חוזר: יוזמה לקניה קבוצתית:מי מעוניין בפגוש?
הסטנדרט של חברות "מקצועיות" הוא לא מ"מ וחצי, יותר קרוב ל4.7 מ"מ. אם אתה רוצה לדייק, 3/8.
משהו שכדאי שתבינו כבר עכשיו: פנסים יפים עולים המון כסף, סד"ג של 90 ומעלה ליחידה. חסרון ענק של עגולים הוא שאין כאלו שאתם יכולים להכניס לפגוש שמכילים את כל האורגן, אתם תהיו חייבים לפחות 6 פנסים כאלו (ברקס+חניה, רוורס, איתות. אל תשכחו להוסיף ערפל...). זה 360 ש"ח לחשבון הסופי... תחפשו פנסים כמו מה שיש לי, תקציב של עד 150 ש"ח לכל הפנסים (כולל ערפל, המנורות, הברגים והחיווט). על טעם וריח קשה להתווכח, אבל תאמינו לי - הייתי בסרט הזה. יש עגולים יפים ב30 ש"ח, אבל רק של 5W.
עוד על פנסים: האיתות חייב להיות לא יותר מ40 ס"מ מקצה הפגוש.
כדי להגיע לתאורה המינימלית הנדרשת לפי חוק (וכאן זה בטיחותי, עם זה אני מסכים) אתם חייבים שהאיתותים, הברקס והרוורס יהיו 21W לפחות.
אתם כמובן רוצים אותם שקועים או לכל הפחות בקו אחד עם הפגוש; אתם לא רוצים רשתות ושאר דברים מצחיקים. אולי חלק חושבים שזה יפה, אני לא והשוטרים עוד פחות...
מבחינה תכנונית, אתם לא יכולים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. הולכות להיות לכם כמה בעיות תאימות:
1. לא כולם עם אותו שנתון רכב (הפתעה, החיבור בשלדה לא זהה לכולם).
2. לא כולם רוצים אותו דבר. זה רוצה מתקני נשיאה, זה רוצה גלגל ספייר (תתחילו לעבור את ה1000 ש"ח אם אתם רוצים מתקון כזה), זה רוצה לוחית באמצע וזה רוצה וו גרירה.
3. לחלקכם יש עיוותים לא קטנים בשלדה, תיקונים ישנים על התושבות וכיוב'.
פתרונות תאימות:
1+3: את החיבור לשלדה תשאירו כחלק נפרד. רתכו אותו על הפגוש על כל רכב, לא באופן סדרתי. סדרתי אומר שאתם מכינים בדיוק את אותו דבר X יחידות, לא אחד קצת ככה והשני קצת אחרת. תמצאו רתך שיעשה לכם את זה, זה לא צריך להיות יקר במיוחד.
2: תבחרו את המכנה המשותף הנמוך ביותר: אורגן אורות חדש, 2 נקודות ריתום מאסיביות, חיבור מספיק מאסיבי לסחוב הכל. את התוספות תשאירו בדיוק כך, כתוספות; הפגוש הבסיסי יתוכנן כך שהוא יוכל לקלוט את כל האביזרים, אבל כבסיס הוא יהיה בלעדיהם. מי שרוצה תוספת ישלם עליה בנפרד כי כל תוספת כזו תקפיץ לכולם את המחיר. זה אומר שפגוש קדמי יתוכנן לקלוט כננת גם אם הבעלים לא רוצה אחת כרגע, כי זו לא תוספת כמו ג'ריקן. זה אומר שמיקום הפנסים האחוריים יושפע מהשיקול של ציר המנשא שצריך לעבור שם. זה אומר שהחיבור לשלדה יהיה מאסיבי מאוד גם עבור פגוש ריק.
אה, כמעט שכחתי: אפשר לתכנן פגוש כזה מ2 מ"מ שיהיה חזק כמו פגוש מ4 מ"מ. זה יעלה לכם כמעט כפול עבור כמות יחידות כזו קטנה, כזה דבר משתלם רק במספרים גדולים, איפה שההפרש של עלות המתכת מתחיל לעלות על ההפרש של כמות העבודה. זה הרבה יותר כיפופים, הרבה יותר ריתוכים, הרבה יותר זמן הרכבה למי שבונה את זה. רדו מזה עכשיו, אחרת תגמרו עם פגוש שיתעקם בסלע הראשון או שיהיה יקר מאוד.
בוקר טוב,
אני בפנים עבור חברי מיכה.
כדאי לעבור על זה - http://www.jeepolog.com/128.html
צבי
לכל המעוניינים, בואו תגדירו פעם אחת מה זה "מחיר נוח" בשבילכם :?: :?: ...על הודעות פרטיות כגון "תבנה נראה אם המחיר טוב.." ועוד אחרות, אני אפילו לא מתכוון להגיב..כבר יש לי פגוש מוכן ואני יודע כמה עולה...כמו שכתבתי קודם אני משאיר את העניין לפותח השרשור ויורד מזה בינתיים...
ליאור
שתי הערות לשרשור:
1. פגוש פח איכותי כמו שאני מבין שאתם מדברים עליו עולה 1500-2000 שקלים אצל משפרים, ולפעמים הרבה יותר. אז מחיר נוח צריך להיות, נהיה נדיבים - 800 שקל. פותח השרשור יגיד אם אני צודק או לא.
