חוזר: התנדבות ליחידות של מתנ"א - איך זה משפיע עלינו?
לא הבנת. אף אחד לא מתבכיין על זה שמורידים אותו מהכביש עם סיבה מוצדקת. כולנו נוסעים בכלים עם חריגות (טוב, חוץ ממני, באופניים שלי אין חריגות), ובכך לוקחים סיכון, וכשתופסים אותנו- אנחנו לוקחים את זה כחלק מהעניין. מה שמציק לאנשים זה הורדות מהכביש "סתם". גם אם בוחן משטרתי יבדוק סופה שהרגע יצאה מהמפעל הוא יוריד אותה מהכביש אם יבוא לו. כנ"ל לגבי דו"חות מהירות או אחרים שהם בגדר מטופשים.
חלק מהאנשים אומרים שעצם זה שפלוני מתנדב למשטרת התנועה, הוא משתף פעולה עם המדיניות שלה, או אפילו משחרר את שוטרי התנועה ממשימות סביב צירים שצריך לפנות למשימות של חלוקת דו"חות סיטונית.
מנגד, אומרים אנשי היחידה, שאין קשר בין הדברים...
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי itayhi
התגובה שלי מתחלקת ל2...
ו...אפשר להתנדב גם בצורה אחרת...
אבא שלי התנדב (בצעירותו) 18 שנה במשמר האזרחי וביחידת התנועה של משטרת כפר-סבא.
בכל התקופה הזאת הוא רשם 2 דוחו"ת בלבד!!!
למה? כי אבא שלי הוא אדם שחושב אחרת.
הוא חושב שחינוך עם "גזר" עדיף ע"פ חינוך עם "מקל".
הסברה ונחמדות טובים יותר מדו"ח ותוקפנות.
לעצור לבדיקה, להסביר מה לא בסדר ולשחרר את הנהג עם חיוך.
(אגב, אחד הדוח"ות שהוא כן נתן היה לאשה שנסעה כאשר 2 מילדיה עומדים! על המושב הקדמי
ועוד 5 חברים של הילדים יושבים/עומדים במושב האחורי. )
איתי
איתי , אני מוריד את הכובע בפני אביך, אך אביך הוא רק טיפה בים, איך אומר השיר "איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ... ". מרבית המתנדבים שאני נפגשתי עימם על הכבישים היו אמסטפים עם ריר נוטף שחיפשו וחיפשו איך לתקוע דוח ....
מאיר, עם כל הכבוד ליחידת המתנדבים , משטרת התנועה לא תהנה מפרי התנדבותי... למה ? כי מאז שאני נוסע בג'יפ אני מרגיש כניצוד, אני מרגיש כאחד שמחפשים אותו. באזור שלי ממוקמים מחסומים ובקורות משטרתיות רבות יחסית (ואולי זו סתם תחושה), ונחש את מי עוצרים תמיד ? למה ? כי אני נוסע בג'יפ ? נכון, השוטרים ממלאים את תפקידם, אך יש דרכים למלא את התפקיד, נכון, המשכורות אינן גבוהות והלחץ גבוה, אך בידהם הכח ואני האזרח הפשוט והקטן מתקשה להתמודד. נמאס לי לנסוע כל הזמן בחשש שמא אעצר ע"י ניידת. נמאס לי לשמוע בכריזה שלו ג'יפ עצור בצד ולחטוף קריזה משלי . לכן, הם לא יהנו מעיתותי המועטות והפנויות, את זה אקדיש לאחרים.
path4x4 כתב : "מעניין מי מכל המתחסדים בשרשור מתנדב במקום אחר ולא במתנ"א.
כולכם חבורת ילדים שלא יודעת משמעת מינימלית מהי.
בדיוק בשביל ילדים כמוכם יש חוקים במדינת ישראל גם אם נראה לכם או לא ,צריך לציית וזה הבסיס לדמוקרטיה.
תפסיקו לבכות על ההורדות והדוחו"ת שאתם מקבלים כי מי שנוהג בשיטת מצליח ,לפעמים לא מצליח וחוטף.
