חבר עם כבלים את המצבר בג'יפ למצבר ברכב מונע. תן סטרטר. מסובב את המנוע ולא נוקש? מצבר ריק/ עייף (או מחוסר טעינה או מת בסיבה טובה).
גם עם כבלים נוקש ולא מסובב את המנוע? תחליף סולונואיד (80 ש"ח בערך).
Printable View
חבר עם כבלים את המצבר בג'יפ למצבר ברכב מונע. תן סטרטר. מסובב את המנוע ולא נוקש? מצבר ריק/ עייף (או מחוסר טעינה או מת בסיבה טובה).
גם עם כבלים נוקש ולא מסובב את המנוע? תחליף סולונואיד (80 ש"ח בערך).
נו, אתה אמרת..:twisted:ציטוט:
נכתב במקור על ידי tal_96
נקישות הממסר מעידות על מתח נמוך שאינו מספיק להפעלת ממסר המתנע.
קצת קשה לתקן דרך האינטרנט את כל התקלות גם יחד.ציטוט:
נכתב במקור על ידי tal_96
כנראה שתוך כדי משחקי ההנעה, גמרת את המצבר.
טען אותו, אם יש לך חבר עם מטען מצברים, ואחרי שתסדר את משאבת הדלק והפילטרים, אפשר יהיה ם לבחון את מצב הטעינה שלך.
אגב, מיקי, שהציע כאן שני פילטרים, אחד לפני המשאבה ואחד לפני הקרבורטור, לא יודע כמה הוא צודק.
אצלי, לאור העובדה שמדובר בטנק דלק שלא נסע (עד השבוע) כבר כמעט 3 שנים, שמתי 3(שלושה, כן - שלושה) פילטרים: הראשון - פילטר ניתן לפירוק וניקוי לפני המשאבה, מיד לאחריו פילטר רגיל (השני). אחריו המשאבה, ולאחריה ולפני הקרבורטור פילטר 2 יציאות.
אחרי נסיעת מבחן של 10 ק"מ, שהתרחשה אתמול, שני הפילטרים הראשונים כבר היו כמעט סתומים.
אני מציע לך, טל - פשוט לעשות את מה שהציעו לך כאן - החלפת שני פילטרים, אח"כ בדיקת ספיקה שארז ועירא הציעו לך, ואח"כ אפשר יהיה אולי להתקדם.
חברה לגבי המצבר אני בטוח שהוא תקין, אני לא מאילו שנהנים לשמוע את המממסר מתקתק
לגבי הפילטרים יותקנו מחר בבוקר וגם המשאבה תיבדק כפי שהציע ארז
אגב לא יודע אם יש קשר אך כאשר ניסיתי לתת סטרטרים הרגשתי שהמודול נהיה ממש חם הז תקין ?
גם אם אתה בטוח שהמצבר תקין- יכול להיות שהוא ריק. נקישות של הממסר= אין מספיק מתח להנעה. או שהמצבר ריק, או שיש מגע לא טוב בדרך. וזה לא קשור באופן ישיר לבעיות במערכת הדלק, חוץ מהעובדה (כמו ששמיל כתב) ששיחקת די הרבה עם לנסות להתניע- וזה עלול לרוקן את המצבר די מהר...
אסף.
חברה בוקר טוב
הבוקר בוצע ניסוי לפי הנחיית ארז שהלך ככה
ניסיתי להניע רגיל ונשמע רעש של תקתוק
לקחתי קבל ונתתי לו םלוס יש מהמצבר המנוע עשה חצי סיבוב ועצר ללא רעש של ניסיון הנעה
בנסיון השני המנוע לא זז בכלל
הבתי את הרכב א' ולקחתי ממנו פלוס ישירות לסטרטר כמו בנסיונות הקודמיםוהמנוע לא זז
אחרי יאוש ניקיתי את קוטבי המצבר של הגייפ (יש לציין שעל הקוטב השלילי היתה קצת קורוזיה שנוקתה )ברגע שחיברתי את הקטבים והתתי ססוויץ' המנוע הניע כאלו הכל בסדר
ניתקתי את הצינור שלפני הקרבורטור ומיליתי את הדלק לתוך בקבוק הנוזל יצא ירוק ונקי והזרימה לדעתי תקינה להל"ן תמונה
http://img83.imageshack.us/img83/806/0376jj.th.jpg
http://img129.imageshack.us/img129/794/0383nw.th.jpg
יש לציין שקרגע הרכב מניע רגיל ללא בעיות מיוחדות
עוד רעיונות.....
תודה
חברה מה המצב זהו נגמרו הרעיונות להתותחים הכבדים שבינינו
מחר בהמלצתו של שמייל אני אחליף פילטר זה עם השלוש יציאות ואוסיף עוד שניים רגילים ככה שיהיה לי אחד רגיל לפני המשאבה , מתכת אחרי המשאבה ואחד רגיל לפני הקרבורטור.
זה לא יותר מידי פילטרים ?
בשאיפה שניפתור את בעיית ההנעה בשעה טובה והוא יתחיל לנסוע כל יום
תודה רבה אנשים
תשמע, נראה לי קצת לירות באפלה עם הרכב שלך, יש לך ריבוי תקלות.
תתחיל לתקן אותן אחת אחת ולבודד את התקלות, זה בילתי אפשרי להתמודד עם כולן ביחד.
בתור התחלה, תסדר את נושא אלטרנטור / טעינה / מגעים על המצבר וכו' (מהתיאורים שלך ומאיך שאני מכיר את הדברים, אין שם שום בעייה ואתה סתם רוקנת את המצבר שלך, שהוא קצת חלש, בניסיונות ההתנעה) אבל צריך לבדוק רכיב רכיב ולוודא שהכל תקין, כתבת שאתה בטוח שהצבר תקין, מתי ואילו בדיקות עשית לו שגרמו לך להאמין שהוא תקין? (ד.א. לגבי זה שחיברת את הכבלים לרכב נוסף ועדיין הג'יפ לא הניע, אם אילו כבלים עשית זאת? יצא לי לראות יותר מפעם אחת שכבלים מאיכות נמוכה לא הצליחו להעביר את הזרם הדרוש להתנעה, חיבור של זוג כבלים נוסף, או שיפור המגע של קצוות הכבל לרוב פותר את הבעייה)
אחרי שתדע שמערכת החשמל שלך תקינה תעבור להתעסק עם מערכת הדלק.
אני אחזור על מה שכתבתי קודם, במידה ולאחר שהרכב מניע הוא עובד חלק ללא בעיות אז כנראה ואין בעיות באספקת הדלק כלומר אין צורך בפילטרים / ניקוי קרבורטור. (לגבי הפילטרים המלצתי היא פילטר דלק מפלסטיק שקוף לפני משאבת הדלק, ופילטר מתכתי עם כניסה אחת ושתי יציאות בין המשאבת דלק לקרבורטור).
לגבי משאבת הדלק, מה שאני כותב עכשיו הינו השערה בלבד, ואיני בטוח בנכונות הדברים. קיימת אופצייה שהממברנה במשאבת הדלק פגומה ומאפשרת חזרה של דלק לכיוון מיכל הדלק. למרות הבעייה, ברגע שהמשאבה עובדת היא מזרימה מספיק דלק ולא נראית בעייה בפעולת המשאבה לעין הבודקת. לאחר זמן רב זבו המשאבה לא עבדה כל הדלק שהייה גבוהה מקו מיכל הדלק (שזה למעשה כל הדלק בצינורות ובפילטר) יחזור חזרה לכיוון מיכל הדלק. כאשר אתה מנסה להתניע, הסטרטר לא מסובב את המנוע מספיק מהר והמשאבה לא מצליחה לשאוב מספיק דלק ולדחוף אותו לקרבורטור.
לגבי הקרבורטור, אני לא מכיר מספיק את המבנה הפנימי שלו, אבל הסבר ששמעתי כאשר חקרתי את התופעה (שהייתה זהה אצלי) הינו דליפה פנימית של דלק מתוך תא בקרבורטור שבו הוא אמור להישמר עקב בעייה בקרבורטור עצמו.
אצלי החלפה של משאבת הדלק למשומשת לא פתר את הבעייה, החלפה של הקרבורטור כן.
עירא
עירא וטל שלום רב!ציטוט:
נכתב במקור על ידי עירא
לעירא עצתך בקשר לבודד את הבעיה היא אכן במקומה.
לדעתי יש לפרק את נעלי הכבל לנקות בעזרת מברשת ברזל, אן בד שמיר גס, את נעל הכבל החיובי והשלילי, ואת קוטבי המבר כנ"ל.
לאחר מכן יש להרכיב חזרה להדק היטב ובזהירות, ולמרוח על הנעל כבל גריז, אןווזילין כדי למנוע קורוזיה ואבקה לבנה מבודדת עתידית.
ואז יש להתמדד במערכת הדלק, לעולם לא יזיק להחליף את שני מסנני הדלק אחד לפני המשאבה ושני בין המשאבה לקרבורטור, אך לדעתי אין צורך בשלבס זה צורך להחליף את משאבת הדלק, ומשאבת דלק שלא מחזיקה לחץ ומחזירה דלק חזרה לטנק, וגדירה עד בלתי אפשרית!
לגבי הקרבורטור כB,ל , לא יתכן שדלק שכבר קיים בקרבורטור יתרוקן ויחזור חזרה לטנק, בלתי אפשרי ולא קיים דבר כזה!
האפשרות היחידה שהקרבורטור מציף/ נוזל ובשעת מנוחה מתרוקן לגמרי , וחודר לסעפת היניקה, ומשם לאגן השמן( נדיר עד בלתי אפשרי ברכב בעל משאבה מכנית, שלא מתפקדת במנוע כבוי!
זה היה חומר למחשבה.
בברכה
צביקה
ערב טוב
עידכון מצבי, הרכבתי פילטר מתכת לפני הקרבורטור+ פילטר שקוף לפני המשאבה( הפילטר לא מתמלא דלק אלה ממש קצת ובפולסים לא זרימה רציפה)
לעצתו של ארז פרקתי את המשאבה והשן נראת חלקה ובכל לחיצה מתקבל שפיץ של דלק בקצה הצינור
קוטבי המצבר נוקו עם מברשת ברזל כרגע המנוע מניע ללא בעיה
* ניתקתי את הצינור לפני המשאבה והחזקתי את המנוע על טורים עד אשר הוא נכבה נסיתי להניע ללא הצלחה בדקתי כי אכן הקרבורטור יבש הרכבתי את הצינור חזרה סטרטר למשך מספר שניות ופלא המנוע ניאור לחיים ללא שום מאמץ
חברה רעיונות נוספים :?:
צביקה אתה לא ממליץ לי להוסיף אזשהו תוסף חזק על מנת לנקות את הקרבורטור מפייח ולכלוך אם קיים בצינוריות ?
תודה על העזרה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tal_96
שמייל אתה בחור קשה אתה יודע
1 הכוונה הייתה לשפריץ ולא לשפיץ
2 הבדיקה שעשיתי הייתה לשם הסר ספק מכיוון שלא הייתי בטוח שהמשאבה תקינה אז גרמתי למנוע לגמור את כל הדלק בצנרת ובקרבוראטור עצמו וברגע שנתתי סוויץ' אם המשאבה הייתה עייפה / גמורה לדעתי לא היה ניתן להניע שוב אילה אחרי הרבה סטרטרים
3 לגבי המצבר בכל פעם שהיתה בעיה לא הרגתי אותו עם ניסיונות כושלים להניע אילה שנים שלושה ניסיונות וזהו
מחר אני אבדוק עם בודק מצברים מה מצבו של המצבר רגיל ובעומס
עוד רעיונות
טל שלום רב!
ראשית אל תזלזל בשמייל הוא כאן בשביל לעזור לך, והוא עושה זאת יפה מאוד!
ולעינינ: ראשית יש לבדוק ולהתיחס , לספיקת דלק בין המשאבה לקרבורטור, ולא להתייחס לכמה זמן הקרבורטור עובד , לאחר ניתוק צינור הדלק לפני המשאבה!
מסנן הדלק לפני המשאבה לא חייב להיות מלא, להפך אם הוא מלא הדבר ברוב המקרים מעיד שהמסנן סתום.
הפולסים ואי הרציפות מעידים על בעיית יניקה, שמעידה על ספיקה נמוכה של המשאבה, לדעתי אתה מסתובב סחור סחור, כשהבעייה נמצאת לפניך, המשאבת דלק לא תקינה ויש להחליפה, ואני מוכן להמר
שבמידה וגל הזיזים לא שחוק, במיקום שמפעיל את משאבת הדלק, שבעייתך תפתר!
שימוש בתוסף דלק לניקוי צנרת דלק, הוא לא נכון, ועלול להחמיר את הבעייה על ידי המסת
צנרת הדלק העשויה בחלקה מגומי, וסתימת ההקרבורטור ומסנן הדלק!
לסיכום החלף משאבת דלק בלבד ובעייתך תפתר.
בברכה
צביקה
תיקון כתיב של ההודעה הקודמת,(בגלל אי אפשרות טכנית לערוך הודעות בפורום} נא התיחס למשמעות החלפת משאבת הדלק!ציטוט:
נכתב במקור על ידי צביקה קרבורטור
צביקה "לעולם אין לזלזל באדם העומד מולך"
לעולם איני מזלזל ועוד המי משנסה בסוף לעזור לי לא בפעם הראשונה
טל עזוב אותי אני לא צד בעיניין, אני מצאתי לנכון להדגיש שתגובתו של שמייל היא במקומה ונכונה,
ואנא התיחס לעצותי ולא לתגובתי, שלדעתי היתה במקומה, והבן אני כאן בשביל לעזור לך ולא בשביל לתקוף אותך!
בברכה
צביקה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tal_96
טל, כאחד שמסתכל על השרשור הזה מהצד, וכאחד שהשתתף באופן פעיל בדיון הקודם, אני מחזק את דבריו של שמיל, וגם אומר לך שתדפיס אותם ותמסגר ותתלה על הקיר.
התשובות מול העיניים שלך, בשני המקרים, אתה רק צריך לקרוא וליישם.