חוזר: איזה רכב לקנות ב40K? [הכותרת נערכה]
אם יורשה לי מילה או שתיים ...
לי יש ניסיון מעט יותר קטן משל מוני אבל דומה בכלליות.
והמסקנות שלו נכונות גם לדעתי.
לעומת זאת בפיסיקה אני לא מבין כלום אז אני לוקח את מה שאסף כותב בעיניים עצומות.
אבל ...
בסופו של יום, כשאני מטפס על הנ.ג. או משהו דומה, אני אולי עובר בראש על המסלול שאני מתכנן לעבור בו ומתכונן נפשית ופיסית איך לנסוע ע"מ להגיע בבטחה למעלה וזה מהנסיון שלי הרבה יותר פשוט מאשר בסמוראי שגם עלה בקלות יחסית את הנ.ג אבל נורא פחדתי בדרך ....
רובנו, ( לא כולל את אלון ) נוטים לצאת לטייל או לעביריות בשביל הכיף ולא בשביל להגיש שיעורי בית. ואם יצא בסוף 23.3221 או 23.3222 זה לא ממש נורא.
אם הגענו לסוף המעלה לבד בלי כננת ובלי משיכה, זה מבחינתי אומר שהגענו. האמר יעלה מעל לסלע שיעצור סופה וסמוראי יעבור לידו אבל שלושתם יגיעו אז זה אומר ששלושתם עברו. לפחות מבחינתי.
הפיסיקה שמתאר אסף היא נסיון להכניס למסגרת משהו שהוא גם נפשי וגם רוחני מבחינתי, כי לעבור את השלולית בוץ ברייס כדי לא להתקע ובדרך להשפריץ בוץ לכל הכיוונים בשביל התמונה .. זה הכיף. ולא לדעת שהפאי של הצמיג כפול הקוסינוס של הגרגר בוץ היה קטן משקול הכוחות של הגראביטציה הקונית של הקוטר של השלולית ..
זה נכון שהיו הרבה יותר מקומות שלא עברתי עם הסמוראי אפילו שהיה נעול פעמיים ומוגבה וצמיגים וכננת ומיגונים ושנורקל ומה לא ... אבל זה כי פחדתי מהשפ"צ בדרך כלל. מה שלפעמים רגע מהחויה הכללית של הטיול ....
זה לפחות לדעתי. עכשיו יש לי היילקס, אני חושב שעדיף אוטו יותר גדול.
מאחר ונושא השרשור המקורי נגע להתלבטות בשאלה של רכב במחיר מסויים- ואני יודע שרבים מבעלי הסמוראי כמוני חוששים שהמעבר לרכב גדול כרוך בהוצאות גדולות מאוד, אני (ואחרים...) נשמח לדעת מה פחות או יותר העלות הריאלית היום של סופה כמו שרכשת, אחרי יישור קיו בסיסי, ביטוחים וכו'
תודה8-)
יואב, שלא תגיד שאין סופות טובות במחיר סביר- חיים מפרסם את הסופה שלו בלוח. אם תעבור על הדיונים שלו בשנה האחרונה (בערך), תגלה שהוא עבר יישור קו מאוד מסיבי, מאז הוא קנה אותה (במצב לא רע כשלעצמו מבחינות רבות ומשופרת למדי) מאדי.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
אז ככה שאני מסכים בהחלט עם אסף - צמגים יותר גדולים == יותר עבירות. כמובן שבאיזשהו נקודה המשוואה נשברת, אבל לא במידת הצמגים שאנחנו יכולים להשתמש בה.
תיקון טעות קטנה.
כשמגדילים צמיגים יותר מדי, זו לא המשוואה שנשברת אלא הציריה (הקדמית).
ו-33 לצורך העניין, זה על הגבול של יותר מדי.
דרור כאן אנחנו חלוקים ( ולא מהיום (-: )
למי שזהיר ואין לו רגל כבדה, לא יקרה לצריה הקידמית שלו כלום.
ואני מדבר מנסיון שלי ושל אחרים.
אבל כבר היה הדיון הזה בעבר.
בכל מקרה יש פתרון גם לבעלי רגל ימנית כבדה והוא החלפת צריות או החלפת כול הסרן.
לא מאוד זול (כ 5K ) אבל גם לא כול כך נורא.
בכול מקרה, גם סופה עם 31 הוא רכב עביר ביותר, שלא דורש יותר מדי מחשבה בנהיגתו, ובשירשור זה זו הנקודה.