חוזר: סוגי משאבות דלק חשמליות מומלצות לסמו
התקנתי את המשאבה והיא עובדת טוב מאד (זה היה כל כך פשוט, אני לא מבין מה חשבתי לעצמי שפחדתי). תקתוק קל בפתיחת הסויץ ואז הוא נפסק. בעת נסיעה לא שומעים מן הסתם , ברמזור שומעים פולס איטי מאד.
בעת העלאת טורים התקתוק גובר ויורד חזרה ברגע שהטורים יורדים (כמובן שאת זה אבחנתי בסרק עם מכסה מנוע פתוח).
על פניו נראית תואמת לרכב ואולי אף אוכל להעיד כי ההאצה הפכה ליותר טובה...אין לי דרך למדוד זאת למעט הרגשה אישית והכרות עם הרכב במקומות קבועים בהם נסעתי.
עכשיו כל שנותר הוא למצוא מקום עם זוית קיצונית במיוחד (ע"ע מוחרקה,מעלה יאיר וכד') ולבדוק אם היא עושה את העבודה - אשמח לטיפים בנידון (אני מר"ג אז נא לא לשלוח אותי לב"ש לבדיקה :-) ) .
תודה לכל העונים והמתעניינים.
תנסה למצוא מישהו עם מלגזה שירים את הרכב מלפנים.
תוכל להגיע לשיפועים רבים ושונים.
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי AvigdorAharon
תנסה למצוא מישהו עם מלגזה שירים את הרכב מלפנים.
תוכל להגיע לשיפועים רבים ושונים.
אביגדור
כמה זה בריא לרכב ? מאיפה שירים ? מהטמבון?
אולי עדיף לעלות על ליפט רק עם הקדמיים?
האמת שאני מעדיף שטח אמיתי כי אז גם אני אדע אם זה תלוי במאמץ ממושך , חוסר יכולת של המשאבה , הצפה של הקרב' וכד' ואני בספק אם על ליפט/מלגזה אני אצליח להגיע לסיטואציה אבל זה רעיון ואני אחפש ליפט פנוי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
אולי עדיף לעלות על ליפט רק עם הקדמיים?
גם זה פתרון.
אביגדור
שלום לכולם.
אחרי בדיקה במשלט 21 - לצערי, המשאבה לא עושה את העבודה.
קודם כל - התקתוק גובר עם העליה לקצב מאד מאד מהיר , אני מדבר על השוואה לקדיחה בקיר עם פטישון.
עוד טרם המעלה האימתני, כלומר בדרך, היו כמה וכמה קפיצות קטנות שגרמו לרכב לעשות רעשים של משתנק ואז הוא כבה, המשאבה הייתה רותחת ולא פעלה עד שציננתי אותה עם סמרטוט רטוב. אז היא עבדה טוב , כולל שיפועי המעלה וכמה קפיצות.
אני מסיק שמדובר במשאבה חלשה / לא בנויה למאמץ ביום חם כזה וזויות כאלה.
עכשיו נחפש משאבה אחרת...
עצות והמלצות - כולי אוזן.
שאלה קטנה לי אליך איפה המשאבה נימצאת ?
אם בחלל המנוע אז זאת הבעיה של המשאבה ולא זה שהיא לא מתאימה
היא פשוט מתחממת תשנה מיקום ליד המיכל וזה יפתור את כל הבעיה
אם אתה רוצה עוד עזרה צור קשר טלפוני
Quote:
קודם כל - התקתוק גובר עם העליה לקצב מאד מאד מהיר , אני מדבר על השוואה לקדיחה בקיר עם פטישון.
עוד טרם המעלה האימתני, כלומר בדרך, היו כמה וכמה קפיצות קטנות שגרמו לרכב לעשות רעשים של משתנק ואז הוא כבה, המשאבה הייתה רותחת ולא פעלה עד שציננתי אותה עם סמרטוט רטוב. אז היא עבדה טוב , כולל שיפועי המעלה וכמה קפיצות.
אני מסיק שמדובר במשאבה חלשה / לא בנויה למאמץ ביום חם כזה וזויות כאלה.
Fuel pumps 101
There are 2 basic types of electric fuel pumps:
Piston type: makes a tick tick tick sound
Vane type: makes a vibrating whining sound similar to modern fuel injection pumps, as it has a rotating assembly
Aftermarket fuel pumps(carburated) are avalable in different pressures
Lets talk about the stock replacmant non racing types
"import" cars 3-4 psi
"domestic" cars 5-6 psi
import=not US made 4 cylinder car
Domestic= US made L6 v6 or v8
An electric fuel pump is a good pusher but a very poor puller,
mount it as close the fuel tank as possable
Also make sure to use rubber feet for mounting(just like in the original application)
If you mount(bolt) the pump directly to the body or frame, dont complaint about the noise.
