-
תגובה: בגי"ה: תפירת סגירה לג'יפ - חומרים, אטימה, אנשי מקצוע והמלצות כלליות
החלונות הצדדים שלך לא מלבניים.
לדעתי יש 4 אופציות ושילובים בניהן:
1. משולש קבוע בחלק האחורי והשאר מלבן.
2. ברזנט טרפזי שיתגלגל מוזר עם בליטה אחורה.
3. חלון משני חלקים: מלבן ומשולש שמתקפלים בנפרד.
4. חלון טרפזי שיורד לגמרי.
לגבי החיבור לדופן, שקלת להוסיף פס מעל הדופן ולחבר אליו את החלון? ככה הדופן תוכל להפתח בלי קשר לסגירה של החלון.
בסופה שהייתה לי מאוד התעקשתי לא לעשות פס כזה כדי למקסם את השטח הפתוח, יואב ניסה להסביר לי שהכלוב גם ככה מסתיר את ה"פתח" הזה.
לא עשיתי.
הוא צדק.
כשמכינים את החלון יש מסגרת שחותכים בה ריבוע לחלון והמרכז הולך לפח (או לדלתות). אצלי השארתי את המרכז בתור וילון, גם נגד סקרנים וגם כדי לישון ברכב. בסוף זה בעיקר הציק, אבל כי לא השקעתי בלולאות קשירה ובקיבוע למטה.
בדלתות עשיתי ידיות מרובעות כאלו עם מנגנון ופין בבודי, הגיפ גמיש ובעמידה לא ישרה לכאן או לשם הן לא עבדו טוב, אולי יש סיבה שפעם היה מקובל לעשות ידית מסתובבת עם ברזל שנתפס על הדופן איפה שיוצא לו.
לגבי בד, עשיתי אצל סוהיל מברזנט שחור, יחסית דק. לא הרגיש גס מידי והיה מאוד עמיד לענפים חדים וכו.
לגבי סוהיל.... הכל היה עשוי היטב, אבל הגימור היה של "יאללה יש לי עוד פרוייקט על הראש בו נסיים עם זה".
הלכתי להתרשם מרוקי, התרשמתי מאוד. אבל הבד מרגיש עדין יותר והמחיר....
יש תמורה לעבודה יפה, אבל היה גדול עלי.
-
בשביל לעזור לחבר צריך תמונות.
-
1 קבצים מצורפים
טוב, אני חושב שאני מתחיל להבין את קונספט המסילה הצדדית, זה לא מושחל, זה נדפק פנימה.
בחלונות מקוריים, יש רוכסן על 2 פאות, פאה צדדית שמעוגנת עם מסילה ופאה תחתונה עם הפטנט של הקנט והשפה....
דוגמא של רנגלר (דקה 03:50) אבל זה אותו פטנט גם בסמוראי של סולי (במסילה הצדדית)
https://www.youtube.com/watch?v=SyT1jC74H70
אני מתחיל לחשוב פשוט יותר, הסגירה מבפנים סה"כ היא משטחים שטוחים ודקים. אז גם משיקולי פשטות וגם משיקולים אסטטים (לחסוך ברגים\אומים על הדופן) אולי לתפור על היקף יריעת הבד סקוטש, ובצד הפנימי של הסגירה להדביק (דבק גיבור) את הסקוטש הנגדי ובא לציון גואל. בצד התחתון אולי ליישם את פטנט הקנט והשפה או מגנטים.
החיבור סקוטש הוא במעמד ההתקנה בלבד, הדופן נשארת שם קבוע ומה שנפתח זה החלון עם הריצ'רץ' כך שאני לא חושש מבלאי של הסקוטש עקב פתיחה וסגירה חוזרים ונשנים.
משהו כזה:
קובץ מצורף 150016
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
בדלתות עשיתי ידיות מרובעות כאלו עם מנגנון ופין בבודי, הגיפ גמיש ובעמידה לא ישרה לכאן או לשם הן לא עבדו טוב, אולי יש סיבה שפעם היה מקובל לעשות ידית מסתובבת עם ברזל שנתפס על הדופן איפה שיוצא לו.
.
בדיוק הזמנתי כאלה מדוד עלי:
קובץ מצורף 150017
לוקח לתשומת ליבי את ההערה
-
1 קבצים מצורפים
התקדמות בחזית אחת - מצאתי קדר אטימה שנראה לי מתאים. המינוח זה - P shape sealing strip
קובץ מצורף 150018
אמנם אדום אבל זה מה יש. עשוי סיליקון. לתפיסתי את החלק השטוח אפשר לתפור לקנבס.
