זה סובארו מנוע עם שני ה EGR?
ראיתי סולונואידים כאלו תקועים מפיח.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
Printable View
זה סובארו מנוע עם שני ה EGR?
ראיתי סולונואידים כאלו תקועים מפיח.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
שלום
גם לי היה עניין כזה עם הזיהום אוויר בפורסטר.
לאחר מעשה הבנתי שזה יותר בעיה של מכון הטסטים אליו הלכתי.
3 פעמים לבדיקה חוזרת ולמלא תוספים ולמלא 98 ולהגיע עם מנוע חם. טראומה אמיתית.
ובפעם השניה הבוחן הראשי אומר לי פעם הבאה אני אעביר אותך. ובפעם הבאה פשוט. לא חיבר את המכשיר כמו שצריך.
או שבפעמים הראשונות אמר לתת גז תוך כדי בדיקה ובשלישית לא.
שוב..החלטה של הבוחן הראשי מתי להעביר אותי.
עברתי מכון טסטים ולא דיברו איתי על זיהום אוויר.
ולא החלפתי ממיר ולא שום דבר.
בהצלחה
כן, אני מחכה יעבור שהוא את הארכה, ואז אגש למכון אחר. אעדכן אתכם, אולי גם אעלה את נתוני הבדיקות
תודה לכולכם!
הנה סיפור על דינמומטר תל אביב.
זה היה לפני כמה שנים. ניגשתי לטסט עם ה106. סה"כ אוטו בן פחות מ20 שנה, עם איזה 280000 קמ אבל הכל במצב מצויין צכל תקלה שהיתה בו אי פעם תוקנה מיד ובחלקים נקוריים - ומרגישים את זה. שנה קודם החלפתי את הדוד של האגזוז לפני הטסט כי הוא נרטה רע, והוא עבר בקלות.
אז נכנסתי ולפני המסלול בשלב הזיהוי הבוחן התחיל כרגיל בדק הסתכל דיגדג את המגבים עד עכשיו הכל בסדר ואז הוא התחיל לעשות דברים מוזרים. ביקש ממני לפתוח ולסגור את כל החלונות. הקדמיים חשמליים האחוריים עם ידית הכל עובד. ניגש פתח את הדלת בצד ימין. סגר אותה. ביקש ממני לפתוח אותה מבפנים. חזר על זה בדלת האחורית הימנית. והאחורית השמאלית. הו! הדלת לא נפתחת! כן, אמרתי לו. הרמתי את הכפתור והיא נפתחה לאכזבתו. אחר כך הוא בדק את כל החגורות. צא מהאוטו הוא ציווה עלי ונכנס למושב הנהג והתחיל לנסות לפרק את ה אוטו. תפס את הידית בלם חניה וניסה לעקור אותה. תפס את המושבים וטילטל אותם. תפס את ההגה וניסה לעקור אותו מהמקום. ממש ככה. אני לקח לי זמן להתאושש עד שאמרתי לו שיפסיק אבל בזמן הזה כנראה מהטילטול של ההגה נדלקה נורת כרית אויר. הוא סימן בטופס 'נורת ABS דולקת' בניצחון ויצא כדי שאני אמשיך למסלול.
חייב לומר שהייתי בהלם מוחלט.
הכל במסלול עבר כצפוי כמו שצריך חוץ מהבדיקת זיהום אויר והבדיקת היגוי. הקטע הזה שאומרים לך לעשות ימינה שמאלה עם ההגה. הגיע ההוא מקודם והתחיל לעזורןלי ממש באלימות עד שהורגש חופש קטן בהגה. זהו נכשלתי בטסט.
תכף ההמשך.
אסף.
הלכתי לאמנון, לא רחוק משם, והוא מצא לי קרדן הגה חדש במחיר של פירוק, ועל הדרך סידר את המגע של הכרית אוויר. בשביל הזיהום אויר הוא החליף לי ממיר קוליטי - בכל זאת, מקורי מלפני 20 שנה - וביקשתי לפני שאני יוצא לבדוק זיהום אויר במכשיר 4 גזים שהראה הכל ירוק.
חזרתי עם 3000 שקל פחות לדינמומטר ושם הבוחן ראה את הקבלה מהמוסך, אחרי שהוא רצה להכשיל אותי שוב כי הוצאתי את הנורת ABS לדהריו כי היא לא דולקת כשפותחים סוויצ' והתרצה רק אחרי שהבין שזה אוטו בלי ABS - הוא התעקש זאעלה שוב למסלול לזיהום אוויר.
ושוב לא תקין. סע. לא נוסע. אגזוז חדש, ממיר חדש, הרגע במוסך הכל היה תקין אני לא זז מפה עד שהרב בוחן או מנהל המכון מסביר לי מה הולך פה.
ההוא אומר לי 'אני לא יודע איזה קומבינה עשית עם המוסך אבל אתה לא עובר את הטסט הזה'.
וואלה. דוממתי את האוטו הוצאתי את המפתח ואמרתי לו שאני לא זז עד שהוא מביא את המנהל.
ההוא, בלי להתבלבל, הסתובב לכיוון המכונה, הרים את הצינורית שמתחברת לזהו שדוחפים לאוטו, הסתכל על הפילטר השקוף שיש עליה וראה שהוא מלא מים. פירק אותו ניער אותו שיצאו המים. אמר לי להניע, דחף את הזהו שלו לאגזוז והפלא ופלא הכל תקין. חתם. עברתי.
כמה מכוניות הוא הכשיל באותו יום על זיהום אוויר? לא יודע. לדינמומטר תל אביב אני לא נכנס יותר.
אסף.
טוב חברים, פרק חדש...
ניגשתי היום שוב במכון אחר, לא עברתי, האוטו מזהם.
המוסכניק הציע לי לבדוק קטליזטור. האם מישהו מכיר מכון מהימן לנושא זה? תל אביב, שרון?
שלום.
א. ממליץ להיכנס למוסך של סטס בכפר סבא.
נקרא פרוטק.
ב. ממליץ על מה שהמליצו לי אז.
תוסף לדלק.
98
לבוא על ממיר חם.
ג. מכון בנהריה העביר אותי.
מאמין גם שבמג'דל שמס .
ד. אין יאוש בעולם כלל :)
אם ראית CO גבוה בבדיקה זה בהחלט סימן (אחד הסימנים) לממיר שדורש החלפה. (אם כי יש עוד גורמים אפשריים). במוסך אפשר לבדוק יותר לעומק אם זו אכן הבעיה.
אסף.