גילוי נאות : גם אני לפעמים נוהג בשיטת מצליח אבל כשאני חוטף אני עדיין מחייך."
שמע, ילד אני כבר מזמן לא, ולא ברור לי על סמך מה אתה רושם את תגובתך :twisted: . מרבית כותבי הפורום עברו מזמן את שחרורם מצה"ל , כך שנחרצותך אינה נהירה לי !!
הבעייה אינה בציות, הבעייה היא ההתייחסות של משטרת התנועה אלנו כבעלי סופה\ CJ והעמדתם בצד בשל היותם כאלו ולא כי עברו על החוק. אני סבור (אך לא בטוח) שבעלי ויטרע קאיה ושות' אינם נעצרים כמו שאנו נעצרים בשל היותנו נוהגים בכלי רכב מסויים.
לי אישית יש בעיה עם כל התנדבות "שטופת הורמונים". הרי בתכל'ס יש כל כך הרבה מה לעשות בארץ הקרה, אוכלת יושביה, שראשיה שמים על כולם ז... אחד גדול....
הרי למה כל המתנדבים הללו רצים קדימה? ואם היתה ההתנדבות הזו כוללת הגעה רגלית לארוע הם היו באים? ואם זה היה נעשה ברכב משפחתי פרטי הם היו באים? הם באים כי ההתנדבות הזו מערבת הגעה ברכב מסוקס וקשוח וכולל שימוש בכל מיני אביזרים גבריים וגם הערצת הסביבה במצבים הללו לא מזיקה לאגו וזה גם נורא גברי לספר אחר כך למשפחה או לחבר'ה סביב המדורה על כל המראות שהם ראו ועל האדיוטים שהיו מעורבים בארועים אלו.
אני זוכר היטב עוד מימי כנהג אמבולנס איך הייתי מנפנף את כל המתנדבים "צמאי הדם והאקשן" זה הגעיל אותי אז וזה לא פחות מבחיל גם היום.
אז מה בעצם אני רוצה להגיד... שסבבה לכם ולכו על זה ותהנו מכל רגע, אבל אל תספרו לי סיפורים מגוחכים על "הצלת החיים" שאתם מעורבים בה כי זה BMB או GMG אחד גדול ואני בטוח (בהיותכם אינטיליגנטים למשעי) שבפנים גם אתם יודעים את זה.
כל שכן שלי שמתגנב בלילה ושם ארגז עם אוכל בפתח של אחת המשפחות האומללות שלידו ומתחמק משם כדי שלא יהיה להם לא נעים עושה פי 1000000000000000 מכל אחד מכם ובשקט ובענווה ללא שרשורים שטופי טסטוסטרון ואהבה עצמית.
התאפקתי התאפקתי ובסוף יצא לי ככה אם צריך למחוק אז תמחקו.
מאיר וחבורתו
תמיד יהיו חוכמולוגים שימצאו סיבות "טובות" למה כל אחד תורם או נותן ותמיד יהיו פרזיטים שידעו רק איך לרמות קצת את המערכת ,למצוץ מה שאפשר,לקחת עוד קצת ולספר על כל ה"חברים" שלהם שתורמים ועוזרים ומתנדבים פי מליון מכולם,וכמה אתם לא שווים .עזבו את השטויות ותמשיכו בדרככם.אני בכיוון אליכם לאחר שיוחלף הסמוראי במשהו קצת יותר גיבור.
אופיר היקר .לצערי אני לא מכיר אותך ולדעתי אתה לא כל כך מכיר אותי ,אז בבקשה אל תספר לכולם למה התנדבתי ומה אני מספר לחברה שלי. העשיה של האנשים ביחידה הזאת היא קצת או אולי הרבה יותר ממה שאתה חושב שאתה יודע , אבל אני חושב שתרומות ועזרה לזולת צריכים להעשות בשקט ומבלי להראות כך שאתה כנראה לעולם לא תדע אל כל העשיה והתרומות שלנו ,שלא קשורות למתנ"א אבל באמת שזה הרבה יותר מארגז עם אוכל.גם על כל הפעילות שנמשכת כבר כמה שנים במתנ"א קרוב לוודאי שלא היית שומע אילו חשב מי שחשב שכאן אפשר לגייס מתנדבים נוספים, עקב חוסר כח אדם אצלנו.אולי טעה מאיר ולפי כמות המצטרפים החדשים כנראה שלא .אנחנו כנראה נמשיך בדרכנו,אתה כנראה תמשיך בדרכך,ואני אמשיך לכבד אותך וגם את דעתך הכל כך נחרצת.שיהיה לך סוף שבוע נעים
צפריר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי roy.
