שאלת תם - איפה אפשר לראות מה מותר - או בקיצור -האם ה- AUTODATA מפורסם לציבור? האם הוא קשיח? היבואן יכול לשנות את הערכים??
ואם יש בו רק ערך אחד (עבור רכב מסויים) - זה סופי?
זה בטח מעניין עוד אנשים....
תודה מראש,
זיו
Printable View
שאלת תם - איפה אפשר לראות מה מותר - או בקיצור -האם ה- AUTODATA מפורסם לציבור? האם הוא קשיח? היבואן יכול לשנות את הערכים??
ואם יש בו רק ערך אחד (עבור רכב מסויים) - זה סופי?
זה בטח מעניין עוד אנשים....
תודה מראש,
זיו
כל פנצ'ריה מוסמכת מחזיקה כזה, הם מחוייבים.
דרך אגב , אם פנצ'רמעכר הרכיב על הרכב צמיגים שלא מופיעים באוטו-דאטה, דמו בראשו.
שינויים בכזה דבר הם רק על ידי אישורי יבואן/יצרן. אם יש לך אישור מיוחד , אתה צריך להעביר אותו דרך "איגוד הצמיגאים" (או שם דומה, אני לא זוכר) , נציג שלהם מוכר מאד בפורום הצהוב בשם נעים יוסף (הוא עמד בראש האיגוד הזה) , יש לו גם פנצ'ריה בגבעתיים. בעבר אני שוחחתי עימו על עניין ה70/75 והוא אמר שאם יהיה אישור מהיבואן/יצרן של הרכב (לא של הצמיגים) אז אפשר יהיה להוסיף את הרשומה , אם לא - אז רק עמדה 1 וגם שם באישור של אחראי בטיחות של משרד התחבורה (משרד שיושב בבניינים של מכשירי תנועה בת"א).
ורק בשביל שתבינו מה הולך בעולמנו - היצרן של הרכב מפיל את האחריות על היצרן של הצמיגים והיצרן של הצמיגים (ובדקתי עם כמה יצרנים שונים) מחזיר את הכדור ליצרן הרכב.
מצב שאדם מן השורה (ללא קומבינות וקשרים) יוכל לקבל אישור יצרן / יבואן על מידת צמיג סתם כך הוא נדיר עד בלתי אפשרי.
יום נעים.
תודה,
רק לחדד, אתה אומר שה- AUTODATA לא קשיח, איך להוסיף לו נתון - זה כבר תלוי במאמץ - אבל אפשר להוסיף נתון?
זיו
אני אומר שרק עם אישור כתוב של יצרן הרכב ואו יבואן הרכב אז תוכל לשנות את הAUTODATA וגם אז בירוקרטיה.
קח בחשבון , יצרן הרכב יכול לומר X והיבואן בארץ לא ירצה לתמוך בזה... כאן אתה נכנס לברדק כי לא נראה לי שהיצרן יצודד בדעתך כי את צרכן בודד מול היבואן שמקושר הרבה יותר ממך.
גם זה מנסיון שלי , אם כי זה היה עם חברת אופנועים ולא מכוניות.
טוב אמיר כמו תמיד אתה מציל אותי...
בקיצור אם יש מישהו של"חבר שלו" :wink: יש סמוראי והוא יודע על מכון שיכול להעביר לי ל75 אז אנא בהודעה פרטית.אני יודה מקרב לב
איתי
4 ימים עברו ואין שום הודעה פרטית...
מה קורה חברים אני צריך עזרה
יאללה שלחו לי הודעה פרטית ותשלחו אותי למכון טוב!
תודה
אני העברתי את הרכב פעמיים טסט בקומפיוטסט בראשון עם צמיגים 205\75\15 לפי האוטודאט ובלי קומבינות
מדובר בויטרה 94, מעל שנתון 94 ניתן להגדיל את הצמיג עד 235 אם אני לא טועה
בהצלחה,
איתי
אז לא נראה לי שזה יעזור לי...אני עם סמוראי 94......ציטוט:
נכתב במקור על ידי itaizvi
נרים לשם טלפון נראה מה העניין
תודה.
אם מישהו יודע על מקום אחר שמעביר סמוראים הודעה פרטית בבקשה
תודה
תן לי כמה ימים...
חברים אני עדיין צריך עזרה...אם מישהו מכיר מכון שיכול לשנות לי את המידת צמיגים מ205.70.15 ל 205.75.15 אני ממש ישמח
קניתי סט של קומו עלה לי לא מעט כסף ויהיה לי חבל למכור אותו ולהפסיד עליו כשהוא רק בן חודש..
מי שיודע או שמע או חושב או לא יודע מה- שישלח הודעה פרטית
תודה!
הסט מורכב על הרכב ? האם מי שמכר לך היה פנצ'רמעכר חוקי ?
כן וכןציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
אז לך אליו ושבור לו את הראש.(לא באמת, אבל הבנת)
כי על פי חוק , הוא אמור להסתכל בAUTODATA לפני שהוא מרכיב צמיגים לרכב שהמידה של הצמיגים לא תואמת לרשיון.
דרוש את כספך חזרה או פתרון הולם. אני מקווה בשבילך שיש לך חשבונית שמורה במקום טוב לקראת התביעה :-)
בהצלחה.
זה רק בלית ברירה ולאחר שיאפסו הסיכויים להעביר ולהכשיר (השרץ ?!) בכל זאת. אם אני מבין נכון, המטרה העקרית היא להיוותר עם צמיגים 75 מאושרים.ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
אייל, צר לי אבל אני לא מצליח להבין את דברייך.
את זה גם אני לא הבנתי..ציטוט:
נכתב במקור על ידי אייל67
את זה הבנתי וזה גם נכון הצמיגים ממש על הכיפאק ואני מעוניין בהם.ציטוט:
נכתב במקור על ידי אייל67
לגבי הפנצ'ריה זה חבר של המשפחה ככה שתביעה לא באה בחשבון
מה גם שאני ממש התעקשתי על הצמיג ולקח לו חודשים להשיג אותו אז זה עושה ממני ממש טמבל(למרות
שגם ככה יצאתי ממש טמבל) אבל בכל מקרה אני לא בא בטענות אליו..
בינתיים תודה למי ששלח לי הודעות פרטיות אתם אחלה!נקווה שתוך כמה ימים תגמר הסאגה הזאת
איתי,
אם תהיה לך בעיה, ייתכן שתרצה להחליף איתי. לי יש צמיגים די חדשים 205/70/15. אם באוטודאטה של הויטארה שלי ניתן להעלות מידת צמיג ל-205/75/15, יש מצב שנחליף.
אם מעניין אותך כתוב לי
[email protected]
אמיר