למשל:
צמיגי שטח לדיסקברי 4
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
Printable View
למשל:
צמיגי שטח לדיסקברי 4
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
אני העליתי שני נסיונות אישיים, יש לי עוד נסיון טוב בעבר עם צמיגי משאית . עושים פה סטטיסטיקה , לא שום דבר גורף.
אם להחריג יוצאים מן הכלל , צמיגים סיניים פחות בטיחותיים, אני יודע את זה כי התנסיתי בהרבה דגמים, ואני תמיד בודק אותם כשהם חדשים, נותן כמה בלימות חזקות וכו'.
אצלי במוסו הצמיגים בדרך כלל סינים (היו גם יוצאי דופן),
אצל אשתי במוסו הצמיגים אף פעם לא סינים.
אז יש לי בסיס טוב להשוואה.
ואחרי כל זה, בסוף ביצועים של צמיג חדש, גם אם הוא סיני, יהיו טובים בהרבה מכל צמיג, גם צמיג איכותי, שאינו חדש.
לגבי צמיגי שטח מלא, יש לי מעט מאד ניסיון, רק עם שני מותגים, מקסיס וסיילון (סיני)
הסיילון היה נחות בפרמטר אחד בוודאות - אחיזה צידית בשטח. בשיפועי צד הרכב היה מחליק בקלות הצידה, יחסית למקסיס (וגם יחסית לצמיגי A/T).
יש לי בקמפר צמיגים סיניים משנת 2015.
הם נראים לא רע בכלל ובבלימת חירום שנאלצתי לעשות לפני כשנה לא הרגשתי שהצמיגים היו הבעיה.
מצד שני זה רכב שנוסע ממש מעט ולא עובר את ה110 קמש ומי שנוהג בו - רק אני.
במכוניות ליסינג כאלו ואחרות היו מורכבים לי צמיגים סיניים מהסוג שעולה לחברת הליסינג 80 שקל (כן כן. ראיתי את החשבונית) וזה היה חרא בתחושת הנהג גם של נהגת שעלתה לאוטו אחרי החלפת צמיגים ושאלה מה קרה לאוטו.
עכשיו נחזור לצמיגי שטח. אם אין צמיגי בוץ במידה שאני צריך ויש לי ברירה לקנות צמיגים סיניים או לרדת ל AT. זו הדילמה. אז אני מקשיב לכם ומבין ששווה לשקול את הסיני? או שאני קורא בזהירות ומבין שמי שיש לו נסיון טוב עם צמיגי שטח סינים זה מי שלא נוסע איתם הרבה בכביש?
אסף.
האמת אסף אני בדילמה דומה.
האוטו נוסע כדיילי הרבה יותר ממה שחשבתי, ותוהה האם להחליף את הטויו MT שלי (שעשו את שלהם אחרי 30 אלף קמ ועושים הרבה רעש וכבר קשה/בלתי אפשרי לאזן אותם) לצמיגי AT שיהיה לי יותר כיף 99% מהזמן, או לעבור לצמיגי שטח מלא זולים יותר, שיחזיקו כנראה את אותו פרק זמן כמו הטויו...
הכיוון שלי הוא דווקא לכיוון הAT
AT אגרסיביים כמו ה-811 של מקסיס או בי אף נותנים כמעט בכל שטח את אותו מענה שנותן צמיג 100 אחוז קשוח.
אם זאת, ה-811 נקנו חשבי כי בזמנו ההפרש לשטח מלא סיני היה קטן מדי בכדי להצדיק.
היום אם ההפרש יהיה גדול יותר טיהיה צמיג סיני 100 אחוז זה כנראה מה שיכלה על השבי.
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
אני על AT.
נסעתי על מקסיס, החזיק 3 שנים וקרוב ל 30K והוחלף.
נסעתי על BF KO2, אחרי שנתיים וקצת , 25K קמ, נהיו קשים ומרעישים, הוחלפו.
שמתי סינים ב 450!!! שח לצמיג. שנה וחצי, 15K קמ, מזדקנים לא פחות טוב מהקודמים.
עוד חצי שנה ( אחרי שנתיים שימוש) נחליף ( ללא שום קשר למצבם) לסיני אחר.
לא חושב שיש הבדל משמעותי בכביש או בשטח.
אני בלי נעילות ולא מזמן עשיתי חצי מדבר יהודה ( מערוגות לערד) על הנעה אחורית בלבד, ובנסיעה מהירה ( כולל נסיעה בחושך).
הצמיגים סיפקו את הסחורה בלי נזקים נראים לעין.
כמו שיש הבדל באיכות בצמיגים מערביים יש בסינים,
תתחילו להעלות דגמים ויצרנים כדי שנוכל באמת להפריד מה ראוי ומה זבל.
ואיך תדע מה ראוי? "כי הרגיש לי סבבה בכביש?"
חודשיים עם 4 צמיגי פטריוט על הפראדו כמו שטל דיבר עליהם, מידה 265/75/16
כ2500 קמ כולל טיולים. בינתיים לא מוצא משהו רע להגיד עליהם. בשטח הם בסדר גמור ובכביש הם שקטים ולא הרגשתי הפרשי אחיזה.
מה גם שהם RT שזה משהו בין MT לAT, שזה בדיוק מה שאני צריך.
עלו באזור ה700 לחתיכה והאופציה החליפית הייתה bf km2 מלפני שלוש שנים בעלות 1400 שקל לחתיכה.