.אני בכיוון אליכם לאחר שיוחלף הסמוראי במשהו קצת יותר גיבור.
תודה, הדגמת היטב בדיוק על מה אני מדבר.
[צפריר-ל.כ.בע"מ צריפין=QUOTE.]
העשיה של האנשים ביחידה הזאת היא קצת או אולי הרבה יותר ממה שאתה חושב שאתה יודע , אבל אני חושב שתרומות ועזרה לזולת צריכים להעשות בשקט ומבלי להראות כך שאתה כנראה לעולם לא תדע אל כל העשיה והתרומות שלנו ,שלא קשורות למתנ"א אבל באמת שזה הרבה יותר מארגז עם אוכל.גם על כל הפעילות שנמשכת כבר כמה שנים במתנ"א קרוב לוודאי שלא היית שומע אילו חשב מי שחשב שכאן אפשר לגייס מתנדבים נוספים, עקב חוסר כח אדם אצלנו.אולי טעה מאיר ולפי כמות המצטרפים החדשים כנראה שלא.[/QUOTE]
צפריר ידידי, אל תעלב אבל ממילותיך משפריץ הטסטוסטרון. אבל זה באמת באמת לא ענייני וכמו שציינת בחוכמה אתה תמשיך בדרכך במבצעים סודיים ועלומים בחזית ואני אמשיך בחיי האפורים והשגרתיים ואתעסק בעניינים פחותים בהרבה.
סוף שבוע נעים ביותר ואם אתה כבר לא ממש שונא אותי אשמח להגיע אליך בשבוע הבא כדי לרכוש כמה דברים. אני צריך להסתתר תחת שם חסוי או שאוכל להציג עצמי בשמי הרגיל? :))
אופיר יקירי.איך אפשר לשנוא אנשים עם עקרונות?ממש ממש לא שונא ונהפוך הוא
אשמח לראות אותך אצלנו ואין לי כל כוונה לגבות ממך שקל אחד מעבר ל-40% מעל המחירים הרגילים שהשרשור הזה יעלה לך : :-) .ובכדי להבטיח שתזדהה אני מתחייב בזאת קבל עם ואתר להנחה ב-ה לא ב-א.
העניין הוא שאני חושש שלאחר שיחה קצרה על הקפה אני אצטרך להעביר למאיר את כל הניירת שלך לכל הפרוצדורות של רישום מתנדב חדש :-) אז תאם איתי בבקשה את בואך בנייד מכיוון שאני לא תמיד במגרש
סופ"ש נפלא
צפריר
למתנ"א יש יותר מדי כסף, היא לא צריכה מתנדבים.
אולי אם את הכסף שמתנ"א מקבלים היו מעבירים לתשתיות, לחינוך, לקידום הספורט המוטורי ומגרשי אימון ומסלולי מרוץ הייתי שוקל להתנדב למתנ"א.
קראתי את כל השרשור בעיון.
וידוי: התנדבתי בחיי. לכמה מסגרות, לכמה מטרות. כולן היו חברתיות או ממלכתיות, צודקות וראויות. השקעתי בזה המון זמן, הרבה כסף, ונתח לא קטן מחיי המקצועיים והאישיים.
אחרי כל זה, ואחרי כמה נפילות, המסקנה אליה הגעתי: אם אתה רוצה להתנדב באמת - דע להפריד בין השימוש הציני של מערכת במתנדבים, לבין השימוש בו ההתנדבות משמעותית.
זכרו שהתנדבות עולה לנו. הרבה. אם אין לנו מה לעשות בזמן ובכסף האלה, מה טוב. אבל רובנו חנוקים בהתחייבויות העסק, המשפחה, הלימודים. ולמערכות יש נטייה אדירה לנצל את המתנדבים. התוצאה: באים עם המון רצון טוב ומוטיבציה, ולבסוף יוצאים במפח נפש.
