חוזר: מקדחים נטחנים-מה אני עושה לא נכון?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי קיד
מקדחי טיטניום??:roll:
אתה בטח מתכוון "קובלט"
קיד.
היי
ולמה אתה חושב כך?
כך נאמר לי. (יש גם שלדות טיטניום לאופניים)
מכל מקום, פשוט לא נגמרים ולא נאלצתי להשחיזם. ואני קודח ללא מעמד. יש לי שניים בקטרים של 13 ו- 10 מ"מ.
אגב, טמפ' התכה של הטיטניום גבוהה משל הקובלט בלמעלה מ- 300 מע' צלסיוס והוא שוקל (מ"ס) כחצי.
מניסיון אישי קידוח באלומיניום וברזל עד עוביים של 3 מ"מ אין שום בעיה עם קידוח ביד.. מעולם לא נשרף לי המקדח..
בעוביים וקטרים גדולים אני מעדיף לעלות בהדרגתיות ולהשתמש בשמן קירור שנקרא בולוב, מגיא בבקבוק ספריי ועושה עבודה נהדרת.
במקרים נדירים אני משחיז את המקדח על סרט השחזה..
רפי - המקדח HSS שעליו אתה מדבר הוא רק עם ציפוי טיטניום (Titanium Nitride) ,
הוא לא עשוי עצמו מטיטניום.
אמיר.
היי
בהתחשב במחיר, אתה, כנראה, צודק.
אם אתה צודק, מה קורה כשמשחיזים? הלך הציפוי, הלך המקדח?
בכל מקרה, הם עושים את העבודה היטב.
כשמשחיזים מקדח מצופה, הציפוי יורד.
יניב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רפי 33
היי
ולמה אתה חושב כך?
כך נאמר לי. (יש גם שלדות טיטניום לאופניים)
מכל מקום, פשוט לא נגמרים ולא נאלצתי להשחיזם. ואני קודח ללא מעמד. יש לי שניים בקטרים של 13 ו- 10 מ"מ.
אגב, טמפ' התכה של הטיטניום גבוהה משל הקובלט בלמעלה מ- 300 מע' צלסיוס והוא שוקל (מ"ס) כחצי.
מסתבר שאין שום קשר בין משקל סגולי, טמפ. התכה, ומחיר, אל היכולת להחזיק להב מושחז.
יש פלדות שתוכננו כך שנוכל להשחיזן. לדוגמא להבי סכיני גילוח יצרו בעבר מפלדה מטיפוס HY80 הנוחה מאוד להשחזה. דוגמא הפוכה היא קבוצת פלדות הבלתי מחלידות, שרובה אינה מחזיקה השחזה.
איכות הלהב תלוייה במבנה הגרעיני של הפלדה (נא לקרוא בבית על טיפולים טרמיים). לטיטניום מבנה גרעיני בעייתי, לכן לא תראה חלקי טיטניום מבריקים, לא כל שכן להבים של כלי חיתוך.
לנושא הציפויים: קרבידים, אוקסידים וניטרידים של מתכות הם לרוב חומרים בעלי רמת קושי גבוהה מאוד. אין זה אומר כלום על החוזק המכני שלהם. אבל חומרים אלה הם מצויינים לציפוי קשה. אחד החומרים המפתיעים הוא אוקסיד של אלומיניום. בניגוד גמור לרכות הבלתי נסבלת של אלומיניום, ותכונות המתיחה המצויינות שלו, אוקסיד של אלומינים הוא אבקתי, וקשה מאוד. משחת קרבורונדום לליטוש תושבות שסתומים בראשי מנוע מכילה למעשה כמות גדולה של אוקסיד אלומיניום.
בדומה לדוגמא, אוקסיד של סיליקון הוא החומר הבא בקשיותו אחרי יהלום. חומר זה משמש בלהבי משורים.
השימוש התעשייתי: במקום לייצר מקדח מפלדה יקרה מאוד, ניתן לייצר מקדח זול מפלדה HSS פשוטה, ולצפות אותו בציפוי קשה. היתרון: מחיר זול עבור להב איכותי. חסרון, נזק לציפוי משמעו שהמקדח נהפך למקדח HSS רגיל. בשימוש במכונת עיבוד שבבי בעלת מערכת קירור רצינית, מקדח מצופה יכול לספק שעות קידוח רבות.
קיד,
חנן, אל תנסה להשחיז מקדח בעזרת אבן ציר פשוטה. סיבובי המנוע אינם מספקים, וגודל הגרגרים של האבן הוא גדול מדי. עדיך להרכיב דיסקת FLAP (ניירות לטש) על משחז זוית 4.5", ולקבע את המשחזת במלחציים. יתרון העבודה עם FLAP הוא כפול: גודל גרגר קטן, ומבנה הדיסקה מייצר המון רוח אשר מורידה את טמפ. העבודה.
שמו קירור 5 ליטר עלה לי 130 שקל והיחס הוא 1:3 בערך, אפילו פחות.
בשימוש ביתי יכול להחזיק שנים לדעתי.
מקדחת עמוד קטנה של ל.כ עלתה לי 400 שקל לפני מע"מ ויש לה אפשרויות כיוון לגיר. אני הרכבתי אותו על מינימום סל"ד ע"פ הטבלה שמסופקת עם המקדחה.
(אני מחפש מקדחת עמוד גדולה, אם מישהו שומע על משהו שישלח בבקשה מסר)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמיר בא
רפי - המקדח HSS שעליו אתה מדבר הוא רק עם ציפוי טיטניום (Titanium Nitride) ,
הוא לא עשוי עצמו מטיטניום.
אמיר.
היי
נראה לי שאתה צודק.
משום מה, כך הם נקראים.
מקפיץ -
קניתי מקדחה רוטטת 500W של BOSCH.
אני מעוניין בשמות של יצרני מקדחים איכותיים לברזל.
הייתי היום בחנות DIY הקרובה אלי וביקשתי מקדחים טובים לברזל והמוכר הציע לי מקדחי HSS שכתוב עליהם - "HUNTER SUPER".
שווה משהו?
הסוגייה השניה היא המחיר
למקדחים מסוג זה ביקשו 16 ש"ח למקדח.
שווה לקנות מקדחים מאוד יקרים כמו שחנן מדבר עליהם בתחילת השרשור או להשתמש בזולים ולזרוק אחרי כמה שימושים?
לגבי השחזה - יש מכשיר יעודי?
סירטון הדגמה? משהו?
שוב עולה שאלת המחיר...
והאם שווה בכלל להשחיז מקדחים של מספר שקלים בודדים.
אהלן .
לגבי מכשיר יעודי , אכן קיים דבר כזה , יש לי חבר שאצלו זרוק דבר כזה יש חור לכל גודל של מקדח אתה מכניס את המקדח לוחץ על כפתור והופה מקדח חדש ( לפי ההסבר שלו ,המכשיר שלו כרגע דפוק אם אני זוכר נכון ) .
לגבי מקדחים , קודם כל לאט זאת השיטה , תקדח מהר אתה תהרוס מקדחים בקצב רצחני , לי יש כמה מקדחים פשוטים של HSS בעלות של שקלים בודדים בקידוחים שלא משתמשים במקדח מעל 10ממ אני עובד עם המברגה וקירור מים ( יש חומר יעודי ) ואיפו שאני משתמש במקדחת עמוד ( עלק מקדחת עמוד :) ) אז גם מהירות איטית ושם אפשר להפעיל הרבה לחץ זה הולך מהר מאוד כרגיל עם קירור , אגב המקדחים האלה מחזיקים יותר מדי זמן ולפני כמה זמן הם עבדו בכמות גדולה .
עריכה : המלצה קטנה אם אתה כבר קונה מקדחים לדעתי תקנה סט ( כרגיל לHSS יש כזה ) לדעתי יותר שווה במקום כל פעם לרוץ לחנות , ויש גם מארז נוח .
אור
אור, אני מקווה שברור לך ש-HSS זו אינה חברה....
ולעניין, לרוב יוצא יותר זול לקנות (לפחות בהתחלה) סט של מקדחים מאיכות בינונית פלוס.
מחיר הגיוני לסט של קדחים ממידה 1מ"מ עד 13 מ"מ בקפיצות של חצי, מקדחי HSS רגילים, יעלה סביב ה-150 - 200 ש"ח שזה משמעותית יותר זול מלקנות את המקדחים בבודדים (ד.א. המחיר של המקדחים משתנה לפי הגודל של המקדח ולכן מקדחים בגודל 7 מ"מ ומעלה כבר דיי יקרים)
יש משחיז מקדחים יעודי של "בוש" נוח ופשוט לשימוש, לא זול אבל כלי עבודה לא מדרגים ע"פ המחיר....
ליאור.
אין לי למה לקנות סט שלם , אני קודח מה שאני צריך.
ורוב החורים הם נגיד 7-11 ואת אלו אני אקנה באיכות טובה ( או לא...תלוי לפי המלצת הגולשים ).
אור HSS זאת לא חברה.
ליאור , על איזה מחיר אנחנו מדברים?
יש לי קטלוג של בוש ואין שם.
זה הכלי שיש לי, אבא שלי קנה אותו כנראה לא בארץ...אבל בימיינו זו לא בעיה להשים יד על אחד כזה
בעזרת האינטרנט...
עושה את העבודה ביעילות (אין צורך ליחצן את BOSCH)
http://www.justtools.com.au/prod2114.htm
ליאור.
טוב, היות ורק עכשיו נתקלתי בשירשור הזה.
אז כן מדובר על מקדח 13 מ"מ שעלה לי 90 ש"ח תמימים בחנות ליד הבית בראשון, מעולם לא הושחז ועבדתי איתו בעיקר במקדחה ידנית, רוב הזמן עם חורים מקדימים אבל הרבה פעמים מעצלנות נכנסתי איתו ישר אבל בעיקר בחומרים דקים.
עומר
לגבי מחירי המקדחים- מקדח זול מאוד (16 שח, למשל), לפעמים גם לא יחזיק את הקידוח הראשון, ולא בגלל שההשחזה שלו נשחקה, אלא פשוט משום שהוא יתנפץ.
מקדחים לקדיחה בקוטר גדול (7-8 ממ ומעלה) הייתי ממליץ לקנות לפחות את ה"בינונים פלוס", נניח, לא פחות מ-50-70 שח למקדח 10/11/12/13.
מקדח כזה לא ישבר בקלות, לא ישחק בקלות, יחזיק לאורך זמן (אפילו שנים, אם תשמור עליו נכון) וכן תוכל להשחיז אותו בלי בעיה ולשמור אותו יעיל, לעומת הזולים שאחרי השחזה או שתיים בעצם עברת את הציפוי המחוסם ומכאן והלאה יש לך מקדח מפלדת-קקה שנשחק אחרי 3 ממ אלומיניום.....
כשמדובר על קטרים קטנים יותר מ-6 ממ, 8-10 שקלים יספיקו כדי לקנות לך מקדח HHS טוב בכל תנות לאספקה טכנית (עוד לא למדת שלא קונים כאלה דברים בהום סנטר?)
קובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי PW
יקירי:
עליה הדרגתית בקוטר הקדח עד לקוטר הרצוי במיוחד בקדיחה ידנית תאריך את חיי סט המקדחים לאין שיעור.
נכון מאוד, תמיד עובד,
חשוב מאוד לקרר, אני מקרר את המקדחים עם שמן המיועד לקרור מקדחים ניתן למצוא בחנויות המקצועיות יותר, בעלות של 10 -20 ש"ח.
חור בקוטר 13 מ"מ יש להתחיל בקדיחת חור 6מ"מ להגדיל לחור של 9-10 מ"מ ובסוף לקדוח חור 13מ"מ.
לא קניתי ב"הום סנטר" או משהו דומה , חנות לאספקה טכנית אפילו די מקצועית , אולי בתחום הזה קצת לוקים בחסר.
נקדח ונראה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי nik108
נכון מאוד, תמיד עובד,
חשוב מאוד לקרר, אני מקרר את המקדחים עם שמן המיועד לקרור מקדחים ניתן למצוא בחנויות המקצועיות יותר, בעלות של 10 -20 ש"ח.
חור בקוטר 13 מ"מ יש להתחיל בקדיחת חור 6מ"מ להגדיל לחור של 9-10 מ"מ ובסוף לקדוח חור 13מ"מ.
היי,
הקרור הטוב ביותר הוא באמצעות מים ! (עדיף על שמן פי 2).
השמן משמש, בעיקר, לאי הקהת המקדח, דבר שאפשר להשיג בהפעלת לחץ נמוך.
מקדחה 500W, גם של פירמה ידועה וטובה כ- בוש, תתקשה בקידוחי מתכת (ברזל, פלדה..)
ובטון, אף בעבודות בית פשוטות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רפי 33
היי,
הקרור הטוב ביותר הוא באמצעות מים ! (עדיף על שמן פי 2).
השמן משמש, בעיקר, לאי הקהת המקדח, דבר שאפשר להשיג בהפעלת לחץ נמוך.
ה'שמן' המדובר הינו נוזל המוסף למים ומקרר את המתכת טוב יותר ממים.