חוזר: תגובה ל"דיעה אישית"של אסף והצעה לרעיון
TZURLIS , הצעתך מכוונת לטוב אבל אתה שוכח פרט קטן , מי שמלכלך , לא אכפת לו ולכן גם ישליך את הפלייאר שתתן לו ואז יהיה לכלוך עם השם שלך על הארץ...המדבקה זה כבר משהו אחר שלדעתי יכול להגביר את המודעות ולו במעט.
מר רכס , הצעתך, לדעתי , נדיבה וראה אותי כרשום להדרכה. ברם, אני מסיק ממך שהדבר נוגע למשאיות אשפה ולפעולות זיהום גדולות. אנחנו מדברים גם על זה וגם על אותם "עלק-ג'יפאים" שמזהמים את השבילים בהם אנו מטיילים (או בכלל יוצרים שבילים חדשים וכנגד זה דרושה הדרכה אחרת לגמרי) ולדעתי עליהם המשרד לאיכות הסביבה לא יבזבז את המשאבים...אני טועה ?
בכל מקרה , ולו רק בשביל למנוע מעוד משאית אשפה להשליך זבל במקום לא לה, רשום אותי להדרכה.
1 קבצים מצורפים
כמו רובנו אני מכיר את הבעיה. וכמו רובנו אני לא מעוניין להכנס לעימותים עם אנשים שאני לא מכיר, ושאיני מסוגל לצפות את רמת האלימות שיפגינו כלפי מי שמעיר להם, גם אם זה נעשה (או מנסה להעשות)בצורה נעימה ולא פוגעת.
הבעייה שאנחנו מדברים עליה לא תיפתר עד ש"מישהו" יצא בקמפיין בעניין, בדומה לקמפיין הפרחים המוגנים. לדעתי רבים מאלה שמשאירים את הזבל בשטח לא קוטפים את הכלניות שהוא נערם על ידן.
לגבי אותו "מישהו"- יש לנו שר שלם לנושאי איכות הסביבה. מר גדעון עזרא. די פשוט להשיג אותו בימינו. המייל שלו הוא [email protected] . קדימה להתחיל להתלונן.
עד אז עומדות בפנינו כמה אפשרויות:
1- תאספו. נכון שזה לא תפקידנו, אבל מי שמגיע לשטח נקי יכול לחשוב פעמיים אם הדבר הנכון הוא להשאיר שם את הזבל שלו.
2- הצטרפו למערך "נאמני הנקיון" של המשרד לאיכות הסביבה. להיות נאמן נקיון לא דורש התעמתות עם הזבלנים. אתם מקבלים את הזכות לפגוע בכיסו של המזבל. הקנסות מתחילים (אם אני לא טועה)ב-700 ש"ח, ובד"כ זה מה שמקבל מי שאתם מדווחים עליו. המגרעת העיקרית- חייבים לראות את משליך הזבל בפעולה, ולראות את מספר הרכב לצורך הזהוי.
בקישור- אתר המשרד לאיכות הסביבה. אם נארגן מספיק אנשים הם יכולים לארגן לנו קורס "נאמני נקיון". הקורס עורך מספר שעות, ובסופו מקבלים דפי דווח ותעודת נאמן נקיון. העניין עובד מצויין.
http://www.sviva.gov.il/
בתמונה- הדיפנדר עמוס בזבל שנאסף בשטח בפסח האחרון.
GodsFather זה נחמד מדי פעם לגשת למישהו שמרוקן על הכביש את המאפרה מתוך ה BMW החדשה שלו, לפתוח את החלון, ולהסביר לו שאת הקנס הוא קיבל ממך...:-)
זה עובד על כולם, לא רק על המזבלים הגדולים. כל מי שאתה יכול לזהות, כלומר מזהם מתוך רכב, יקבל את הקנס אם תדווח עליו.
