חוזר: בניית תושבות מנוע לבאגי, מנוע של אופנוע.
אני עם ברוך אם זה לא ברור (ברוך,תוסיף את זה בבקשה לרשימה, ותראה בעצמך שלאורך זמן אנחנו מסכימים על 92% מהדברים) עיגון קשיח, תוך שימוש בכל (נדמה לי שש) נקודות החיבור המקוריות של המנוע. תושבות גמישות באות להגן לא על המנוע כמו שהן באות להגן על הנוסעים מויברציות, ברכב ספורטיבי מוותרים על זה מראש, אם זה באגי למרוצי מדבר ואם זה מכונית פורמולה 1 - המנוע, הגיר השלדה הכל מחובר ברזל לברזל, הכי קשיח שיכול להיות. בידוד רעידות? בזה מטפל מושב הנהג וריפוד התחת האישי שלך. אגב, המנוע הזה אכן נבנה להיות חלק נושא עומס עיקרי בשלדה המקורית שבו הוא ישב. אבל, זה לא אומר שכדאי לך לבנות עליו כחלק נושא עומס בשלדה הזאת. הייתי מתכנן את כל ששת נקודות החיבור בהתיחסות אחת לשנייה כמבנה מאד קשיח, כלומר, בניגוד למשל שמה שאתה רואה בפרויקט של BGU, גם כשהמנוע לא שם אני לא רוצה שתהיה אפשרות לתנועה בינהם. מה שאני רואה זה קשר ישיר בין תושבות מנוע מצד לצד, וגם קשר ישיר בין התושבת התחתונה לבין התושבות העליונות.
במנוע טורי, שמחובר בצורה קשיחה לשלדת אלומיניום באופנוע, יש משקולת איזון אחת לפחות שמסתובבת הפוך לקרנק ומאזנת את הרעידות בתדר הראשוני. אני לא זוכר אם ב 600 ישנן משקולות כי התופעה משמעותית יותר בנפחים הגדולים. באופנועים בדרך כלל חיבור המנוע לשלדה קשיח (חוץ מהרלי מסוימים וביואל (Buell), בהם קיימת מערכת חיבורים גמישים שמאפשרים למנוע לשקשק ולרעוד במישור אחד בלבד. הסיבה לשיכוך רעידות מנועי אופנוע היא בעיקר כדי לחסוך חיזוקים ועיבויים בשלדה שנועדו להקטין את החשש מסדקים ושברים. אם קיים צורך לבודד את הרוכב מהרעידות הדבר נעשה ע"י הרכבת תושבות גומי בכידון וברגליות. האפקט של פעולת המנוע על תנועת השלדה זניח כי האינרציה של מנועי אופנועים קטנה מאד יחסית למסה הכללית של האופנוע. לכן אפשר, לדעתי, לחבר את המנוע לשלדת הבאגי באופן קשיח ללא חשש, אך לא להשתמש בו כנושא עומס כי מבנהו יכול לתמוך בשלדת אופנוע קלה אך לא בשלדת באגי.
ארז
ארז , גלים או משקולות איזון קיימים גם במנועי רכבים המחוברים בצורה גמישה.
לפתוח הדיון , התכוונתי בשאלה הקודמת שלי ללמה אתה מפחד מחיבור תושבת לפרופיל עגול?
זה ממש כמו מרובע ואם אתה יודע לרתך טובה זה לא בעיה.
אורי, אם אי אפשר להפוך את המנוע בגלל כיווניות של הגיר, זה באמת הורג את הרעיון, וחבל, כי ככה זה היה צריך להיות...
קבל עצה מעשית שאם תיישם, אתה תודה לי עליה - יש לך את המנוע ביד, את הגיר, את השלדה כולה. תמדל את הכל בסוליד. הכל. זה לא מפחיד כמו שזה נשמע, לדעתי אתה יודע מספיק בשביל להתחיל ואתה תתפוס קצב במהירות אדירה. המקרה שלך הוא יישום קלאסי של תיב"ם. תמקם את החלקים במרחב, כולל השרשרת, תשחק איתם, תבנה את התושבות, תבנה את הציר הארוך, תכניס מיסב נוסף (לי נראה שצריך), תבנה את הבית שלו, תחבר את הכל, תהרוס, תבנה שוב ושוב... כשזה יהיה לשביעות רצונך ואחרי בדיקה של אחרים (וזה קל, כי את הקבצים אפשר לשלוח באימייל שוב ושוב) אתה מוריד קבצים לחתוך בלייזר ואתה תקבל תוצאה שהיא כמעט פרפקט במכה ראשונה.
אני לא יכול לתכנן עבורך את השליש האחורי של הבאגי שלך (שזה באמת מה זה, אל תחשוב על זה בתור תושבת מנוע), רק אתה יכול, אבל אם אתה תתכנן בסוליד אני (ואחרים) יכולים לבקר את העבודה שלך ואפילו להשתתף.
יש כאן חבר ששמע לעצה הזאת שלי לגבי תכנון מערכת מתלים לרכב שלו, ושהוא יספר לך כמה הוא הספיק ללמוד בכמה ימים של עבודה בסוליד שהוא לא היה לומד עד שהרכב היה נוסע אם היה מיד מצית אלקטרודות כמו שהוא תכנן...
ערב דוב!
ראשית, תודה גדולה לברוך על הסבלנות..
וגם לשאר החברים על ההקשבה ועל העיצות.
ההמלצה על עיגון קשיח ברורה לי,
אם זה פחות חופשים ופחות איבודי כוח במערכת ההינע.
עיגון קשיח גם מבטל את האפשרות לכשל ושחיקה בתושבות.
ובכל זאת החלטתי לוותר עליה, בעקבות ההשקעה הכספית במנוע אני לא רוצה להסתכן בהריסתו.
לדעתי הכוחות ששלדת הבאגי תפעיל את על הבלוק גדולים לאין שעור מכוחות של שלדת אלומיניום של אופנוע כביש.
מיותר לציין כי תמיד ניתן לבטל את תושבות הגומי, כך שהאופציות פתוחות, קודם כל נניע את הרכב.
ושוב תודה לכולם על התגובות,
ברגע שיהיה עידכון אני אדאג להעלותו לרשת.
להמלצתו של נימרוד אני מנסה להעמיד בהקדם את כל הרכיבים ביחד ולמצוא את הפתרון הנכון ביותר.
2 קבצים מצורפים
יש כול מיני חומרים שהם בין לבין דמויי אוקולון אבל על בסיס אחר שהם קצת יותר קשיחים מאשר תושבות גומי רכות נדמה לי ששמעתי את השם אופופילן בישראל אבל לא בטוח לא יודע איך הם קוראים לזה שם.
חלק מהבאגים בארה"ב משתמשים בזה במקום חיבור קשיח
אתה מדבר על פוליארתן כמו מכוניות ספורט?