תגובה: בגיפ"ה - יעוץ ברכישת אקדח
נקודה נוספת למחשבה - תאימות לערכת הסבה.
לא יכול לחוות דעה מנסיון אישי, אבל בהנחה שהערכות האלו מדוייקות לטווחים קצרים ולא מייצרות מעצורים - הייתי בהחלט שוקל אם בתרחיש כלשהו אני יכול להזדקק לאקדח ככלי לחימה עיקרי.
על כוונת השלכה על האקדח עצמו אני לא ממליץ, אישית אני מתאמן ויורה בתחרויות עם כוונת השלכה אבל נושא ללא. אבל כוונת שמקובעת לערכת הסבה טובה זה עולם אחר, בטח למי שלא בכשירות גבוהה (כולנו למעשה).
כהמשך לסאגת הערכות ליום הדין, עוד נקודה למחשבה, תאימות למחסניות של השכן שלך /החבר שלך ליכיתת כוננות
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
נקודה נוספת למחשבה - תאימות לערכת הסבה.
לא יכול לחוות דעה מנסיון אישי, אבל בהנחה שהערכות האלו מדוייקות לטווחים קצרים ולא מייצרות מעצורים
בנושא התאימות לערכת הסבה, ההתרשמות הטכנית שלי היא שעדיף אקדח עם מסילת אביזרים, התפיסה שלו בתוך הערכה טובה יותר.
אני מעריך שככה גם יישמר איפוס טוב יותר (נושא שאני עוד בבדיקה שלו בערכה שלי).
לגבי איכות הירי בערכה, לי יש MCK, כבר אחרי 5 כדורים הבנתי שזה משדרג אותך בטירוף.
אני רק רוצה לוודא כמה זה מצליח לשמור איפוס.
אם כן, להחזיק דבר כזה זאת כבר לא הגזמה בסיטואציה של מערכות חוק צולעות ביותר.
יכול להעיד שהכוונות הקופצות שמגיעות עם ה kpos scout , לא שומרות על איפוס. אפילו לא קרוב. ב20-25 מטר כבר לא פוגעים בדף.
אשמח להמשיך לשמוע על זה אבל אנחנו חוטפים לבחור את הדיון.
דווקא מעניין, חופשי :)
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
אז אתן לך סיכום ביניים שלי -
במטווח השני הערכה שמרה על איפוס טוב (365X).
אופסה ב20, ולאחר מכן יריתי ב15 (זה הכי רחוק שהיה זמין).
אבל בMCK הכוונות ברזל קופצות שהגיעו, על הפנים, עם חופש משוגע בקדמית.
לא יודע אם זאת תקלה ספציפית או רוחבית, אני אברר את זה.
אחרי שהתלוננתי במטווח שרכשתי, החליפו לי אותם לשל fab (לא קופצות) שהן אחלה והן אלו ששמרו על האיפוס.
עכשיו הרכבתי השלכה ונראה מה יהיה עם זה, בלי קשר.
אני חושב שראוי לנקות את הערכה מבפנים בין מטווחים כדי לצפות לביצוע טוב, יש שם הרבה פיח בממשק בין האקדח לערכה, ובסוף זה מה שייקבע את ההצלחה של זה.
עוד דבר, ב365X יש מסילת אביזרים שהערכה נצמדת אליה, לטעמי זה יתרון משמעותי.
ביום חמישי כנראה אהיה במטווח ואבדוק את זה שוב.
מאוד ממליץ להתנסות בזה ולהבין כמה זה יותר טוב מאקדח, הבעיה שברוב המטווחים אני מאמין שזאת לא אופציה.
משהו בעניין ה P10C - הטקסטורה של הקת שורטת, מעולה לאחיזה אבל לא נעים אם מתחכך בעור.
סה"כ האקדחים שציינת עושים רושם טוב - מגיעים מאובזרים ביחס לגלוק בסיסי, קיבולת מחסנית גבוהה, לא יודע איך מבחינת אמינות וזמינות חלפים לאורך זמן ( כנראה שלא תהיה אם זה לא גלוק) , עלות וזמינות מחסניות נוספות. התנסות בירי של כמה כדורים חסרת משמעות. מפצה סטיה - להימנע.
לגבי ערכות הסבה.
יצא לי לירות ברוני וכידון, בחברה נאמר לי שבכידון חייבים מסילה, אני חושב שגם לרוני.
השיפור בפגיעות הוא מדהים, כולל במרחקים די גדולים.
הערכות היו מאופסות מראש לאדם אחר ואחרי שני כדורים והבנת הסטיה פגעתי מצויין.
להבנתי האיפוס נשמר בשתיהן.
הערכות יקרות, אבל מי שהפרוטה בכיסו והגדר בחלונו, בהחלט נראה לי משהו ששווה לשים בבית ליום הדין.
בארוע סטייל השביעי יהיה הבדל משמעותי בין אקדח שיעיל עד 15-20 מטר אל מול כלי שפוגע נהדר ב70 מטר ואפילו יותר.
ערכת הסבה היא פתרון מצוין במדינתנו.
בסכום נמוך יחסית + סרבול, ניתן להשיג דיוק בטווחים של עד 100 מ' בקלות יחסית וחזרה לזכרון שריר של נשק ארוך.
אני עם כידון וממליץ בחום. אומנם יקרה מהערכות, אבל ניתן להעביר אותה מאקדח לאקדח על ידי החלפת מתאם שעולה כמה עשרות שקלים
מי שהגדר בחלונו שיתנדב לכיתות התכוננות ויהיה לו רובה אמיתי בבית.....
