חוזר: בהמשך להודעה הקודמת - עשיית רכב שטח מחיפושית..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי bobsfog
1. עבור
2. אפשר לראות.
3. הכי מעניינת כאן ללא ספק.
4. עבור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
1. עבור
2. אפשר לראות.
3. הכי מעניינת כאן ללא ספק.
4. עבור
אתה יכול להסביר לי אולי מה רע ב4?
לי זה נראה דיי מושקע...לפי מה אתה יודע שמשהו לא טבו שם?
תראה, יהיה לא רציני מצידי להתחיל לבנות תיאוריות על סמך תמונה. הדרוג שלי הוא כאמור 3, אחרי זה 2, 4 אחריהם בהפרש ענק, ו1... :lol:
4 נראה לא רע, אבל רק מצפייה בתמונה אני חושד שהפרונט נלקח מאיזה פרייבט כמו פיאט כלשהו. שוב, זה סתם ניחוש, אבל אני חושב שבאגי לפאן צריכה להסתמך על פרונט של פולקסווגן. למה? גם כי הוא חזק, גם כי קל וזול להתעסק בו וגם כי יש לו אינסוף אפשרויות לשיפור ושדרוג בהמשך.
גם אני חושב ש-3 הכי מעניינת כאן. יש לה את הפרונט הישן (הטוב מכולם, עם בול-ג'וינט) והיא נראית (שוב - רק נראית) מתוכננת ובנויה נכון וטוב.
גם 2 נחמדה מאוד ושווה בדיקה.
אלה השתיים שהייתי טורח לנסוע ולבדוק גם בפועל, מעבר לצפייה בתמונה.
כמה הם מבקשים עבורן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
תראה, יהיה לא רציני מצידי להתחיל לבנות תיאוריות על סמך תמונה. הדרוג שלי הוא כאמור 3, אחרי זה 2, 4 אחריהם בהפרש ענק, ו1... :lol:
אוקיי:
לאחר בירורים קצרים:
3 - כבר לא למכירה.
2. דיברתי עם האיש, הוא אומר שכבר לא משתמשים בבאגי הרבה זמן והוא מוכן לרדת לאזור ה9 אלף שקל.
הבעיה היא שהוא מאשקלון, ואני מרעננה...אז נצטרך למצוא זמן לזה.
ומצאתי משהו חדש..מה דעתכם על זה:
http://www.cartel.co.il/Upload/153030חדשדנדש_065.jpg
באגי משלדה של חיפושית מקוצרת!
יש לה את כל התוספות. מנוע 1600 סובארו ארבע צמיגי שטח מוגבהת מושבים של מאזדה עוברת הכל
זה מה שכתוב עלייה....
מה דעתכם?
ציטוט:
אוקיי:
2. דיברתי עם האיש, הוא אומר שכבר לא משתמשים בבאגי הרבה זמן והוא מוכן לרדת לאזור ה9 אלף שקל.
הבעיה היא שהוא מאשקלון, ואני מרעננה...אז נצטרך למצוא זמן לזה.
זה לא מעט כסף, בתנאי שהרכב אכן בנוי בצורה ראויה. אל תשכח שבאגי, כל באגי, ובמיוחד כאלה שנבנו ע"י צעירים מתלהבים שמחפפים/מעגלים פינות/מחוסרי ידע, היא רכב די מאולתר ואינה מתקרבת לרמת האמינות המקובלת במכונית רגילה. באגי שעמדה הרבה זמן זה בכלל לא טריוויאלי שהיא אפילו תניע כשתבוא לבדוק אותה...
גם אם היא אכן מניעה ונוסעת, תתכונן נפשית לעבודה ארוכה על יישור קו ושיפוץ של כל מיני מכלולים חיוניים כמו בלמים, קו דלק, מערכת היגוי וכו' וכו'. אם עדיין מוצא חן בעיניך, סע לראות אותה עם מישהו שקצת מבין. אם זה שווה משהו, תשחט עוד קצת במחיר או שבעל הרכב ידאג לך להובלה עד הבית.
ומצאתי משהו חדש..מה דעתכם על זה:
http://www.cartel.co.il/Upload/153030חדשדנדש_065.jpg
באגי משלדה של חיפושית מקוצרת!
