היי
אפשר פשוט לבטל את רדיאטור החימום בעזרת מעקף פשוט... גם חיסכון גדול בליכלוך (חלודה) במערכת הקירור - אומנם יש קצת "איבוד" של שטח קירור זניח - אבל הרבה פחות התנגדות לזרימת המים(החלפת חום) - והכי חשוב אפשר לדעת עם זה הכיוון לפיתרון...;)
Printable View
אמנם לא גרנד אלא מרצדס 92 האים יכול להיות הבדל בנפח במספר התאים או השורות בין רדיאטור מקורי לבין רדיאטור חליפי תוצרת בשן
הרכב מתחמם עם רדיאטור חליפי ולא מתחמם עם רדיאטור מקורי
איך אפשר לבדוק אם ישנם הבדלים בין הרדיאטור מבלי לפתוח אותם
Eliyuval יקירי,
שמחתי מאד לשמוע שכל כך פשוט לפתור את בעית החימום אבל אחרי שחקרתי את התרשים של מערכת הקירור המצורפת היגעתי למסכנה שאו שלא הבנתי אותך, או שאתה טועה.
המים מהמנוע זורמים דרך גוף= התרמוסטט לשני צינורות:
1. צינור רחב (ראשי) דרך התרמוסטט לרדיאטור.
2. צינור קטן יותר, עוקף תרמוסטט לבלוק החימום.
אם אני מבין נכון, סתימה בבלוק החימום תגרום לכל המים לזרום לרדיאטור - אז זה במקביל, לא בטור, נכון?
ביציאה מהרדיאטור המים הולכים עם צינור גדול למשאבה שמזרימה את המים המקוררים למנוע.
במקביל מגיע למשאבה גם צינור קטן מבלוק החימום.
אם אני צודק, אין שום חשיבות לסתימה בבלוק המנוע על תיפקוד קירור המנוע.
אז חזרה לבעית החימום.
למי יש תמונה של הרכבת מאורר חשמלי על הרדיאטור בצ'ירוקי XJ?
איזה מאורר קונים?
איפה מעגנים?
יש מקום בין הרדיאטור לגריל? או צריך לשדרג גריל?
מודה מראש על התייחסותכם,
מרק SixPac
המעגל הקטן נועד לקרר את ראש המנוע באופן קבוע, סתימה שם אכן תגרום להתחממות מה ובעיקר לאי אחידות בחום לאורך הראש.
לפני שמוסיפים/מחליפים מניפה חשמלית חפש פן קלאצ' HD.
שלא כפי שנכתב כאן, HD קלאצ' הוא לא כזה שעובד ב100% נעילה עד 1600 סל"ד (זהו קלאצ' לא_טרמי) אלה בעל יכולת נעילה גבוהה יותר.
פן קלאצ' סטנדרטי ננעל עד 70% ממהירות המנוע.
פן קלאצ' HD ננעל עד 90% ממהירות המנוע.
קרא עוד כאן.
http://a134.ac-images.myspacecdn.com...54e6d60085.jpg
חפש קלאצ' של Torqflo מק"ט 922737 או Hayden 2796
הנה כמה הסבות:
http://www.go.jeep-xj.info/HowtoElectricFan.htm
http://www.go.jeep-xj.info/HowtoTaurusFanInstall1.htm
http://www.naxja.org/forum/showthread.php?t=962512
המעגל הקטן נועד לקרר את ראש המנוע באופן קבוע ?????????????
נו באמת......המעגל הקטן מיועד לחימום הביצים של הנהג ביום חורף קר.
עכשיו ברצינות, רוב בעיות החימום קורות בנסיעה איטית בטורים נמוכים לכן אני חושב שמאוורר חשמלי יכול להיות יעיל יותר, אבל חשבתי בכיוון של מאורר דוחף מצידו החיצוני של הרדיאטור כמו שהירכבתי בזמנו בגראנד.
תחשוב שוב ונסה להשאיר ביצים ובוטות מחוץ לעניין.
מאוורר מול מאוורר יוצרים התאבכות שברוב המקרים מקטינה יכולת קירור ולא מעלה.
קודם כל אני מתנצל אם הייתי בוטה, סך הכל היתלוצצתי, אצלי ב XJ יש יציאת מזגן/חימום בדיוק במקום האסטרטגי המוזכר.
כמי שהוא ספקן בטבעו אני לעולם לא בטוח גם במה שאני אומר אבל חשבתי: מה קורה בקיץ כאשר חם ולא מפעילים את החימום ברכב, כלומר אין קירור לבלוק הפנימי. אז איך מתקרר הראש?
ת'אמת, אני ממש לא בטוח שאני מבין את משטר הזרימה של מי הקרור.
