חוזר: הפחתה במהירות סופית כתגובה לשינוי יחסי העברה בטרנספר - ויכוח שהיה
כמו שכתבתי- זו הפשטה מאוד מאוד גסה, אבל תבדוק (גרפים של נצילות או צריכת דלק סגולית של מנוע) ותראה שאזור שיא המומנט ועוד מעליו, הוא אזור הנצילות המירבית. וככל שאני מבין את זה- המקום בו הנצילות היא הטובה ביותר- בו הבלאי הקטן ביותר.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
תחשב את זה ככה :
3711 סל"ד = X בלאי בדקה.
4080 סל"ד = X בלאי לדקה +9.9%
הופס - הנה הבלאי שלך. 9.9% יותר מהמומלץ.
לא נכון. למה נדמה לך שהיחס לינארי? הוא לא. כמה הוא כן בדיוק, אתה לא יודע לומר לי. גם אני לא לך, לקטע האמפירי תכף נגיע...
....
אבל לצורך הדיון - 100 שעות עבודה ב3750 סל"ד.
עכשיו תחשב את אורך חיי המנוע ב4100 סל"ד ותגיד לי אתה תוך כמה זמן המנוע הזה יגמור את חייו.
90.1 שעות
למה? מאיפה? איפה הביטוי שלך לעומס על המנוע? לזה אין השפעה?
והנה קיצרת לך את חיי המנוע. רוצה דעה מבוססת? - תסתכל בלינק שרשמתי - בי"ס למכונאות אומר בעצמו - חיכוך רב מגביר שחיקה.
אף אחד לא צריך שיגידו לו את זה, זה ברור. מה שאתה לא מבין זה שאין לך (או לי) מושג כמה זה "רב" ועוד יותר חשוב, אין לנו מושג כמה מתקבל מיחסי ההעברה המדוברים.
ולא מדובר כאן בפיק סל"ד רגעי או אפילו פיק סל"ד לעשר דקות, מדובר באופן נהיגה קבועה לתקופה לא ידועה אך ארוכה יותר ומשמעותית בהשפעותיה לרכב ומכלוליו.
לא מבוסס. מצטער, זו עדיין הנחה לחלוטין לא מבוססת, לא תיאורטית (תוכיח אחרת!) ולא מעשית.
נכון - זה לא משמעותי למי שיש לו עכשיו סמוראי עם מנוע תקין או טיפה מעשן ורוצה למכור אותו עוד חצי שנה או חודשיים, זה כן משמעותי למי שאיכפת לו מהרכב וכן לצורך הדיון.
לא נכון. מצטער, אתה יוצא נגד עובדות אמפיריות בלי להתמך בתיאוריה, אז תוכיח.
ואם הסקת שאני אומר "4.16 מקצר חיי מנוע" הסקת נכון והקצנת (שוב), כי אני רק מתריע שיהיה יותר קשה להגיע למהירות הנוכחית של הרכב - הבעלים לא תמיד שם לב לעובדה שהוא מגיע לאותה מהירות בסל"ד יותר גבוה, הוא פשוט רוצה להגיע ל110 שלו ולהיות "מלך הכביש" ואפילו יתרגש ויהנה מהעובדה שהוא יכול להגיע למהירות הזו יותר מהר (נכון אמרת , קיט כזה יתן תאוצה יותר טובה) ואז אחרי שנה שהוא עם הרכב ועבר כל מכשול בעולם כי יש לו את הקיט האידאלי - הופס הוא קופץ למוסך ומגלה שהמנוע שלו צולע כי שנה שלמה הוא עבד במאמץ שהוא גבוה ב9.9% יותר ממה שהיצרן ממליץ זה נזק!.
זה מעולם לא קרה לאף אחד! זו בדיוק הנקודה, חבוב: אלפי משתמשים ולאף אחד אין את הבעיה הזו, למה אתה ממציא אותה? זו הנפצה לשמה וחשוב שזה יהיה ברור לכל מי שקורא את זה.
