לא מדדתי, אני עם טימקס "רגיל" צמיגים 33" אני מסיים מעט לפניהם.
אבל הם עם הבוכנה בודדדת, הבוכנה כפולה תהייה מהירה יותר
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Printable View
אני עבדתי הרבה עם ה"בוכנה כפולה" (ללא הפרשוסטט).
אין לו שום בעיה לנפח באופן קבוע (כלומר כל טיול) 4 צמיגים בשלושה רכבים ברצף. אצלנו אלו צמיגים של 30-32 מ18-25 בשטח ל 35-42 (כתלות בסוג האוטו והצמיג).
כן, הוא מתחמם, כמו כל קומפרסור פחות או יותר, אבל לא נרשם שינוי בהתנהגות שלו.
בסופו של דבר, ה300 ליטר/דקה בוכנה כפולה הוא די מותג מדבקה. אני לא יודע אם יש הבדלים באיכות היצור או החלקים בין המדבקות השונות.
זה שהיה אצלי (מדבקת american eagle או שקרכלשהו) עשה את העבודה בלי להתבכיין.
ובהרבה פחות זמן מהטימקס הרגיל.
עבר זמן העריכה.
הכוונה לצמיגי 30 – 32 אינץ' מלחץ של בין 18 ל-25 psi בשטח ל 35 40 psi בכביש.
אגב,
מהתבוננות חיצונית על הקומפרסור הכפול, אפשר לחשוד שמדובר באותו מנוע. גם אם צריכת הזרם המוצהרת גבוהה יותר. לכן דווקא בלחצי הניפוח הנמוכים שהוזכרו קודם עי god's father יש לו סיכוי גבוה יותר להפגין עליונות. זאת מכיוון שבהם הספיקה הגבוהה שלו כנראה יותר קרובה למוצהר.
(ואולי באמת גם שתלו שם גם מנוע חזק יותר)
בסוף כל הפילפולים פה נחמדים אבל בתכלס כמו שאייל כתב, הוא עושה את העבודה, מחירו סביר והוא שורד לא רע.
בסוף במקרה הטוב אני מטייל פעם בחודש אז כמה זמן כבר באמת גוזל ממני כל עניין הניפוח? עוד דקה, פחות דקה, לא כזה קריטי לי.
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
נבדק בטיול האחרון.
עובד סבבה, best value for money בהנחה שהוא לא ימות
arb שדרגו את הקומפרסור האלמותי שלהם,
קל, חכם, מהיר ושקט יותר..
https://arbusa.com/arb-unveils-new-b...TFNpNo1GJaDL6l
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
חכם? מה קומפרסור צריך להיות חכם?
אסף.
האם יש הצדקה פרקטית כלשהי (מעבר לזה שזה נשמע טוב ומאפשר לנפח את המחיר) לשים מנוע בראשלס בקומפרסור כזה?
מילא בקומפרסור תעשייתי.
וגם (אזהרה- הקטע הבא הוא סתם קיטורים),
הסרטון פרסומת שלהם עצבן אותי מאוד עם הקביעות החד משמעיות שזה הקומפרסור הכי חזק ויעיל בקטגוריה.... אני לא מתווכח עם איכות הבניה שלהם (או לפחות זאת שהיתה להם פעם, מניח שכמו כל החברות המערביות הם כבר לא מייצרים מוצרים לכל החיים), אבל עובדתית השוק מוצף בסיניים חזקים יותר שלפחות בנתיים, עושים את העבודה.
מישהו יודע מה המחיר? זה בטוח יותר ממדחס מדבקה מאלי-אקספרס אבל תלוי בכמה.
אני נורא רציתי את הARB הכפול, עדיין ללא התוספת של נטול מברשות החדש...
אבל לא יכולתי להצדיק את המחיר. קניתי חיקוי באמזון, והתקנתי מתחת לכסא, עוד צינור בכל צד, ויש לנו קומפרסור...
השוס הכי גדול בעיניי, הוא יותר מהיר מהמקורי, בבדיקות שעשיתי מול חבר שקנה את המקור.
בדרך כלל אני ממלא כל פעם שני צמיגים יחד, מעלה מ15 ל40. ואלו צמיגי 37.
https://www.amazon.com/CKMTA12-Infla...s%2C236&sr=8-5
אני רכשתי מ HF הסיניים נעילה וגם את הקומפרסור חיקוי הטווין.
חיצונית הם נראים אותו הדבר והם לא אותו הדבר. הם מבחוץ כל כך זהים עד כדי זהות הצמות והקונקטורים.
הסיני פחות מוצלח מעט אבל עולה הרבה פחות.
בזמנו קיבלתי הרבה ציוד במחירים מצויינים ונוצרו קשרים אישיים וגם נודע לי שאסולין רוכשים ממנה כמה מאות כאלו בשנה כך שבישראל כנראה הם מיושמים באחד הגופים הגדולים וכנראה בהצלחה כי הם רוכשים כבר יותר משנה כל פעם כמות גדולה.
לי עדיין אין נסיון איתו מפני שאני נוסע יותר לאחרונה על ה UTV. הוא נראה ומרגיש כולל החיבורי אוויר וחשמל דווקא איכותי.