אני מוכן ברצון להתנדב, אם המטרה ראויה ללא עוררין, וברור שהשימוש בי ובמשאבים שאני תורם מוצדק. במילים אחרות: זמנו שווה את תועלתו. סכנת חיים, אבל ודאית? אני בפנים. נדמה למישהו שראה משהו, וקוראים לי? אני בחוץ.
אם אראה רכב שזקוק לפינוי בצומת הומה, אתנדב מייד לפנות, באישור ובאבטחת שוטר. אני עם צפריר בעניין הזה. אם אשחרר איש מתנ"א לטיפול שיניים כשאני עושה בדיקות רשיונות במקומו, אני בחוץ. בזה אני עם גיא. ויש מתנדבים שרוצים את ה"שופוני יא נאס", נכון. שומר נפשו (או מפקד יחידה טוב) ירחק מהם. והתנדבות רצוי שתהייה בשקט ובלי פרסום, נכון. ואין דברים שהמדינה עושה למעננו, נכון: ויש בעיות במשטרה ואין אגף התנועה הוגן לג'יפים, נכון בוודאות, ועדיף שיתעלו עצמם להגברת שיטור מול נהגים שיכורים ולא לקטנוניות על מידות צמיגים לא ברשיון וכו': אבל כולנו בני אדם, ויש דברים שאנשים עושים למען אנשים אחרים, בגלל הרגש האנושי, ולא בגלל הנאמנות למדינה. ראה הנתינה שיש פה לילדים חולי סרטן וכו'.
לכן, אם המטרה ראויה ברמת סיכון חיי אדם - אם יבקשו ממני, או ראיתי צורך, אגיע. אם הזמן והמצב בעסק מאפשרים לי- אשאר רצוף לטווח ארוך בשטח. לא ניתן למצוא בזה פתרון במסגרת יחידת התנדבות של מתנ"א, אבל כ "כח עזר בלתי סדיר למקרים מיוחדים" - ברצון.
tzurlis אני מסכים.
אבל בכל זאת את המקולקל יש לתקן כי זה עולה לכולנו. אני לא רואה ברירה שפויה אחרת, אחרת שיני בנינו תקהינה.
כאיש משטרה אשר בין היתר גם מגייס ועובד עם מתנדבים אז אומר לכם כי רוב המתנדבים עושים עבודת קודש ואם הם לא יעשו אותה אז לא יהיה מי שיעשה אותה כי כח אדם במשטרה זה נושא מאוד כאוב וכן אני מודע לשוטרים והמיתנדבים אשר משאירים טעם רע לאזרחים ואני רואה כאן את התגובות העוינות על המשטרה אבל אני מבטיח לכם שהם מעטים ורוב השוטרים והמתנדבים עובדים ללא משוא פנים כשליחי ציבור ולא כאדוניו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי igalw
כאיש משטרה אשר בין היתר גם מגייס ועובד עם מתנדבים אז אומר לכם כי רוב המתנדבים עושים עבודת קודש ואם הם לא יעשו אותה אז לא יהיה מי שיעשה אותה כי כח אדם במשטרה זה נושא מאוד כאוב וכן אני מודע לשוטרים והמיתנדבים אשר משאירים טעם רע לאזרחים ואני רואה כאן את התגובות העוינות על המשטרה אבל אני מבטיח לכם שהם מעטים ורוב השוטרים והמתנדבים עובדים ללא משוא פנים כשליחי ציבור ולא כאדוניו.
אולי אתה צודק, אבל תנסה להסתכל על זה מכיוון שונה:
אחמד עובר במחסום חווארה פעמיים ביום בדרכו לעבודתו וחזרה.
רוב החיילים מצביעי מרץ / חד"ש / בל"ד וכיו"ב, ומתנהגים בהתאם.
אחוזים בודדים (נגיד 3%) ימניים בדעותיהם ומממשים אותן בכוח הזרוע והנשק.
