עד כמה שאני זוכר.. לפני חודש, הבלמים היו בסדר גמור...
Printable View
עד כמה שאני זוכר.. לפני חודש, הבלמים היו בסדר גמור...
אמרתי שזה לונג-שוט. אני היחיד שאני מכיר שכזה דבר קרה לו (כנראה כי אני היחיד שמספיק מטומטם כדי להניח שאם בצד אחד הרפידות בסדר, אז כך גם בשני...).
משהו נוסף לתיבול ההשערות -
אתמול חשדתי בפנצ'ר בגלגל ולכן מילאתי את כל הגלגלים בלחץ קצת יותר גדול - 25 PSI (מילוי על ידי מדחס דיגיטלי בתחנת דלק שהם בדר"כ מדייקים ובנוסף גיביתי את הבדיקה במודד ידני)
מאז הנעילה התחילה להגיב עוד יותר גרוע ולהעיף סטירות גם בנסיעה עם הטיה יותר קלה , דוגמא - כביש 4 בין תע"ש לרעננה. נסיעה שהייתה עם PSI 20-23 נעימה , הפכה לנסיעה מנתיב לנתיב כמעט כל הדרך....
בוא נסכם מה ניסית או בדקת עד עכשיו ונתקדם משם. אתה צריך לאשר שאכן כל זה נוסה או נבדק.
1. פתיחה וכיוון מחדש של הנעילה מספר פעמים. בכל פעם יש שיפור בהתנהגות אך לזמן מוגבל מאוד.
2. רוטציה בצמיגים. אין שינוי כלל.
3. בדיקת מקבילות הסרנים.
4. חופשים במיסבים.
5. חופשים במתלה (גומיות).
6. בדיקת בלמים.
אם זה אכן המצב, אני הייתי משקיע 11$ ומזמין קיט קפיצים ופינים מארה"ב (נסה את Summit Racing).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
אז לך תבצע רוטציה. זה לא בדיוק פרוייקט, מה אכפת לך לפסול עוד אפשרות?
אחרי שזה לא יעזור, תזמין קיט ותתחיל ללכת לבית כנסת. המון.
לאחר נסיעה בשטח היום - משלט 21 , אני משוכנע כי לא מדובר באיזון גלגלים או חוסר איזון בשלדה כי הרעשים החמורים היו גם בשטח, היכן שחוסר איזון כל כך מינורי לא היה מורגש,תקנו אותי אם אני טועה.
אוף...עכשיו צריך לפתוח את הבק-אקס...שוב....
אם מישהו צריך עוד תמונות ואו פרטים בנושא ההליך , שלא ציינתי בכתבה שלי, זה הזמן להגיש בקשות ואני אשתדל לצלם את הפרטים.
אלון, אשמח להסבר איך ולמה קפיצי הנעילה עלולים להיות לא תקינים ומה השפעתם...
הם אחראים על הרחקת שני חלקי הנעילה, כמובן. הכח בו החלקים האלו מורחקים קובע מהי ההתנגדות הנדרשת כדי שהם לא יתרחקו והנעילה תהיה נעולה.
איך יכול להיות שהם נפגעו? אלוהים גדול. עייפות, פגם בייצור, דפיקה בהובלה, דפיקה בהתקנה.
ואני מניח שאין דרך לבדוק תקינותם גם בעת הפירוק...פשוט לסמוך על טיבם ואו להחליפם בעיניים עצומות...ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
האם הם באמת יכולים לגרום לכל הרעש והברדק הזה ? אני יודע בוודאות שהם לא תפוסים או משהו כזה...מכאן שזה רק החוזק שלהם?
שלום
אני מעלה כאן השערה.
ציריה שעברה עיוות ולא מאוזנת, כלומר קצת עקומה לא יכולה לייצר תופעות כאלה? ואולי הציריה צריכה להיות הרבה עקומה? :shock:
בברכה דני
דני זו השערה שיכולה לתת את התשובה להכל אבל איך אני בודק כזה דבר ?
לא יודע
אולי אצלך אפשר אפילו לראות דבר כזה בעין בייחוד לאור מה ששמעתי מעידן על מעלליך ;-)
בכול מקרה אתה יכול לנסות להחליף ציריות עם מישהו אני בי-ם אם זה עוזר לך.
אתה יכול להצמיד משהו ישר לציריה. היא אמורה להיות ישרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
לא הבנתי את כוונתך , האם להצמיד פלס לציריה לאחר שליפתה מהסרן או כשהיא מורכבת לנסות למדוד משהו ?
