לא מדוייק בנושא הרב דרגתי.
משאבת השמן מזרימה את השמן כבר בהתנעה , כשהוא צמיגי לוקח לו המון זמן להגיע לחלקים אבל יש זרימה.
שמן חד דרגתי הוא סופר צמיגי בטמפ' נמוכה וברוב הפעמים יפעיל את שסתום העודפים עוד לפני שהשמן יעבור את סדרת מיסבי הקראנק.
מודדים אותו רק ב 100C.
משום שבשימוש רגיל 80 - 85 % מבלאי המנוע הוא בהנעה יש בעיה רצינית עם שימוש בשמן כזה, עוד סיבה היא מדינות קרות בהם מגיעים למצב של חוסר הגעה של המתנע למהירות הנעה מנימלית! ושמן במצב של ג'לי שלא מאפשר סיכה בכלל
את השמן הרב דרגתי מודדים במדידה המסורתית של "משקלים" המספר התחתון מציין את הצמיגות במצב קר ( ו W לא מסמן WINTER כמו שנהוג לחשוב ) והשני צמיגות במצב חם ( 100C ).
השמן צמיגי יותר בטמפ' קרה למרות שהמספר נמוך יותר, הוא נמוך יותר כי מודדים במשקלים.
ה"מקצוענים" מודדים ביחידות CST ו CP המדוייקות יותר.
יוצא מצב שנגיד בשמן 10W30 הצמיגות ב - CST במצב קר היא 150 ובמצב חם 10.
האידיאל הוא בסביבות 9-13 CST בכל מצב.
לכן ככל שתרדו במספר הנמוך תתקרבו לאידיאל.
כמו כן מדובר תמיד בצמיגות קינמטית ולא בצמיגות אוניברסלית.
לפירוט נוסף חכו למאמר השלם אני מקווה שזה יהיה בזמן הקרוב זה לא תלוי בי יותר.
על התהליך הנכון והחומרים הנכונים "לפחד" מהם ייצור שמן מינרלי , הזיקוק שלו, והחלוקה לקבוצות ניתן לקרוא במאמר שלי בשארקס ( בקרוב המשך הסדרה באתר ההוא, אגב יש אחלה מאמרים למתחילים! ).
http://www.sharks.co.il/modules.php?...rder=0&thold=0
אם מישהו אומר לכם ש 0W או 5W לא טובים למנוע שלכם מוטב לו לעשות קצת שיעורי בית.
כמה שיותר קרוב לצמיגות עבודה ככה יותר טוב.
אם יש לכם בעיות מרימים תתקנו אותם , אין מה לעשות.
אם המנוע שלכם חשוב לכם אתם צריכים להעדיף לתקן מאשר להשתמש בצמיגות גבוהה.
היצרן לא תמיד צודק, היצרן מאזן בין עלות לתועלת.
שינוי הצמיגות בשמן סינטטי בטווח הזמן המתאים לו בואו נגיד עד 7500 מקסימום מקסימום
הוא ממש קטן, אתם מוזמנים לבדוק.
במינרלי המשחק שונה לגמרי.
הסיבה המרכזית להחלפה של שמן סינטטי היא שהתוספים נגמרים, שמן הבסיס יכול להחזיק הרבה יותר זמן.
שוב תלוי גם איזה סוג שמן יש איזה 10 סוגים של שמנים סינטטים שביניהם עושים מיקסים.
הבעיה העיקרית עם שמן בטמפ' גבוהה היא לא התפרקות ( השמן או התוספים רובם שורדים את ה150 הZDDP מגיע ל200 וEP יכול לסבול טמפ' שקרובה לטמפ' שהמתכת מחליפה כתובת מחלק לחלק )כמו שהרוב חושבים , תסתכל בדף טכני של שמן מינרלי טוב ותראה שהטמפ' של ההתפרקות גבוהה ביחס לטמפ' הממוצעת במנוע.
הבעיה האמיתית היא הצמיגות היורדת לרמה שההפרש בין 40 ל 60 כל כך קטנה שזה כבר כמעט לא משנה.
2. קצב ההתחמצנות גדול פי 10 ב150C לדוגמא.
אני שונא לענות בכלליות.....