פתרון החידה: פעם בחודש אחמד חוטף קת לפרצוף - שילמד לא להיות ערבי!!
ושאלה לחניך: למה אחמד מתמקד במכות שהוא חוטף מידי חודש ולא ב97% החיילים יפי הנפש שהוא פוגש מידי יום? (לא, התשובה שלערבים יש חרה של אופי לא לוקחת במקרה הזה).
וגם בי, מה לעשות, חבוי אחמד קטן. אני לא סופר את כל השוטרים שיכלו לעצור אותי, סתם כך, אך בחרו, מתוך תודעת שרות והבנת תפקידם, לא לעשות כן, אני, כמו אחמד שלנו (בני דודים או לא בני דודים?) זוכר את אלה שהכשילו אותי על קומפרסור בתא המנוע? (נשבע), את הבוחן המשטרתי מתחנת ר"ג שהורה לי לבוא עם אישור תנועה רק אליו!! ולא לקחת את הרשיון מידי הפקידה, כי הוא רוצה לבדוק עוד דברים (נשבע) ועוד ועוד.
סיכום:
אם זה עושה לך טוב על הנשמה אתה יכול לקרוא לי ערבי... :lol:
יוני5
אתה צודק רוב השוטרים עובדים כשליחי ציבור
אני כבר מזמן בטוח שהם כאלה
מה שיש לי ספק הוא איזה ציבור בדיוק שולח אותם !
והחשש הגדול שמיום ליום מתברר כאמת מרה שכל מערכות השלטון מושחתות .
רשות מחוקקת
רשות מבצעת
ולאחרונה גם הרשות השופטת מוצאת את עצמה במקום מכובד .
ורק רשות הציבור הפקר
רק את הסיפור מאתמול על חקר תאונות דרכים
אני אומר לך מתחום המקצוע שלי שבמחשבי הרכב נמצא רישום מדויק לתנאי ההפעלה של הרכב .
ומה המשטרה עושה .....? ( מודדת את הכביש עם רולטקה :lol: )
ועוד אומרת שאין אפשרות לחקור
ואתם מחפשים מתנדבים למערכות שעובדות בתקופת האבן כדי להמשיך ולהפעיל מה ?
למה הדבר דומה למטחנה העובדת על כח הסוסים נגנבו הסוסים ואתם מחפשים סוסים חדשים
שימשיכו לסובב את הגלגלים .
לפני חודש פרצו לי לבית
לפני שבועיים פרצו לי לעסק
לפני יומיים נתפס גנב אצלי במשרד .
ומה המשטרה עושה :lol: :lol: :lol:
השוטר שבא אלי הביתה השאיר טופס והלך
השוטר שבא לעסק צילם השאיר טופס והלך
מי בכלל ביקש ממנו טפסים ?
ואתה יודע את הגנב שנתפס אצלי במשרד הוצאתי לו מהכיס את הכסף שגנב ושיחררתי אותו
אתה יודע למה ?
כי אני לא רוצה מחר בבוקר עסק שרוף
כי אני רוצה להגיעה הביתה בשעה סבירה ( ולא לשבת לחקות לשוטר שבדרך כלל לא יבוא )
כי אני לא צריך ללכת לכל מיני תחנות משטרה להגיש תלונות
ועוד ועוד
ועוד
ואני מספר רק את תעלולי הבטחון האישי שלי מהחודש האחרון
תאמין לי שיש לי עוד אין ספור מיקרים
אז אכשיו שזה כבר מגיעה אליכם למשטרה הביתה אתם מבקשים אותנו לעזור ?
איך בדיוק אני יכול לעזור למשטרה שמאפשרת לשוטרים לעבוד בשכר וכולם יודעים שהעסק לא כשר
( ראה הסיפור במגרשי החניה מסביב לחופי הרחצה בישראל )
אתה לא מבין שאני כבר לא מאמין בממסד שקוראים לו משטרה .
ושכבר יש איזה מתנדב הוא זה שצריך להתמודד מול האטימות של המערכות .
עד שנמעס לו והוא הולך
ואז אתם מפרסמים שהפעם ההתנדבות עם ביטוח
והפעם אתם משלמים דלק
אתה באמת חושב שהמתנדב צריך את הדלק ?