יש לה את כל התוספות. מנוע 1600 סובארו ארבע צמיגי שטח מוגבהת מושבים של מאזדה עוברת הכל
זה מה שכתוב עלייה....
אל תתלהב מסופרלטיבים שנכתבו על ידי המוכר...
תסתכל טוב על הזוית המוזרה של הגלגלים האחוריים, לזה קוראים זוית קמבר (CAMBER) חיובית, ולמרות איך שזה נשמע ("חיובי"), זה דווקא לא דבר טוב... זה מה שרואים כשמגביהים מתלה אחורי מסוג SWING, והפירוש הוא שזו באגי עם גיר של חיפושית רגילה.
מנוע סובארו 1600 הוא מספיק די והותר (כ-70 כ"ס כשהיה חדש) לרכב פאן ומאוד אמין, אבל הגיר הוא לדעתי נקודת התורפה בבאגי הזה. אולי הוא יחזיק מעמד, אולי לא. קשה לדעת.
בכל מקרה - רכב כה קצר, עם מרכז כובד גבוה ומתלה אחורי כזה, מועד להתהפכויות. אני לא צוחק - דרושה הרבה מאוד זהירות בנהיגה בו!
מה דעתכם?
1 קבצים מצורפים
:shock: :shock:
אני היחיד כאן שחושב על הפיספוס הענק הזה?
רון רוצה 12 אלף שקל לרכב + נגרר. הנגרר שווה לא מעט, סביבות ה-8K.
אם הוא יסכים למכור לך את הרכב בסביבות 8K - 10K, זו המציאה של החיים, אין מה לבדוק גרוטאות שחוטות אחרות, כאלו שלך תדע מי ריתך אותם וכמה הוא מוכשר. הבאגי הזאת מושלמת. מנוע זה עניין זול מאוד יחסית ויש מגוון ענק! דבר איתו, תלך עליה, יהיה לך כלי מדהים ובלי הרבה עבודה, It's a keeper!
הנה תמונה של הרכב עם זוג צמיגי סליקס מאחורה. ווילי ציוני איכותי.
ד"א היא הופיעה במגזין הגה, גיליון 54.
ד"א נוסף, הנה מודעת מכירה ישנה, תראה את המחיר ותראה את המנוע שהיה מורכב בה.
http://www.carsforum.co.il/vb/showth...ight=%F8%E5%EF
ו...
http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?id=2463
המוכר אמר לי גם שהבלמים הם בולמי דיסק, ושפעם בשבוע עושים סיבוב כשדי לבדוק שהכל עובד.
לטענתו הכל עובד ושמור.
אבל הוא גם אמר שהמחיר ההתחלתי שלו היה 12 והוא מוכן לרדת עד 9K בתור לעשות טובה, כי הוא
אוהב את הבאגי והוא לא רוצה למנוע מאחרים את הכיף..(?)
בכל מקרה..
אתם אומרים שאני צריך לדיין איתו במחיר?
ונגיד ואני מגיע עד אליו - מה אני צריך לבדוק בדיוק?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
:shock: :shock:
אני היחיד כאן שחושב על הפיספוס הענק הזה?
רון רוצה 12 אלף שקל לרכב + נגרר. הנגרר שווה לא מעט, סביבות ה-8K.
אם הוא יסכים למכור לך את הרכב בסביבות 8K - 10K, זו המציאה של החיים, אין מה לבדוק גרוטאות שחוטות אחרות, כאלו שלך תדע מי ריתך אותם וכמה הוא מוכשר. הבאגי הזאת מושלמת. מנוע זה עניין זול מאוד יחסית ויש מגוון ענק! דבר איתו, תלך עליה, יהיה לך כלי מדהים ובלי הרבה עבודה, It's a keeper!
הנה תמונה של הרכב עם זוג צמיגי סליקס מאחורה. ווילי ציוני איכותי.
ד"א היא הופיעה במגזין הגה, גיליון 54.
ד"א נוסף, הנה מודעת מכירה ישנה, תראה את המחיר ותראה את המנוע שהיה מורכב בה.
http://www.carsforum.co.il/vb/showth...ight=%F8%E5%EF
ו...
http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?id=2463
אני לא יודע אם אני צריך את כל מה שיש שם.
, וגם אם כן..
נגיד אני קונה את הבאגי ב5K, כמה עוד אני אצטרך לשים בשביל מנוע נורמלי, נגיד מסובארו ולא של WRX?....
כל הבלאגן הזה יוצא לי בסביבות ה9000 שקל?
אני חושב שדרור יוכל להגיד במדוייק יותר, אבל כן, סביבות ה-5K למנוע סובארו ומתאם.
אני בטוח שרון עצמו יוכל בכיף להשיג לך מחיר מצויין על מנוע, דבר איתו על זה.
ככה יוצא שבסביבות ה-12K אתה יוצא עם כלי מקצועי כבר, נטו, מוכן למרוצים כמעט (גלגל ספייר ושטויות אחרות שאני לא רואה על הרכב).
גם אם אתה לא מעוניין במרוצים כרגע, בבוא היום, הכלי הזה יתאים.
בחמש אלף... באמת כואב לי על הכלי הזה. זה לא נתפס בכלל!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
אני חושב שדרור יוכל להגיד במדוייק יותר, אבל כן, סביבות ה-5K למנוע סובארו ומתאם.
אני בטוח שרון עצמו יוכל בכיף להשיג לך מחיר מצויין על מנוע, דבר איתו על זה.
ככה יוצא שבסביבות ה-12K אתה יוצא עם כלי מקצועי כבר, נטו, מוכן למרוצים כמעט (גלגל ספייר ושטויות אחרות שאני לא רואה על הרכב).
גם אם אתה לא מעוניין במרוצים כרגע, בבוא היום, הכלי הזה יתאים.
בחמש אלף... באמת כואב לי על הכלי הזה. זה לא נתפס בכלל!
אני לא מעוניין במרוצים - ולכן אני חושב שחבל לי לקנות את הכלי הזה - כי אני לא אנצל את היכולת שלו.
ואין לי 12K לצערי...
יש לי מקסימום 10. כולל הכל.
ציטוט:
בחיים שלי לא צחקתי ככה ממכונית :) :) :) :)
זה אוטו או פרגולה???
וברצינות, אני חושב שהבאגי של מוסך רון שהוצגה פה היא בחירה מנצחת לא נראה לי שתמצא כלי כל כך מושקע.
ביחוד אם אתה מקבל את הנגרר איתה.
מקסימום תמכור את הנגרר ובכסף הזה תשים מנוע.
לגבי מה שאמרת על זה שלא תמצל את היכולת שלה, מה איכפת לך? כל עוד תהנה ממנהותנצל אותה למה שאתה רוצה, היא פתרון מצוין.
בנוסף, בהנחה שמוכרים אותה בשם המוסך ולא פרטי, אולי הוא יסכים לתשלומים או להסדר אחר שיהיה נח לשניכם, נראה שהוא כבר מנסה למכור אותה די הרבה זמן.
גלעד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Gilad
בחיים שלי לא צחקתי ככה ממכונית :) :) :) :)
זה אוטו או פרגולה???
גלעד
שגיא, אתה עושה צחוק? כאן זה ג'יפולוג, לא פורום נגרות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
אני חושב שדרור יוכל להגיד במדוייק יותר,
אמנון, מי שיכול לתת תשובות מדויקות זה רון. הוא בנה את הרכב, הוא מוכר אותו.
אני רק העליתי את ההודעה ומנסה למצוא לו קונה, כעזרה לחבר.
הרכב הזה אינו רכב לתחרויות, בעיקר ברמת כלוב ההתהפכות שלו, אבל הוא פרפקט למטרות של שגיא. הכל בנוי כבר, כל מה שצריך זה להוסיף מנוע.
כל מנוע סובארו 1.6-1.8 יעשה את העבודה מצוין.
ועכשיו למשהו אחר, פחות נעים, אבל שקשור במישרין לנושא הדיון:
אחרי שיחה שהייתה לי עכשיו עם חבר ותיק בפורום שכולכם מכירים, אחד שבונה רכבי שטח מיוחדים וקיצוניים ושמקצועו עריכת דין, חובה להזהיר שוב ושוב ושוב:
למכוניות בבניה עצמית לא רק שאין רישוי וביטוח, אלא עצם בנייתן היא עבירה על החוק ובמקרה של אירוע עם נפגעים, התייחסות הרשויות מחמירה במיוחד - עד כדי מאסר בפועל, שלא לדבר על המשמעויות הכספיות.
לכן מעבר למפגשים עם החוק, כל כך חשוב שבאגי שאתם רוכשים/בונים בעצמכם תהיה בנויה בצורה נכונה, מקצועית ובטיחותית, כדי להפחית למינימום את הסיכוי שלכם עצמכם להיפגע במקרה של חס וחלילה התהפכות או שאר תאונות עצמיות.
דבר חשוב נוסף - גם מי שמכר לכם רכב כזה לא יוצא נקי במקרה של תאונה עם נפגעים.
רובנו בפורום כאן, מבוגרים מספיק כדי להבין את ההשלכות של התחביב שלנו ולקחת אחריות על מעשינו. הפנייה שלי מכוונת כרגע לחברים הצעירים, חלקם בני-עשרה, שאולי לא מפנימים עד הסוף את ההשלכות המשפטיות של בנייה ונהיגה במכוניות כאלה (בניה עצמית, ללא תקינה, ללא רישוי, ללא ביטוח) במקרה של תאונה.
לתשומת לבכם.
דרור, אזהרתך אכן נכונה ומוצדקת וכאן באה השאלה (ואולי לא בשרשור הנכון אלא בחדש) - האם יש דרך להפוך את הרכב לחוקי ולו ברשיון רכב חקלאי ולאו דווקא רשיון כביש - כלומר רכב עם רישוי תנועה אך עם הגבלה כמו שיש למיולים,טומקארים ושאר מופלאות היצירה (בין אם לחיוב או לשלילה) וזאת על מנת שניתן יהיה לבטחו ואו לפחות לדעת שלא יעצרו את הבעלים בכל פעם שאיזה שוטר ירצה לעשות קופה (אני לא מדבר על מצב של תאונה, שם זה מחייב ביטוח ומכאן גם חוקיות).
לא. אין שום אפשרות כזאת וגם לא תהיה.
לפי מה שמדברים בהקשר של חוק הספורט המוטורי אז בעתיד, כלי רכב (כולל כאלה בבנייה עצמית) המיועדים לתחרויות יוכלו לעבור בדיקת-טכניון כדי לקבל רישוי מיוחד למירוצים, ואפשר יהיה לבטחם בביטוח מיוחד לצורך השתתפות בתחרויות ובאימונים.
הרישוי הנ"ל יכסה השתתפות בתחרויות בלבד ואסור יהיה לנסוע עימם בכבישים ביום-יום, אפילו לא לחצות כבישים. זה מה יש.
מתי כל זה יקרה? אין לי מושג. אני גם ממש לא בטוח שכל המכוניות שמתחרות היום יצליחו לעמוד בבדיקה הנ"ל. מה שבטוח הוא שמי שלא יהיה לו רישוי מירוצים, לא יוכל לבטח את עצמו ולהתחרות.
דרור, אני מדבר על רישוי חקלאי , רישוי שאינו מתיר נסיעה על כביש (או לפחות מגביל אותו) אלא רק בשטחים חקלאים - אם ראית פעם טרקטור (ואני מניח שראית ) הקשר בין טרקטור לבטיחות הוא מקרי בהחלט והם נוסעים גם בכביש וגם עם ביטוח ומכאן שאולי באגי שעברה את הטכניון תוכל לקבל רישוי כזה.
אבל אכן , הגיוני שהנושא יפול על אזניים אטומות במשרד התחבורה/רישוי ומכאן שהנושא הזה לא יתממש בעתיד הקרוב...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
אמנון, מי שיכול לתת תשובות מדויקות זה רון. הוא בנה את הרכב, הוא מוכר אותו.
דרור כוונתי הייתה שאולי תוכל לתת נתון מדוייק יותר על מחיר עכשווי למנוע סובארו + פלטה מתאמת, עקב הניסיון הנוכחי עם הבאגי.
לא ספציפית לגבי הרכב של רון.