הוא התכוון שתלחץ על הזרוע... החלק שחסר לך הוא אכן הדחיף.. אבל מי יודע איך קוראים לו החברה במכשירי תנועה...
אני עדיין חושב שאתה צריך לדבר אם מי שסיפק לך את המשאבה.. זה אמור לבוא יחד...
Printable View
הוא התכוון שתלחץ על הזרוע... החלק שחסר לך הוא אכן הדחיף.. אבל מי יודע איך קוראים לו החברה במכשירי תנועה...
אני עדיין חושב שאתה צריך לדבר אם מי שסיפק לך את המשאבה.. זה אמור לבוא יחד...
לדעתי משאבת הדלק אמורה להגיע עם אטם דק בלבד ללא ספייסר, וללא מוט הדחיף הנמצא בבלוק המנוע וניתן לשליפה ולהחלפה במקרה הצורך!
למי שיש קובץ המכיל תמונות באזור מתבקש להעביר לשרשור זה, על מנת שניווכח חזותית, האם מדובר אכן במוט דחיף נשלף , המוקם בבלוק ,ונכנס ויוצא ,עם סיבוב גל הזיזים.
בברכה
צביקה
ואתה עוד כותב שלא הגעת לשרשרת המזון כדי להיות צמחוני ?
אם היית מקשיב אז היית קונה משאבה מקורית בחברה ב290 ש"ח ואז גם היית מגלה שחסר לך הפין דחיף
אין כאן הוקוס פוקוס :grin:
כולללה 10 דקות עבודה חלסר מיומנות ואתה הצלחת להסתבך עם זה ? :grin:
לא פלא שאתה עובד בהיי טק ;-)
סושי, המחיר בחברה הוא כפול ממה שעלה לי ואת הפין הדחיף הזה אני מקווה לקבל היום מאותו בחור שקניתי ממנו את המשאבה.
בכסף שנותר אני כבר אמצא מה לעשות
טוב, יש את הפין הדחיף.
הנה תמונה.
אני עדיין לא מבין לאן לחבר אותו , איך הוא מזיז את המשאבה ומשפיע וגם כשנסיתי להזיז את הלשונית במשאבה היא עדיין זזה במילימטר שניים.
HELP ANY 1 ?
אבא טוב שלום רב!
הכנס את המוט דחיף לחור בבלוק המיועד לכך , בבלוק המנוע מתחת לחיבור הבמשאבה, הראתה בתמונה את המוט דחיף, אך לא הראת תמונה של פתח כניסת המשאבה בבלוק המנוע, שם בודאי יש חור עמוק
המיועד לדחיף, הכנס לשם את המוט, והרכב עליו את המשאבה והאטם והתנע את הרכב, המשאבה אמורה לתפקד.
בהצלחה
צביקה
יפה אמרת צביקה!
אחד לאחד עשיתי עוד טרם הקריאה של הכתוב - יש חריץ , שמים ה"דחיף" , אוטמים ומבריגים , מניעים ו..... קדחת!
לא מניע, המשאבה לא שואבת.
בודק שיש דלק , מחבר הישנה והחשמלית - עובדת בלי בעיה. מחזיר הצינורות למכנית ומוודא מול בעל סמוראי אחר שלא טעיתי במיקומים של הצינורות , מניע ו...קדחת פעם שניה!
מנתק הצינור שהולך לקרבורטור ומניח בבקבוק לצורך בדיקת השאיבה - אין כלום...היא לא שואבת...
מה עושים?
האם מיקום הדחיף קריטי? כלומר , האם יש אורך מסוים אשר אמור לבלוט החוצה מהחריץ? בהכנסת הדחיף עד הסוף נשאר קצה בחוץ ובנגיעה קלה שבקלות הוא גם מחליק החוצה לגמרי ונשאר תלוי על עצמו כאילו יש לו אחיזה מינימלית. מכאן שאני מסיק שאין מיקום ספציפי לדחיף הזה. מה גם שאם אני מכניס את המשאבה אז הדחיף מיד נכנס פנימה או שהוא מפריע להברגה בגלל זוית שהוא יוצר למיקום המשאבה.
