מכיר 2 סיפורים שונים, שניהם שטויות…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
מכיר 2 סיפורים שונים, שניהם שטויות…
יש המון סיפורים היסטוריים ואגדות עם. עוד ייכתבו סיפורים על המקור העלום של הלנדרוברים שהפכו לרגלי עץ ושאר משקאות קלים ולא רק... על המיפרשית ולארה קרופט... על הסבות מקומיות של לנדרוברים לדיסקים והאבולוציה של לנדרובר 110 לדיפנדר, על חיזוקי שילדה תוצרת חיפה ודיפנדר 3.5 טון... על 'ציריות רפאל' וציריות אשקרופט... על ר"ע לוגיסטי ודיפנדר 6x6... ובאופן כללי על יחסי קירבה- ריחוק בתקופת החרם הערבי ואחריו בין לנדרובר (אנגליה ואחרים) לצה"ל...
ובשורה התחתונה - אלו כלים שלימדו רבים מאיתנו כל כך הרבה על מה זה רכב שטח ואיך עושים זאת נכון ולא נכון - אנחנו גם על זה חייבים להם תודה.
אסף.
קובץ מצורף 148489
רגל עץ היה הקוד שניתן לרכב עצמו, כל דיגום שלו קיבל כינוי נפרד.
ומי זוכר איך קראו ליאגי בדיגום הזה ?
חשבתי שזה היה רק לדיגום 0.5 ומרגמה
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
אני עד היום מת לדעת אם החזיתות של הסיקס היו אמיתיות, או משהו שרק נראה כמו המקור אבל מתאים לחיבור עם חוטי ברזל לפרונט של "הרכב הסודי".
בתקופתי, למעט סוגי דיגום ספציפיים, כבר לא השתמשנו בהן, ולחיילים התמימים בהם נתקלנו בשטח היינו משקרים שזה "אביר 2000" - הדגם שיחליף את האביר.
המסיכות היו מייציקת גומי/ספוג שהודבקו עליה פנסים וחוברו באזיקונים. הפנסים המקוריים כוסו בקורדורה עם סקוצ׳ים. די בדיחה... הכלים הגיעו אזרחיים לגמרי, עם ניילונים והוכנסו לאח"י, על אלו ששימשו לסדרות נהיגה או שהיינו מוציאים מהימ"ח להרצה אחת לתקופה היינו מדביקים מספרים אזרחיים שנופקו עבורנו, לא קשורים לכלום ( כמו שניתן לראות בתמונה), באותן שנים שתי הספרות האחרונות היו שנתון הרכב וזה לא ממש תאם דיפנדר מודרני...
נראה שבשרשור הזה יש מספיק מוקדי ידע ובוודאי הרבה עניין כך שיש כאן פוטנציאל לקיום דיון סביב מדורה מרכזית במפגש ג'יפולוג, בהתאם להצעות שהועלו לאחר המפגש האחרון (למצוא תירוץ ראוי לזימון משתתפי חניון הלילה, מי שמעונין בכך, להתכנס למפגש לא פורמלי במקום מרכזי לשיחה / שתייה / כיבוד במפגש הבא)..
סתם רעיון
סורי… לא מצליח להבין על מה הרעש ולמה היתה בזמנו סודיות סביב הכלי
בתור שריונר לשעבר מסוגל להבין שמירה על סיווג על נושא של טווח ירי למשל , או יכולות ירב התנועה , נתוני מיגון וכו
מה העניין פה ? מנוע שעושה קצת פחות רעש ?
למיטב הבנתי העיניין היה סביב זה שהיה חרם ערבי אז לא היו אמורים להיות לנו כלים צבאיים תוצרת אנגליה או משהו כזה.
אני רוצה להאמין שאם הסוד היה כדי שלא יזהו אותם כשהם חולפים ברחובות בגדד ההסוואה היית קצת יותר רצינית.
אגן, רוב עניין הסודיות היה סביב החרם אם כי לא רק. זה כלל גם מחיקת כל הסמלים של לנדרובר במקומות גלוים.
סיפור מצחיק היה כשפעם אחת, עת עצרנו לקנות גלידה בנאות סמדר, הגיעו שתי שוטרות צבאיות שדרשו לראות כרטיסי עבודה של הרכבים שכוסו ברשתות הסוואה מאחורי הפונדק. היה באמת תרגיל יפה(הרבה מחיאות כפיים) בו אני מעסיק את השוטרת בשלל אגדות ושקרים בזמן שהחבר'ה בורחים עם הרכבים לשטח. הסתיים בכך שאני עולה לסופה שלי תוך שאני משקר לה שאני מילואימניק וזאת בכלל סופה אזרחית שלי מהבית (פתוחה, ברזנט, צביעה אזרחית ומספר צהוב), ונעלם.
הסקוצ'ים על הפנסים (והכיסויים על המראות, ברכבים בהם הן לא הורדו לגמרי) נועדו למשהו אחר.
נתחיל בזה שהכלים לא היו מתוצרת אנגליה, הם יוצרו במדינה דרום אפריקאית שאיננה קיימת מזה עשורים ויחד איתה ירד גם הסיווג.
הדיגומים של רכבי הפיקוד / העורב/ הנמרוד וכו' היו מסווגים ללא קשר לכלי הרכב עליו הותקנו, היו לפניהם גם ג'יפי ששת עם מתקונים דומים שסווגו בהתאם - כאן נבע הסיווג מהצורך להסתיר את הייעוד של הכלים במסגרת כשירות שנקראה "וילון ורוד" . לפני שמישהו מהעתיקים קופץ - המידע הזה איננו מסווג ושום דבר ממנו כבר לא רלבנטי מזה עשורים, הכל גלוי ברשת ומי שרוצה להעמיק מוזמן לצפות בסקירה של אלוף במיל' יוסי בכר ביוטיוב.
אני מציע לעצור כאן….
כל המרבה לשאול מעמיק לו שאול