אני חושב שיש משהו קטן שאתה שכחת בתקופת ההנאה שלך עם הסמוראי - מדובר בכלים קטנים עם מנוע קטן ומיושן שפשוט בארצנו החליטו שהם יכולים להתחרות בסופות ובלייזרים - הם לא בנויים לעבודה כזו למי שאינו יודע לטפל ולעקוב אחר התנהגות הרכב - לא כולם עושים טיפול 5K כמו שצריך עם שמנים איכותיים ופילטרים וכד', לא כולם דואגים לגרז ולשמן , לבדוק ולחקור, לדייק ולנקות כל חלק וחלק ברכב כמוך וכמו רבים וטובים כאן בפורום (אין הנחתום מעיד על עיסתו) ומעטים יודעים "להקשיב" למנוע שלהם ולצרכים שלו.
אז המנוע מת מהזנחה או מבלאי? תחליט.
ולכן מן הראוי להתריע בפני הנהג ההדיוט שכן - שינוי של טרנספר 4.16 מצריך שינוי בתפישה (וזו לא שגיאת כתיב) של הנהג מול הרכב שלו ואופי הנהיגה שלו , אחרת בלאי המנוע יואץ.
תפסיק לחזור על זה כאילו שזה נכון. כולם מסבירים לך למה זה לא נכון (אחרי הציטוט אני אסביר משהו קצר), אתה מתעקש.
חנן הסביר לך כבר, אני אחדד: אין לך שמץ של בסיס לטענה שלך, יש לך קו חשיבה שנראה לך הגיוני כי אתה מחסיר המון פרטים. יש לך רק 2 אפשרויות:
1. תעלה תיאוריה מספיק מבוססת, בלי יותר מדי נעלמים, שתקבע חד משמעית שהורדת יחס העברה מעבר לאחוז מסויים גורמת לבלאי מואץ באופן משמעותי, נאמר 10% או יותר. אחוז בודד הוא לא רלוונטי ולא ניתן למדידה ממילא במציאות, 10% כן.
2. תביא דוגמא אמפירית. אתה לא תמצא אחד (ואתה צריך הרבה יותר) לזה, כי אמפירית זה פשוט לא קורה. עובדה.
בסס את התיאוריה. זו הדרך היחידה להוכיח שאתה צודק. דבר עם אסף ובקש ממנו שיסביר לך איך (אם בכלל) אתה יכול להוכיח את הטענה שלך (אם לאסף יש כח, שהוא יסביר או ייתן תשובה סופית, אם יש כזו בכלל). להמשיך את הסאגה הזו לא יוביל לשום מקום. תמצא גרף של נצילות מנוע סמוראי.
למען הכלל שלא קורא הכל: כרגע הדיון הזה עומד בנקודה מאוד ברורה. אין שום ביסוס לטענה של הבלאי המואץ, לא תיאורטית ולא מעשית.
http://www.frontierpower.com/images/...powercurve.jpg
זאת דוגמה לגרף צריכת דלק סגולית מול סל"ד. אם אני שוב מפשיט- האזור בו הצריכה היא הנמוכה ביותר, הוא האזור בו המנוע עובד הכי יעיל. מזה תסיקו מה שאתם רוצים.
שימו לב גם לעניין הבא- מנוע של רכב הוא מנוע שמתוכנן לעומסים משתנים, וכל זמן שהוא נמצא בתחום עבודה סביר (בין מקסימום מומנט למקסימום הספק, פחות או יותר), השחיקה שלו נמוכה. דווקא עבודה ממושכת בטורים נמוכים עלולה לגרום להצטברות פיח בתאי השריפה... ככה שלא הכל פשוט כמו שזה נראה, אולי, במבט ראשון.
אסף.
אתה רואה דרך תיאורטית להוכיח את הטענה של אמיר? משהו בר ביצוע, לא ניסוי של שבועות על מנוע שיעלה עשרות אלפי שקלים.
אמפירית לא צריך... :grin:
או שמודדים על דיינו צריכת דלק סגולית של המנוע, או שמוצאים בספריה של סוזוקי גרפים של נצילות (ואני מוכן להסתפק גם בצריכת דלק סגולית). אבל אתה מפספס- אתה מתחת למקסימום הספק? מתחת לקו האדום? סע לשלום, ותעזוב אותי בשקט.
יכול להיות שהמנוע יחיה 200 אלף ק"מ במקום 230 אלף. יכול להיות שהוא יחיה 235 אלף. הבלאי כתוצאה מסל"ד בשיוט (גבוה מדי או נמוך מדי) זניח.
כמו שאני מבין את זה, מנוע של רכב צריך לעבוד כל הזמן בכל טווח הסל"ד. תאיץ כמה שאתה יכול עם דוושה לרצפה, תעביר הילוכים בזמן (ולא מוקדם מדי), תקפיד על נוזלים נכונים ובזמן- זה יהיה הרבה יותר משמעותי לאורך החיים מהסל"ד המדוייק בשיוט.
אסף.
אלון, כמו שאמרתי מההתחלה, אני לא מהנדס ואין לי נתוני גרפים כמו שיש לאסף. מה שיש לי זה עובדות בשטח (מה שאתה קורא אמפירי , אני קורא את הלוח השעונים ולא רק של הרכב שלי).
ציטוט:
"ולא מדובר כאן בפיק סל"ד רגעי או אפילו פיק סל"ד לעשר דקות, מדובר באופן נהיגה קבועה לתקופה לא ידועה אך ארוכה יותר ומשמעותית בהשפעותיה לרכב ומכלוליו.
לא מבוסס. מצטער, זו עדיין הנחה לחלוטין לא מבוססת, לא תיאורטית (תוכיח אחרת!) ולא מעשית."
תשובה - סע ברכב , סע 3500 סל"ד לאורך תקופה (לא פיק, תקופה!) -רמת חיכוך שמביאה לחום מנוע אידאלי , מה שהיצרן כיוון וכך גם שאר המערכות ברכב בנויות לו (מערכות קירור).
עכשיו סע ב4000 סל"ד - חום מנוע עולה כתוצאה מהגברת החיכוך מעבר למה שהמנוע תוכנן לו (שוב, לא פיק, תקופה!), לא מה שהיצרן התכוון ולא מה שהמערכות בנויות לו - מה קיבלת? עליה בטמפ' המנוע , מאמץ על מערכות נוספות (קירור) ומשם מתחיל נזק מואץ.
אני מסכים איתך שפחות מ10% האצה בבלאי אינה משמעותית עבורנו ואולי כאן כבר אפשר לסיים את הדיון - כי יש האצה בבלאי אבל לא משמעותי דיו לרכב אלא רק לבדיקות מעבדה (אמפירי במילים אחרות).
ובתשובה לשאר הדברים שאמרת/י:
ציטוט:
"ואם הסקת שאני אומר "4.16 מקצר חיי מנוע" הסקת נכון והקצנת (שוב), כי אני רק מתריע שיהיה יותר קשה להגיע למהירות הנוכחית של הרכב - הבעלים לא תמיד שם לב לעובדה שהוא מגיע לאותה מהירות בסל"ד יותר גבוה, הוא פשוט רוצה להגיע ל110 שלו ולהיות "מלך הכביש" ואפילו יתרגש ויהנה מהעובדה שהוא יכול להגיע למהירות הזו יותר מהר (נכון אמרת , קיט כזה יתן תאוצה יותר טובה) ואז אחרי שנה שהוא עם הרכב ועבר כל מכשול בעולם כי יש לו את הקיט האידאלי - הופס הוא קופץ למוסך ומגלה שהמנוע שלו צולע כי שנה שלמה הוא עבד במאמץ שהוא גבוה ב9.9% יותר ממה שהיצרן ממליץ זה נזק!.
זה מעולם לא קרה לאף אחד! זו בדיוק הנקודה, חבוב: אלפי משתמשים ולאף אחד אין את הבעיה הזו, למה אתה ממציא אותה? זו הנפצה לשמה וחשוב שזה יהיה ברור לכל מי שקורא את זה."
תשובה - וכמה אנשים אתה מכיר שבודקים את ביצועי הרכב שלהם במוסך ממוחשב כל שנה וגם החליפו טרנספר ל4.16 ושכמותו? בדיוק - אף אחד לא עשה את זה , אז גם שלילת התיאוריה לא מבוססת, מה גם שבדיקה כזו לא אפקטיבית אלא בתנאי מעבדה וזאת בגלל תנאים נוספים שיש במהלך התקופה בה המנוע עבד , גילו של המנוע והתנהגות הבעלים לרכב באופי הנהיגה ובשמירה על הרכב.