זה מדוד עלי אז אזמין להוכחת היתכנות, זה לא יקר- 17 ש"ח למטר
-
ואיך זה יותר טוב מחבל שתפור בתוך קיפול בקצה הברזנט?
לעניות דעתי הסיליקון יהיה פחות אמין ועלול להקרע. במיוחד אחרי שחוררת אותו בתפירה.
בהנחה ואנחנו מדברים על החלק שאתה רוצה להכניס למסילה. שאותה אגב ניתן אולי למצוא אצל אנשי אלומיניום (תכלס זה פשוט קרניז כמו של פעם).
לגבי מה ששאלת את סולי על השחלת שתי מסילות ניצבות- אז לא. בד"כ רק החיבור הקדמי הוא מסילה, בפתחי הדלתות נהוג שהברזנט עוטף את המסגרת ונסגר על עצמו עם קליפסים/תיקתקים בחלק הפנימי (היבש) והדלתנסגרת עליו,
ומאחור, כמו שראית עם תיקתקים. ניתן תיאורטית להשחיל עוד מסילה בחלק האחורי של קורה B, אבל ההשחלה שלה קשה, בעיקר בסוף.
משחילים את מסילת החלון,
אחר כך את מסילות קורה B, ואז את כל השאר.
כלבת לא קטנה, אבל יוצר אטימה מעולה. אופציה ב' היא שהברזנט עוטף גם את קורה B (וזה מה שהיה אצלי בסופה, בה הקורה היתה פשוט צינור של הקשת התהפכות, עם אולי עוד פלאח שמייצר "אטימה" יותר טובה לדלת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
ואיך זה יותר טוב מחבל שתפור בתוך קיפול בקצה הברזנט?
לעניות דעתי הסיליקון יהיה פחות אמין ועלול להקרע. במיוחד אחרי שחוררת אותו בתפירה.
בהנחה ואנחנו מדברים על החלק שאתה רוצה להכניס למסילה. שאותה אגב ניתן אולי למצוא אצל אנשי אלומיניום (תכלס זה פשוט קרניז כמו של פעם).
לגבי מה ששאלת את סולי על השחלת שתי מסילות ניצבות- אז לא. בד"כ רק החיבור הקדמי הוא מסילה, בפתחי הדלתות נהוג שהברזנט עוטף את המסגרת ונסגר על עצמו עם קליפסים/תיקתקים בחלק הפנימי (היבש) והדלתנסגרת עליו,
ומאחור, כמו שראית עם תיקתקים. ניתן תיאורטית להשחיל עוד מסילה בחלק האחורי של קורה B, אבל ההשחלה שלה קשה, בעיקר בסוף.
משחילים את מסילת החלון,
אחר כך את מסילות קורה B, ואז את כל השאר.
כלבת לא קטנה, אבל יוצר אטימה מעולה. אופציה ב' היא שהברזנט עוטף גם את קורה B (וזה מה שהיה אצלי בסופה, בה הקורה היתה פשוט צינור של הקשת התהפכות, עם אולי עוד פלאח שמייצר "אטימה" יותר טובה לדלת.
לא הובנתי כראוי....
הקדר סיליקון לא שייך למסילות, הרעיון זה לתפור אותו לאורך היקף דלת הנהג ונוסע (שגם יהיו מבד) על מנת לאטום את סגירת הדלת.
לגבי חלונות הצד - אצלי אין שום דבר שעוטף....יש פתח מלבני (טרפזי) שטוח שצריך לסגור אותו עם בד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
טוב, אני חושב שאני מתחיל להבין את קונספט המסילה הצדדית, זה לא מושחל, זה נדפק פנימה.
בחלונות מקוריים, יש רוכסן על 2 פאות, פאה צדדית שמעוגנת עם מסילה ופאה תחתונה עם הפטנט של הקנט והשפה....
דוגמא של רנגלר (דקה 03:50) אבל זה אותו פטנט גם בסמוראי של סולי (במסילה הצדדית)
https://www.youtube.com/watch?v=SyT1jC74H70
אני מתחיל לחשוב פשוט יותר, הסגירה מבפנים סה"כ היא משטחים שטוחים ודקים. אז גם משיקולי פשטות וגם משיקולים אסטטים (לחסוך ברגים\אומים על הדופן) אולי לתפור על היקף יריעת הבד סקוטש, ובצד הפנימי של הסגירה להדביק (דבק גיבור) את הסקוטש הנגדי ובא לציון גואל. בצד התחתון אולי ליישם את פטנט הקנט והשפה או מגנטים.
החיבור סקוטש הוא במעמד ההתקנה בלבד, הדופן נשארת שם קבוע ומה שנפתח זה החלון עם הריצ'רץ' כך שאני לא חושש מבלאי של הסקוטש עקב פתיחה וסגירה חוזרים ונשנים.
משהו כזה:
קובץ מצורף 150016
1- שים לב שהחלונות מולחמים (זו הלחמת אולטרהסאונד וזה עובד בחומרים מבוססי PVC). עם עובדים עם PVC הלחמות עדיפות גם בגלל חוזק וגם בגלל אטימות.
2- אריגים כמו שימשונית (PVC) מתנהגים שונה בטמפ' שונה ( זה פחות משמעותי באריגים מבוססי כותנה). בקור האריג מתכווץ ונהיה פחות גמיש.
שבוחרים שיטה של עיגון הכיסוי צריך לזכור את זה (התנהגות האריג).
הכיסויים הנפוצים בארץ נסגרים עם רצועות מתיחה ואז יותר קל להתמודד עם ההתנהגות של השימשונית (וזו פרקטיקה נכונה למי שמתקין בחורף, לשים את הרכב בשמש ואז להדק \ להושיב את הכיסוי במקום).
עם בוחרים בשיטה שמוצגת בסרטון (פס פלסטיק מעבר לפינת מתכת) הכיסוי צריך להיות הרבה יותר מדוייק ומאוד חשוב לשים לב איזה אריג בוחרים.
לדעתי , קצה עם קדר (שרוול באריג ובתוכו מושחל משהו) בתוך מסילת ברזל, עדיף ע"פ השיטה שמוצגת בסרטון ויהיה יותר "סובלני" לדיוק בתפירה והתנהגות האריג.
-
[QUOTE=de fox;1071058]בדיוק הזמנתי כאלה מדוד עלי:
קובץ מצורף 150017
אם אפשר קישור לידיות פתיחה שהזמנת מאלי
האם יש בהן צדדים (ימין ושמאל) או שהן זהות
תודה רבה
-
[QUOTE=סקרמבלר5;1071110]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
בדיוק הזמנתי כאלה מדוד עלי:
תודה רבה
ניתן לרכוש כאלו ידיות אצל נעה פירזול בכפר קאסם - ניתן לקבל את כל הסט עם מפתח זהה בכולם .
העלות לא ממש יקרה .
אילן
-
[QUOTE=סקרמבלר5;1071110]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
תודה רבה
https://he.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2isr
הם סימטריות
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
1- שים לב שהחלונות מולחמים (זו הלחמת אולטרהסאונד וזה עובד בחומרים מבוססי PVC). עם עובדים עם PVC הלחמות עדיפות גם בגלל חוזק וגם בגלל אטימות.
2- אריגים כמו שימשונית (PVC) מתנהגים שונה בטמפ' שונה ( זה פחות משמעותי באריגים מבוססי כותנה). בקור האריג מתכווץ ונהיה פחות גמיש.
שבוחרים שיטה של עיגון הכיסוי צריך לזכור את זה (התנהגות האריג).
הכיסויים הנפוצים בארץ נסגרים עם רצועות מתיחה ואז יותר קל להתמודד עם ההתנהגות של השימשונית (וזו פרקטיקה נכונה למי שמתקין בחורף, לשים את הרכב בשמש ואז להדק \ להושיב את הכיסוי במקום).
עם בוחרים בשיטה שמוצגת בסרטון (פס פלסטיק מעבר לפינת מתכת) הכיסוי צריך להיות הרבה יותר מדוייק ומאוד חשוב לשים לב איזה אריג בוחרים.
לדעתי , קצה עם קדר (שרוול באריג ובתוכו מושחל משהו) בתוך מסילת ברזל, עדיף ע"פ השיטה שמוצגת בסרטון ויהיה יותר "סובלני" לדיוק בתפירה והתנהגות האריג.
נושא המתיחה אכן עניין, לכן נראה לי שמטעמי פשטות, עיגון עם סקוטש יכול לתת לי מענה לזה.
אם את החלק התחתון אני מעגן עם פס פלסטיק על פינת מתכת (קנט ושפה) שיש לו יתרונות כמו פשטות ובעיקר נראות אני יכול למתוח ידנית את היריעה למעלה ואז לקבע לסקוטש (ככה אני מדמיין)
-
לי היתה סופה עם סקוץ. זה נחמד בתחילת העונה.
בהמשך זה כבר לא מחזיק. בטח שלא אחרי קצת מי בוץ.
מה שמקובל למתיחה הוא או טיקטקים כמו אצל סולי או רצועות וחיך רצועה, או כפתורים וטבעות (בעיני פחות מומלץ, אבל אנשי היילקס חולים על זה).
המגנטים בין נקודות המתיחה הם רעיון לא רע.
-
[QUOTE=de fox;1071118]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סקרמבלר5
https://he.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2isr
הם סימטריות
- - - Updated - - -
נושא המתיחה אכן עניין, לכן נראה לי שמטעמי פשטות, עיגון עם סקוטש יכול לתת לי מענה לזה.
אם את החלק התחתון אני מעגן עם פס פלסטיק על פינת מתכת (קנט ושפה) שיש לו יתרונות כמו פשטות ובעיקר נראות אני יכול למתוח ידנית את היריעה למעלה ואז לקבע לסקוטש (ככה אני מדמיין)
לא יעבוד.
סקוטש לא יחזיק מתיחה שאתה צריך (כמו שאיל כתב) אבל לא פחות חשוב, אתה לא תוכל למתוח "ידנית" למתח הרצוי (ואז הכיסוי רופף, מרעיש ומשתחרר).
-
[QUOTE=zivo;1071132]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
לא יעבוד.
סקוטש לא יחזיק מתיחה שאתה צריך (כמו שאיל כתב) אבל לא פחות חשוב, אתה לא תוכל למתוח "ידנית" למתח הרצוי (ואז הכיסוי רופף, מרעיש ומשתחרר).
המממ....
אז אולי אשקול לקבע את הצלע העליונה עם מסילה וחוט מושחל ביריעה ורק את הצדדים עם סקוטש. היריעה מורכבת מבפנים אז לא מדאיג אותי שהרוח "תקלף" את הסקוטש (נראה לי)
-
תקשיב לזיו ואייל, ואני אוסיף ואחדד.
לעשות משהו שיהיה סגור ואטום יחסית, פונקציונאלי, זה יודעים לעשות בישראל ולא חסרות דוגמאות. לעשות שזה יראה טוב - זה הקושי. על הבעייה העיקרית דילגת כי אצלך הרוב קשיח ויש לך רק פאנלים דו-מימדיים מברזנט. הבעייה שנשארה לך זה שהמוצר יהיה מתוח. ליצרני הסגירות האיכותיות כמו בסטופ יש נסיון, יצור הדיר ומדויק, בדים טובים עם גמישות ידועה.
אתה תופר פאנל חד פעמי, אין לך את הדברים האלו. מה שיש לך זה מנגנוני הידוק זמינים: חח ורצועת הידוק. וסטייפוט. סקוצ' לא מותח, תיק תק לא מותח, מגנט לא מותח.
-
2 קבצים מצורפים
בבקשה,
כך נראה בסטופ (שעבר התאמה אצל רוקי).
צד ימין ולמטה סרגלים, צד שמאל ולמעלה רוכסנים (יצוקים לא סליל).
זה מהאריג של בסטופ (ולא שימשונית) ועדיין, ציפור לחשה לי שקשה לתפעל בחורף.
קובץ מצורף 150024
אני לא כל כך מבין את הרדיפה אחרי האטימה (במקרה של רכב כזה, בטרופר זה היה משגע אותי) אבל אם זה כל כך חשוב, תמתח עם רצועות ותוסיף מבפנים פנל סקוטש (רצועה של 50-60מ"מ ועליה סקוטש זכר, ושני פסי סקוטש נקבה (25מ"מ?) על הכיסוי ועל הבודי מבפנים.
בסוף הההתקנה והמתיחה, תלביש את הפאנל.
אפשרות אחרת, פאנל כזה (אבל רחב יותר - 80 מ"מ ?) תפור קבוע על הכיסוי מבפני. אחרי המתיחה, תהדק אותו.
קובץ מצורף 150025
-
הגג אצלי והמפתנים קשיחים כן…
הדילמה זה איך לעגן את היריעה לקשיח
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox