חוזר: סובאגי(סובארו-באגי.......)
ברוך, יש כמה באגים 4X4 שבנויות על מכלולי סובארו בארץ, אני מכיר שתיים באזור שלי.
ברשותך, עלה כאן נושא מעניין שאפשר לפתח לדיון - מיקום הנוסעים ברכב מירוץ. המיקום המקובל הוא זה לצד זה, אתב מציג כאן טענות בעד מיקום טנדם - אחד מאחורי (ואולי גם מעל) השני, כמו במסוק קרב. ארז אברמוב בנה את הארז ריידר בתצורה של שלושה מושבים כשהנהג באמצע, ושני הנוסעים מעט לפניו ותחתיו אם אני לא טועה.
זה אחד הנושאים המעניינים ובסופו של דבר החשובים ביותר, כי כל נוסע+כסא יכול להיות בקלות 100 ק"ג וזה מסה מכובדת, שמשמעותית ברכב קל שמשקלו הכללי יהיה 1000 עד 1500 ק"ג, ויש כאן גם היבטים של הנדסת אנוש, נוחות ועוד.
יאללה דיון חופשי... (אם זה יגלוש יותר מדי אני אגזור את זה לדיון נפרד, אז אל תדאגו. לי מותר לחטוף שרשורים ;-) )
אחלה תשובה ברוך, כמה מטר צינור בערך?
דיברת על סימון התושבות, הכוונה נניח לתושבות המנוע והגיר?אז איפה סימנת?
בד"כ כשקונים רכב מפירוק יש דברים רבים שדורשים תיקון לא? מנוע, רדיאטור ועוד מלא מכלולים אחרים, מה אתה עשית על מנת ליישר קו?
איזה צמיגים אלו?
זהו לעכשיו, העובדה שבחודש אתה מרים פרוייקט כזה מרשימה מאוד, האם יש אנשי מקצוע בהם אתה נעזר כמו פירוק המחשב ובכלל נושאי חשמל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
ברשותך, עלה כאן נושא מעניין שאפשר לפתח לדיון - מיקום הנוסעים ברכב מירוץ. המיקום המקובל הוא זה לצד זה, אתב מציג כאן טענות בעד מיקום טנדם - אחד מאחורי (ואולי גם מעל) השני, כמו במסוק קרב. ארז אברמוב בנה את הארז ריידר בתצורה של שלושה מושבים כשהנהג באמצע, ושני הנוסעים מעט לפניו ותחתיו אם אני לא טועה.
זה אחד הנושאים המעניינים ובסופו של דבר החשובים ביותר, כי כל נוסע+כסא יכול להיות בקלות 100 ק"ג וזה מסה מכובדת, שמשמעותית ברכב קל שמשקלו הכללי יהיה 1000 עד 1500 ק"ג, ויש כאן גם היבטים של הנדסת אנוש, נוחות ועוד.
יאללה דיון חופשי... (אם זה יגלוש יותר מדי אני אגזור את זה לדיון נפרד, אז אל תדאגו. לי מותר לחטוף שרשורים ;-) )
אצל ארז הנוסעים הם מעט אחורנית.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
כשראיתי בפעם הראשונה את הבאגי המצורף לא יכולתי לישון שבוע, אמרתי זהו ,זה הבאגי האולטימיטיבי F 16 על גלגלים, תנו לי רק תותח וולקן ואני מכסח את כל המתחרים בראלי. אחר כך כשהטירוף נרגע התחלתי לחשוב עם הראש ולא אם ה --ן.
נווט מאחורי נהג זה לא טוב (וגם לא נהג מאחורי נווט, לכל המוטרפים) לפחות לא למרוצי הניווט, מנסיון ,במרוצים משתמשים המון עם עבודת ידיים "הנה הנ"צ שם" אומר הנווט "איפה ?" שואל הנהג "שם שם" צועק הנווט ומראה אם היד. גם אם משתמשים במערכות קשר , ישנה המון עבודת ידיים של הנווט שמנסה לשמור את הנהג (שהאדרנלין מציף לו את הדם) על השביל. חוץ מזה הנווט והנהג צריכים "לשמור" אחד על השני עירניים ,במיוחד במרוצים הארוכים ו"מפנקים" אחד את השני במיוחד הנווט את הנהג עם מים , סוכריה או סטירה אם צריך, כך שעדיף בהחלט שיוכלו לשבת אחד ליד השני ובקשר עין.
אבל האמת... מה זה בא לי אחד כזה.
ברוך,
כשאני חושב על סובארו באגי , יש לי בראש איזה סובארית ששחטו לה את הפח וריתכו לה קשת חלודה שנישדדה מאיזה תמרור ישן .... וקראו לזה באגי .... ( ויש לי תמונות איפה שהוא כשאני מתרסק איתה על שיח קוצני ... ) זאת moon buggy מדהימה להפליא.
ויש קינאה ( וכבוד ! )
אבל יש לי הצעה אחרת בשבילך לפעם הבאה שתשתעמם.
היה פה פעם ואני לא מצליח למצוא, שירשור ישן על מישהו בארה"ב שבנה טנק עבירות או משהו כזה.
אולי תצליח למצוא את זה או אולי נימרוד יודע איך למצוא את זה.
משהו מדהים למדי.
תודה רבה גיא.
נעים לשמוע(בעצם, לקרוא..)
אני מכיר היטב את הסרטון על זחליל העבירות ההוא - אכן מדהים.
היה לו מנוע 5.7 שברולט עם כ 300 כ"ס והוא פשוט עף.
יש לך אולי איזה זלדה בחצר?:mrgreen: ?
יש דווקא די הרבה זחלי גומי של זחל"דים מפוזרים במקומות הנידחים ההם שם אנחנו מטיילים.
בזמנו בשירשור ההוא דובר שהם כבדים מידי.
מקובל שהנווט יושב לצד הנהג אבל אין מניעה שיישב בכסא מוגבה אחרי הנהג , העיקר שיהיה לו שדה ראיה חופשי ,יש בזה אפילו יתרון של זוויות ראיה גדולות יותר
חסרונות -
ברגע שהנווט יושב גבוה הוא מעלה את מרכז הכובד וכן ישיבה גבוה גורמת ליותר טלטלות (מטוטלת) כך שהנווט עלול לסבול יותר מבחילות והקאות אבל זה לא נראה לי משמעותי במיוחד
תקשורת בין הנהג לנווט צריכה להעשות בדיבור בקשר פנים בלבד ,כך שהנהג יהיה מרוכז בצפיה קדימה ולא יסתכל על הידיים של הנווט
חוצמזה - ברגע שהנווט ישב מאחור הוא יכול להשתמש גם בידיים וגם ברגליים להעיר את הנהג (למה סמיילי לא נכנס ?)
כל הכבוד!
50:50 זה לא הכי כיף לדעתי, אבל שינוי של דבר כזה הוא בעייתי כאשר מסתכלים על האופציה של 50:50 וזהו.
יש ב B4 טיפטרוניק?
אם כן טיפטרוניק חכם או טיפש?
חכם במובן של רנו מגאן שמחליט שכאשר מאיצים בראשון עד 6.5 אלף טורים אפשר לקפוץ ישירות להילוך 3 ולדלג על השני :???: :???: :???: ולא במובן של תיבה שמחליפה הילוכים לפני המנתק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Omer
אחלה תשובה ברוך, כמה מטר צינור בערך?
דיברת על סימון התושבות, הכוונה נניח לתושבות המנוע והגיר?אז איפה סימנת?
בד"כ כשקונים רכב מפירוק יש דברים רבים שדורשים תיקון לא? מנוע, רדיאטור ועוד מלא מכלולים אחרים, מה אתה עשית על מנת ליישר קו?
איזה צמיגים אלו?
זהו לעכשיו, העובדה שבחודש אתה מרים פרוייקט כזה מרשימה מאוד, האם יש אנשי מקצוע בהם אתה נעזר כמו פירוק המחשב ובכלל נושאי חשמל?
1. בערך 40 מטר רץ, במאכסימום.
2. לא. לתושבות של הבולמים, קפיצים, משולשים, גשר גיר וכו'. הרעיון הוא לקחת את המרכיבים, להציב את כולם בפוזיציות המקוריות, ואז למתוח את צינורות השילדה סמוך ככל האפשר לכל המרכיבים. כאשר הכל מונח(לפחות בראש..:smile: ) במקום, אתה צריך להתחיל לחבר את כולם לשילדת הצינורות. זאת משימה לא קלה - צריך גם לדייק מאד במיקומים, גם היחסיים של כל צד, וגם לבנות חיבורים חזקים. בסוף, אם הכל הולך טוב ונכון, יש לך את הגיאומטריה המקורית, המוכחת והעובדת, עם שילדה קלילה ומקוצרת, כאשר יחס ההספק / משקל, מכפיל את עצמו, וזה המון.
3.הרכב שלקחתי היה במצב נסיעה - אמנם לא הכי חדש בעולם, אבל כל המערכות מתפקדות, כך שהבעיה הזאת איננה קיימת.
4. צמיגים? האמת, אני לא זוכר. אלה צמיגי שטח 50:50 בקוטר של בערך "29 (73ס"מ).
5. בינתיים אני לא צריך שום אנשי מקצוע - אני בונה ומכין הכל לבד: השילדה, כולל כיפופים, חיתוכים וריתוכים; הגוי; בלמים; מערכת קירור(דרך אגב, הרדיאטור יהיה מאחור, ונוזל הקירור יעבור בצינורות השילדה, כאשר הרדיאטור נשאר באותם קווי גובה-חשוב!);צנרת דלק והתאמת מיכל דלק עם הפתחים המקוריים שייגזרו מתוך המיכל של הסובארו; הדש בורד(חתוך לחצי כדי שיתאים לרוחב הצר); חלון קדמי מפוליקרבונט; וכו' וכו'.
מה שכן, כשנגיע לקיצור הצמה, אחרי שאחבר את כל הקונקטורים ויהיה צורך להיפטר מטונה של חוטים, מחברים ומחשבי אי.בי.אס וכיו"ב, יטפל בענין רוני אמסלם שהוא איתי בצוות ליונדאי אקסטרים, והוא תותח על בכל הקשור למכונאות וחשמל.
6. מה שכן, אני עדיין מתלבט קצת לגבי המנוע/גיר - האם להשאיר בכל זאת את המנוע/גיר של ה - B4 או להשתמש במנוע/גיר של האימפרזה טורבו עם הקיט של פרודרייב, שנותן 245 כ"ס. מנוע הטורבו(שנת 2004 !!) בא עם הגיר הרגיל(שאני לא סובל) אבל מצד שני. תחשבו מה יכול להיות רכב ששוקל 650 ק"ג עם מנוע טורבו שנותן 245 כ"ס? הא???
זאת התלבטות לא קטנה, שאצטרך להחליט לגביה בקרוב מאד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
יש ב B4 טיפטרוניק?
אם כן טיפטרוניק חכם או טיפש?
לא, אין, וזה חבל.
בצפרדע2 יש לי את הטיפטרוניק של ההונדה 5 הילוכים, וזה פשוט תענוג.
דרך אגב - הטיפטרוניק בהונדה הוא ייחודי בכך שאין אצלו את המעבר
האוטומאטי שאתה מתאר, אלא שיש לו רק ניתוק הצתה(נכון יותר, ניתוק דלק) למנוע,
כאשר ההילוך נשאר תמיד מה שבחרת עם הידית.
לשטח זה הרבה יותר טוב וחשוב, מכיון שכך אתה יודע תמיד באיזה הילוך אתה נמצא ואין
שום הפתעות של החלפה לא מתוכננת. באמצע עליה בסלעים או במכשול אחר, או בירידה תלולה,
זאת יכולה להיות קטסטרופה, אם ההילוך מתחלף ללא רצונך.
באמת חבל, לדעתי תיבה שמעבירה בסמוך למנתק ( 100 - 200 סל"ד ) או תיבה שמגיעה למנתק ולא מעבירה לא ממש שונות.
לפחות יש לך מצב 1/2/3/D או כפתור HOLD? ( אני מתאר לעצמי שכן )
רוצים WRX וגיר ידני ( ידני זה הכי אחי :-P ) !!!!!!!
זה יהיה משהו מטורף...
ציטוט:
בערך 40 מטר רץ, במאכסימום.
כמה זה יוצא בשקל במחיר ממוצע?
מה בנוגע לבקרת האחיזה של הB4?
ישר כוח!
לילה טוב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
לפחות יש לך מצב 1/2/3/D
יש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
רוצים WRX וגיר ידני ( ידני זה הכי אחי :-P ) !!!!!!!
זה יהיה משהו מטורף...
אוי, כמה שאני מבין אותך....:mrgreen:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
כמה זה יוצא בשקל במחיר ממוצע?
40 כפול 16ש"ח למטר = 640 ש"ח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
מה בנוגע לבקרת האחיזה של הB4?
אין שם כזאת. שנת .2000
אם תשים לו מנוע של WRX וגיר ידני אני מאמין שזה יחסיר מהיכולת של הכלי ומהיכולת לנהוג אותו שלא על כביש
מי שנהג על אימפרזה טורבו בדרכי עפר מכיר איך הכח שלה בא לידי ביטוי , אתה נותן קצת גז ביציאה מסיבוב לפני שישרת את הגלגלים ואתה מוצא את עצמך רחוק בצד השביל .
לדעתי יהיה לכלי הזה עודף כח עם אחיזה מועטה מדי (משקל) אלא אם כן תשים לו צמיגים רחבים יותר ,ואז השאלה עם הציריות ושאר רכבת הכח תעמוד בזה ?
ביקרתי היום את ברוךבסדנא , אין עוד סדנא בארץ מאורגנת עם ציוד מקצועי כמו שלו ,
ואצלו זה בגדר תחביב ,ברוך סחטיין כל הכבוד
תענוג לראות את ההשקעה והזמן שהוא מקדיש להתאמת כל פריט ,היום זה היה תושבות לדוושות גז וברקס+בוסטר ,
אני מצפה בכליון עניים לראות את הכלי הזה בנסיעה , לדעתי זה הולך להיות אופנוע ספורט על 4 גלגלים
ברוך כל הכבוד תענוג לראות "משוגעים " כמוך , אז אני נכנס לפרופורציות ורואה את עצמי שפוי
(למה האייקונים אצלי לא פעילים?לא מסומן אלי בטל אייקונים )
תודה, תודה רבה.
היה כיף לארח אותך ולהיעזר בך8)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
1. תודה.
2. חלוקת המשקל תהיה בערך 60:40, משום שמאחור יהיו הרדיאטור, מצברים, מיכל דלק,
מטען וכו'.
3.התכוונת לתת היגוי או היגוי יתר? כך או כך, לא נראה שתהיה בעיה ממשית. הפרופורציות יהיו דומות למה שהיה ברכב המקורי, אם כי בערך במחצית המשקל - כ 650 עד 700 ק"ג.
4. נווט? אכן התלבטתי מאד, ובתכנון, ואפילו בביצוע הראשון של השילדה, היה מקום לנווט בכסא מאחורי הנהג, מעט מוגבהה. לאור העובדה שעדיין אין חוק ותקנות אשר יוכלו להסדיר רישוי, לפחות למירוצים, אני מעדיף שלא יהיה עוד נוסע ברכב. לאור השינוי בתכנון, חתכתי את הקטע האחורי של השילדה שהיה מיועד לנווט, וכך יצא לי טנדר......:-P .
דרך אגב, זה הסידור שנראה לי הכי טוב לנהג + נווט מבחינת תכנון הרכב. אולי פחות נוח לנווט, אבל עדיף בהרבה מובנים על צמד נוסעים, זה ליד זה.
5.חוץ מזה, זה רכב שעשועים לדיונות ושבילים - להעמיס ביום שישבת ולצאת עם 2-3 רכבים לנסיעות כיף, לא ממש למירוצים.
6. ועוד חוץ מזה - חלפו אי אילו 10 חדשים מאז שאמרת שתקפוץ לביקור, כששלחת לקחת את הגלגלים. נשיאים ורוח, וגשם אין.......:wink:
לגבי סעיף 6 כל מילה בסלע אבל יש לי סיבה טובה - אני לא רוצה לראות מה שלא יהיה לי כנראה אף פעם ;)
תרשה לי לשמור את ההמחאה הדחויה הזו אני לא מוותאר עליה
חוצמזה מה עם סיבוב עיתונאים בכל היצירות ? :twisted:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
חוצמזה מה עם סיבוב עיתונאים בכל היצירות ? :twisted:
מי העיתונאי?
אני מכיר אותו:twisted: ?:twisted:?
אם תבוא, נעשה סיבוב - אי אפשר לעשות את זה דרך האינטרנט...8-)