Don Vito Corleone,
much respect to you and the family
Please accept my appologies for the freaking fuel pump
May it spend a life time in Hell (or New Jersy)
However..
If the pump makes laud noises and overheats on the incline(going up hill)
That means that its sucking in air
The fuel pickup in the tank can be rusted or the fuel level can be too low
or the sock filter inside the tank can be broken/restricted
(with rust)
Don,
You might want to check inside the tank before changing to another pump
As usual, no disrespect intended and I'm kissing the ring
אביגדור, למה אתה מענה את הגמדים ושופך שמן על המדורה?
ניראה לי שמשעמם לכה.
תודה על ההסברים והרעיונות והנה כמה שאלות.
להוציא את המשאבה מתא המנוע ולשים אותה איפה ? הרי אני לא אצמיד אותה לשלדה כי זה קרוב מידי לשטח.
אני צריך להעביר חיווט (סכנת תלישה) וגם שתהיה לי גישה לאמוד אותה במידה ויש פשלות...
בתא הנהג בטח שלא אשים משאבת שתשפריץ לי דלק לכל עבר... מה עושים?
לגבי נושא שאיבת האויר - מיכל הדלק היה מלא (מינוס 40 ק"מ מר"ג למשלט) וידוע לי על בעיה עם המצוף במיכל (אין אינדיקציה למיכל מלא/ריק) אבל לא הבנתי איך היא שואבת אויר, האם הכוונה שהצנרת לא ממוקמת כראוי ולכן בשיפוע אין דלק בסביבתה?
אם כך , למה לאחר כמה דקות מנוחה, הרכב חוזר לתפקד.ולמה כאשר אני לוחץ את ידית הדלק בקרב' עצמו אני רואה דלק משפריץ כראוי ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
Quote:
אביגדור, למה אתה מענה את הגמדים ושופך שמן על המדורה?
ניראה לי שמשעמם לכה.
האיש ביקש משאבה, השאלתי את מה שהיה לי, מה לא בסדר?
אביגדור
רעיון שחבר הציע.
בית פילטר המקורי שלי לא בשימוש וחשבנו להתקין את המשאבה בתוכו ובאחד מפתחי הכניסה של בית הפילטר להתקין מאורר קטן ורב עוצמה של מחשב אשר ידחוף אויר קר שישאב דרך הצינור מחובר לכנף הרכב.
כך המשאבה תשמור על טמפ' נמוכה יחסית (אם כי לא ברור מדוע היא בעייתית כאשר במקור היצרן ייעד אותה להיות בתוך בית המנוע החם) ואולי גם היא לא תפסיק לעבוד והכל יהיה טוב..
מה דעתכם?
תפסיק לחפש איך לעקוף את הבעיה!
אמרו לך שכשהמשאבה מתחממת או שהיא גמורה או שהיא שואבת אויר..
מה קורה עם צינור העודפים!? הוא עדיין מנותק? או שחיברת אותו לפילטר עם יציאה כפולה??
יש מצב שזאת הסיבה להיתחממות..
עידן
ציטוט:
האיש ביקש משאבה, השאלתי את מה שהיה לי, מה לא בסדר?
אביגדור
Sabotur!
Quote:להוציא את המשאבה מתא המנוע ולשים אותה איפה ? הרי אני לא אצמיד אותה לשלדה כי זה קרוב מידי לשטח.
Not going to work!,
Like I said,good pusher/bad puller
mount it no more then 1/2 meter from the tank
on the side of the frame is ok, build a shield for it if you think it can get hit
Quote:לגבי נושא שאיבת האויר - מיכל הדלק היה מלא
I didnt know the pump was next to the engine
its going to crate the same effects
when going uphill and gravity is what it is, the pump will have a very hard time pulling fuel to the engine, if its going to be mounted next to the tank, it wont have a problem PUSHING fuel to the engine.
Quote:למה לאחר כמה דקות מנוחה, הרכב חוזר לתפקד.ולמה כאשר אני לוחץ את ידית הדלק בקרב' עצמו אני רואה דלק משפריץ כראוי ?
Simple:
When you are going uphill the pump cant pull and it cavitates(vaccum is created in the pump head but not enough to pull the fuel from the tank)
without fuel to cool it, the pump overheats, its not designd to run dry
After you let it sit for a while, it will cool off and operate as normal
KAPISH?
