וזו הסיבה (הנעה אחורית, 245 כס, בטריה 77 קוו״ש) שמבין הקטנות/בינוניות ה xrange mg4 בולט משמעותית לטובה מבין ים רכבי ההנעה הקדמית הקטנים.
Printable View
וזו הסיבה (הנעה אחורית, 245 כס, בטריה 77 קוו״ש) שמבין הקטנות/בינוניות ה xrange mg4 בולט משמעותית לטובה מבין ים רכבי ההנעה הקדמית הקטנים.
יצאתי מבולבל...
רענן, אתה נותן עדיפות לסוג הסוללה רק בגלל הבטיחות נכון? כי בסוף בכל זאת אתה אומר שלא כדאי להטעין ל 100% , אז מה זה עוזר לגבי הטווח אם אתה לא מקבל את כל הק"מ המובטח לך מהסוללות mcn?
כתבה מתוך "אוטו" על זיקר x7.
קובץ מצורף 149331
לא ניכנס לזה כי זה לא נושא השרשור אבל רק אציין שמעולם לא היתה לי פורשה 911 וגם לא הייתי קרוב להחזיק אחת,
אבל היגוי יתר היה גם היה, וקיים בכל רכב סטנדרטי עם הנעה אחורית , מ-40 כ"ס ומעלה...
היגוי יתר לא בהכרח אומר שבעקומה ב-100 קמש בלחיצה אתה זורק את הזנב אלא מדבר על הנטייה התנהגותית של הרכב , שבתנאים הנכונים (או הלא נכונים...) מתממשת.
שמע, לא מצאתי יותר מידי נתונים, אז מישהו אמר לך תישאל את צ'אט gpt, אז שאלתי, וואלה הכין טבלה מסודרת עם נתוני שחיקת סוללה בין אם מטעינים ל 80% ובין אם מטעינים ל 100%, אם נוסעים מיד או משאירים רכב חונה בשמש, ניפרס על גבי 8 שנים(כנראה שלזה מכוונים כל יצרני החשמליות), אז במקרה הכי גרוע תהיה ירידה של 20% בסוללה אחרי 8 שנים של טעינות ל 100% והתעללות מתמשכת.
אז גם אם מטעין ל 80%-90% ולא יורד מתחת ל 20% , מה נישאר לנו מהטווח המוצהר של הכלים האלה בפועל?
מה אני מפספס?
או שאלה אחרת, האם בבדיקת רכב חשמלי משומש דו"ח מצב סוללה הוא אמיתי או חארטה כמו בדיקת רכב במכון ישראבלוף?
מה עוד בודקים בכלל ברכב חשמלי חוץ מאין מנוע בעירה וברקסים/מייסבים/מתלים/צמיגים?
אתן לך את הדוגמא של האיוניק 5 מודל 22: סוללת NMC בקיבולת 72.6KWH, טווח מוצהר 470 ק"מ.
צריכה ממוצעת אמיתית בנסיעה משולבת עירונית ובין עירונית 0.18KW לקילומטר.
כך שהטווח האמיתי הוא סביב 400 ק"מ (שזה "ממוצע" בין 300 ק"מ ב130 קמ"ש בחמסין או בקור, ו 500 ק"מ בתנועה עירונית רגועה באביב ובסתיו).
תכלס, בפרופיל נסיעות שהזכרת למעלה, אתה תטען ביום יום ל80% ותשתדל לא לרדת מ 20%, מה שנותן לך טווח יומי שמיש של 240 ק"מ.
שיקול שלך האם 240 ק"מ זה סבבה לצרכים היומיים, פלוס בלת"מ כזה או אחר.
רק להסיר ספק, כל זה היה בשימוש יומיומי רגיל.
לפני נסיעה לטיול סופ"ש או לאילת או להעביר את הדירה של הילד מחיפה לבאר שבע, אתה תטען ל 100% (אין עם זה שום בעיה) ותגיע אם צריך גם ל 10% בחזרה הביתה. או שפשוט תעצור ביילו לקפה ותוסיף 20%-30% לסוללה תוך רבע שעה.
בנושא השרידות שלסוללות NMC, ראוי לציין שה SOH של הסוללה אצלי אחרי 100K ק"מ ו3.5 שנים הוא עדיין 100%.
מילה על ההנעה האחורית של האיוניק:
קל מאוד להוציא זנב איתה ביציאה מפניה ימינה בצומת, ועל אחת כמה וכמה כשהכביש רטוב.
מתרגלים ללחוץ בעדינות על דוושת הכיף, עד שהאוטו מתיישר. ואז WARP SPEED.
יש מצב שזה "יונדאי גייט" שכזה..
ואולי זה בגלל שאני שומר על הסוללה בקנאות דתית, דבר שמתאפשר מן הסתם ע"י פרופיל השימוש המשפחתי:
בשנתיים הראשונות טענתי בשיגרה ל 80%, ומאז ועד היום ל 70%.
בדרך כלל הסוללה לא יורדת מ 40%, נדיר ביותר שיורדת מה 20%.
הטעינות בדרך כלל שטוחות, סדר גודל 20%-30%.
רוב מוחלט של הטעינות הן בבית, טעינות מהירות הן נדירות ביותר.
פעם בחודש בממוצע טוען ל100%, אבל משתדל שזה יהיה שעות ספורות לפני הנסיעה, לא יום שלם לפני.
אגב הCar Scanner נותן פירוט רב מאוד על נתוני הסוללה והיסטוריית הטעינה שלה, אם זה מעניין אותך.
זה אמין לגמרי. אצלי לאחר 233000 ק"מ, הsoh הוא 96.7 אחוז, ומרגישים את הפער בהגעה לאילת. נשארים עשרים וקצת אחוז במקום 25 אחוז שהיו נשארים כשהרכב היה חדש.
פנטסטי.
- - - Updated - - -
אהבתי. לדעתי בהתחלה התעצבנת שאני שומר על הסוללה ונראה שהשתכנעת.
או שאני מבלבל עם מישהו אחר.
ממש לא אני.. אתה דווקא היית היועץ הראשי שלי.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
מה, בדיקת התנגדות פנימית?
לא.
להבנתי הוא עוקב אחרי כמות האנרגיה שמועברת במהלך הטעינה/פריקה ורואה את ההשפעה על המתח כפונקציה של העברת האנרגיה.
סתם מספרים לדוגמא, אם הוא רואה שהמצבר נטען ב36kwh והשינוי במתח מתחילת הטעינה לסופה מקביל ל50 אחוז soc אז הקיבול הכללי הוא 72kwh שזה הנתון של סוללה חדשה באיוניק5. אם עבור אותה טעינה המתח יעלה בהקבלה לעלייה של 75 אחוז, אז החיווי של הsoh יהיה נמוך בהתאמה. זה אומר ש36kwh הם 75 אחוז מקיבול הסוללה הנוכחי, שהוא 48kwh. חיווי הsoh יראה 48 חלקי 72 כפול 100, שזה 66 אחוז.
...בהזנחת הפסדים וכו'...
המתנתי לתגובה הזאת, פירוט נתוני השימוש בזמן אמת והתוצאות. תודה רבה.
200 ק"מ ליומיומי יספיקו לדעתי.
עכשיו רק נישאר להחליט מה לקנות, ובא לי חדש אבל לא בא לי על הירידת ערך הדרסטית שלו, כי מחר יבוא לי ג'וק על משהו אחר זה בעייתי.
ממשיך להיתלבט עם עצמי.
תודה לכל המגיבים...
שים לב שליצרנים ויבואנים שונים יש משך שונה לאחריות על הסוללה.
לא קראתי את האותיות הקטנות של האחריות הנ״ל ועד כמה שווה משהו.
אישית הייתי קונה משומש רק ממישהו שאני מכיר או חדש מהניילון גם אם דגם נחות יותר, להערכתי כיום קונה רכב חדש כאשר יש זליון רכבי 0 קמ מהיבואן הוא המלך ויכול ללחוץ ולקבל עסקה טובה, ולכן כנראה לא הייתי מתעסק עם משומש.
הנסיון שלי דומה מאד לשל מיכה.
איוניק 5 אצלנו שנתיים ושמונה חודשים, עוד מעט סוגרים 90,000 קילומטר. נסיעות יומיומיות קצרות רבות, פעם-עד-שלוש פעמים בשבוע לאזור המרכז, בשביל זה הטעינה הרגילה ל80% מספיקה די והותר. מהבית שלי בעמק לתל-אביב לוקח בערך 20-25% סוללה לכיוון תלוי במהירות - אז אין שום בעייה. פעם בחודש בממוצע נסיעות דרומה של 200 ק"מ לכיוון שמחייבות טעינה DC בחוץ. לפני שנוסעים דרומה טוענים ל100% ובדרך חזרה עוצרים לטעינה מהירה מ40-50% חזרה ל80% שלוקחת 12-18 דקות תלוי בעמדה. לאילת נסענו כבר 5-6 פעמים, בפעמים האחרונות בפברואר ומאי השנה ממש התרשמתי מכמות העמדות המהירות בדרך ובמיוחד באילת. זה באמת כבר נון אישיו.
לדעתי, שנובעת מנסיון אמיתי ולא מהתבוננות צרת עין מהצד, יכולת טעינה מהירה חשובה יותר מקיבולת הסוללה. אני מעדיף רכב כמו האיוניק 5 שלי עם טווח 400 קילומטר אבל שיכול להטען בקצב אמיתי של 200 קילוואט, מאשר רכב עם סוללה קצת יותר גדולה אבל שמוגבל בטעינה מהירה.
אני ממש לא מצליח לעקוב אחרי כל הדגמים הסיניים וגם לא מנסה, אני בספק אם מישהו באמת מצליח, כולל כתבי הרכב, עד שהאבק ישקע ונראה מה הדגמים שנשארים לטווח ארוך. המצב מזכיר את תעשיית הרכב האמריקאית בשנות ה20' מבחינת מספר המותגים, לפני שעברו קונסולידציה לשלוש חברות. אני רק יכול להגיד שהאיוניק 5 היא רכב יוצא מן מהכלל והברירת מחדל לכל נסיעה. אם זה בתור קלאב-קאר בתוך המושב (המזגן מקרר במהירות שיא) ועד הנסיעות לאילת. הרעיון שמישהו כאן העלה לגבי החזקת מכונית בנזין במקביל בשביל הנסיעות הארוכות, הוא ... בוא נגיד, שגוי מהיסוד. טוב בסדר, התכוונתי מטומטם :rolleyes:
תודה נמרוד, דגש חשוב הקצב טעינה מהירה.
ולגבי הרכב הנוסף בבית- הכוונה שחובה שיהיה 4×4 עם low כזה שמסוגל לטייל במדבר...
הנסיון שלי קצת שונה ומסקנות שונות, עושים כ36,000 קמ בשנה
הג׳ילי היה רכב בינוני קטן (לא מתאים למשפחה ) עם סוללה 70 קוו״ש וההתנהלות בשוטף הייתה סבירה.
הbyd אוטו3 היה רכב גדול יותר עם סוללה 60, בלתי נסבל ביום יום, כל היום מתעסקים עם טעינה.
הbyd סיל יו שברשותינו עם סוללה 87 (יש גם דגם עם 72 ולהערכתי לא מספיק ומזכיר את האוטו3), ותומך בטעינה עד 140, וזה כבר ממש שיפור גדול באיכות החיים גם ביום יום (יש לנו כבר במצטבר 5 נהגים במשפחה בסופש), ביום יום אין בעיה לעבור 380-400 קמ עד טעינה כאשר אני והבנים נוהגים בקצב ראוי בכביש המהיר, כאשר אשתי נוהגת מתקרבת ל450.
כך שאני מאוד ממליץ לא להתפשר על סוללה ולשאוף לגדולה כמה שניתן גם כאשר תומך בטעינה מהירה.
נקודה נוספת, לקחת בחשבון לרכוש גלגל ספייר דק, יש פתרונות איכסון, כאלפיה ₪.