חוזר: מבקש מידע טכני ובכלל - קאיה ספורטאז'
לגבי הקפיצים הנתונים נמצאים בכתבה
ולא הרכב לא "קשה" יותר, הוא מאוד אבל מאוד נוח ונעים בשטח ובכלל.
עלות נעילה כולל התקנה כ 5K בקאיה יפו.
המקסיס שרכשתי הם AT מסדרת 751 נטולי פוזה לגמרי
מה שהנחה אותי היה המחיר ביחס לשימוש שהיה מכוון יותר לכביש
בראיה מפוכחת הלכתי על נוחות בכביש.
איבדתי אותך.
בשביל להגיע להגבהה עם קפיצים באותו אורך, צריכים קפיץ עם קבוע גדול יותר (בעיקרון פחות נוח, הניסיון שלך מלמד שלא). במקרה כזה יהיה פחות מהלך מתלה מהמצב המקורי לא? הרי לקפץ אורך מקסימלי מוגדר, ואם במצב "מנוחה" (של הרכב. לא של הקפיץ) הוא קרוב יותר לאורך הזה (קבוע גדול יותר) אזי המהלך קטן.
האופציה השניה (כמו שאני מבין את זה) היא קפיצים ארוכים יותר (יחד עם בולמים שונים כמובן), בעלי קבוע דומה למקורי, שיתנו הגבהה במצב רגיל ויותר מהלך (או זהה למקורי) כשצריך. פה הרכב יהיה רך יותר, לטוב ולרע.
כמובן שכל הנ"ל מתבסס על קריאה פה בפורום, הגיון ו5 יח"ל פיזיקה, אז כנראה שאני טועה ברוב הדברים.
אחרי שתיקנתם אותי, איזה אופציה היא העדיפה מבין השניים ולמה?
אתה "מאבד" אותי כי אתה נצמד להשוואה מדעית בין המקור לחליפי
השאלה היא אם הקפיץ המשופר נוח ? התשובה: מאוד !
אם זה פחות נוח מהמקורי ? לא הרגשתי הבדל.
האם הרכב הוגבה עם הקפיצים למרות שאורכם לא השתנה? כן, כתוב בכתבה.
האם המהלך התקצר ? כנראה שכן, אבל מעולם לא הגעתי לסגירה מלאה ותאמין לי שעשיתי איתו שטח, בכל מקרה המהלך החדש מספק ויותר לספיגת מהמורות
לגבי פתיחה מהלך הקפיץ לא השתנה (לצערי) אבל גם המקורי לא נפתח כך שמבחינה זו הענין נשאר דפוק, בכל מקרה מהלך הפתיחה מוגבל על ידי הבולמים, אם לשים ארוכים יותר במקומם המקורי התוספת תהיה קטנה ביותר ותחייב סידור קשירה לקפיץ בכדי שלא "יברח" בפתיחה מלאה.
לגבי אופציה בין השתיים - תיאורטי לגמרי.
לו הרכב היה מיועד לשטח בלבד הייתי בונה דרופ קיט ממערכת קפיצים ובולמים שונה לגמרי
הרכב לא מיועד לשטח בלבד, בעיקרון אני חושב שהמטרות שלנו דומות מאוד עד זהות.
השאלה היא האם סטאפ של קפיצים ובולמים ארוכים יותר, שנותנים את אותה ההגבהה (2" נכון?), לא עדיף מכיוון שאז הוא יתן יותר מהלך מתלה מהמקורי. עזוב שיקול כלכלי בצד לרגע, אך ורק הבדלים טכניים. אתה אומר שמהלך המתלה זו הבעיה הגדולה ברכב, ואני מנסה לחשוב איך ניתן לפתור אותה בדרך הגיונית ופשוטה (לא נכנס לדרופ-קיט וכדומה).
עוד שאלה, הצמיג הגדול החדש, לא משפשף בהצלבות? או שצריך אופסט או משהו כזה?
כן, צמיג גדול יותר ישפשף בהצלבה את החלק העליון של הבולם.
(גם עם זה אני חי כרגע)
דרוש ג'אנט עם אופסט חיובי, בכדי שיאפשר זוית הטיה טובה יותר של כל הסרן האחורי
זה חלק מהמגבלה במהלך הדפוק של המתלה.
אורך ההבולמים מוגבל בתושבות המקוריות, בכדי לשים בולמים
ארוכים יותר יש צורך לשנות את מקומם, כל עוד שאתה לא משנה את זה
לא תוכל לשים בולמים ארוכים יותר.