Quote:להתקין את המשאבה בתוכו ובאחד מפתחי הכניסה של בית הפילטר להתקין מאורר קטן ורב עוצמה של מחשב אשר ידחוף אויר קר שישאב דרך הצינור מחובר לכנף הרכב.
Stop wasting your time and stop reinventing the wheel
Mount the pump where it belongs...next to the tank and your problems will be over.
Look some cars over that have electric fuel pumps, I guaratee you that you will always find the pump in or next to the fuel tank, never next to the motor.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
Look some cars over that have electric fuel pumps, I guaratee you that you will always find the pump in or next to the fuel tank, never next to the motor.
האם גם בסובארו לאונה וסובארו DL המשאבה הייתה ליד המיכל ולא במנוע?
אם אני זוכר נכון, המשאבה היתה בתא המנוע.
אביגדור
למעשה מה שאתה אומר צאגי זה שכמה שיותר רחוק/גבוה מהטנק ,רק יפגע בתפקוד שלה ומכאן בביצועי הרכב.
טוב, אם כך, אחפש מקום ליד טנק הדלק. אשמח להצעות.
עידן , חיברתי את צינור העודפים לאן שהיה צריך לחבר אותו, בלי קומבינות ואילתורים.
ציטוט:
האם גם בסובארו לאונה וסובארו DL המשאבה הייתה ליד המיכל ולא במנוע?
אם אני זוכר נכון, המשאבה היתה בתא המנוע.
אביגדור
ב מ ק ר ה -
עזרתי היום להוציא ולהכניס מנוע בטנדר סובארו 4X4 - המשאבה בתא המנוע.
Quote:למעשה מה שאתה אומר צאגי זה שכמה שיותר רחוק/גבוה מהטנק ,רק יפגע בתפקוד שלה ומכאן בביצועי הרכב.
טוב, אם כך, אחפש מקום ליד טנק הדלק. אשמח להצעות.
השם זה יוסי, ובינגו, זה הרעיון.
Quote:עזרתי היום להוציא ולהכניס מנוע בטנדר סובארו 4X4 - המשאבה בתא המנוע.
Hmm, if thats the case I stand corrected
However in 20 years of working on cars I never seen one with the pump under the hood(correction: some diesel trucks do have the electric lift pump mounted on the engine), Granted, the last Subaru i worked on was well over 10 years ago
(they dont sell that many here
)and most are not worth fixing:-)
אז מה הוחלט בסוף ? שאני אתחיל למקם אותה קרוב לטנק או לא?
איזה שרשור על פאקינג משאבת דלק...
אמיר
יש מצב שהבעייה בקרב' ולא במשאבה?
לגבי התקנה בתא המנוע, בניבות יש משאבה מכנית במקור, אבל בארץ הקומינות הבלתי מוצלחות שלנו, לחלק מהניבות החליפו את המכנית בחשמלית בדיוק כזו בזמן שהתקינו מזגנים (כשרון לא היה שם), לשמחתי אני בחלק שבו השאירו את המכנית והצליחו להתקין מזגן בלי להרוס כלום..
מה שאני מנסה להגיד זה שראיתי המון ניבות עם משאבות כאלו שמותקנות ממש בצמוד למנוע ולאף אחת לא הייתה בעייה באספקת הדלק...כולל ניבה אחת שהייתה שלנו ועברה חיים קשים ללא שום בעייה באספקת הדלק...יכול להיות שהמזל שלך מחורבן וקיבלת משאבה שנמצאת בסוף חייה ויכול להיות שהבעייה במקום אחר...
יש לי אחת כזו שמשמשת כמשאבת גיבוי למקרה של תקלה בשטח (לא נזקקתי לה בינתיים), והרכבתי אותה לניסיון של יומיים כולל טיפוס בזויות לא הכי סימפטיות (עברה גם את המוחרקה בכבוד)..אני יכול להגיד שעבדה מצויין, אתה רוצה לנסות אותה אתה מוזמן..אבל תגמור כבר עם הסיפור הזה ותתחיל חדש :!: :twisted:
ליאור
המשאבה שבקה חיים באמצע כביש מהיר והישנה הוחזרה עקב כך...
מתחיל בחיפוש אחר משאבה אלטרנטיבית. אביגדור, לפחות ניסינו :-)
ליאור - כרגע אני יודע נוטה להאמין שהבעיה היא במשאבה מבקרב' ולו בגלל שברגע שהמשאבה עבדה תקין - הרכב עלה את משלט 21 ללא בעיות, זאת לאחר שחיברתי לה סמרטוט רטוב - מכאן שעם כל השיפועים , הקפיצות והזוויות - הבעיה היא במשאבה בלבד.