2. אתם מתברברים בהגדרה של הפגוש, וחבל. יש כאן בחור אחד שהוא במקרה מנהל פורום סוזוקי שבנה כמה וכמה פגושים בסגנון זה לרכבים שונים, והוא גם יודע לתכנן בסוליד, ומכיר את הסמוראים והטולרנסים שיש בשלדות שלהם, אז שיפסיק לבלבל במוח ויתכנן על סמך הנסיון שלו ויחד עם פותח השרשור את הפגוש שהוא השילוב הטוב ביותר של תועלת ומחיר.
זה כבר עבר לשלב טלפוני, חבל שלמנהל הפורום העליון יש סבלנות של ילדה בת שש שלקחו לה את הבובה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
זה כבר עבר לשלב טלפוני, חבל שלמנהל הפורום העליון יש סבלנות של ילדה בת שש שלקחו לה את הבובה.
:-P :mrgreen:
אכן.
רק אצא מהעבודה ובערב זה יהיה טלפוני להפליא.
רק הערות לחבר'ה- פגוש של אספיר עם תושבת לכננת בנוי מפח 2 מילימטר. לא 4.7 לא 7.39, רק 2 מ"מ.
פשוט- נקודת העיגון לוו חילוץ תפוסה על הפלטה של הכננת, שמעוגנת לשלדה.
הפגוש קוסמטי לחלוטין, פרט למרכזו ןמחיר של אחד כזה בחברה 2000 שח.
אני חושב ש 2 מ"מ מספיק
אם תהיה אפשרות להתאים את זה לסמוראי 96, אני בפנים..
אשמח להיות גם כן בפנים. כמובן שתשובה סופית תהיה בפירסום העלות הסופית.
הלינק לפגוש שבועז בנה בהחלט יכולה להיות אופציה טובה לפגוש קידמי. הוא לא נראה מסובך מדי ושיש לו הכנה לכננת למי שירצה.
http://www.jeepolog.com/128.html
ואחלה יוזמה. נקווה שתצא לפועל!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי moshe 426
:-P :mrgreen:
רק הערות לחבר'ה- פגוש של אספיר עם תושבת לכננת בנוי מפח 2 מילימטר. לא 4.7 לא 7.39, רק 2 מ"מ.
....
אני חושב ש 2 מ"מ מספיק
אני יודע שהוא מספיק, אם הפגוש מתוכנן נכון. אתה אפילו יכול לקדוח המון חורים בכל מיני מקומות כדי להוריד משקל ואת החלק העליון לעשות מ1 מ"מ. שאל את החב'רה שלך כמה זה יעלה ואז תבין למה 2 מ"מ לא עוזר לך.
אגב, אתה יודע שאתה מתווכח על סד"ג של 6 ק"ג (כתלות בתכנון המדוייק)? כמה זה מתוך טון באחוזים?
קלמיני, RRO, TT, SHROCKWORKS, TRAIL JHON ועוד המון אחרים (לחלקם יש רק פגושי צינורות, עובי הצינור 3.6 מ"מ) בונים מ3/8. אם כבר שמות של חברות גדולות, אז אני מוביל. :-D
הפגוש של בועז אכן טוב אך הפגוש של אלון טוב יותר - המיקום של הכננת אצל אלון טוב יותר.
יתכבד נא מנהל הפורום שלנו ויסביר, אם נקבל תמונות יהיה עדיף.
לגבי אורגן אורות אחוריים אני הייתי הולך על התצורה שאלון בחר, אין בעיה מבחינה חוקית ובטיחותית,
העלות זולה, ובקיצור עושה את העבודה.
אני מצטרף להמלצה של אלון לייצר דגם אחד עבור כולם ובלבד שיהיה ניתן להתאים לו מיתקונים שונים, איש איש ורצונו.
בקיצור שישבו אלון ומשה ויסכימו על פגוש אחורי + קדמי בסיסיים, להזכירכם, לאלון יש את הידע והניסיון בבנייה שכזו והרי אף אחד מאיתנו לא ימציא כאן את הגלגל, מה גם שלאלון כיום יש שני פגושים על האוטו שהם גם אופים וגם יפים, דיון על הצורה הסופית, סוג החומר, עובי חומר וכו' הוא דיון סתמי לחלוטין.
אלון ייתן למשה את כל הנתונים שהוא צריך, משה ייתן הצעת מחיר לקדמי +אחורי ומשם נתקדם.
גם אני בעסק, לפגוש אחורי. (סמוראי סגור '89)
מצטרף לעניין,
טמבון אחורי, ואם המחיר יהיה ממש משתלם אז גם קדמי.
אם יש התאמה ל96 אני בפנים קידמי +אחורי
לגבי הסטייקים , אני מוכן לפנק אתכם משהו גוטה גוטה
התנאי שלי - טמבון אחורי קודם :razz: :-) :razz: :razz: :razz:
לגבי נקודת וו גרירה מאחורה , אני אישית אשמח אם זה יהיה וו שליף ולא וו קבוע כדי שאפשר יהיה גם להרכיב כננת מאחורה - ותחשבו על זה!
לא יהיה כזה דבר. זה מכריח את כל הקונים להעביר את הלוחית לבודי. ווי הגרירה יתחברו כמקודם (למי שיש).
אם כולם רוצים וו גרירה ברור שהוא יהיה נשלף, אבל כולם צריכים להסכים על זה.
אלון הטמבון המשורטט , עונה על הדרישה. כל שצריך הוא חור ריבועי במרכז שיוסתר על ידי הלוחית.
מבחינתי, כאשר תהליך הייצור יהיה רלוונטי ,אבקש ייצור מיוחד עבורי עם חור כדי שאוכל להרכיב מאחוריו את השקע של וו הגרירה.
אבל כאמור , חזון למועד. בוא נראה איך עניינים מתגלגלים.