תגובה: בגי"ה: תפירת סגירה לג'יפ - חומרים, אטימה, אנשי מקצוע והמלצות כלליות
החלונות הצדדים שלך לא מלבניים.
לדעתי יש 4 אופציות ושילובים בניהן:
1. משולש קבוע בחלק האחורי והשאר מלבן.
2. ברזנט טרפזי שיתגלגל מוזר עם בליטה אחורה.
3. חלון משני חלקים: מלבן ומשולש שמתקפלים בנפרד.
4. חלון טרפזי שיורד לגמרי.
לגבי החיבור לדופן, שקלת להוסיף פס מעל הדופן ולחבר אליו את החלון? ככה הדופן תוכל להפתח בלי קשר לסגירה של החלון.
בסופה שהייתה לי מאוד התעקשתי לא לעשות פס כזה כדי למקסם את השטח הפתוח, יואב ניסה להסביר לי שהכלוב גם ככה מסתיר את ה"פתח" הזה.
לא עשיתי.
הוא צדק.
כשמכינים את החלון יש מסגרת שחותכים בה ריבוע לחלון והמרכז הולך לפח (או לדלתות). אצלי השארתי את המרכז בתור וילון, גם נגד סקרנים וגם כדי לישון ברכב. בסוף זה בעיקר הציק, אבל כי לא השקעתי בלולאות קשירה ובקיבוע למטה.
בדלתות עשיתי ידיות מרובעות כאלו עם מנגנון ופין בבודי, הגיפ גמיש ובעמידה לא ישרה לכאן או לשם הן לא עבדו טוב, אולי יש סיבה שפעם היה מקובל לעשות ידית מסתובבת עם ברזל שנתפס על הדופן איפה שיוצא לו.
לגבי בד, עשיתי אצל סוהיל מברזנט שחור, יחסית דק. לא הרגיש גס מידי והיה מאוד עמיד לענפים חדים וכו.
לגבי סוהיל.... הכל היה עשוי היטב, אבל הגימור היה של "יאללה יש לי עוד פרוייקט על הראש בו נסיים עם זה".
הלכתי להתרשם מרוקי, התרשמתי מאוד. אבל הבד מרגיש עדין יותר והמחיר....
יש תמורה לעבודה יפה, אבל היה גדול עלי.
בשביל לעזור לחבר צריך תמונות.
1 קבצים מצורפים
טוב, אני חושב שאני מתחיל להבין את קונספט המסילה הצדדית, זה לא מושחל, זה נדפק פנימה.
בחלונות מקוריים, יש רוכסן על 2 פאות, פאה צדדית שמעוגנת עם מסילה ופאה תחתונה עם הפטנט של הקנט והשפה....
דוגמא של רנגלר (דקה 03:50) אבל זה אותו פטנט גם בסמוראי של סולי (במסילה הצדדית)
https://www.youtube.com/watch?v=SyT1jC74H70
אני מתחיל לחשוב פשוט יותר, הסגירה מבפנים סה"כ היא משטחים שטוחים ודקים. אז גם משיקולי פשטות וגם משיקולים אסטטים (לחסוך ברגים\אומים על הדופן) אולי לתפור על היקף יריעת הבד סקוטש, ובצד הפנימי של הסגירה להדביק (דבק גיבור) את הסקוטש הנגדי ובא לציון גואל. בצד התחתון אולי ליישם את פטנט הקנט והשפה או מגנטים.
החיבור סקוטש הוא במעמד ההתקנה בלבד, הדופן נשארת שם קבוע ומה שנפתח זה החלון עם הריצ'רץ' כך שאני לא חושש מבלאי של הסקוטש עקב פתיחה וסגירה חוזרים ונשנים.
משהו כזה:
קובץ מצורף 150016
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
בדלתות עשיתי ידיות מרובעות כאלו עם מנגנון ופין בבודי, הגיפ גמיש ובעמידה לא ישרה לכאן או לשם הן לא עבדו טוב, אולי יש סיבה שפעם היה מקובל לעשות ידית מסתובבת עם ברזל שנתפס על הדופן איפה שיוצא לו.
.
בדיוק הזמנתי כאלה מדוד עלי:
קובץ מצורף 150017
לוקח לתשומת ליבי את ההערה