אסף.
בשימוש בנשק להגנה עצמית אני מאוד חושש מדוצ״ים. במיוחד אחרי הסיפור של התקרית בכניסה לירושלים.
הערכות הסבה האלו נראות לי דומות מדי לקארלו.
לא בטוח שלא הייתי טועה ויורה במי שיורה מערכה כזו מתוך הנחה שהוא מחבל.
זה ארועים שאין זמן להדוק.
יורים מאינסטינקט ו/או פחד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
לא צריך ליד גדר, אתה יכול לקבל גם בתל אביב (חדש דנדש ועם מיטב התוספות שגם בסיירות לא מקבלים), רק תשתדל לא לכתוב משהו נגד הראיס בן גביר. אם תהיה נחמד אולי תקבל דרגות כמו הצל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
ואז בפאן הנשק אתה תלוי בגחמות של הצבא, בתחזוקה של הצבא...
וכמובן באמת להיות חלק מכיתת כוננות- לשמור בשער, לקפוץ לתרגילים.
עזובתי אני אשאר עם הMCK.
לחבר'ה עם כידון, איך נשמר האיפוס אחרי שהוצאתם והחזרתם ושוב הוצאתם ושוב החזרתם ?
אני שמאלי עם גלוק 17
שנה+ עם הערכה הזו:
https://idstore.co.il/product/fab-de...onversion-kit/
ועכשיו כבר כמה חודשים עם זו:
https://idstore.co.il/product/fab-de...onversion-kit/
עברתי עקב התאמה לשמאליים, זו האחרונה גם מרגישה קלה וקומפקטית יותר.
לא זיהיתי בעיה של יציאה מאיפוס (בשני הערכות) גם לאחר זמן עם הכוונות ברזל הקפיציות.. ואצלי הערכה חוטפת מכות מזדמנות.
במטווח בממוצע פעם בחודש, בערך 300כדור.
התוצאות מדהימות כאמור בטווחים של 100מטר~.. אכן מכפלת כח אך זה לא נשק ארוך.
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
נשק מאופס לא תלוי במשתמש. אם למשתמש מסויים יש סטייה עקבית בגלל טעות או בעיה כלשהי והא מקזז אותה באמצעות הכוונות אז הנשק לא יהיה מאופס.
שמירה על איפוס תהיה תלויה גם בדרגות החופש שיש בין האקדח לערכה, גם בעיוות שעלול להיווצר בגוף אקדח פולימרי ובערכה עצמה שהיא פולימרית - תסתכלו למשל על אקדחי גלוק ותראו שהגוף מתעקם כלפי מעלה כתוצאה מהלחץ של הנרתיק, ככה שאם המסילה משמשת לקיבוע האקדח לערכה אז יכולה להיות סטייה משמעותית. הקנה עצמו לא מקובע לגוף באקדחים בעלי מנגנון נעילה "בראונינג". בנוסף - הכוונות עצמן בין אם הן כוונות ברזל "קופצות" ובין אם כוונות השלכה עשויות לאבד איפוס. אצלי כוונת של הולוסאן על האקדח עברה מעל 4000 כדור ללא צורך באיפוס.
היתרון של הערכה מלבד יציבות בירי הוא גם כניסה מהירה לתמונת כוונת השלכה, אז אם כבר משתמשים בה שווה להשקיע גם בכוונת השלכה איכותית.
לא משהו שהייתי מסתובב איתו ביומיום, אבל מנוף משמעותי בשטח פתוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
1. לא כל אחד יכול להתנדב, מכל מיני סיבות.
2. להתנדב למשהו מסוכן כדי שיהיה לך נשק להגן על עצמך שם זה לא הפחתת סכנה. זה הרואי וראוי לכל הערכה, אבל לא יושב על אותו פתרון כמו לקנות ערכת הסבה.
3. ערכת הסבה היא לא נשק, היא יכולה להיות זרוקה ברכב, בתיק, בקלנועית ובכל מקום - כל עוד היא לא מחוברת לנשק. וזה יתרון מאוד גדול על נשק ארוך אמיתי. במיוחד כשברור שבמתאר הגנתי בתוך ישוב הטווח של נשק ארוך לא יהיה מעל עשרות מטרים (כמובן יש לנשק ארוך יתרון קטלניות, אבל אם הוא נשאר בבית הוא לא עוזר)
מה שכתב אומי בחלק השני הוא הסיבה העיקרית בעיני.
אחרי שנה שלמה שבה חזרתי להיות "טירון" ולהסתובב לכל מקום עם נשק ארוך, כולל חוף הים, בריכה והכל (ולשבת בחוץ כמו אדיוט) וכולל לא להגיע מראש למקומות מסוימים, החלטתי ללכת על ערכת הסבה שיכולה להיות זרוקה במקום נגיש. ודווקא יכולתי "להתקמבן" על נשק ארוך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
כולל מספר פעמים שהוצאת את האקדח מהערכה ?
או שהוא כל הזמן נמצא בתוכה ?
ניר - אני מוכן להשקיע בכוונת השלכה מעולה אחרי שאהיה בטוח שהחזרתיות של הממשק בין האקדח לערכה הוא גבוה.
אחרת מה זה משנה כוונת יקרה או זולה ? השלכה או ברזל ?
נחיה ונראה.
לא הבנתי את השאלה
Sent from my SM-S721B using Tapatalk