ציטוט:
אני חושב שיש משהו קטן שאתה שכחת בתקופת ההנאה שלך עם הסמוראי - מדובר בכלים קטנים עם מנוע קטן ומיושן שפשוט בארצנו החליטו שהם יכולים להתחרות בסופות ובלייזרים - הם לא בנויים לעבודה כזו למי שאינו יודע לטפל ולעקוב אחר התנהגות הרכב - לא כולם עושים טיפול 5K כמו שצריך עם שמנים איכותיים ופילטרים וכד', לא כולם דואגים לגרז ולשמן , לבדוק ולחקור, לדייק ולנקות כל חלק וחלק ברכב כמוך וכמו רבים וטובים כאן בפורום (אין הנחתום מעיד על עיסתו) ומעטים יודעים "להקשיב" למנוע שלהם ולצרכים שלו.
אז המנוע מת מהזנחה או מבלאי? תחליט.
תשובה - המנוע מת מבלאי והזנחה גם יחד, אבל אם לא הייתה בלייה מואצת אז הוא היה שורד עוד קצת. ע"ע מה שאסף אמר - עם נוזלים נכונים אפשר למנוע את הנזק ואני מוסיף - כמה אנשים בארצנו יודעים להשתמש בנוזלים נכונים ולפקח על מצב הרכב שלהם?
אלון , כל הדיון הזה והויכוח שהתחיל אצלך בבית בשבת היה בעקבות האזהרה שאני הזהרתי בחור שהיה דלוק על שיפורי רכב ורצה לרוץ ולעשות הכל על הרכב שלו מבלי באמת לחקור מה טיבו של כל שיפור והשפעותיו על הרכב והנהיגה - אדם זה עונה בדיוק על ההגדרה " הדיוט " ולכן היה מן הראוי שיקבל אזהרה כמו שנתתי לו. בדיוק כמו שמן הראוי להזהיר אדם שרוכש נעילה אוטומטית ברכב ואין לו נסיון בשטח ובנהיגה בכלל.
אותך אני לא הייתי מזהיר וגם את רוב אם לא כל יושבי האתר הזה , כי אני יודע שמי שמשפר או מחפש המלצה לשיפור באתר הזה יעשה מחקר מעמיק יותר מללכת לבור ולשמוע מה יש לאחרים ולרצות לשים גם ברכב שלו.
ציטוט:
עכשיו סע ב4000 סל"ד - חום מנוע עולה כתוצאה מהגברת החיכוך מעבר למה שהמנוע תוכנן לו
זו השערה? עובדה? אם זו עובדה אז שתף אותנו בבקשה בצורת הניסוי ובתוצאות, ואם זו השערה, אז למה זה משמש אח"כ כעובדה?
ציטוט:
מה קיבלת? עליה בטמפ' המנוע , מאמץ על מערכות נוספות (קירור) ומשם מתחיל נזק מואץ.
נסה ברכב שלך לנסוע באותה מהירות ברביעי או בחמישי ותספר לנו מה קרה לטמפ' .
ובלי קשר: ברכב תקין מי שקובע את הטמפ' זה הטרמוסטט ולא החיכוך.
ואני אגיד לך משהו שכבר כתבתי פעם ואפשר למצוא את הדיון ההוא.
היה דיון לגבי אורך חיים של מנוע של היילקס ישן בלי טורבו.
וניבדקו תאוריות שונות לגבי סוג השמן שמשתמשים בו וכמות ההחלפות ותדירות ההחלפות.
ובסוף ניסגר שכל מה שלא תעשה לאוטו המסכן. בסופו של דבר אתה מחזיק אותו שנתיים, שלוש במיקרים חריגים 5 שנים. בזמן הזה אתה תשמור עליו הכי טוב שאפשר. מה שהיה לפני זה לא יודעים ויכול להיות שגרם נזקים נוראיים. שלא ניראים עכשיו ולא באו עדיין לידי ביטוי. לעומת זאת גם אם אתה תשמור על האוטו כבבת עיניך ואחר כך תמכור אותו לאיזה מניאק שיתעלל בו. אז שוב, לא עשית כלום.
ואלון אמר לך כאן, תשמור על האוטו מכל משמר ואז מישהו יהרוג לך אותו באיזו תאונה או יטבע לך באיזה נחל או משהו כזה ....
"עכשיו סע ב4000 סל"ד - חום מנוע עולה כתוצאה מהגברת החיכוך מעבר למה שהמנוע תוכנן לו
זו השערה? עובדה? אם זו עובדה אז שתף אותנו בבקשה בצורת הניסוי ובתוצאות, ואם זו השערה, אז למה זה משמש אח"כ כעובדה?"
זו עובדה - היצרן ממליץ על 3000-3500 ואתה נותן לו 4000 לאורך זמן ממושך.
