לגבי החיבור למחשב הוא די פשוט.
פיסית, מעתיקים מסופה משנת 94 ומעלה.
לגבי הוראות התקנה וחיבור הפינים הרלוונטים, הרי שיש לי את הספר לכל המעוניין.
וכן, למיטב זיכרוני המחשב זהה, פשוט לא הותקן חיישן חמצן.
יוני5
Printable View
לגבי החיבור למחשב הוא די פשוט.
פיסית, מעתיקים מסופה משנת 94 ומעלה.
לגבי הוראות התקנה וחיבור הפינים הרלוונטים, הרי שיש לי את הספר לכל המעוניין.
וכן, למיטב זיכרוני המחשב זהה, פשוט לא הותקן חיישן חמצן.
יוני5
לא אמורה להיות בעיה בחיבור החיישן למחשב , אצל חבר עם סופה 92 מורכב חיישן חמצן .
אדי
בהנחה שהמנוע שורף נכון: כמה אמור חיישן חמצן לחסוך? אצל מי קונים וכמה עולה בארץ? בקיצור: שווה להשקיע בחיישן?
גלעד,
הרגלי נהיגה...אצלי לא היה חישן חמצן.
שלום לחברי הפורום
שמי עידן קישון ויש לי נסיון רב במערכות הזרקת דלק.
בעיה שכיחה מאוד שממנה סובלות סופות רבות היא תצרוכת דלק גבוהה.
מעבר לנסיון לשפר את מקדם הגרר, הרגלי הנהיגה, מידות הצמיגים והרגלי הנהיגה שהוזכרו ע"י קודמי רציתי לתת לכם טיפ קטן
סופות רבות נוסעות כאשר במערכת הקירור שלהן לא מותקן טרמוסטט, או שהטרמוסטט שלהן לא מקורי.
אחד הפרמטרים החשובים ביותר לקביעת רוחב פולס ההזרקה, הוא טמפרטורת עבודת המנוע!!!
בסופה היצרן קבע שהמנוע יעבוד ב95 מעלות צלסיוס, כך שכל עוד המחשב מזהה טמפרטורה נמוכה מ95 מעלות צלסיוס, המחשב מעשיר את התערובת ע"י הגדלת רוחב הפולס.
לגבי חישן חמצן
כדי שהמחשב יתיחס לערכים שנדגמים מחישן החמצן (עבודה בחוג סגור), המנוע חיב להגיע לטמפרטורת עבודה אופטימלית.
כמו כן רוחב פולס המזרק נקבע בהתאם לערכי תת הלחץ, שנדגמים מחישן הMAP SENSOR, כך שמערכת היניקה חיבת להיות אטומה לחלוטין.
כל משיכת אויר אפילו הקטנה ביותר יכולה לגרום לתצרוכת דלק מוגברת.
אם עדיין קימות נקודות שאינן ברורות אשמח לענות לשאלות
עידן,
יתרה מזו...סופה אשר נוסעת ללא טרמוסטט או עם טרמוסטט שמותאם לטמפ' אחרת גורם לתגובות נוספות המעלות את הצריכה !
סל"ד סרק נמצא אי שם גבוהה בין 800 ל 1000 סל"ד !!!
כאשר הוא אמור לנוע סביב ה650 סל"ד !
שלום,
הסופה שלי היא מודל 95', ידנית, ארוכה, סגורה, צמיגים 31X10.5.
בשל צריכת הדלק החמורה הלכתי לבדוק צריכת דלק. בבדיקת גזים נאמר לי שאחד הגזים "מתנדנד", וזאת מכיוון שאין אצלי חיישן חמצן - למבדא. נאמר לי שלמחשב שמותקן אצלי בסופה ניתן לחבר חיישן אבל צריך גם מחבר מתאים - ושלחו אותי לשאול במוסך שני.
במוסך השני נאמר לי שהסיפור לא משתלם כי בנוסף לחיישן ולמחבר צריך להתקין ממיר קטליטי (ועוד משהו לגבי דוד מרכזי), וכל הסיפור יעלה כמה אלפים טובים.
מישהו יכול לשפוך אור על הנושא ?
תודה,
אסי.
על זה הייתי אומר שלא יבלבלו לך את המוח. :lol:
חישן חמצן יכול להיות מורכב ללא ממיר (יחסוך לך הרבה כסף על דלק)
ממיר לא יכול לעבוד ללא חישן
ד"א כמה ביקשו על ההתקנה + חישן?
שלום,
הסופה שלי צורכת בעיר 1:4 בנסיעה רגועה.
קניתי אותה לפני שלושה שבועות ואני לא בטוח שהבעלים הקודמים טיפלו בה כל כך טוב ... בבדיקת הגזים ה CO התנדנד בין 2 ל- 6.
חשבתי להתקין חיישן חמצן (למרות שנראה לי שיש בעיה אחרת), או לעשות לסופה טיפול - פלגים, שמנים, פילטרים (למרות שהמוכר טען שעשה טיפול לפני 2000 ק"מ), או לעשות קריאה של המידע במחשב המנוע. בינתיים הזמנתי את הספר של Moses ואת הספר של Haynes ...
באיזה כיוון הייתם ממליצים לי ללכת ?
אסי
אסי שלום.
קודם כל, אין קשר כל-כך חזק בין מצב בהפלאגים (וכמובן לא השמן) לצריכת הדלק בסופה. גם פילטר דלק לדעתי לא יכול להעלות לך את צריכת הדלק, כי אם הוא סתום, אולי תראה רק "שיפור" בצריכה מכיוון שכשהמצערת תפתח יכנס יותר אוויר מדלק (פילטר דלק סתום) והמנוע יעבוד המצב של תערובת עניה. אני לא מאמין שמצב האחרון זה המצב אצלך כי בד"כ כשפילטר דלק ניסתם האוטו לא מגיב טוב לדוושת הגז - הוא לא סוחב כשהמצערת פתוחה כי יחס התערובת לא נכון.
בשביל השקט הנפשי שלך, כדאי לך לעשות טיפול מלא לאוטו (בלי קשר לבעיה) ולדעת שהפילטרים, שמנים ופלאגים וחדשים. אולי בסופה יש עוד דברים שמחליפים הטיפול תקופתי שאני לא יודע - צריך לבדוק. אני, בכל אופן, עושה טיפול כללי לכל אוטו יד שניה שאני קונה כדי להסיר דאגה מליבי.
מכאן ימשיכו חכמים ממני...........
אורי טל.
תוסיפו גם את זה לסטטיסטיקה -
סופה ללא חיישן חמצן וסיקס, בדיוק אותה צריכת דלק ~1:5.8 לאורך 200 ק"מ של שטח וקטעי קישור על כביש. ההבדל היחיד שהסופה ב 4H והסיקס ב 2H בשטח.