הוחלט לשים קפיצים באורך מקורי, כמו ששיה עשית. הבנתי שיבואן קיה מספק קפיצים המגביהים את הרכב, מה שהמוסכים המורשים עובדים איתו. מישהו יודע מה מקורם? ומה הם שווים? שיה אפשר לשאול כמה עלתה לך ההחלפה?
לא ידוע לי על משהו ספציפי של יבואן קאיה אם בכלל
ההצעה הראשונה שקבלתי לאייבך הגיעה דווקא ממוסך מורשה קאיה
מחיר הקפיצים אחרי מו"מ הגיע בזמנו ל 1800 ש"ח לסט בנורדיה איתם היו לי יחסי
עבודה גם מעבר לרכב.
את ההתקנה בצעתי כאמור לבד.
E=החובב][/QUOTE]יש לי שיש לו בעיה דומה הוא מוציא מחבר של אחד הסנסורים על המנוע (אני לא זוכר איזה ) ולאחר החיבור הבעיה מסתדרת לזמן ארוך
במוסך קאיה אמרו לא שצריך מחשב מנוע חדש.
בנוסף לכל התוספות שהוזכרו כאן אצלי בקאיה מיגנתי גם את הממיר הקטליטי והדוד של האגזוז,חוץ מזה מותקן אצלי פגוש קידמי מתכת ועליו מותקנת כננת רמזי 5000 שכבר חילצה סופה שקועה בחולות קיסריה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי king4x4
בנוסף לכל התוספות שהוזכרו כאן אצלי בקאיה מיגנתי גם את הממיר הקטליטי והדוד של האגזוז,חוץ מזה מותקן אצלי פגוש קידמי מתכת ועליו מותקנת כננת רמזי 5000 שכבר חילצה סופה שקועה בחולות קיסריה
שלום קינג.
לגבי הטמבון מתכת אולי תוכל לומר לי איפה עשיתה אותו וכמה עלה לך
אם תוכל לצרף תמונה אני מאד אשמח :-P ולכל חברי הפורום אולי גם לכם יש אפשרות
לומר מי עשה או יודע איפה אפשר לעשות כזה פגוש שיגדיל את זוית הגישה בספורטאג
אסף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי monster
ולכל חברי הפורום אולי גם לכם יש אפשרות
לומר מי עשה או יודע איפה אפשר לעשות כזה פגוש שיגדיל את זוית הגישה בספורטאג
אסף
הכל סבבה חוץ מדבר אחד
להגדיל את זווית הגישה (וגם הנטישה) של הספורטאז' זה רק לשים את הגלגל בקו עם הטמבון
מהבחינה הזאת אין עליה (תרתי משמע), הזוויות שלה פשוט לא זקוקות לשיפור
תשקיע בדברים אחרים :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי shaya
הכל סבבה חוץ מדבר אחד
להגדיל את זווית הגישה (וגם הנטישה) של הספורטאז' זה רק לשים את הגלגל בקו עם הטמבון
מהבחינה הזאת אין עליה (תרתי משמע), הזוויות שלה פשוט לא זקוקות לשיפור
תשקיע בדברים אחרים :-)
שיה אל תשכח שהקאיה שלי מודל 2000 והטמבון הוא יותר גדול מהטמבון של המודלים
הישנים. אולי אתה או מישהו יודע או ניסה להתקין את הטמבון של המודל הישן על המודל החדש
ובדק אם זה מתאים . ובכל זאת אם קיימת אפשרות לפגוש מתכת אני אשמח לשמוע
בכל אופן זה כיף כשאין פחד על הטמבון בזמן עליה או ירידה תלולה.
אסף
תגובה להודעה: מבקש מידע טכני ובכלל - קאיה ספורטאז'
יקירים מה עם ספרות - יש למישהו ?
1996 אוטומט יהיה אידיאלי אבל אם לא מה שיש
עברית נפלתי טוב אם אנגלית גם טוב :)
תודה !!!
תגובה להודעה: מבקש מידע טכני ובכלל - קאיה ספורטאז'
תגובה: חוזר: מבקש מידע טכני ובכלל - קאיה ספורטאז'
אני מעוניין לרכוש את קאיה ספורטאז' 2001, נראית במצב טוב, קמ" נמוך יחסית, רק שרציתי לדעת ממי שכבר מנוסה בטיפולים של הרכב ואולי גם מהשנה הזו...
-יש חלפים זמינים לרכב? עלות טיפולים היא סטנדרטית כל עוד אין תקלה מהותית?
-ממוצע צריכת דלק לפי מה שהצלחתי לראות ולעקוב אחריו זה 1:9 מחוץ לעיר בערך ו1:7 בתוך העיר, מבוסס?
