חוזר: פרויקט חדש - באגי לילד בן שנתיים
ערן, סרן חי במובן המקובל ברכב, יש לו שתי דרגות חופש - מעלה מטה, וסבסוס - גלגל אחד עולה ואחד יורד. זה לא עובד עם הנעת שרשרת! אם אתה משתמש בשרשרת, אתה לא יכול להרשות את דרגת החופש של הסבסוב. ככה זה בהרבה מאד טרקטורונים - ולזה אני מניח שאסף התכוון. "סרן חי" שהוא ציר אחורי קשיח, שיושב על זרוע מרכזית אחת שיש לה רק דרגת חופש אחת - מעלה מטה. הן השרשרת והן דיסק הבלימה הבודד נמצאים צמוד לזרוע. זו מערכת פשוטה מאד, פשוט תסתכל על הטרקטורן הבא שאתה רואה. למעשה, זה בדיוק מה שאתה ציירת, רק שאתה תפסת אותו משום מה עם לא פחות מארבע זרועות שכולן על אותו ציר - אחת מרכזית, חזקה, עם מיסוב רציני בצד של השלדה, תעשה את אותה עבודה, וקפיץ/בולם זעזועים יחיד, באמצע הוא כל מה שצריך.
בשביל לממש סרן חי אמיתי עם שתי דרגות חופש, אתה צריך הנעה של דרישפט, וזה נראה לי כבד, מסובך ולא ריאלי.
על דיפרנציאל בכל מקרה לדעתי אפשר לוותר ברכב קל כזה שנועד לשטח בלבד.
והערה אחרונה - וותר גם על המתלים. רכב קל מאד יסתדר יופי עם צמיגי טרקטורון בתור המתלים, וילד בן שנתיים כנראה בכל זאת הולך לסוע בעיקר על משטחים ישרים יחסית, הוא לא הולך לכבוש את באחה... (כאן היה אמור לבוא סרטון מגניב של מה שאתה באמת צריך לבנות, אבל אני לא מוצא בינתיים...)
בנושא הגבלת המהירות, 4 פעימות אפשר להגביל על ידי הגבלת הדוושה ושתי פעימות אי אפשר?
זה חשוב בגלל שזה יקבע את סוג הקטנוע שאני הולך לחפש בפירוקיה.
יש כזה דבר קלנועית מפירוק? איזה מצבר היא משתמשת (זו לא יחידה גדולה כמו של מלגזה חשמלית)?
על הדיפרנציאל והדריב שאפט אני באמת כנראה אוותר
סרן חי עם קפיצי עלים לא בא בחשבון גם בגלל שאני לא מתכוון לעבור לדרייב שאפט וגם בגלל שעלים זה לא סקסי.
עכשיו ההתלבטות היא באמת בין סרן חי עם דרגת חופש אחת ושתי נקודות ריתום לשילדה לבין מתלים נפרדים.
המתלים באמת לא ממש חשובים לנהג בפרויקט הזה אבל הם מאוד חשובים :) למהנדס בפרויקט הזה.
ערן, איך שהשאלה שלך הופיע נזכרתי במשהו שראיתי באינטרנט אבל לא הצלחתי לשחזר... עכשיו מצאתי:
סרטון וידאו חובה לראות!
Trophy Cart
http://www.trophykart.com/main.htm
http://www.trophykart.com/Gal_2.jpg
ציטוט:
בנושא הגבלת המהירות, 4 פעימות אפשר להגביל על ידי הגבלת הדוושה ושתי פעימות אי אפשר?
ההגיון של זה לא ברור לי. כשכתבתי על השייבה המגבילה דיברתי על אופנועי 50 - שתי פעימות- ואני לא רואה את ההבדל בין זה ובין הגבלת פתיחת פרפר המצערת.
קחו מנוע 4 פעימות ותנו קצת גז- הטורים עולים ונשארים קבועים.
קחו מנוע 2 פעימות ותנו קצת גז - הטורים עולים ועולים ועולים וקשה לשלוט עליהם.
למה ? אני לא בטוח , אולי בגלל שבמנוע 2 פעימות פחות אנרגיה מבוזבזת על הנעת מכלולי המנוע עצמם.
אז בעצם אתה אומר שבעלי אופנועים שתי פעימות לא יכולים לשמור על מהירות קבועה באמצעות יד יציבה על המצערת?
אני לא מקבל את זה. לא מבחינת ההגיון ולא מבחינת הנסיון.
הבאגי באמת נראית מדליקה עם זרועות A כפולות מקדימה, אבל מה זה TRI LINK מאחורה?
רק חבל שאין תמונות יותר מפורטות.
דרך אגב התחלתי עכשיו איזה קורס עצמי ב SW ,אני נותן לי כמה ימים להבין את הרעיון של התוכנה ובהמשך אני אוכל לשלוח שרטוטים קצת יותר רציניים של הרעיונות שלי.
2 קבצים מצורפים
יש שם סרן אחורי חי מאחורה, trilink - אני מניח שהכוונה למתלה של שתי זרועות רדיוס + מוט פנהרד בדומה למתלה קדמי של לנדרובר, ואולי לא...
