תגובה: חוזר: תנו לשד לצאת מהבקבוק - מה הפגם הסודי באיסוזו?
לפי מספר רכב תדע בדיוק עד מתי טיפלו ב umi כל הבעלים שהיו לרכב כולל מספר ק"מ מדוייק.
תסתכל באיזה קמ עשו טיפול אחרון בחברה, ומה עבר מאז אצל הבעלים האחרונים, אם לא טופל במורשה לפחות שימציא קבלות על טיפולים או אלמנטים שניקנו עבור כל טיפול, לדוגמה טיפול 10k שמן סינטטי מלא בלבד מחברה ידועה שתי ג'ריקנים, שתי פילטר שמן קטן וגדול, פילטר אוויר וסולר.
אם נעשו תיקונים מיוחדים כנ"ל קבלות לפחות על החלקים, חצי נחמה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
המנוע הוא מנוע דיזל מסילה משותפת ( מנוע מהדור החדיש של מנועי הדיזל )
בנוסף המערכת מבוקרת על ידי לחץ שמן של המנוע .
כל המערכת המוזרה הזאת נמצאת בתוך ראש המנוע ( קדחים לאורך הראש )
בקדחים זורם הסולר השמן והמים .
יש בעית אטימה בין כל הנוזלים :wink:
כך שהסולר נכנס לשמן
או השמן נכנס לסולר
מכאן ועד להרס המנוע המרחק קצר .
היצרן משתדל בכל מיני דרכים לתת פתרונות יצירתיים ( בדרך כלל באחריות )
הבעיה שבדרך כלל התיקון יקר ומחייב החלפת חלקים לא פשוטה .
בקיצור הצליחו לפתח מנוע מאד מיוחד בעל מגבלות טכניות שהתחזוקה שלו על גבול הבלתי אפשרי .
איציק
איציק
ממרחק הזמן והמקום אני יכול להבין איזה אוסף של טעויות נאמרו כאן
אמנם לא בזדון , אך מאדם שאני מחזיק ממנו .......
היום הכל ידוע , ואגב כך כל כך פשוט לתיקון שאתה אומר לעצמך איך לא חשבו על זה קודם ....
ומכיוון שהיום בעולם המשאיות אני , וכאן בכל משאית המערכת די זהה עד דומה להפליא , אני יכול לספר לך שגם התקלות זהות , וכך גם הדיאגנוזה שלהם ....
רק שאצלנו בעולם המשאיות אף אחד לא מתרגש מהחלפת אטמים של כוסיות מזרק (במשאית מחליפים גם את הכוסית עצמה מה שלרוב לא צריך לעשות בטרופר וזה מפשט משמעותית את העבודה )
יש הוראות לבצע החלפת אטמים יזומה בכל ק"מ נתון , בדיוק כמו טיימינג (באיסוזו זה ביחד ), אבל אתה לא מופתע כשלא עושים טיימינג והמנוע הולך נכון??
דווקא מבחינה מיכנית זה נחשב למנוע מאד אמין
כמעט ולא תראה נזק לבוכנות /טלטלים ושאר המכניקה הכבדה של המנוע
אגב התופעות של בעיית אטמי כוסיות זהה לחלוטין לבעייה של .... ראש מנוע /אטם ראש ולכן הוחלפו שלא בצדק הרבה מאד ראשים .....
סביון
אתה קיבלת את ליטרת הבשר שלך בנייד.....
זהו בדיוק, שבזמנו כשיצא הטרופר 99' אף רכב 4X4 דיזל לא הגיע לכ"ס שהיו לו, וזה בגלל הפיתוח של המנוע הנ"ל שכל עקרון העבודה שלו נילקח מכלי צמ"ה כבדים, "פשוט" הקטינו אותו.
לעיניין האטמי שרוולים:אם מבצעים ביחד עם הטיימינג (טיימיניג בטרופר דיזל עושים כל 200K, מאוד פשוט סה"כ רצועה ומותחן אחד),אז זה בדיוק הכיוון, כל 150-200K למרות שכל רכב לגופו, מי מטפל? איזה נוזל קירור שם? מצב הצנרת מים? צינור מתפוצץ=נזילת מים=ייתכן נזק ישיר לאטמים או נזק שנעשה והפריצה לא תבוא מיד אבל בהמשך. ראיתי רכבים שעשו 250 ו 300 בלי כל בעיה. יש גם כאלה שלא מודעים כלל לתקלה ונוסעים חודשים עם סולר ברדיאטור במקום נוזל קירור עד שפשוט הרכב נעצר....יש גבול כמה הוא יכול לנסוע על מים...:D
אני לא מצאתי שום הוראה בספר לגבי זמן/ק"מ להחלפת אטמים(פשוט כי כשכתבו את הספר לא חשבו על זה כניראה, כמו שלא ידעו שהאטם הפנימי במזרק ייכשל ועד שיעלו על זה ילכו עשרות מנועים קפוט), אין הוראה גם בעל פה(תאמין לי שאם היתה הייתי יודע), ראיתי בעבר מסמך של UMI באחד המוסכים שמיועד לכלל המכונאים ובו כתוב במפורש:" רכב איסוזו טרופר- עלול להימצא סולר במערכת הקירור",(יש המשך כמובן),אבל עליהם לבדוק במפורש כל רכב כזה שניכנס לטיפול או תקלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
savyon
תודה,
איך בודקים היסטוריה אם הבעלים הנוכחי לא טיפל במורשה ולגבי הקודמים אין מידע?
סביון
לא יודע איך מתייחסים לזה היום.
רק בעל רכב יכול להוציא היסטוריה ממחשבי המוסכים המורשים, גם אם לא הוא זה שהיה הבעלים בעת הטיפול.
יש הסטוריה גם במוסכים לא מורשים.
השאלות החשובות הן ריקולים שונים, במיוחד של המזרקים.
אסף.
כאן מתחילה הבעיה...
רוב אם לא כל המנועים האלה בעולם עברו את הריקול מזרקים הגדול,(במוסך שמבין יפתחו מכסה שסתומים לפני הרכבה ויבדקו מספרים/יחליפו אטמים) מי שהחליף מנוע, או יותר נכון מי שהחליף במוסך מורשה כניראה שבדקו לו את מספרי הסדרה של המזרקים, למרות שיש עדיין מזרקים בפירוקיות עם מספרים ישנים, מוסך מורשה לא יסכים להרכיב מזרק כזה כי זה היה ריקול בטיחותי.
מי שלא בקיא בזה ירכיב ואז כניראה שיהיה ערבוב סולר לשמן מנוע, כבר ראיתי מקרה כזה.
שרשרור של רונלדו, הכתבה המפורסמת ומספרי מזרקים:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=14534
נדב
אלו "הוראות "שלא מופיעות בספר התיקונים
יש כל מיני טריקים שנקראים "קמפיין שקט "וכדומה