תודה מראש.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
iak
-יש חלפים זמינים לרכב? עלות טיפולים היא סטנדרטית כל עוד אין תקלה מהותית?
בהחלט כן :
יש חלפים זמינים (והמקוריים לא יקרים בהרבה מהחליפיים) , ועלות הטיפולים השוטפים/סטנדרטיים לא גבוהה .
-ממוצע צריכת דלק לפי מה שהצלחתי לראות ולעקוב אחריו זה 1:9 מחוץ לעיר בערך ו1:7 בתוך העיר, מבוסס?
פחות או יותר , וזה מותנה בעיקר בשני דברים :
גודל וסוג הצמיגים (אצלי 235/שטחמלא , וזה מעלה ת'צריכה) , ו-"משקל" הרגל הימנית...
מחוץ לעיר יכול לעשות גם 10:1 (בין 100-90 קמ"ש) , אך בד"כ 8.5-7.5 (בין 110-100 קמ"ש) .
בתוך העיר בד"כ בין 6.5-6 , ואם מזנקים מהר ברמזורים "נקנסים" בצריכה של 5:1 ולפעמים אף יותר גרוע...
תודה מראש.
בכיף ובהצלחה !
אסף.
הנתונים לפי ה-2002 שלי .
תודה על האימות נתונים הזה.
כן.. כנראה שלנסיעה רגועה יש יתרונות.
יום טוב.
חברים שלום לכולם!
רק עכשיו גיליתי את הפורום הזה ושמח להצטרף.
יש לי שאלה בבקשה. יש לי קיה ספורטז' 4*4 , מ2012.
לפני כמה ימים נדלקה לי נורית אזהרה של תקלה במערכת ה4*4. נסעתי עם זה למוסך. שם, לאחר בדיקה במחשב, אמרו לי שכנראה הלך המפעיל מנוע של ה4*4 בסרן האחורי. "כנראה" זה כי הם לא בטוחים (מוסך ראשי) אבל זה החלק היותר זול מבין האפשריים האחראיים לתקלה. הוציאו לי חשבונית של 4900 שקל כולל חלקים, עבודה ומע''מ.
1-ממה יתכן שתידלק נורית זו?
2-האם ההסבר שלהם הגיוני?
3-האם המחיר סביר?
4-האם חייב לתקן את זה עכשיו, או שמא ניתן להמשיך ליסוע ולהתפלל שמישהו יכנס באוטו מאחור מספיק חזק שיוחלף ע"ח חברת הביטוח..? בצחוק כמובן..
5-בנושא אחר - ליאור (ZAPZAPZAP) אפשר לראות תמונה של הרכב שלך לאחר כל השיפורים?
ברוך הבא,
כדאי לפתוח שרשור חדש עם השאלות שלך וגם להפריד בין הנושאים אם צריך ולתת שם משמעותי לכל הודעה - כזו שאפשר יהיה להבין ממנה את נושא ההודעה.
בצורה כזו תבטיח שהחשיפה של הנושאים השונים תגיע את הענשים שיוכלו לעזור לך. השתמש באפשרות של הוספת תגובה לשרשור קיים רק כאשר אתה רוצה באמת להגיב לשרשור הזה. לכן הייתי מציע לפתוח הודעה עם תאור הבעיה ולתת לה כותרת מתאימה, למשל "ספורטאג' 2012 - תקלה במערכת 4X4"
ספורטאג' 2012 - תקלה במערכת 4X4
חברים שלום לכולם!
רק עכשיו גיליתי את הפורום הזה ושמח להצטרף.
יש לי שאלה בבקשה. יש לי קיה ספורטז' 4*4 , מ2012.
לפני כמה ימים נדלקה לי נורית אזהרה של תקלה במערכת ה4*4. נסעתי עם זה למוסך. שם, לאחר בדיקה במחשב, אמרו לי שכנראה הלך המפעיל מנוע של ה4*4 בסרן האחורי. "כנראה" זה כי הם לא בטוחים (מוסך ראשי) אבל זה החלק היותר זול מבין האפשריים האחראיים לתקלה. הוציאו לי חשבונית של 4900 שקל כולל חלקים, עבודה ומע''מ.
1-ממה יתכן שתידלק נורית זו?
2-האם ההסבר שלהם הגיוני?
3-האם המחיר סביר?
4-האם חייב לתקן את זה עכשיו, או שמא ניתן להמשיך ליסוע ולהתפלל שמישהו יכנס באוטו מאחור מספיק חזק שיוחלף ע"ח חברת הביטוח..? בצחוק כמובן..