן זה לא ככה?
האיזוטרים שאין להם קהילות תומכות (בארץ) גם יהיו הרבה מעבר לתקציב שפוי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
באיזה רכב שטח ישן זה לא ככה?
האיזוטרים שאין להם קהילות תומכות (בארץ) גם יהיו הרבה מעבר לתקציב שפוי.
לא יודע, לא היו לי רכבים אחרים
ועלו פה הצעות לניסן נאברה....
Sent from my SM-S711B using Tapatalk
בדכ במותגים הותיקים וחזקים יש קהילה תומכת.
סמוראי/גימני
סיקס/סופה
צירוקי ישן
ויטרה
היילקסים עד 97
פטרול
לנד רובר ( דיסקו/דיפנדר)
טרופר
פראדו
כולם עם המועדונים חזקים ומלאים במידע ועזרה הדדית.
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
[QUOTE=Udim;1057687]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idan10
תודה רבה, כנראה CJ חדש בלוח, מכירים את האקזמפלר במקרה?
מרבית הסופות/CJ שאני מכיר (גם אצלי זה הסידור) יש כיסא נהג ואמא (זה סופה....רכב שובניסטי לחולטין ;)) מקדימה, ומאחורה כיסאות רוחביים, יש כל מיני תורמים פוטנציאלים, שמאפשרים לנצל את המקום מתחת לספסל האחורי לאחסון, המוצלח ביהנם זה כנראה ספסל של סוקדה רומסטר, זה הסבה די פשוטה במידה ואתה יודע לעבוד באופן בסיסי עם ברזל
רציתי לרשום לך את זה בהקשר הכללי של השאלה שלך אבל זה נכון גם לדוגמא הספציפית שעניתי כאן, לדעתי כשקונים רכב ישן עם רצון וצורך לתחזוקה עצמית חשוב מאוד שתיהיה קהילה חזקה סביבו, כשקניתי את הסופה לא הבנתי את זה, למזלי זה המצב עם הסופות והCJ, אני מניח שזה גם הסיפור עם היילקסים ישנים.
אני לא הייתי קופץ על כל מיני הצעות לרכבים אזוטריים שתמצא את עצמך מנסה לפענח בעיות לבד או על בסיס איזה פורום בקצה העולם. בין בעלי הסופות סיקים יש עזרה הדדית כל הזמן, תתפלא לדעת כמה זמן ומאמץ אנשים יסכימו להשקיע בלעזור לך, ויש מקרים שאין תחליף ללנסוע למישהו להבין מה הפתרון להבעיה שאתה נתקל ובה וליישם בעצמך, בעיני זה צריך להיות שיקול מרכזי אם אתה הולך על רכב ישן ושואף לתחזוקה עצמית מקסימלית
השנקל שלי
עצה מעולה! חייב לציין, עם הל"ק שלי הייתי צריך עזרה, הלך לי המנוע החשמלי של הטרנספר, בגלל קורוזיה, ישר הציעו לי בקהילה לבוא לקחת משומש, לבדוק אם מתאים ורק אז לשלם, באמת שהייתי מופתע.
אז העצה מאוד מכוונת ומועילה, תודה רבה.
במה ש-udim יש איזה בסיס.
ברכב אמריקאי נפוץ, איפה שתרבות של רכבים ותרבות diy חיה בועטת יש הרבה מידע, קל להשיג חלקים והכל יחסית זמין.
מניסיון אישי גם עם יפנים, שם זה הרבה פחות טוב.
אולי אצל הבריטים זה גם קל יחסית, לא מכיר.