בינגו!ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני דיסקו
וכן, שמעתי על תקלות במשאבת דלק.
Printable View
בינגו!ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני דיסקו
וכן, שמעתי על תקלות במשאבת דלק.
אני מבין שאתה הולך על התקנה במקביל. תוכל לדווח תוצאות? אם זה מצליח - אני אחריך.
כן, אני מתכוון להתקין את המשאבה במקביל. קניתי כבר את החלקים (צינורות, מחברי T, מפסק...) אבל עוד לא מצאתי את הזמן. אני מקווה שהשבוע.
אז נגמרו הויכוחים - חבר שלנו בפורום ,עמוס - תקוע עכשו עמוק בנחל ניצנה עם משאבת דלק חשמלית בג'יפ סופה . אני מקווה שהוא מצא מישהו לגרור אותו כי עם משאבת הזרקה זה לא פשוט לתת הזנה מבקבוק. אז משאבה נוספת לנהיגת שטח רק יכולה לעזור במיוחד שהיא לא תופסת מקום בתא המנוע.
חיים
רק שבסופה המשאבה מותקנת בתוך המיכל דלק (משאבה טבולה) וזה לא ממש פשוט להתקין שתיים כאלו.....
ספר תמיד רצוי.
יש שם מישהוא מבין ענין?
מה מצבם?
החילוץ הסתיים במוצאי-שבת - בגרירה. המשאבה הרזרבית לא צריכה להיות אורגינלית טבולה ואפשר להיחלץ עם חשמלית חיצונית 12 וולט של כל רכב.
אתה בטוח? למיטב הבנתי בסופה מדובר במשאבת לחץ גבוה למערכת ההזרקה, ומשאבה מכנית/חשמלית שמספקת דלק לקרבורטור לא תעזור... אם הצלחתם לסוע עם משאבה כזאת, זה חידוש - מבחינתי לפחות.ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
נמרוד, יש משאבות חיצוניות 12 וולט שמיועדות להזרקה ונותנות לחץ דלק גבוה.
בד"כ בקיטים של הסבה ממאייד להזרקה, יש משאבות IN LINE כאלו.
נמרוד - שים לב ,החילוץ היה בגרירה . מה שלא היה קורה עם משאבה בכוננות. היו בשרשור הזה כאלה שפקפקו בצורך ברזרבית.
שאלת תם,
להחזיק בארגז כלים משאבה מכנית נוספת (ב-CJ) למקרה שהראשונה תשבוק כדאי או לא? :roll:
הנקודה שרציתי לציין היא רק שיש הבדל מהותי בין משאבת לחץ גבוה לרכב עם הזרקה (סופה) לבין משאבת לחץ נמוך פשוטה שצריכה סך הכל להעלות דלק מהמיכל לקרבורטור (CJ). בCJ אפשר באמת להשתמש במשאבת דלק חשמלית אוניברסלית של מכוניות עם קרבורטור (סובארו, מיצובישי...) או במקרה הגרוע ג'ריקן מוגבה מעל המנוע עם צינור ישירות לקרבורטור יספק את הלחץ הדרוש. בסופה - לא. אתה צריך משאבת הזרקה (יקרה הרבה יותר) בתור ספייר, אם זו משאבה טבולה זהה למקורית או משאבה אינליין כמו שחנן הציע. וג'ריקן מעל גובה המנוע - לא יעבוד בכל מקרה.
נמרוד. הנושא ברור ומוסכם.
דורון
אתה יכול לתאר מה עשית בניבה בנושא ובאיזה משאבות הישתמשת?
הרשו לי לחלוק עליכם בצורת החיבור של משאבת הדלק החשמלית לגיבוי.
אם משאבת הדלק המכנית נפרצת, והחשמלית מחוברת במקביל, אזי היא עלולה לשאוב אויר בלבד כתוצאה מחוסר אטימה בשסתומים האל חוזרים של המשאבה המכנית הקלוקלת.
לכן, יש לחבר את המשאבות בטור!
אגב, אין מצב שזה יכביד על אחת המשאבות מכיוון, שלפחות המכנית נותנת הרבה יותר דלק ממה שזקוק למנוע, ובמילא עובדת כנגד שסתום העודפים בפילטר הדלק המתכתי (וזה עוד במיקרה הטוב, למשקיעים עם פילטר כזה).
חיבור בטור, אלגנטי ונוח יותר. אפשרי לנתק אחת המשאבות בקלות יתרה בלי צורך לבטל את הפיצול שנעשה לחיבור המקביל.
במנוע החדש , ביטלתי את המשאבה המכנית ועברתי לחשמלית של סובארו. בטיול הראשון שלה היא שבקה חיים מול פונדק הסיירים בתשע בערב , בלי טיפת מקום לעמוד בכדי לטפל. היות וכרגיל יש לי חלקים חלופיים , הרכבתי את המשאבה השניה ונחלצתי. כך שהוויכוח אם צריך משאבה רזרבית ,מבחינתי נגמר.
מה זה ניגמר?
אי חושב שאם היית נישאר עם משאבה מקורית, לא היית מגיע למצב של תקלות.
משאבה מקורית ספייר, תמיד טוב שיהיה., להתחיל לאלתר בשביל לראות תוצאות? לא מאמין בזה.
למשאבת סובארו (כן זאת עם הסמל של מיצובישי) יש פרסוסטט (שסתום לחץ חשמלי) המכבה את המשאבה כאשר המאייד מלא. לכן אם סותמים את יציאת הלחץ עם האצבע, המשאבה מדמימה.
במנוע סופה צריכה משאבת הדלק החשמלית לספק לפחות 2.7 אטמוספרות.
אבל... בערכת החרום של טנדרים GMC סיירה בעלי מנוע בנזין 5.7 ליטר של סיירת מטכ"ל קיימת משאבה חשמלית ללחץ גבוה עם חיבור לג'ריקן. כך שבשעת תקלה יש להחליף צינור הזנה לסעפת הזרקה, לחבר זוג תנינים למצבר ולהכניס את צינור היניקה לכל ג'ריקן סטנדרטי או לחילופין, למיכל הדלק דרך פתח המילוי.
בברכה,
חיים,
מדוע צריך שכל המערכות בג'יפ שלך יהיו כפולות?
האם אתה נמצא במטוס? שם הכל מגובה פי 3(מסיבות מובנות)
מדובר סה"כ בגיפ שהסיכוי שמשאבת הדלק שלו תתקלקל דווקא בשטח הוא נדיר.
האם יש לך גיר כפול או טרנספר דינמו סטרטר כפול וכו'...
כך שחבל לך על הזמן והכסף.
אליקו
אלי,
אתה מוזמן להיכנס לפורום "רוסיה" ולנסות להבין על איזה רכב חיים נוסע ואת הבעיות בהן הוא נתקל (שאם נודה על האמת, את רובן הוא "הזמין" או יצר בעצמו).
אכן הייתי בפורום "רוסיה" ואני מציע לשנות את שמו ל "הפורום של חיים".
ראיתי מס' תמונות של הווז וכמו כל דבר שמגובה פעמיים ברכב של חיים אין צורך ברוורס שכן
לפי צורת הרכב אפשר לנהוג בו קדימה בכל מצב תלוי מהיכן נכנסים אליו.
וחוץ מזה בימים אלו יש בעיתון מעריב תחרות של סטארט-אפ נולד ואני מציע לחיים להשתתף בה
ולהמציא את הג'יפ מחדש...כמובן שהזמן הכי טוב הוא ביום שלישי "פעמיים כי טוב" :D
אלי KO