בכל הנושא הנידון, אתם מפספסים נקודה קטנה, והיא שהכל בעולמנו קשור אחד לשני. טיפול נקודתי הוא בעל יעילות נמוכה מאוד. יחסם של האנשים לטבע הוא רק חלק קטן מגישה אגואיסטית הרווחת במדינה הזאת, ובעולם בכלל, והמצב רק הולך ומתדרדר, אני מאמין ששמתם לב. קיימת רק דרך אחת, אבל בטוחה 100% לשפר את המצב. קצת קשה לשפוך כאן את כל המידע במס' שורות, הוא מוסבר היטב באתר הבא
http://www.kabbalah.info/hebkab/index.php
לא, אני לא דתי, ולא מדובר בדת, אלא במדע אוניברסלי
דרך אגב אסף יש פתרון,
אני משוכנע שכבר הסברתי איך לכופף מסמר 120מ"מ. רק צריך לעצור לרגע ליד ה"אבא ערס-מגורמט ואמא פרחה-מחומצנת" ותוך כדי תנועת יד זריזה לשחרר 3 יחידות של "מסמר נינג'ה" מייצור אישי.
מיקי,
כאשר אתה מעיר ל"אבא ערס-מגורמט ואמא פרחה-מחומצנת" כדאי שתהיה מצוייד במוט פלדה באורך 50 ס"מ ובקוטר של 20 מ"מ או שווה ערך גדול יותר (תזכיר לי ביום א' להראות לך אגזמלפר). דרך אגב יש למוט הזה גם דור ב' חלול. דבר ידוע הוא כי דור ב' החלול, יודע לרדוף אחרי אנשים, לנשוך אותם בתחת, וזם לגרום לזיהום עופרת בפצע הנשיכה:lol: .
אני מאחל לכולנו שלל עימותים אלימים עם "אבא ערס-מגורמט ואמא פרחה-מחומצנת" עד שנציל את המדינה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי לירן אילון
,במקום לכרות מנהרה תת-קרקעית?
הרגת אותי מצחוק,
קיד.
חיים נרשמתי
יש דרך, תראו ארגון בשם טבענקי, הוקם לפני כשנתיים ויש לו יד בשינוי הגישה של קק"ל והרשות, בחלוקת שקיות זבל למטיילים ועוד, אם יש עניין אפשר לארגן איתם פגישה ולראות איך מגלגלים דברים (ההצעות של צור ועוד).
כאשר נפנה למישהו בשטח וניתן לו מדבקה, פלייר ושקיות עבות יש סיכוי....
ישבתי, קראתי, חיכיתי, התרשמתי, למדתי ועכשיו...
אם יש פתרון אז אני בפנים.
חיים, תרשום גם אותי למאבק.
(סוף סוף מצאתי פתרון להיילקס בצבע ירוק קק"ל שקניתי - עכשיו אני גם אוכל לחלק קנסות ולא רק להפחיד מטיילים חוליגנים עם מבטים מאיימים של דו"חות).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי לירן
במדינה שבה כל פיסת חול ליד הים נמחקת בשם הבורגנות והנוף לים מהמרפסת של אילו הנוהגים בטוארגים או קאיינים למיניהם,למה שהאזרחים ישמרו על הטבע?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
איך אפשר לצפות מהם שאחרי שקנו SUV פלצני בחצי מיליון שקל ונסעו "לטייל" בשטח - שגם יאספו את הזבל שלהם? או שלא ירדו משבילים סתם כי על איזה שלט נידח במדבר כתוב שזה אסור, או שלא יסעו בלילה בשמורה כי חס וחלילה עלולה להידרס איזה חיה מוגנת. יאללה, למה מה? מי מת?
תראו איך עניין אחר לחלוטין, שמרגיז את כולנו, מחלחל גם אלינו.
ואני מתכוון לנטיה לראות בכל בעל 4X4 (גם אם מדובר בסמוראי ישן או CJ חבוט) נובוריש, חלאה, שכל מה שמעניין אותו זה להרוס את השטח...
ובכלל, צריך לאסור עליהם את הנסיעה בשטח...
להחרים להם את הג'יפים...
למי זה לא מזכיר את המצע של הירוקים?
לא נראה לכם? אז אני אפרש:
SUV בחצי מליון שקל בשפתכם = לנדרובר דיסקברי או פאג'רו שנת 98 בשפת ההמון
טוארגים וקאיינים למניהם = כל מיני ג'יפים שאני, שנוסע במזדה 323 שנת 99 שלי לא יכול לחלום עליהם - קרי: דיסקברי, פאג'רו...
שלא לדבר על האלה עם הטנדרים, כל האינסטלטורים וקבלני השיפוצים שהם חלאות ידועות, ובכלל היה צריך להתיר להם ליסוע רק מהמכלאה למקום העבודה וחזרה...
יוני5
אני עם יוני.
דרור ידידי...
חסרים ערסים + גורמטים כמו שאתה אוהב + זוג מחומצנות מאחור עם סופות , או סיקסים, או סמוראים?
מספיק לבלות יום שישי אחד בבור בכדי לראות אותם. אז מה? הם קדושים בגלל הרכב שלהם?
חולרות יש בכל סוג רכב ובכל שכבה סוציאלית.
אני לא בטוח שסוג החולרות שנוסע בטוארג שונה ביחסו לזבל מאלו שנוסעים על סופה.
אני עם רמי ויוני.
מי שחרא חרא, ובחיי שראיתי אנשים חסרי אמצעים או דלי אמצעים שגם היו חארות.
חינוך זה טוב ואני בעד, אבל למי שעבר את גיל החינוך, או פשוט אדם מקולקל, אז בעיטה בראש (בומבה לכיס) יכולה לשמש כתחליף נסבל לחינוך מהגיל הרך שלא בוצע.
אז כמו בפרסומת שאני הכי אוהב, גם וגם.
עלו והצליחו נאמני הנקיון, ועלו והגשימו מחנכי הדורות הבאים (מקווה להצטרף גם)
ולכל השאר, אנא זכרו לתרגם תחושותיכם להצבעה למפלגה המתאימה (הכי שאפשר...)
כשזמן הבחירות מגיע. הרי יותר טוב מלהצביע כל פעם לחרא מוכר (100% חרא) זה להצביע בכל פעם למשהו לא מוכר (כי אולי לא יהיה חרא).
בברכת "כבד את אביך ואת אימך" (ואת עמיך)
וגם- "עין תחת עין שן תחת שן יד תחת יד רגל תחת רגל. כויה תחת כויה פצע תחת פצע חבורה תחת חבורה." שמות כא' כד-כה
על מה אתם מדברים ?
על מי שהוא שזרק בדל סיגריה :lol:
על מי שהיא שזרקה את שקית הבמבה :roll:
וזה שאת שכונת רמת אפעל סוגרים על מנעול ובריח וכל התושבים מקבלים זאת !
כמה פעמים גנבו לכם מה שהוא בשנה האחרונה ?
4 רעולי פנים תקפו שוטרים בצומת רעננה ( שטויות את מי זה מענין ) ...
העובד לא מקבל שכר ( זה לא אני מה אתה רוצה ממני )
אמא של השכן לא מקבלת תרופות ( מה באמת לא ידעתי :roll: )
הילדים לא יוצאים לטיול שנתי ( כן כן הילדים שלנו )
אתמול שמעתי שבטיול האחרון מי שהוא עישן סמים ( לא יכול להיות בבית הספר שלנו )
אתה צודקים אני דופק דוח למניק שזרק סיגריה :twisted:
איציק ( שכבר על גבול היאוש )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
על מה אתם מדברים ?
על מי שהוא שזרק בדל סיגריה :lol:
על מי שהיא שזרקה את שקית הבמבה :roll:
וזה שאת שכונת רמת אפעל סוגרים על מנעול ובריח וכל התושבים מקבלים זאת !
כמה פעמים גנבו לכם מה שהוא בשנה האחרונה ?
4 רעולי פנים תקפו שוטרים בצומת רעננה ( שטויות את מי זה מענין ) ...
העובד לא מקבל שכר ( זה לא אני מה אתה רוצה ממני )
אמא של השכן לא מקבלת תרופות ( מה באמת לא ידעתי :roll: )
הילדים לא יוצאים לטיול שנתי ( כן כן הילדים שלנו )
אתמול שמעתי שבטיול האחרון מי שהוא עישן סמים ( לא יכול להיות בבית הספר שלנו )
אתה צודקים אני דופק דוח למניק שזרק סיגריה :twisted:
איציק ( שכבר על גבול היאוש )
לזה התכוונתי, ולא היה לי כבר כוח לענות לכם. תודה איציק...:wink:
היוזמה של חיים רכס מבורכת, תרשום גם אותי.
אבל מה יצא מזה? עוד כמה עשרות נאמני ניקיון עם פנקס דו"חות ביד? זה בדיוק כמו מתנדבי המשטרה - יוצאים למשמרת, דופקים דו"חות לעברייני התנועה, אבל זה טוב רק להרגיע את האגרסיות הרגעיות, זה לא עוזר ולא יעזור ולא ימנע תאונות. למה? כי הערב-רב בכביש ובשטח שמתנהג כבהמות פשוט לא מחונך מלכתחילה. הקנס שמקבל זה שרוקן את המאפרה מהחלון לא ישנה את התנהגותו כשהוא יידחף בתור בתחנת דלק, בסופר, בקולנוע, בדואר, בבנק. זה שמקלל ומאיים כשמעירים לו, זה שפותח ג'ורה גדולה על המורה של הילד שלו ומרים יד על שכן שיש לו ויכוח איתו.
ובהקבלה אלינו בשטח - זה שיורד משבילים במודע ובכוונה, נוסע בשמורה בלילה, מצפצף על איסור תנועה בשביל מסוים, מפעיל מוסיקה בקולי קולות בחניון לילה.
אז מה הפתרון?
"נאמני רעש"?
"נאמני קללות"?
"נאמני איומים"?
"נאמני שמירה על עמידה בתור"?
"נאמני בריונות באופן כללי"?
להמשיך?
למה אתם רוצים להגיע? למצב שבכל פינה ימתין לך מישהו שהוסמך לרשום לך תלונה וקנס על כל גרעפס? אחד, ג'ורג' אורוול, כתב פעם ספר שעוסק במצב דומה לזה...
זה פשוט לא הגיוני. אלה תגובות מהמותן. דברים כאלה נפתרים רק בחינוך מגיל צעיר, וכן - התוצאות לא מיידיות אלא מגיעות לאחר זמן.
וכן, בשביל זה אנחנו משלמים מסים ובוחרים מנהיגים פעם בארבע שנים, כדי שהמדינה הזו תתנהל כמו מדינה מסודרת. מה שכרגע לא כל כך קורה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
לזה התכוונתי, ולא היה לי כבר כוח לענות לכם. תודה איציק...:wink:
וכן, בשביל זה אנחנו משלמים מסים ובוחרים מנהיגים פעם בארבע שנים, כדי שהמדינה הזו תתנהל כמו מדינה מסודרת. מה שכרגע לא כל כך קורה.
כל מילה בסלע!!!
אמר פעם מישהו: מדינה זמנית, לא?
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי AvigdorAharon
אמר פעם מישהו: מדינה זמנית, לא?
אביגדור
וכן, אם נמשיך לפעול באותן דרכים שהשתמשו בהן עד עכשיו, והראו עצמן כמעטות תועלת, קריא אכיפה/כח או חינוך נקודתי, המצב אכן ימשיך במגמת ההדרדרות שלו.
הסבר נוסף. אין כל עימות בינך לבין המלכלך. אתה רושם דו'ח עם מספר הרכב ומספר פרטים נוספים והקנס בדרך אם לא טעית במשהו. הדוח'ות ניתנים רק לבעלי רכב שיש להם זהות ללא צורך בהזדהות ,בדיוק בכדי למנוע עימותים פיזיים. הקנסות בפירוש לא רק לנהגי משאיות - כבר נתתי דוחו'ת על השלכת סיגריה בוערת מרכב נוסע, או השלכת נייר מחלון הרכב. (250 שקל קנס).תזרזו את הרישום העקרוני - כשיהיו 30 איש אבקש יותר פרטים לצורך בנית הקורס.