לקחתי ברגשות מעורבים אבל בינתיים אני מרוצה.
צ'מע, בשביל זה יש ג'יפולוג, לא?
נהגים מנוסים שכבר עברו הרבה סטים של צמיגים, בכל זאת יש מישקל מסויים לתחושת ישבן שלהם.
ספציפית לסט ROADCRUZA AT שאני נוסע עליו כבר חצי שנה (לינק במעלה הדיון), בהשוואה לגודייר רנגלר דוראטרק שקדמו לו, הוא שקט וחלק לפחות באותה מידה, אוחז סבבה לגמרי בכביש יבש (כן אני בודק) ועד עכשיו לא הפתיע אותי על כביש רטוב.
כמו שתיארתי בדיון שבלינק, כן חוויתי איתו החלקה היסטרית עם צמיגים רטובים על בטון מוחלק (בחניון תת קרקעי חדש).
בשטח טרשי וחולי הוא כנראה מוצלח יותר בזכות סוליה אגרסיבית יותר, אבל זה בנקודות. לבוץ לא ניכנסתי איתו.
בינתיים עמיד בהחלט, הסוליה נראית מעולה, הדופן חטפה פה ושם שריטות עמוקות אבל שום דבר קטלני.
זה על משהו כמו 10,000 ק"מ ובהערכה גסה 15% שטח.
אבל זה בדיוק מה שאמרתי בהודעה הראשונה.
אם אני מצליח למצוא איזה קישור למבחן מעשי (ולא תחושתי), בד"כ ביוטיוב, זה מספיק טוב לי. *הבעיה היא שבד"כ אין*. גם לא אתר נורמאלי. כשמדובר בצמיג שטח, זה באמת פחות מפריע לי. עיקר הדרישה מהצמיג שלא יתפרק תו"כ נסיעה. בצמיג כביש, העוד שני מטר מרחק עצירה, או העוד קצת אחיזה בתמרון חירום בכביש רטוב הוא קריטי. לא צריך להגיע לנס הרים בשביל זה.
בעיקר ב"רכב של הבנות".
ואני דווקא מאוד מתחבר למה שכתב דורון. עיקר הבעיה היא שהיום אנחנו לא יודעים להבחין בין יינג ליאנג. מאגר הידע הרציני פשוט לא קיים. רק שלטעמי האישי מאוד, חוות הדעת של המשתמשים כאן הן משמעותיות בצמיגי שטח. פחות בצמיגי כביש.
ממש לא.
אם הייתי מחפש רק עמידות ולא היה אכפת לי מהתנהגות כביש, הייתי הולך על MT.
אני על AT כי חשובה לי התנהגות כביש.
תקרא מה כתבתי על ה KO2, זרקתי אותם בגלל התנהגות כביש ( לא יכולת שטח).
וזו בדיוק הנקודה-
אם KO2 הופכים אחרי שנתיים לקשיחים ומרעישים אז אין הצדקה למחיר.
לדעתי ( אין לי הוכחה מדעית, רק תחושת נהיגה) סיני בן 2 שנתיים נותן התנהגות כביש טובה מ KO2 בן 4 ( או במילים אחרות סיני חדש עדיף על BF בין שנתיים).
אז אני משלם פחות מחצי, ונוסע על צמיג בגיל ממוצע צעיר יותר.
הצמיג הסיני היחידי שהתקנתי בעבר על סיקס הוא פדרל - צמיג שטח קשוח וקשה , הכי טוב בטכני אולם רועש אימים בכביש ואחיזה גרועה .
בדיונות - פתח ונטיל ושים בכיס - לא ירד הצמיג ולא יזוז בדיונה :)
מאוד מרוצה מצמיג מקסיס 8060 טרפאדור - גם על הסיקס וגם על הסמוראי מחזיקים מעל 50000 ק''מ , לא רועשים בנסיעה , אחיזת כביש טובה גם בכביש רטוב , בדיונה לאחר הורדת אויר ( סביב 6 עד 8 PSI ) טובים מאוד .
בעבר השתכנעתי ע''י הדור הצעיר ( כולם נולדו לשטח ) להתקין BF KM3 - צמיג יקר משמעותית וכבד , תצרוכת הדלק עלתה ב - 15% מרעישים ולא טובים בחול .
לאחר שנה וקצת וכ - 10000 ק''מ מכרתי אותם וחזרתי למקסיס אשר עבורי הוא צמיג מנצח .
את הסיקס הנוכחי רכשתי לפני 18 שנה עם צמיגי בריג'סטון AT - היו ממש מעולים בכל פרמטר ובהחלט נתנו עבודה גם בשטח טכני עצבני , הפרמטר היחידי שהפריע לי - הנראות , רכב שטח עם צמיג פרווה ;)
לא שולל כלל צמיג סיני - יש מוצרים סינים - גם בשימוש שלי שעולים ברמתם על מוצר אירופאי או אמריקאי .
אילן
התקנתי fronway על האאוטבק קצת לפני שמכרתי אותה. היו סבבה לגמרי. כביש אחלה אחיזה, כולל בדיקת בלימת חירום ויותר מאחת.
בשטח, לכאורה 5050, צלחה בוציאדה מכובדת בלי להתרגש. אין לי הרבה מעבר לזה, אולי אפשר לבדוק עם הבעלים החדש שגולש כאן גם ונהנה מהרכב.
Sent from my SM-F916B using Tapatalk