"מה קיבלת? עליה בטמפ' המנוע , מאמץ על מערכות נוספות (קירור) ומשם מתחיל נזק מואץ.
נסה ברכב שלך לנסוע באותה מהירות ברביעי או בחמישי ותספר לנו מה קרה לטמפ' .
ובלי קשר: ברכב תקין מי שקובע את הטמפ' זה הטרמוסטט ולא החיכוך."
מה קורה לטמפ'? אין לי מד דיגיטלי שיראה לי ולך בכמה הטמפ' עולה אבל היא עולה כתוצאה מהגברת החיכוך ואז נכנסת מערכת הקירור לפעולה על מנת להוריד את הטמפ' אבל היא פועלת יותר מהמתוכנן כי אתה מתעקש להשאר ב4 טור ולא ב3-3.5 ומכאן שזמן ממושך יותר (אין לי נתוני יצרן על כמה היא אמורה לעבוד, אבל בהתחשב בצנרת הגומי , הרדיאטור, הטרמוסטט, המאווררים וכד' - הנה לך מאמץ מערכתי ארוך מהמותר, אם לא אז היצרן היה רושם טווח סל"ד יותר גבוה לעבודה אופטימלית) מגביר את בלאי המערכת.
לגבי ניסויים פרטיים - צר לי אבל אין לי כסף לדלק מיותר, בלאי מנוע ושאר תופינים שיקרו כתוצאה מנסיעה ממושכת בהילוך רביעי / 4 טור.
ולגביך גיא, אמרתי את אותו דבר גם כן - לא בטוח שבעל הרכב יהיה אכפתי וישמור עליו ולכן הדיון הזה לא יעניין אותו כלל, הוא רק יחפש את הדיל הכי זול להתקין 4.16 כדי לעבור כל אתגר בשטח ולהרגיש "מלך".
טמפ' נוזל הקירור לא תשתנה אם מערכת הקירור תקינה. והמערכת לא עובדת "יותר" או "פחות" - אולי הטרמוסטט פתוח למשכי זמן ארוכים יותר, אבל זה באמת לא משנה לכלום. לדעתי, יכול מאוד להיות שאפילו זה לא קורה, כי משאבת המים מסתובבת יותר מהר וספיקת הנוזל דרכה יותר גדולה, ולכן הקירור יותר יעיל (אגב, כשמנוע מתחמם, אתה צריך לעמוד בניוטרל בטורים גבוהים כדי לקרר אותו). כל עוד טמפ' הדפנות של הצילינדר לא עוברת את הערכים המותרים- אין שינוי משמעותי בבלאי המנוע.
ושוב- מנוע של רכב לא עובד בcontinuos, אלא בסל"ד משתנה. גם כשאתה חושב שאתה נוסע בכביש 100 קמ"ש כל הדרך, אתה לא, ואתה משנה כל הזמן את הסל"ד. אין לאף מנוע של רכב שום בעיה לעבוד לאורך זמן בכל סל"ד שהוא בתחום העבודה שלו. בSJ410 אין הילוך חמישי, ואם נוסעים איתו באותה המהירות, הוא עובד בסל"ד יותר גבוה מזה של ה413, והמנוע מראש פחות עמיד. אז מה? ואל תענה שבגלל זה הוסיפו הילוך חמישי. הסיבה היחידה לעוד הילוך היא צריכת דלק ומהירות סופית- לא בלאי.
צאו מזה, השינוי היחידי יהיה בצריכת הדלק, וגם הוא מינורי- לא בגלל העליה בסל"ד אלא בגלל עליה של כלום ורבע בצריכת הדלק הסגולית.
אסף.
"לעבור כל אתגר בשטח ולהרגיש "מלך""
בשביל זה קניתי היילקס סרנים חיים עם שתי נעילות ולא איזה אוטו של כוסיות ..... דהההה ....
:-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
כל עוד טמפ' הדפנות של הצילינדר לא עוברת את הערכים המותרים- אין שינוי משמעותי בבלאי המנוע.
ושוב- מנוע של רכב לא עובד בcontinuos, אלא בסל"ד משתנה.
אסף.
זה IF מאד גדול - "טמפ' צילינדר לא עוברת את הערכים המותרים" (סוגי שמנים, כמות השמן, מצב המנוע בהנחה והוא לא חדש)
והסל"ד אמנם משתנה אבל האם בפער של 500 סל"ד או של 100 סל"ד?