אתה ודאי מכיר את המקרה של הבוקר מ העמק שתפס כמה וכמה פעמים את גנבי הבקר
כן כן אצלו בבית גונבים לו את הרכוש לו !
טוב מספיק גם כך אני מרגיש שאני מגזים
אז מראש אני מבקש סליחה :-(
וערב טוב
איציק
יוני ידידי
הדוגמא מצויינת רק שהפתרון לחידה לא כל כך מדויק
מכיוון שאם % 97 היו ימנים קיצוניים כהנא, כך ושות' ו-3% מצביעי מרץ חדש וכו' אחמד היה חוטף את הקת בפנים כל בוקר ואת הקנה בת_ת כל ערב.ועדיין היה זוכר רק את זה ולא את ה-3%.כך שהדוגמא שלך באמת מצויינת,את ההשלכות תעשו כבר לבד
צפריר
ואני דווקא מודה למנהלי האתר שנתנו לכם מקום לפרוק את כל הכעסים
ואת התיסכולים
האמת??. אני נהנה מכם כל פעם מחדש
לדעתי אתם בסופו של דבר תהיו חברים ביחידה ואפילו תהנו מכך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי path4x4
כולכם חבורת ילדים שלא יודעת משמעת מינימלית מהי.
בדיוק בשביל ילדים כמוכם יש חוקים במדינת ישראל גם אם נראה לכם או לא ,צריך לציית וזה הבסיס לדמוקרטיה.
תפסיקו לבכות על ההורדות והדוחו"ת שאתם מקבלים כי מי שנוהג בשיטת מצליח ,לפעמים לא מצליח וחוטף.
גילוי נאות : גם אני לפעמים נוהג בשיטת מצליח אבל כשאני חוטף אני עדיין מחייך.
בבקשה. זו לא פעם ראשונה שאני נתקל בתגובות כגון זו בשיחות עם מתנדבים במשטרה. כמעט בכולן עולה אותה מילה - "משמעת".
אני לא מכיר אותך, לא יודע אפילו את שמך (אתה מסתתר מאחורי כינוי, ואין שום פרטים אישיים בכרטיס שלך, אבל זה באמת לא מענייני) אבל אני משוכנע שחלק מאיתנו ה"ילדים" כאן לא צעירים בהרבה ממך, חלקנו בעלי משפחות ואבות לילדים, ויודעים יפה מאוד לשמור על החוק. כל חוק.
מתנ"א שלך, ידידי הממושמע, מתנכלת לנו רק בשל היותנו נוהגים בג'יפ, רודפת את הג'יפ שלנו בתואנות שונות ומשונות וגורמת לנו להרגיש כמו חיות נרדפות.
אבל מצד שני, אותה מתנ"א מבקשת מאיתנו להתנדב למיליציות שלה ביחד עם אותו ג'יפ שהיא רודפת בכזו שיטתיות.
קודם בשרשור הזה ממש שאלתי איך סתירה כזו מסתדרת, ולא קיבלתי עדיין תשובה...
אז תתפלא, לפחות מבחינתי - אני לא מאמין ב"שיטת מצליח", אז אין ברכב שלי ולו חריגה אחת ממה שכתוב ומותר, ואני ממש לא מחייך כשאני חוטף ממכם על לא עוול.
כשדברים כאלו לא יקרו - אז שיעיזו לפנות לאזרח הקטן.
אתמול, עקף אותי רכב משטרה מסומן כשהשוטר הנוהג משוחח בסלולרי ליד האוזן. בשבילי זה 750 שקל ומי יודע כמה נקודות. בשבילו ...
צפרתי, כשהוא הסתכל עלי אז סימנתי לו thumb up על היד. הוא אפילו לא עשה כאילו הוא מוריד את הטלפון מהאוזן.
ולפני שתגידו למה לא רשמת את המספר שלו ולמה לא התלוננת ולמה ולמה ...
בחייכם.... זה מזיז למישהו ? חבל לי על האויר.
אני מאמין בכל ליבי שלהתנדב למשטרה זה לכרות ברית עם השטן. מי שעושה את זה חייב להתבונן עמוק עמוק במראה ולשאול את עצמו שאלות קשות מאוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
כשדברים כאלו לא יקרו - אז שיעיזו לפנות לאזרח הקטן.
אתמול, עקף אותי רכב משטרה מסומן כשהשוטר הנוהג משוחח בסלולרי ליד האוזן. בשבילי זה 750 שקל ומי יודע כמה נקודות. בשבילו ...
צפרתי, כשהוא הסתכל עלי אז סימנתי לו thumb up על היד. הוא אפילו לא עשה כאילו הוא מוריד את הטלפון מהאוזן.
ולפני שתגידו למה לא רשמת את המספר שלו ולמה לא התלוננת ולמה ולמה ...
בחייכם.... זה מזיז למישהו ? חבל לי על האויר.
אני מאמין בכל ליבי שלהתנדב למשטרה זה לכרות ברית עם השטן. מי שעושה את זה חייב להתבונן עמוק עמוק במראה ולשאול את עצמו שאלות קשות מאוד.
לידיעתך,
אגף התנועה מתייחס לכך בחומרה יתרה
אותו שוטר היה מקבל דוח כמוך
ובשונה ממני וממך היה מועמד לדין משמעתי
שוטרים זה לא אלוהים!! זה בני אדם וחלקם אינם ראויים לשרת במשטרה אבל אם אתה ,ואתה ,ואתה , (כל אחד מאיתנו) יישב ויקטר על מר גורלו שום דבר לא יזוז
מאירקה, אף אחד לא מקטר על מר גורלו.
מה שמתארים כאן זו מציאות, ומסתבר שיותר מדי אנשים נכוו מהמשטרע הזו, ובמיוחד ממתנ"א.
במו ידיה המזוהמות יצרה מתנ"א את מערכת היחסים העכורה עם אזרחים טובים ושומרי חוק, ועכשיו היא זקוקה לעזרתם ומבקשת שיתנדבו עם כלי רכבם? אותם כלי רכב שמהווים מטרה יומיומית עבור אותה מתנ"א?
נא באוזן.
ונניח שברגע של חולשה, מחר אנחנו מתנדבים למיליציה הזו. מבצעים חילוצים, משחררים פקקים, ויש לנו שמחה גדולה והרבה סיפוק, ואז, למרות שאתה מבטיח השכם והערב שזה לא יקרה לעולם (ואני מאמין לך), אחרי X ימים/שבועות/חודשים מגיעה ההוראה מגבוה להשתתף באיזה מבצע אכיפה. ומה אז? כל אחד בא והולך מתי שבא לו? נוטשים את היחידה והחברים או שבולעים את זה, משתתפים בפעולות אכיפה בחירוק שיניים ואחר כך זה כבר הופך לשגרה? אפילו אתה סיפרת לי פעם שזה תמיד מסתיים ככה בסופו של דבר ושגם אתם השתתפתם בכל מיני מבצעים כאלה, ולי עדיין קשה לשכוח את הביקור הנבזי ההוא שערכה חבורת המשת"פים העלובה מיחידת הג'יפים של מרחב ירקון באחד מימי שישי בבור.
אני נגד עצם קיומה של משטרת תנועה כזרוע נפרדת. אני נגד מדיניות של אכיפה פרועה. אני נגד הקמת מיליציות של אזרחים על מנת שיבצעו עבודות שהמדינה מעדיפה לא לבצע. אני מאמין בכל לבי שהפתרון לקטל בדרכים אינו בידי המשטרע אלא בידי המדינה, והוא הולך יד ביד עם הפתרונות למכת האלימות והבריונות בכל תחומי החיים, ויחד עם הפתרונות לבעיית איבוד הערכים, והוא צריך להתחיל בחינוך. שים לב שבכל התחומים הללו המדינה מעדיפה לתקוע אצבע בתחת ולא לעשות כלום, לבזבז את המיליארדים שנמצצים מאיתנו על הסכמים קואליציוניים ולזרוק את האשמה על הציבור.
יותר מזה, אני מאמין בכל ליבי שמדיניות האכיפה לא רק שגויה מיסודה אלא שהמדינה והמשטרע נוקטות בה בחוסר תום-לב, ולא מתוך כוונה להפחית את הקטל בדרכים אלא מלכתחילה ומתוך כוונה כלכלית ברורה הרואה בציבור בעלי הרכב פרה חולבת שצריך למצוץ ממנה כל גרוש אפשרי, ואך ורק על מנת למלא את קופת האוצר בקנסות.
אז בשורה התחתונה - אני מעדיף להיתקע מדי פעם בפקקים ולא להיות חלק מהמערכת הזו.
אנחנו כנראה נמשיך להיפגש בטיולים וסביב מנגל ובקבוק סינגל-מאלט טוב, ואת צפריר אני בטח אפגוש כשאבוא אליו לרכוש ציוד ולשתות כוס קפה, ולא בפעולות של המיליציה שלכם.
שיהיה לכולנו יום טוב וסעו בזהירות.
מאיר.
אתה איש מאוד נחמד באופן אישי. בפעמים המעטות שיצא לנו לשבת סביב אותו מנגל, מאוד נהניתי מחברתך. באמת.
אבל תגיד לי בבקשה.
כשהאזרחים מקימים מיליציה בשביל לשמור על הבית / אוטו / שדה / רכוש כי המדינה לא עושה את זה או שולחים את הילד למורה פרטי כי המדינה לא מקיימת את חוק החינוך או כשאזרח נוסע מעבר לקווי האוייב על מנת להחזיר את האוטו/ משאית / שופל שלו כי המדינה לא עושה כלום בעניין הגניבות וכו' ...
הרי בעצם אין שום !!!!!!!!! מערכת שפועלת באמת במדינה הזאת. בטח לא כמו שהיא אמורה לפעול במדינה כמו שהמדינה הזאת מתימרת להיות.
אז מה אתם רוצים ממני ? מה המדינה רוצה ממני ?? אם אני דפקתי את המדינה ב 100 שקל השנה כי לא שילמתי את האגרה של הטלויזיה או הרדיו באוטו, הרי המדינה דפקה אותי באיזה 100000 שקל או יותר במיסים ואני לא מרויח כל כך הרבה .. אז מה היא רוצה ממני ?
כששר או כ"ח הכי זוטר שעובד 3 חודשים בלבד כי איזו סיעה התפטרה ומישהו ניכנס למספר ריאלי ל 3 חודשים עד לבחירות היקרות הקרובות , מקבל משכורת של 35 אלף שקל נטו לחודש כשהוא הופיע פעמיים לעבודה. וזה מידע אישי, אני מכיר את הבחורה באופן אישי. היא פעם אחת נסעה לכנסת לקבל את האוטו והפלאפון ופעם שניה בשביל להשבע אמונים לכנסת ישראל.
כשבכיר אחר במערכת הציבורית מרויח בחודש יותר ממה שאני מרויח בשנה נטו בכיס.
או אחר מרויח ביום יותר ממה שבניין שלם באיזו שכונה שאנחנו כל כך אוהבים לארגן לה תרומה שקטה. אז מה הם רוצים ממני ?
אני אוהב את המדינה, אני כועס כי איכפת לי. אישתי היקרה אומרת שאני ציוני הרבה יותר ממנה והיא מקנאה בי. אני לא יודע. אני כועס. אני מרגיש דפוק. המדינה שלי לא מתנהגת אלי יפה.
ומתחיל להמאס לי.
כשאני יוצא למשמרת במד"א אני נוסע כי אני אוהב לראות דם ולנסוע מהר באמבולנס ולא כי זה עוזר למישהו.
אני יצאתי מהכיתה בשעה הראשונה של השיעור הראשון של קורס א' של מתנ"א. פשוט הגעיל אותי מה שהלך לשם. כולם חובבי מלחמות כולם בעלי הורמונים משפריצים כולם באו בשביל התעודה הכחולה. לי יש תעודה אדומה. זה מספיק לי.
to serve and protect נישמע לי הרבה יותר קורץ.
כשזה יהיה ככה נדבר שוב.
אני עומד במה שכתבתי קודם.