חוזר: התקנת זחל (underdrive) בגיפ סופה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי זאביק
בהוראות התקנה של קיטי 1:4 עבור NP231, מומלץ מאוד מראש לעבור ל-SYE
( slip yock eliminator ), כי הטענה היא שהיוק הרגיל (הפנימי) לא עומד בעומס.
ואתה כרגע עם יחס יותר גבוה מ-1:4.
מעבר לזה, אין קשר בין שני הדברים.
אם תרצה להגביה, SYE לא יעזור לזוית שלך, אלא רק CV.
זה יעזור היות והוא מקצר את אורך הטרנספר ב80 מילימטר == מאריך את הדריבשאפט ב 80 מילימטר. ברנגלרים (עליהם מדובר בהוראות) הבעיה חריפה בהרבה כי מראש מתחלים בדריבשאפט מאוד קצר.
אכן SYE יותר חזק ולכן רצוי להתקינו.
אני בכלל רציתי באותה הזדמנות להחליף לדנה 300 וכך לקבל גם טרנספר הרבה יותר קצר (בגודל) והרבה הרבה יותר חזק. אבל פשוט נמאס לי לעבוד מתחת לרכב :mrgreen:
לא נורא תמיד צריך להשאיר עוד פרויקט לפנסיה.
היתרון של הזחל הזה על פני טרנספר נוסף הוא רק באורך?
יש לי מחשבות בכיוון של טרנספר נוסף בוויטארה ... מישהוא ניסה?
אם תשים שני טרנספרים אחד אחרי השני, הטרנספר הקדמי יעמוד בדרכו של גל ההינע הקדמי שיצא מהטרנספר האחורי.
יש SYE(בה כך במקור) ויש CV
הרכב מוגבה 6"-האם יתאים?
תודה אסף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
אם תשים שני טרנספרים אחד אחרי השני, הטרנספר הקדמי יעמוד בדרכו של גל ההינע הקדמי שיצא מהטרנספר האחורי.
נקודה מצויינת ... לא חשבתי על זה, אבל ניתן להנמיך את הטרנספר האחורי כך שגל ההינע יעבור מיתחת לקידמי ... ממילא אני מדבר על רכב עם מיטלים נפרדים מלפנים, כך שגל ההינע הקדמי לא זז ...
האפשרות השניה היא לבטל את היציאה של הגל הינע הקדמי בטרנספר הקידמי ... אבל זה בדיוק מה שנעשה בסופה ...
תנמיך את גל ההינע הקדמי של הויטרה בעוד 15-20 ס"מ, והרכב יתחיל לנסוע לך הצידה...על גל ההינע במקום על הגלגלים ;)
יקיר כבר חשבו על זה...
יש בחור בטכסס אם אני לא טועה שמוכר קיטים כאלו לרנגלר.
בכללי אתה לוקח 231 וחותך לו את החלק שהולך לדרישפט הקידמי כדי למנוע את הבעיה שחנן תאר.
אבל !!!
זאת הבעיה הקטנה והטרווילית בענין. הבעיה המרכזית היא ציר מתאם בין היציאה של הפלנטרי לכניסה המקורית של הטרנספר.
אתה חיב ליצור ציר כזה מאפס. לתכנן אותו לחרוט אותו לחסם אותו. וזה ממש לא פשוט או זול כי מדובר בציר שדרכו עובר כול המומנט. אם הוא נשבר הרכב עומד וזהו.
משיחות עם אמיר וגם מהתרשמות אישית שלי זה היה עיקר העבודה והכסף בתכנון ובניה של הזחל. ליצור כזה ציר יעלה הרבה מאוד כסף. מובן שככול שהכמות תגדל הענין יהיה יותר רווחי, אבל לך תשכנע 100 בעלי ויטרה להשקיע 3K או יותר על זחל.
בקטע הזה אמיר נתקע. יש מעט מאוד אנשים בארץ שיודעים להעריך את היתרונות של הזחל ומוכנים גם להשקיע כ 7K בזחל ובהתקנה שלו.
לי זה עלה הרבה פחות כי אמיר מכר לי את הזחל במחיר עלות (ולמטה מזה) ואני התקנתי אותו לבד. ועדין רוב חברי (מוותקי הפורום יש לצין (-: ) הרימו גבה וטענו שלא צריך את הענין, עד שהם לקחו סיבוב כמובן...
אסף, אם אני מבין אותך, יש לך 242 עם זנב חשוף מאחורה, זה לא אלימינייטור כי באלימינייטור יש יוק קבוע בקצה. אצלי בגראנד יש בגל הקדמי CV בכל קצה (מה שמאפשר עבודה בכל הזוויות האפשריות של פיניון לעומת טרנספר), מאחורה מדובר בצלב אוניברסלי רגיל בכל קצה - זה דורש זווית פיניון זהה לזווית היציאה של הטרנספר ובהחלט יש בעיה של זוויות עבודה של הגל כתוצאה מהגבהה וקיצור דריוושאפט.
אם הוספת CV מאחורה בצד הטרנספר וביטלת את זווית הגל בצד הסרן ( ע"י הוספת קלינים כך שהסרן יצביע לכוון הטרנספר ואז הצלב בצד הסרן לא עובד בזווית) אז לא תהיה לך שום בעיה של אורך גל הינע אחורי גם אם לא ישאר ממנו כלום, דבר אחד תצטרך לבדוק - האם מהלך הסליפ-יוק מספיק ארוך לצורך האפליקציה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
יקיר כבר חשבו על זה...
יש בחור בטכסס אם אני לא טועה שמוכר קיטים כאלו לרנגלר.
בכללי אתה לוקח 231 וחותך לו את החלק שהולך לדרישפט הקידמי כדי למנוע את הבעיה שחנן תאר.
אבל !!!
זאת הבעיה הקטנה והטרווילית בענין. הבעיה המרכזית היא ציר מתאם בין היציאה של הפלנטרי לכניסה המקורית של הטרנספר.
אתה חיב ליצור ציר כזה מאפס. לתכנן אותו לחרוט אותו לחסם אותו. וזה ממש לא פשוט או זול כי מדובר בציר שדרכו עובר כול המומנט. אם הוא נשבר הרכב עומד וזהו.
משיחות עם אמיר וגם מהתרשמות אישית שלי זה היה עיקר העבודה והכסף בתכנון ובניה של הזחל. ליצור כזה ציר יעלה הרבה מאוד כסף. מובן שככול שהכמות תגדל הענין יהיה יותר רווחי, אבל לך תשכנע 100 בעלי ויטרה להשקיע 3K או יותר על זחל.
בקטע הזה אמיר נתקע. יש מעט מאוד אנשים בארץ שיודעים להעריך את היתרונות של הזחל ומוכנים גם להשקיע כ 7K בזחל ובהתקנה שלו.
לי זה עלה הרבה פחות כי אמיר מכר לי את הזחל במחיר עלות (ולמטה מזה) ואני התקנתי אותו לבד. ועדין רוב חברי (מוותקי הפורום יש לצין (-: ) הרימו גבה וטענו שלא צריך את הענין, עד שהם לקחו סיבוב כמובן...
http://www.pirate4x4.com/articles/pr...ws/mad_rooster
אין בעיה של ציר יציאה, הבחור מוכר קיט מלא.
Included in the kit is the adapter plate, a rotation ring, and a through hardened 4340 chrome moly steel mainshaft. Mad Rooster also includes all the necessary hardware and some basic instructions to help you install your new Crawlerbox.
תגובה להודעה: התקנת זחל (underdrive) בגיפ סופה
שלום לכולם,
אני מעלה את השירשור שוב.
אני מעוניין לבצע הפחתה של יחסי העברה בסופה, בלי לגעת בדיפ'.
המחשבה הייתה לרכוש קיט הפחתה לטרנספר. ראיתי ש teralow שיווקו בעבר מוצר כזה אך היום (לפי מה שאני ראיתי...) ניתן לרכוש רק טרנספר קומפלט ולא את הקיט בלבד. העלויות הן פי שלוש בערך- מה שהופך את זה ללא רלבנטי.
כמו כן שוטטתי באתר של klune-v אך לא זיהיתי את מה שאני מחפש.
אודה לכל מי שביצע הפחתה כזו בסופה- איפה ניתן להשיג?
אני מכיר גם את ה'זחל' שייצר אמיר ענבל- אבל זה גם יקר יותר (?) וגם מחייב החלפת דריישפט?.... לצורך העניין האם ניתן להשיג כזה? (הבנתי שהוא לא מייצר יותר...) מה העלות??
תודה מראש לכל בעלי הניסיון!
חג שמח ליאור.
יש כמה בעיות עם זה.
בזמנו, היה הקיט של TERALOW שמחליף את יחס ההעברה הנמוך בטרנספר ליחס נמוך יותר (נדמה לי 4:1, לא סגור על זה).
הבעיה הראשית של טרנספר NP231 היא ציר יציאה בעל חוזק גבולי. יחס נמוך כזה מעלה את הסיכוי לגזירת הציר. בתור התחלה - תמיד עדיף וכדאי לעשות קודם הסבה לטרנספר המחוזק 241 מסופות צבאיות/ממוגנות. ציר היציאה שלו חזק פי 2 בערך. אם הטרנספר 231 שלך כבר עייף/תקול, כדאי לחפש טרנספר 241 תקין.
התקנת זחל/כל סוג של דאבל-טרנספר מחייבת שינויים בגשר הגיר ובכיסוי הפח של מכלול הגיר בריצפת הג'יפ, והשינוי המשמעותי יותר - החלפת שני הדריישפטים. אחורי קצר עוד יותר, קדמי ארוך יותר. התקנת SYE (סליפ-יוק אלימינייטור) על ציר היציאה מהטרנספר תפתור חלקית את הבעיה כי היא תקצר את מכלול הטרנספר ותאפשר התקנת דריישפט אחורי ארוך קצת יותר ותחזק את כל העסק.
ועדיין יהיה לך דריישפט אחורי קצר כל כך שיגביל אותך באפשרויות להגביה את הרכב. הסופה שהיתה של מוני והותקן בה הזחל, היתה לא מוגבהת כלל.
בנוסף - למרו תכלהחיזוקים, עדיין הכפלת המומנטים בזחל (פי 2.72) עשויה לגזור/לפוצץ/לפורר צירי יציאה/ציריות וכו'. במצב LOW/LOW צריך להיות עדין ביותר עם רגל ימין...
כנראה שעדיין אין תחליף ראוי לשינוי יחסי העברה בדיפרנציאלים.
השירשור הזה כל כך ישן שכבר כמעת שכחתי מקיומו (-:
מה שדרור כתב אכן נכון אבל לא באותה דרגת החומרה.
נכון - יש לך דריבשאפט קצר אבל ללא הגבהה או הגבהה קלה לא בעיתי.
אם תרצה להגביה, תצתרך להתקין קרדן כפול.
אבל למיטב הבנתי סופה מוגבהת בכל מקרה יוצרת בעיות גם ללא זחל.
אתה לא צריך לחתוך את הגוף, הזחל נכנס ללא בעיות.
כנל לגבי הגשר גיר.
אתה צריך להיות זהיר עם הגז כאשר אתה ב super low
אבל לא הגיוני להגיע עם פול גז בקצבים האטיים האלו להפך.
קצת יותר מדי גז וכל 4 הגלגלים מתחפרים.
אתה צריך לקצר ולהאריך גלי הנע, אבל זה באמת שטויות
היתרון האדיר של הזחל הוא בירידות ובבטיחות.
אתה הכול עושה לאט לאט ויש לך זמן לחשוב.
הרבה יותר טוב מיחסי העברה.
דרור ומוני תודה רבה!
ראשית אני מבין ששווה לשדרג ל 241 לטובת החוזק במקרה שאני כן מוצא יחסי העברה.
שנית- אני לא רוצה לגעת בדיפ' ולכן אני אמשיך לחפש קיט כזה.... זחל זה ללא ספק האידאל אבל נראה לי שהעלויות הן גבוהות מדי עבורי. מה גם שאני לא בונה רכב אקסטרים אלא משפר בתחום העבירות/ בטיחות והפחתה של 4:1 היא בסדר גמור בשלב הזה (זה כבר יותר טוב ממה שיש היום). 'הבור' שיווצר במקרה כזה בין High ל Low הוא 'מחיר' שאני יכול לחיות איתו (אני גם נוסע עם שתי נעילות אוט'- סוג של פשרה... ומותקנת הגבהה 4" ).
בקיצור- מה בכל זאת ניתן לעשות בתחום הטרנספר בלי לשדרג לזחל עם כל השינויים המחויבים?
תודה שוב.
סופ"ש גשום ומבורך,
ליאור.