תגובה: בגי״ה: סולארי במקום דוד שמש?
נראה לי לא נכון לוותר על הקולטי-שמש. כי רוב השנה יש מסםיק שמש כדי לחמם מספיק מים - ברמה שגם דוד חשמלי שכל הזמן דולק, יפעל מעט מאוד.
ככה שחימום מים חשמלי גם אם מדובר במשאבת חום מאוד יעילה עם cop של 3 או 4 כהשלמה לחימום על ידי השמש - תביא ליעילות משולבת פי כמה מאשר של החשמלי לבד.
אסף.
אצלי הדוד כבוי מסוף מרץ עד אוקטובר כך שכל הדיון מבחינתי הוא מראש בהתחשב בכך שיש קולטים. פאנלים סולארים יש לי אבל אם החשמל לחימום מים עובד, זה במילא בשעות שאין בהן שמש.
לכן הכותרת שפותחת את הדיון - משאבת חום *במקום* דוד שמש - מצביעה על מגמה בעייתית.
אסף.
הרעיון הוא שבמקום שילוב של פנל סולרי שמחמם מים שיושבים בתוך דוד חשמלי (שמופעל במידת הצורך) הפנל יחמם מים שיושבים בתוך משאבת חום, שהיא יעילה יותר מבחינה אנרגטית.
כבר לפני כמה שנים הוחלפו הדודים החשמליים בבניה הרוויה במשאבות חום, מוצר עדיף מכל הבחינות פרט לעלות הקניה.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
הרעיון הוא שבמקום שילוב של פנל סולרי שמחמם מים שיושבים בתוך דוד חשמלי (שמופעל במידת הצורך) הפנל יחמם מים שיושבים בתוך משאבת חום, שהיא יעילה יותר מבחינה אנרגטית.
כבר לפני כמה שנים הוחלפו הדודים החשמליים בבניה הרוויה במשאבות חום, מוצר עדיף מכל הבחינות פרט לעלות הקניה.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
ואולי עלות תחזוקה?
יש על זה נתונים?
אצלי המים שנכנסים לדוד מטופלים בסיליפוס, מוריד עלויות של נזקי אבנית (ובתוך זה נכלל גם שריפה של גוף חימום), אבל מוסיף עלויות של החלפת סיליפוס כל תקופה.
מצד שני, המזגן שיש לי בבית עובד בלי תקלות כבר כמעט עשור.
מצד רביעי כשתהיה תקלה, היא כנראה תהיה יקרה יותר.
מצד חמישי וקובע-
אני חושב על היום השחור בו תהיה תקלה במשאבת חום ביום חורפי שבו לאשתי לא יהיו מים חמים* ולא אוכל לתקן תוך כמה דקות, של החלפת גוף חימום....
וזה לבד גורם לי לחשוב שעד שאני לא עושה קורס מזגנאים, לא תהיה בבית משאבת חום.
*אוף, גם עכשיו עוברות בי צמרמורות.