ההנחייה הטכנית של יונדאי בעניין הזה היא קשקוש.
Printable View
ההנחייה הטכנית של יונדאי בעניין הזה היא קשקוש.
לא בגלל שזה אני.
בכלמוביל לא מתרגמים הוראות עבודה טכניות סטנדרטיות לטכנאי יונדאי.
מתרגמים ריקולים והוראות שירות מיוחדות, כמו גם ספרות נהג וכו'.
צודקים.
זו השקעה אדירה ובארץ אין מכונאים/טכנאים שקוראים הוראות. לא משנה באיזו שפה...
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אני מכיר כמה שקוראים הוראות, אבל הם מאותה קבוצה שיקראו גם אם זה באנגלית.
מקריאה פה אני מבין שנוזל קירור הסוללה ממש במגע עם הקטבים ולא עושה סירקולציה בתוך צינורות יעודיים להחלפת החום כי יתכן שזה פחות יעיל. אני גם מבין שמחשב הרכב דוגם זליגה ומתריע על נוזל חשוד בהולכה, ודורש החלפתו, אז יונדאי מסתפקים בהחלפה חלקית של המיכל ובכך למהול חלקית בנוזל חדש להורדת מוליכות כללית.וזה מספיק טוב לדעתם מבלי להסתבך עם פרוצדורה מתוסבכת.
שאלה- האם לאחר הניקוז עם לחץ האוויר מכל המערכת ,הנוזל המשומש יוצא נקי מכל מיני מוצקים למיניהם צבעים או משחות לא לגמרי נוזליות? מישהו בדק עם מגר את הנוזל המשומש לעומת החדש?
הנוזל עובר במחליפי חום. לא נוגע בתאים או באלקטרוניקה.
אז אפשר הסבר קצר על הנזק בשינוי מוליכות הנוזל?
אני מניח, לא בוודאות, שהמוליכות הנמוכה נועדה למנוע נזק/התחשמלות במקרה של דליפה במחליפי החום.
אני מבין מדבריך שאתה סבור שהנוזל מגדיל מוליכות עם הזמן וזו הסיבה להחלפתו. אני לא טוען שזה לא נכון, אין לי מושג, אבל מאיפה הסברה הזו הגיעה?
נוזלי קירור מחליפים תקופתית כי חבילת התוספים שבהם מתכלה במהלך ההגנה על המתכות שבמערכת ו/או מתיישנת וכבר לא יעילה. זה נכון לכלל נוזלי הקירור, ללא קשר למוליכות או לרכב חשמלי.
טעות שלי בהבנת הנכתב פה, הייתי בטוח שהדרישה לאי מוליכות מהנוזל היא בשל העובדה שהוא חשוף לזיהום עקב מגע עם חומרים מוליכים אחרים בעלי פוטנציאל חשמלי חוץ ממחליף החום והמערכת שלו. בעבר נחשפתי למערכות חשמליות ואלקטרוניות שהיו טבולות בשמנים כגון שמן סיליקון שהיה אמור להיבדק תקופתית והחלפתו .ואולי מפה הטעות שלי.
https://youtube.com/shorts/zJ1lIlvwXUk
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
לא שנצטרך בחצי מיליון ק"מ הראשונים החלפת בלמים, אבל כשנגיע לזה, יש הרבה מאוד דרכים אלטרנטיביות לעשות את זה, הן בסורקים גנריים והן באמצעים מכניים פשוטים.
הוא הוציא קצת אוויר חם- אני מקווה שזה הקל עליו.
אני מאוד אוהב את הגישה שלו לתכנון מוצר לא מתכלה ולישמור על אפשרות לטיפול עצמי
ככלל כל המסע שלהם מאוד מעניין
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
אני לא מכיר פג תוקף לרפידות,
ובכל מקרה גם אם יש אי שם בטווח הרחוק איזה תאריך תפוגה, הוא רחוק מאד (מאד) משנתיים.
כדוגמה (או קוריוז), הסנדלים באופנוע שלי יוצרו לפני כ-25 שנה, והם מותקנים בו כבר 14 שנים (אני רוכב מעט מאד). אין שום סימן לגיל או הבדל בבלימה לעומת סנדלים חדשים.
לגבי התחושה שלך, רפידות צריכות להישחק מעט ולהתאים את עצמן לדיסק, לכן בהתחלה הן פחות נושכות. וברכב שעמד הרבה זמן, חלודה על הדיסקים משפיעה על הבלימה עד שהכל מתאים את עצמו והחלודה נשחקת.
יש כמה חומרים שונים של רפידות. דווקא יצרני הרכב בדרך כלל לא ירכיבן על רכב חדש רפידות מחומרים נחותים שמתיישנים.
אסף.