אבל זה לא העניין, מצאתי משהו עוד יותר מעניין בשבילך בתור דוגמא:
http://www.race-dezert.com/forum/showthread.php?t=11868
שוקל 60 קילו, מנוע חשמלי 2 כ"ס מותקן ישירות על הסרן האחורי (נראה כמו מנוע סטרטר גדול מאד) עם המצבר מעליו בשביל משקל. רעיון מדליק, ביצוע לא פחות ממדהים, ללא ספק מדובר כאן על אבא משועמם אבל ממש :-D
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=1442&stc=1
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=1443&stc=1
בימים האחרונים אין לי דקה זמן, אבל ראיתי את התמונות החדשות והייתי חייב לברר על מה מדובר.
זה פתרון ממש מפתה, סרן אחורי חי עם דיפרנציאל
עלות הסרן כולל מנוע וברקס אינטגרלי בין 300 ל400 דולר בארץ האפשרוית - עלות ממש הגיונית
משתמשים בסרנים האלא בכלים כאלה:
http://www.minutemanintl.com/images/200Xinuse_small.gif
http://www.planetmobility.com/store/...er/themed5.jpg
ובכלל העבודה על הבאגי הקטנטונת נראה מצוין
איפה אני מברר כאן בארץ על סרן כזה?
אם אני מייבא לבד, יהיה כאן מכס? אחרי הכל מדובר על מנוע של מכונה ולא של מכונית.
יש מפעל אחד לפחות בארץ שמרכיב קלנועיות. שווה לראות אם יש להם חלפים משומשים.
אסף.
מה שאתה אומר ערן מחדש לי. לא הסתכלתי אף פעם מתחת לקלנועית של סבתא שלי (שאגב נוסעת כבר שנים, משהו כמו 3-4 ק"מ כל יום). אבל אם אכן יש לך שם מכלול של סרן + מנוע + ברקס, זה באמת אידיאלי - כל המכאניקה, החשמל והבקרה תפורה כבר ומוכנה. זה ישקול גם חצי או פחות מהקלנועית, ועם ילד במקום מבוגר, המשקל בפועל יהיה אולי אפילו שליש - והביצועים בהתאם. אתה צריך לדפוק פיזית על הדלת בקיבוץ אפיקים, חייב להיות להם שם איזה מחסן מאחורה איפה שכל הקלנועיות הישנות זרוקות...
ב900 שקל בדיוטי פרי אתם קונים ג'יפ חשמלי12 וולט , עם שני מנועים ושני מצברים, ושתי מהירויות, שלוקח שני ילדים במשקל כולל של קצת מעל 50 ק"ג למהירות של כמעט 10 קמ"ש. כשיש מנוע לכל גלגל לא צריך סרן ודיפרנציאל, וגם לא נעילת דיפרנציאל.
או שתסעו בג'יפ, כמו שהבנות שלי עושות (כשקנינו את הג'יפ הגדולה שהיתה בגיל ארבע למדה במהירות לנהוג בג'יפ, והקטנה, שהיתה אז בת שנה ורבע, שימשה על תקן המנכ"ל עם הפלאפון...) , או שתרכיבו את זה על מבנה באגי. על הדרך תקנו מצבר בריא יותר משני המצברים המעפנים שיש שם.
אגב, או שהבנות שלי מפגרות בענייני גלגלים, או שאתם לא ממש יודעים מה זה ילד בן שנתיים. אני די סקפטי שילד בגיל כזה ינהג באגי. גיל שלוש כבר נשמע לי סביר יותר. הבת הקטנה שלי, היום בת שנתיים וחצי, עדיין לא נוהגת בג'יפ.
לפי האתר הזה: planetmobility
כתוב בפירוש הנעה אחורית: Rear wheel drive sealed transaxle motor 24 volt
זאת דוגמא לאותו טרנסאקס (TransAxle)
http://www.jimsrepairjimstractors.co...le-jdstx38.JPG
יש הרבה סוגים של סרנים, בהרבה גדלים, פירוקיה של קלנועיות יכול להתברר כמכרה זהב לאבות עם ראש מסובב כמו שלי :)
חנן, הבניה של הבאגי לא באה לחסוך בכסף, זה לא שכרגע יש לי 300 שקלים ואני רוצה באגי לילד :) (דרך אגב לפני כמה ימים ראיתי בחנות צעצועים אופנוע חשמלי קטן במחיר של 300 ש"ח)
אני מוכן להשקיע אבל רוצה לילד שלי משהו שאין לאף אחד אחר, משהו עם צמיגים אמיתיים, משהו עם פוטנציאל מעבר ל"פוזת הפלסטיק רנגלר" שאפשר לקנות היום כמעט בכל חנות.
לגבי היכולות המוטוריות בגיל שנתיים, על זה כבר הצהרתי בהתחלה - אין לי מושג מה היכולות.
אמרתי שנתיים כי ממרום שנותיי נראה לי ששנתיים זה מספיק, יגיע היום והזאטוט בגיל שנתיים לא יקבל רישיון נחכה גם לגיל 5.