אנא הסבר
תודה
לדעתי, אם הייתה בעיה בציריה, לא הייתי יכול לנסוע ישר בכביש (וקורה לי לפעמים שהנסיעה ארוכה ותקינה) ובטח ובטח שהייתי מרגיש את זה בכל נסיעה בשטח ולכן אני נוטה יותר ויותר לחשוב שמדובר בבעיה בנעילה עצמה (מרווחים, חופשים , קפיצים למרות שאיני מבין בזה), מה גם שיש מצב שהציריה כבר הייתה נשברת אבל מכל הפירוקים שהיו עד כה היא הייתה שלמה וללא סימני שחיקה/שבר וכנ"ל שאר חלקי הביצה והנעילה עצמה...
כן, או ללכת עם הצירייה לגרינגראס כדי לבדוק אם היא מאוזנת.ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
אביגדור
כמה שאלות שעלו לי בעקבות שיחה עם יודעי דבר וכן כתוצאה מהתנהגות הרכב בימים האחרונים:
1. שוחחתי עם בעל נסיון (שועל שטח ותיק) שאמר לי שנעילת EZLOCKER היא יותר נוקשה מDETROIT ושזו למעשה הבעיה שלי ולא נעילה/התקנה לא תקינה. לטענתו הקפיצים בנעילה עצמה הם נוקשים יותר ומכאן שהיא תינעל במצבים רבים יותר והיא פחות סלחנית...האם יש צדק בדבריו? האם נעילה של חברה אחרת או דגם ה1510 במקום 1530 היה יותר מועיל/ידידותי?
2. בעת נסיעה וכניסה לפניה (האמת שלפעמים גם בישורת ובהאטה לקראת רמזור) ,יצא לי להעביר את התיבה לניוטרל וכתוצאה מכך שמעתי נקישות שמגיעות מהגיר, האם זה בעקבות הנעילה שלמעשה מעבירה את הכוח לגיר שכעת חסר התנגדות או שמא זו בעיה אחרת?
אני לקראת פירוק, פשוט רוצה לשאול עוד כמה פרטים ושמוע חוו"דים נוספים כדי לוודא שאני לא סתם מפרק...
1.אמיר,הנעילה שלך היא לא דטרויט אלא LOCK-RIGHT שמיוצרת ע"י חברת RICHMOND.
האיזי לוקר אכן נוקשה ופחות ידידותית.
אמיר כתב:
האם נעילה של חברה אחרת או דגם ה1510 במקום 1530 היה יותר מועיל/ידידותי?
מבלי לקבוע עובדות,אלא עפ"י מידע סטטיסטי בלבד...כן!!!
שנים שלא נתקלתי בבעיה עם ה-1510 (ללא הקפלרים),לעומת כל כמה שבועות שאני שומע ונתקל בבעיות עם ה-1530.
הבעיה היחידה שהייתה לי אי פעם עם נעילה ברכב שלי(8 סמוראים....12 שנה!,כמעט כולם עם נעילות )הייתה עם נעילה עם קפלרים,שבאמצע רומניה החליטה שלא מתאים לה יותר! (אתה יודע מה זה לנסוע עד יוון עם הפיצוצים האלה? :x ).
אני שב ומדגיש:המידע הזה הוא על בסיס הנסיון שלי ולא על בסיס מחקר עובדתי.
2.נראה לי שזה קשור לנעילה שמעבירה את ה"מכה" אל הגיר וסביבתו.
אהלן אמיר- לפני שאתה מפרק- אני נעול ב EZ, וגר לידך- בוא תעשה סיבוב ותראה אם זה כמו אצלך ובאמת אין לך בעיה או שמא זה לא דומה. (אני במיל' בצפון ונמצא כאן במרכז למנוחה רק ליום-יומיים הקרובים- אז אם אתה רוצה תנסה לתאם איתי היום-מחר).ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
יואב
אחרי ביקור אצל אלון (תודה רבה!) , הוחלט שאני אזמין את הקיט קפיצים ונראה מה יהיה
לפחות עכשיו אני יודע בוודאות שמשהו דפוק בנעילה...
תוודא שהבנת אותו נכון, כי זו אותה חברה אבל שתי נעילות שונות בתכלית. שתיהן אוטומטיות, אבל הדטרויט מחליפה את כל הקייס בעוד האיזי לוקר נכנסת לבית הסטליטים. מה שממש מדליק נורה אדומה במשפט הזה זה שאין דטרויט לסמוראי...ציטוט:
שוחחתי עם בעל נסיון (שועל שטח ותיק) שאמר לי שנעילת EZLOCKER היא יותר נוקשה מDETROIT
ההשוואה צריכה להיות בין איזי ללוקרייט ובכל מקרה גם האיזי לא עושה שום דבר שמתקרב למה שיש אצלך.