ושוב - שינוי משמעותי לאחד הוא 5% ולאחר הוא 15%. סיכמנו כבר שפחות מ10% זה לא משמעותי לאף אחד נורמלי ובזאת אנו מסכימים שיש האצה בבלאי אך לא במידה משמעותית דיו.
ולגבי ההרגשה של מלך - גם עם סמוראי אתה מרגיש מלך , פשוט מלך צפוף.
אמיר, אם יורשה לי, הערה כללית - אתה מייחס חשיבות יתר לסל"ד בפני עצמו, בעוד שחיכוך דורש עומס. מה שלוחץ את המיסבים לדפנות שלהם, את הרינגים לדפנות וכן הלאה, יוצר חיכוך, זה כוחות, והכוחות האלו שבמנוע כולם נמצאים בפרופורציה ישירה למומנט הרגעי. מה שחנן ניסה להגיד לך, ואלון, ואסף, הוא שסל"ד נמוך יותר מתקזז עם זה שהמומנט גדול יותר. המכפלה שלהם שווה, כי מה לעשות כדי להזיז את אותו הרכב באותה מהירות נדרש אותו הספק.
אצלך, שנוסע בסל"ד נמוך יותר, מיסב XXXX מקבל 3500 "מחזורי חיכוך" בדקה, ואצל אלון 4000, אבל כל אחד ממחזורי החיכוך האלו אצלך גדול יותר ב4000/3500 כי זה בדיוק היחס בין המומנטים ששני המנועים מפיקים באותם תנאים.
ציטוט:
ובזאת אנו מסכימים שיש האצה בבלאי
למה אתה חושב שאנחנו מסכימים?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
למה אתה חושב שאנחנו מסכימים?
אסף.
כי גם אתה , גם אלון וגם אני אמרנו שיש האצה בבלאי כתוצאה מהשינוי , רק שאתם הדגשתם את הזניחות שלו וכאן בכלל החל הדיון/ויכוח.
אני לשניה לא אמרתי את זה. כל מה שאמרתי הוא שאי אפשר לדעת בדיוק מה קורה בנושא, ואם יש בלאי מואץ במשהו- הוא זניח. אם יש בלאי מואץ. אם. ואם לא- זה גם זניח. ואם להיפך (בגלל שמשאבת המים מזרימה יותר נוזל והמערכת מקררת יותר טוב, לדוגמה)- גם זה זניח. הבנת? וכל זה כיוון שאין שינוי בעומס, אלא רק בסל"ד.
מה שכתבתי חזור וכתוב, זה שמנוע של רכב יודע לעבוד בטווח גדול של סל"דים ועומסים, ובכל הטווח הזה השינויים בבלאי הם קטנים מאוד, ואנחנו אפילו לא יודעים בדיוק את הקשר בינם לבין הסל"ד. השינוי בצריכת הדלק, לעומת זאת, מדיד, והוא נובע מיעילות שונה בטווח הסל"ד הגדול שהמנוע יודע לחיות בו.
אסף.
בואו ניקח מקרה מהחיים.
TJ (רנגלר) נמכר בארה"ב עם מספר סוגי צמיגים הקטן ביותר 215/75R15 והגדול 30/9R15
שים לב שמדובר באותו הרכב עם אותם יחסי העברה בסרנים וברכבת הכח אבל סל"ד השיוט משתנה ב 8.3% בגלל ההבדל בין גודל הצמיגים
רוצה עוד דוגמאות ?
תבדוק את סל"ד השיוט בג'ימיני אוטומטי מול ג'ימיני ידני
יש מספר לא קטן של מנועים שמשמשים במספר רב של מכוניות עם משקלים שונים ומערכות העברת כוח שונות. נראה לך שסל"ד השיוט זהה בכולם ?
או שאולי יכול להיות שכמו שכל המהנדסים פה טוענים, אתה מפספס משהו ושינוי של כמה אחוזים ביחסי ההעברה לא משנים כל כך למנוע...
אבל על זה בדיוק ההסכמה - שהשינוי הוא מינורי מכדי להשפיע.
לכן, כמו כל דבר שהוא קטן מכדי לשנות משהו ברכב, אין טעם להתייחס אליו כלל. בטח לא לכתוב עליו מגילות עצמאות כמו שאני ואתה עשינו... :lol: