-
חוזר: הברקסים השתגעו?
שמיל היקר
זה מה שאלון הציע:
תתחיל לפסול אפשרויות. תחליף שמן, נקז אוויר כראוי, נתקדם משם
........וגם אתה הצעת להחליף שמן
זה נעשה! תודה לאל, לי, אין בעיות בהבנת הנקרא! שרשור שאני פותח - אמור להאיר את הבעייה בצורה מקיפה מכל מיני כיוונים וגם אבל לא רק לתת פתרון נקודתי - מאחר ואף אחד בשרשור הזה לא שיתף נסיון אישי שהיה לו בבעייה דומה: נעילת ברקס אחורית קבועה ואחרי ששיחררתי אותה עם פיטמת הניקוז האחורית: מצב לחץ 0 בברקסים אחרויים... מצאתי לאחר זמן מקום לחפש אנשים שנתקעו בבעייה דומה מחוץ לפורום - זה רק תורם לערכו של השרשור עבור מי שיתקל בבעייה דומה בעתיד
את ניקוז האוויר עשו לי במוסך שבעליו ג'יפאי שיודע מה הוא עושה... הוא שבר את הראש ב-2 סיבובים על נסיונות ניקוז
לי נראה שלא נותרה ברירה אלא לבדוק את המערכת עם משאבת פרופורציה תחליפית - אם לא בך לענות - אין צורך - אולי למישהו אחר בכל זאת בא... ואם למישהו יש משאבה כזו "על המדף" אשמח להשאיל אותה לבדיקה. אם אכן זו המשאבה... אוכל או לשפץ את שלי או לרכוש חדשה
אשמח לשיתוף פעולה
-
איזי לא הבנתי, אתה החלפת נוזל בלם או המוסכניק?
כי לא נראה לי הגיוני שבשני סיבובים בלבד אחרי החלפה מלאה של כל הנוזל במערכת הוא הספיק לנקז אויר וגם כתבת שהוא ניקז רק מאחורה.
דבר נוסף- האם ראית בעצמך שאין ברקסים מאחורה? ז"א הרכב על ליפט ומישהו אחר נותן ברקס ועדיין אתה מצליח להזיז את הגלגלים?
בפעם הרחרונה שבדקת, האם יוצא נוזל מפיטמת ניקוז אחורית? מפיטמה בשסתום פרופורציה (אם אתה לא בטוח בדוק).
-
תשובה לגבי בדיקת היענות הברקס
לגבי שאלת הבדיקה - אז כן מוחלט! על ליפט נתתי ברקס והגלגלים לא נענו
בנוסף - במכון הטסטים נתתי ברקס והתגובה ב-2 הגלגלים הייתה 0
בדרך למכון הטסטים הברקסים האחוריים "ננעלו" על בלימה - ורק אחרי ששחררתי פיטמת ניקוז אחורית המצב הסתדר
תשובה לגבי החלפת נוזל הבלמים
המוסכניק בדק הכול הוא ניקז וניקז וניקז - פעמיים הלך להביא מיכל נוזל בלמים - לא מאמין שנשארה טיפה אחת של נוזל בלמים מהאורגינל... לטענת המוסכניק - שיש לו סיקס שהוא שיפף, שידרג, וחידש במו ידיו - והוא יודע טוב מאוד מה הוא עושה - בטח פי 100 יותר ממני - מגיע לחץ תמיד למשאבת הפרופורציה - ויחד עם זה מגיע 0 לחץ לפיית הניקוז האחורית. בניקוז פיית משאבת הפרופורצייה יוצא מלא "בוץ" - כנראה קורוזיה - לטענת המוסכניק
אני מאמין לו
משאבה מזורגגת כזו עולה במכשיר תנועה 440 ש"ח טובין ותקילין - 440 פפלימוס - לא בא לי להוציא את ההוצאה הזו - יש אפשרות לשפץ את החלק הזה ב- 150 עד 200 ש"ח
כדי להתקדם הלאה הייתי שמח להחליף משאבה ולראות אם זה זה
יש למישהו משהו על המדף? לבדיקה? ...שווה להפקיר 440 ש"ח על חדש? או להסתפק בשיפוץ, תיקון, שיחרור, או איך שתקראו לזה - שיחרור
?
-
הוחלפה משאבת יחס ואיזון - 431 ש"ח במכש"ת
יש ברקסים אחוריים... יש לחץ שמן בפיטמת ניקוז אחורית
השאלה רק באיזה עוצמה - את זה נגלה במכון הטסטים בימים הקרובים