אגב, לא היתיחסת לספקות שהעלתי לגבי פסיקתו של eliyoval לגבי השאלה: "טור או מקביל"
שבוע טוב, מרק SixPac
כאשר ואין זרימת נוזל קירור לאורך הראש, נוצרים הפרשי טמפ בין קדמת הראש לחלקו האחורי. בנוסף ישנם הפרשי חום בין הראש לבלוק דבר שעלול לגרום לפריצת אטם ראש מנוע. תזכור שראש המנוע הוא יצרן החום העיקרי.
הקירור של הרדיאטור הקטן הוא לא משמעותי למערכת אלה הסירקולציה במעגל בו הוא חלק ממנו.
ככלל, המנוע חייב לעבוד בטמפ אחידה בכל חלקיו, ביטול המעגל הקטן יגרום להפרשי חום, הצטברות בועות אוויר בראש המנוע, התחממות נקודתית והתחממות מה כתוצאה מעבודת מנוע לקויה.
ככל שאני שומע יותר אני מבין פחות:
אם יש פה משהו שיודע מה זה תזרים תהליך, שירים את הכפפה ויצייר לי את זרימת המים.
מרק
האמת אני קצת מבולבל על איזה רכב אתם מדברים עם כל התמונות.
בכל מקרה בהנחה שמדובר בגרנד כמו בכותרת השרשור, צירפתי את זרימת המים של מערכת הקרור למנוע 5.9\5.2 ליטר.
תודה אדון שועל,
את הספרים האלו יש לי גם, אגב XJ 1991, זה הרכב שלי.
התמונה ששלחתה מופיעה בדיוק גם בספר של ZJ 1995 וגם בספר של CHILTON
הבעיה שזה לא פותר לי את הדילמה. נאמרו פה דברים שאני לא בטוח מבין או מקבל.
אין לי כבר כח לחזור על כל מה שנאמר כאן.
זהו, היתיאשתי, מחכה לחורף, אז אין בעיות חימום.
מרק,
התחלת לדבר שטויות ..
תתקשר אליי שלחתי לך בפרטי
שלום לך מרק
אני רואה לפי התגובות שלך בשרשור שממש נכנסתה לפלונטר רציני,
ברצוני להדגיש שעם עובדות לא ניתן להתווכח ובעיות החימום בגראנד שלי חלפו ונמוגו מהעולם
כאילו לא היו, ובא לציון גואל,
כמו כן אני לא מצליח להבין איזה קטע בדיוק אתה לא הבנתה.
אולי פשוט תשטוף את הרדיאטור הפנימי והמתן לתוצאות גם אם לא הבנתה את מחזור הקירור.
מזיק זה לא.
אני מוכן לנקות את המערכת עם מברשת שיניים, אבל להבין מותר?
אז עד עכשיו מכל תשובה אני מבין פחות.
ננסה שוב, הזרימה במעגל הקטן מקבילה לזרימה במעגל הגדול.
המעגל הקטן זורם באופן קבוע ללא קשר למצב הטרמוסטט, המעקף בבית הטרמוסטט מאפשר זרימה רציפה.
הזרימה במנוע היא מחלקו התחתון, מהבלוק לכיוון הראש. נוזל הקירור נכנס אל הראש דרך מעברי המיים, קולט חום וממשיך דרך המעקף אל משאבת המיים. אילו לא היה מעקף טרמוסטט המאפשר זרימה רציפה דרך ראש המנוע, נוזל הקירור היה עומד או לפחות זורם לאט ואז היו נוצרים הפרשי חום וכו.
רדיאטור החימום מחובר למעגל הקטן כי נוזל הקירור בו מתחמם מהר יותר, לא כדיי לקרר את נוזל הקירור.
אני מודה לכל המשיבים.
החלטתי ללכת על פרוק וניקוי יסודי של הרדיאטור והחלפה אם יש צורך.
להת' בשטח,
מרק
בעזרתו האדיבה של אלי, נוקה רדיאטור החימום הפנימי כפי המופיע כאן בשירשור.
הרצנו את המנוע לחום אל מעל 210 ולא הייתה נזילה ממיכל העיבוי.
בתקווה שגם בשטח בטיפוס איטי וחם יימשך המצב ולא יפרוק מיכל העיבוי כפי שהיה לי בעבר.
רצ"ב תמונות
אחוות הצ'ירוקים
אם מיכל עודפים פולט מים - היכן תהיה השלולית על הרצפה (אם הרכב עומד על משטח ישר)?
באיזה כמויות מדובר והאם יכול להיות שהפריקה מתרחשת לאחר זמן קצר מדימום הרכב בחניה - לא מיידית אלא כמה דקות או יותר?