זה הסרטון השוואה בינהם:
https://youtu.be/x_hkCQN534k?si=vgQguh0sJBCXHI0S
אגב, הוראות ההתקנה הן צילום ועריכה קלה של ה ARB
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא צריך כלום, אפשר גם לנפח עם הפה.. ולשתות בירה חמה מהצידנית. (:
בכל מקרה,
המאוורר המובנה תוספת נחמדה.
בפועל נראה שהוא מהיר משמעותית מהישן.
נראה שהוא עמיד יותר להתקנות בתא מנוע או כאלו שחשופות לחום ומים.
עדיין מאוד קומפקטי ביחס למה שיש בשוק.
מניח שכל האלקטרוניקה שנכנסה במטרה להאריך את חייו ומהמר שבעתיד יצא רכיב שעוצר בלחץ שנקבע מראש.. (אה בעצם יש כזה עם שליטה מהפלאפון אולי עכשיו הוא יעבוד) חושב שזה דומה לכננות החכמות של warn.
סה"כ שדרוג מתבקש לדעתי לקומפרסור הישן והטוב שלהם במיוחד לאור כל התחרות מסין, והמחיר.. כמו arb שום דבר לא מפתיע.
https://a.co/d/bZHWvrJ
יש משלוח חינם לבודד (: ..
אישית אני יודע שמתישהו אשדרג לחדש.
לכפול אין לי מקום וגם לסינים המתחרים הזולים והמגודלים אין לי מקום ובחיבור למיכל 11ליטר מעדיף קומפרסור אמין שיודע לעבוד ברצף ובעומס.
אולי אפילו לדחוס יותר במיכל מ120psi ל150psi.. גם יעזור להאיץ את הניפוח.
קובץ מצורף 148992קובץ מצורף 148993
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
הדו ראשי סטייל הטי מקס עולה פה בארץ עם אחריות סביב 550 שח.
לא רואה סיבה לקנות משהו אחר.
אחרי הסרטון של החיקוי arb המשכתי לגלוש לסרטוני השוואה ונגררתי ללא מעט.
לגבי arb אין לי מה לחדשלמעט שאינני מוצא שום הצדקה לשלם את המחיר (מעל 600 דולר בארה"ב),
אבל כן נתקלתי בסרטון שמדבר על אלו של ה300 ליטר/דקה המוכרים, אבל אלו עם הפנל שליטה לקביעת לחץ רצוי. (הסוג שבעיני הוא הטוב ביותר מבחינת מחיר/ספיקה/גודל).
כאן יש תובנות חשובות.
א. הם לא כולם אותו דבר. אן כי כנראה כן מיוצרים באותם מפעלים. חלקם עם מפזר חום שחלקו מפלסטיק ולא מאלומיניום, חלקם עם חלקים פנימיים משופרים. בעצם היתה גרסה ראשונה ששופרה בהמשך, ולא כולם מוכרים את המעודכנת (הדגם של all-top שקישרו כאן באחד השרשורים הוא כנראה הלא משופר). הדרך הטובה לדעת (מהתמונות ברשת) היא להסתכל על צורת צלעות הקירור של הבוכנות. הרבה צלעות לא עמוקות- פלסטיק. המומלץ בסרטון הוא morrflate שלא מצאתי באמסון, ונראה שלא שולחים לארץ, ו EZ flate m.o.a.b שכן קיימים באמאזון. הפחות מומלץ- thor, שאמור להיות זהה ל alltop שקושר באחד השרשורים בעבר.
ב. המלצת היצרן היא לא! לנפח איתם צמיג בודד, אלא להשתמש במערכת לניפוח שניים/ארבעה צמיגים. זאת מכיוון שהספיקה הגדולה לא יכולה לזרום מספיק מהר דרך הונטיל ויוצרת לחץ נגדי שמעמיס על הקומפרסור ועלול לקצר את חייו. למעשה לטענת הסרטון, אם זה לצמיג יחיד,אולי עדיף את התואמי tmax למיניהם עם ה160 l\m שלהם (נסיוני האישי מראה אחרת).
ג. גם זאת סוגיה שעלה לא מעט. איך מודדים לחץ תוך כדי ניפוח. אז מסתבר שאלו עושים הפסקות מדי פעם לדגימת הלחץ ע"פ אלגוריתם שקרכלשהו שלטענת יוצר הסרטון מושפע מחיישני לחץ/זרימה, לדעתי זה סתם על טיימר, אבל לך תדע.
ד. גם כאן יש מלחמת זכויות מי היה ראשון ומי מחקה, ולכן אני יודע שזה מוצר טוב ;).
הנה קישור לסרטון. אם מאיזושהי סיבה תחליטו לראות את כולו בעצמכם:
https://www.youtube.com/watch?v=HxLmiY912mg
https://www.youtube.com/watch?v=HxLmiY912mg
מה שהיה חשוב להוציא מהסירטון הזה הוא שלדבריו ונטיל יכול להעביר עד 2 CFM.
מעבר לכך הלחץ חוזר למדחס.
אין לי מושג אם זה נכון
הצמיג אצלי מכיל כ3.2 רגליים מעוקבות. לוקח כחמש שניות להעלות את הלחץ בכחצי באר (כשמיכל האוויר בכ12 באר) .
בחשבון שלי זה משהו כמו 19cfm, או שפספסתי משהו.
לפי הרשת 1-3 CFM ב 100psi עם הוונטיל מחובר ו 4-6 ללא הוונטיל
לא חותם על זה ולא ניסיתי לחשב או לבדוק את הקביעות שלך