לא חשבתי שאתה רוצה להגיע לעלות של מאות שקלים, אלא התכוונתי שאת כל מה שאתה רוצה בשביל הבאגי, יש זמין חדש על המדף, ולא צריך לנבור במחסני גרוטאות. קח את מה שיש בג'יפ הזה ושים אותו על מבנה באגי.
הטרנסאקסל הקשיח 24V נראה ממש כיוון טוב. ערן לך על זה, אני מצפה לדיווחים שוטפים מהפירוקיות!
עדכון מהשטח
אתמול ביקרתי בקיבוץ אפיקים, נכנסתי למפעל והתחלתי להתעניין, אז ככה:
סרן אחורי חדש +מנוע חדש עולה כמעט 5000 שקלים ושמו בישראל "יחידת כוח"
לגבי פירוקיות, אז יש להם משהו שנקרא ג'אנקיה, הפנו אותי לבחור שמטפל בזה והוא לא ממש שמח לשתף פעולה, מסתבר שאני לא הראשון עם הבקשות המוזרות, כבר לפני 20 שנה ביקשו ממנו חלקים בהתחלה הוא היה עוזר אבל שיגעו אותו יותר מדי ומאז הוא פשוט לא מחלק חלקים. (גם לא מוכר)
הוא גם ציין שאת כל החלקים השמישים הם ממחזרים ובדרך כלל הם זורקים רק ברזלים של שלדות ישנות סלים ופגושים.
כל מנוע וכל דיפרנציאל ישן עובר אצלם בדיקה ואם יש אפשרות להשתמש בו הוא חוזר חזרה לקו הייצור.
אולי הפתרון שלי יהיה לשים מודעות בקיבוצים של משהו בסגנון "מעוניין לקנות קלנועית לפירוק"
לא יודע, אבל עדיין לא איבדתי תקווה.
אתה באמת מצפה שקיבוצניקים יתקשרו אליך :roll:
כנס לקיבוץ חפש את המוסך או אחראי על הקלנועיות ודבר איתו.
מנוע חשמלי יתרונות נוספים
שלום לכולם,
כמי שעובר בדיוק אותו תהליך כמו ערן, אני נהנה לקרוא את השרשור הזה!
כמה מילים בנוגע ליכולות ילד בגיל 2-3 והאפשרויות:
בני בן 2 וחצי כיום ומפגין שליטה טובה בכל הנוגע להיגוי אך פחות בכל מה שקשור להערכת זמן האצה\האטה, מה שמביא אותי לחשוב בזמן האחרון על לרדת ממנוע בנזין וללכת על מנוע חשמלי.
מעבר לסיבות כמו בטיחות וכד' שכבר עלו, יש אלמנט נוסף שלא ראיתי כאן התייחסות אליו, הכוונה לבקר השולט במנוע החשמלי. בגדול זהו חלק חשוב (ויקר?) המאפשר שליטה במנוע החשמלי.
בקרים מודרנים (כך עולה מבדיקות שעשיתי) משפיעים כמעצור כאשר מאיטים ויוצרים בלימה ע"י המנוע החשמלי, זה חשוב כי אז הילד לא צריך לשלוט בשתי דוושות שונות.
בימים האחרונים חיפשתי גם אני שלדה של קלנועית או משהו וכנראה שמצאתי משהו אני אדע בעוד יומיים שלושה ומקווה שתהיינה גם תמונות לשים כאן. בינתיים יש לי רק תאור טלפוני, אך מדובר בעצם בשלד שלדה עם ציר אחורי בעל דיפרנציאל וגג"ש.
ערן, גם אני לחוץ קצת ולכן טרם התקשרתי, אך אנחנו ממש חושבים באותו ראש!
אגב התמונות שנמרוד שם פה עם הבגי המושקע (19.06.06) זה החלום הרטוב שלי...בפרויקט הזה.
אפשרות לשליטה על המהירות יכולה להתבצע בדומה למכונת תפירה.
זה משהו בסגנון של קונוס נקבה שמורכב על המנוע וקונוס זכר שמחובר לסרן (לדוגמא)
קפיץ מפריד ביניהם והלחיצה על הדוושה מקרבת ויוצרת חיכוך הולך וגדל ככל שהלחיצה חזקה יותר.
אני אוסיף שרטוט מדויק בהזדמנות הראשונה.
מאיפה הקלנועית?
קלנועיות הם עסק יקר, הם גם לא מתקלקלות בצורת טוטל לוסט בד"כ ולא מגיעות לפירוקיה , ואם כן אז חבל על הזמן.
ישנם תלתי אופן ממונעים , ההנעה מתבצעת על הגלגל הקידמי ע"י מנוע חשמלי המורכב עם יחידת גיר
בזמנו ההורים שלי רכשו מנוע כזה ללא האופניים היות והיו לאימי אופניים כאלה ללא מנוע, המנוע עלה בסביבות ה 1500 ש"ח , נשמע יקר אבל המנוע יעיל ביותר ומניע את האופניים בקלות במשך כל היום.
אם זה מעניין מישהוא אני יכול לנסות לברר היכן ניתן לרכוש דבר כזה.