האם יכול להיות שיש לי בעיה במנוע שבגללה ביטלו את המשאבה הזו?
כנראה שכן.ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
האם דחיף המשאבה שהרכבת משומש או חדש, האם יתכן והוא שחוק קמעה?
האם ניסית להפעיל את המשאבה ,על ידי דחיפת הזרוע פנימה והחוצה ,גם במנוע כבוי, על מנת לבדוק את תקינותה?
בברכה
צביקה
ראית תמונה של הדחיף - אין פה חדש/ישן משומש/שחוק - זה מוט מתכת חלק.
כפי שרשמתי מעלה, ניסיתי להפעיל את המשאבה , אך תזוזת הזרועה היא מלימטר שניים ולא משהו בעל משמעות...
אם אתה מתכוון לסיבוב של המנוע כאשר הוא כבוי אז אני לא בטוח איך עושים זאת.
בכל מקרה, אולי אם נדע מה בדיוק מניע את הדחיף הזה ומה יכול להיות תקול בו , זה ישפוך קצת אור על הפרשה. אני בספק אם גל הזיזים שלי לא תקין , המנוע לא היה עובד טוב אם כך היה , לא ?
שלום רב!
כאן הניסיון הידע והוותק במקצוע בא לידי ביטוי:משאבת הדלק המכנית מונעת, על ידי הדחיף הנשלף, שמקשר בין תנועתו האקצנטרית, של גל הזיזים, ולבין זרוע המשאבת דלק, אשר בגלל התנועה האקצנטרית, גורם לדחיפה פנימה של הזרוע כשני מילי מטר, ואז חזרה כשני מילימטר, הפעולה גורמת לייניקת דלק מהטנק, על ידי שסתום כניסה דלק הבנוי בתוך המשאבה, והשלב הבא דחיפת דלק על ידי שסתום יציאה הבנוי במשאבת הדלק, שחיקה גם קלה של מוט הדחיף הנשלף, ואו של הגל האקצנטרי בגל הזיזים, יכול לגרום לתנועה חלקית של זרוע המשאבת דלק או אפסית, ולמנוע ספיקת דלק, פרט חשוב מאד שיכול לגרום לספיקה אפסית, הוא אטם בינים, בין המשאבה לבלוק, שנועד למניעת נזילת שמן, עבה מדי או כפול, דבר שגורם לדחיף לעבוד על ריק , ולא לדחוף את זרוע המשאבה, מכיוון שהאבחנה היא דרך מסך המחשב, היא בגדר השערה בלבד, ואינה יכולה לפתור בעיות ברכב, וזאת בניגוד לפתירת בעיות בשטח ההייטק.
כשלב ראשון יש לבדוק את ספיקת המשאבה, על ידי לחיצה על זרוע המשאבה במנוע כבוי, כשצינור היציאה בחיבור לקרבורטור מנותק, על מנת לוודא זרימת דלק!
במחשבה שניה יתכן וגל הזיזים בפיקה המפעילה את המשאבה שחוק, וזאת הסיבה המקורית, שהרכב הוסב למשאבה חשמלית, חשוב על זה!
בברכה
צביקה
הצלחת להפחיד אותי ,צביקה.
כנראה שאצטרך להזדכות על המשאבה ולהשאר עם החשמלית כי אני לא מצליח להפעיל אותה...
אולי לחפש חשמלית חזקה וגדולה יותר שתשאב כמו שצריך ולוודא תקינות צרכני החשמל אצלי ברכב כדי שלא אתקע בגלל זה בעתיד...
שבוע טוב לכולם.
דרך אגב, אם תתקלו פעם במישהו שרוצה לפרק ולהרכיב משאבה מכנית בסמוראי , תרגישו חופשי לשלוח אותו אליי , אני עושה את זה היום בעיניים עצומות :roll: :roll: :roll: :roll: